Koupit
Batman: Zrození démona, kniha druhá (Původně vydáno jako Birth of the Demon, prosinec 1992)
Otrávený a umírající Batman se vydává přes půl světa, aby odhalil dávné tajemství, jež zapříčíní konečný střet s jeho nesmrtelným nepřítelem... démonem Ra's al Ghulem. Temný rytíř hodlá zničit všechny Lazarovy jámy na zeměkouli a my se z příběhu starého 600 let dozvíme, jak se onen démon zrodil.

Batman #235 (Původně vyšlo v září 1971)
V příběhu, ve kterém se objevil podruhé, se Ra's al Ghul obrací na Temného rytíře s prosbou o pomoc - potřebuje vypátrat bývalého zaměstnance, který utekl i se zdrojem smrtelně nebezpečné choroby.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Batman: Birth of the Demon a Batman (Vol. 1) #235


Scénář
Dennis O'Neil
Art
Norm Breyfogle, Irv Novick
Ink
Dick Giordano
Barvy
Norm Breyfogle, Tom Ziuko
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-682-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-682-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
466 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Batman: Birth of the Demon Part 2 (DC Comics)
  • Ivan Kucera
    Son of the Demon a Bride of the Demon u nás vyšli v Batman: Zrození démona, kniha první a síce nie sú najgeniálnejšie batmanovky na svete, ale každý, kto to s netopierom myslí aspoň trochu vážne, by si ich rozhodne mal naštudovať, keďže napriek nedokonalosti patria medzi kánon. Skutočnou peckou je však prekvapivo (?) až záver „démonovskej“ trilógie: Birth of the Demon. Aj keď... nie som si istý, či je o tomto diele správne hovoriť ako o závere, keďže v podstate sa v ňom nič neuzavrie, kľúčovému nápadu s netopierovým potomkom sa tu nikto nevenuje, samotný Batman má len väčšie cameo a 90% celého komiksu tvorí historický (!) prequel o jeho úhlavnom protivníkovi. Kvalitou to prekonáva ako Son of The Demon, tak najmä slabšiu Bride of the Demon. Síce nám komiks odpovie na otázku, čo sa dialo po predchádzajúcom strete Batmana, Talie a Ra´s al Ghula, ale predovšetkým máme dočinenia s originom veľmi zaujímavej postavy, ktorá sa vyníma i vo výnimočnom Batmanovom panteóne silných a charizmatických záporákov. Ra ´s al Ghul je zvrátený, ale vlastne to myslí dobre, akurát s tou „drobnosťou“, že ako zaprisahaný ekoterorista nemá problém vyhubiť ľudskú populáciu „len“ preto, aby sa planéta mala dobre. Čím som starší a čím viac vidím, akého svinstva sa naša populácia dopúšťa, tým viac som na jeho strane a som za to, aby sa všetok život na planéte zlikvidoval a aby sa tým pádom planéte prenechala niečomu inteligentnejšiemu, než je človek, napríklad planktónu. S Batmanom by za istých okolností mohli byť spojenci (a v pár komiksoch i boli), ale z väčšej podstaty sú to súperi, keďže Ghulove metódy pripadajú brutálne už i Batmanovi (a to už je vážne čo povedať). V tejto knihe sa dočkáme originu, síce som chcel podvedome napísať „klasického“, ale práveže nie. Ra´s je totiž všetko možné, len nie klasický (v zmysle obyčajný, banálny, fádny, predvídateľný). Scenárista Dennis O´Neil si to celé zjavne užil, vrátane rôznych chuťoviek typu Alfred priložením ruky merajúci teplotu Batmana (Batmana!). Samozrejme musíme spomenúť výnimočnú maľbu jedinečného Norma Breyfoglea, ktorá je natoľko špecifická, krásna, neprehliadnuteľná a výnimočná, že nemám problém povedať, že to, čo tu Norm odviedol, patrí k tomu najlepšiemu, čo Batmana stretlo od jeho zrodu až do konca 9O. rokov (!). To proste musíte vidieť na vlastné oči; je obrovskou škodu, že prácu tohto umelca v našich končinách temer nepoznáme. Palec hore i za výnimočné farby, za ktorými tiež stojí Breyfogle.
