Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Před dávnými časy narazila jedna nevinná žena na zlověstný artefakt: skříňku ve tvaru lebky. Otevřela ji… a vypustila do světa sedm smrtelných hříchů.
O tisíce let později se světem začne plížit zlo – a do cesty se mu postaví armáda hrdinů. Nejmocnější z těchto hrdinů se shromáždí ve třech týmech, z nichž každý nese ve svém názvu slova „liga spravedlnosti“. Každý z těchto týmů má vlastní metody a motivy. Příměří, které mezi nimi panuje, je křehké, ale vydrželo.

Až doteď.

Ve světě se znovu objevila Pandořina skříňka a její vliv, jenž kazí lidi, se šíří jako nemoc. Vůči jejímu zlu není imunní dokonce ani Superman. Její moc může ovládnout pouze někdo s nejčistějším nebo nejtemnějším srdcem. Planetu Zemi prohledává trojice záhadných bytostí a pátrá po tajemstvích skříňky. Mezi třemi týmy složenými z největších hrdinů světa vypukne válka, která má rozhodnout o osudu nebezpečného artefaktu. A v zákulisí zla číhá ještě větší zlo…

Obsahuje sešity série The New 52 Free Comic Book Day Special 2012 (květen 2012), Justice League (New 52) #22-23 (červenec 2013 - srpen 2013), Justice League of America (New 52) #6-7 (červenec 2013 - srpen 2013), Justice League Dark (New 52) #22-23 (červenec 2013 - srpen 2013), Constantine (New 52) #5 (červenec 2013), Trinity of Sin: Pandora #1-3 (červenec 2013 - srpen 2013) a Trinity of Sin: Phantom Stranger #11 (srpen 2013)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Ray Fawkes, Geoff Johns, Jeff Lemire
Art
Fernando Blanco, Zander Cannon, Renato Guedes, Mikel Janin, Jim Lee, Doug Mahnke, Ivan Reis, Daniel Sampere, Patrick Zircher (Patch Zircher)
Ink
Christian Alamy, Oclair Albert, Keith Champagne, Vicente Cifuentes, Marc Deering, Doug Mahnke, Tom Nguyen, Joe Prado, Walden Wong
Barvy
Brad Anderson, Jeromy Cox, Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Nathan Eyring, Marcelo Maiolo, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Peter Pantazis (Pete), Rod Reis, Alex Sinclair
Obálka
Jim Lee, Alex Sinclair
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová, Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-006-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
892 g
Stran
320
Cena