  • RaggamuffinSVK
    Veľmi originálny komiks a to ako príbehom, tak aj vizuálom. Ako pokračovanie Zrození Démona, je druhý diel lepší, celistvejší a aj napínavejší. Minulosť Ra's Al Ghula je zaujímavým spestrením a jeho zasadenie nepripomína nič, čo by som doteraz s Batmanom čítal. Príbeh pekne odsýpal a vyvrcholenie stojí za to. Kresba je veľmi netradičná, pôsobí skôr ako maľby a niektoré celostránkové počiny sú naozaj parádne. Štýlom mi to pripomenulo rozprávky 1000 a 1 noci. Pre mňa naozaj kvalitné prekvapenie.
  • S4TW
    Osobně bych to kvalitativně řadil na roveň k prvnímu dílu této trilogie. Naopak je to o dost lepší než druhá část. Scénáristicky se jednalo o nadprůměrné dílo, velmi dobře podaný origin, u kterého bych rozhodně vydržel o pár stránek déle. Trochu lacině se to jmenuje Batman, když to je celé o Ra'sovi, ale už dávno víme, že jméno prodává. Ra's je výborná postava, která má jeden z nejsilnějších motivů, jaké jsem u batmanovských nepřátel viděl. Navíc se ho snaží dosahovat zajímavými metodami, takže rozhodně nikdy nenudí. Líbil se mi to propojení historického zasazení, mystična a romantického příběhu, navíc to má solidní říz, takže si komiks rozhodně nebere žádné servítky v brutalitě. A ještě jeden důležitý poznatek - má to velmi, velmi zajímavou kresbu. Sám nevím, jak moc se mi líbila, místy mi přišla, že trochu ujíždí a není to zase taková paráda, co se týče kvality, ale rozhodně mě bavila. Ale především má absolutně dokonalé barvy. Retro část zase chválím, ta také bavila. Celkově velmi povedené, k plnému počtu mi něco chybělo, ale dovedu si představit, že si to někdy v budoucnu dám ještě jednou.
  • 159753258x
    Rozhodně o třídu a něco lepší než první díl. Nechápejte mě špatně, scénáristicky to není největší terno, tím nechci říct , že by byl špatný, to rozhodně ne. Místy je to ale přeci jenom to klasické klišé. Co mi nesedělo, byly ty svitky, to hledání, přišlo mi, že to zkrátka takové nudné, nezajímavé, ale naštěstí to je pouze začátek. Takže, co dělá tuhle knihu tak skvělou ?. Za mě je to rozhodně kresba a atmosféra, na to je že je tento komiks z roku 1992, hravě strká do kapsy dnešní mainstream. Breyfogle si s kresbou vyhrál opravdu do posledního zrnka písku. Krásně to ladí, hlavně prostředí je naprosto neuvěřitelné. Díky tomu vám děj krásně ubíhá, ani si nevšimnete , že je najednou konec. Opravdu dobře zvládnutý origin, jednoho z nejikoničtějších Batmanovských záporáků. Možná někomu může lehce vadit, že tam Batman je jenom taková vedlejší postavička, ale mě tedy opravdu ne, občas není na škodu, když si postava jako je Batman, zahraje druhé housle. Starý příběh byl taky slušný. Dávám 85%.
  • erik
    Vizuálne i príbehovo jeden z najlepších Batmanov, čo vyšiel česky.
  • Fanda
    Za mě rozhodně lepší než první díl. Tady byl krásně ukázán Ra´suv origin příběh, který se krásně četl bez jakéhokoliv natahování příběhu. Batman je tu vedlejší postava a je zde vážně jen tam kde má být a ne nikde na víc. Ra´s tady vážně září a doporučuji ten to komiks všem kdo mají tuhle postavu rádi nebo se oni chcou dozvědět něco nového o jeho minulosti.
  • Doppelganger
    scénáristicky nic světoborného, ale za tu kresbu/malbu musím dát plný počet.
  • daon
    Prva kniha bola u mna niekde medzi 3,5 az 4, hlavne za prvy pribeh a retro, ale tu uz s cistim svedomim davam cistych 4*, pretoze O'Neil to namixoval o cosi lepsie.
  • hroubek
    První díl Zrození démona byl zajímavý, ale ke konci mě to trochu zklamalo. O to více jsem překvapený, jak moc se druhý díl povedl. Je mnohem stručnější, zajímavější, a o Batmana v něm skoro nejde. Tohle je příběh o Ra's al Ghulovi. A je to opravdu moc dobrý. Dennis O'Neil to pojal jinak, a mě to sedlo. Je to zajímavý příběh, o ztracené lásce, bolesti, pomstě a boji o přežití. Sedla mě i výborná kresba, která se k tomuto příběhu naprosto hodila, a dodávala mu patřičnou jiskru tajemna a osudovosti. Komiks mě hodně bavil, a vůbec nevadilo, že je komiks tenčí. Starý příběh byl fajn. Zrození démona, kniha druhá je mnohem lepší, než první část a já jsem hodně spokojený.
  • Darth Raelchi
    Dal bych 5 hvězd, ale jedna věc mi to brání, a to je zasazení do kontextu DC / Batman univerza. Snažil jsem se nějak uchopit příběh a kam ho zařadit a proč se to všechno děje. Myslím ten svitek, to hledání, ty ley lines aj. Dvakrát jsem si četl ten začátek, abych to nějak pochopil, ale je to takové věcné až obecné, že to bych asi musel načíst hromadu dobových komiksů. To je snad jediná výtka. Jinak nemám nic, komiks je skvělý a vypráví velmi zajímavý příběh, který s Batmanem jen souvisí. Asi tak 15-20 stran celkem se dá říct, že je Batman, jinak je to Ra's al Ghúl. Možná to je to, co Batman potřebuje, rozvíjet jeho postavu takovými příběhy. Kresba tam sedla jak víte co na hrnec. Navíc ten příběh je zasazen do dávné minulosti a zvolený postup pro kresbu jen umocnil zážitek z četby. Snové variace prolínající realitu mají mezi sebou krásné přechody, že někdy to rozlišit bylo fakt obtížné. Za mě skvělá práce a na druhou stranu jsem rád, že to vyšlo zvlášť, takhle jsem se mohl zaměřit hodnocením jen na tenhle komiks. Super a super. Nemám co dodat (v podstatě). Bonusový příběh byl opět v dobrém duchu vedený a Adamsův přístup se nezapře, i když už to jeho kresba není. Ira Novick byl pro mě neznámou, ale dobře zapadl. Příběh je trochu naivní, ale na tu dobu a z hlediska četby, je to dobře zpracované.
  • cyboy
    Opravdu vyrazne zlepseni, oproti prvnim dvema pribehum v prvni knize. Batmanovsky komiks prakticky bez Batmana. Misty hodne klisovite a predvidatelne.
    70%
  • Carnage
    Za mě celkem překvapení, pro pro mě průměrný první části jsem neměl příliš velký očekávání a kdyby mi někdo před přečtením řekl že mě bude bavit komiks o Ra's Al Ghulovi tak bych se mu asi vysmál. Ta postava mě nikdy nezajímala, ale tenhle komiks překvapil a jen ten konec v současnosti byl takovej divnej. Kresba mi taky sedla.
23325
Četl/a (116)
159753258x, 2Hitman3, 2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Benny, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, GreyArrow, Gustik5, Hanussen, hellblazer, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, kadas97, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, Killingjoke, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, kubosos, lantan1, LookAss, Lukki22, malylada, Mara7, Mariohurbanek, Mariomichal, Mart74, Mates17, Matthew, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, Peeta, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, Plechy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, Rinter, roswelll, S4TW, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, SteveCZ, Symbi, taidana, the.kasztan, Thurin, tom173, Tony TwoDee, trudoš, TZcomics, utresyby, vita, VvV, w3cMarkus, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(278)
159753258x, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, Benny, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daon, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, GreyArrow, hahahoho, Hanussen, Hebled, hellblazer, henrycruel, herbert, herrman, hlavathor, holubdema, Honzin, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kubosos, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, Majkl151, malylada, Mamut12, Mara7, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Mart74, Mates17, Matio, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, Plechy, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, saja, Sajmon, Schirru, Schramm, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, SteveCZ, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, taidana, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomas024, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, BreakingAway, delsemela, Draco nobilis, gwen666, nx, plaštěnkář, predek, Sebastian the wise
Shání (1)
illy
Nabízí (3)
Fr3d_K, Ivan Kucera, karl173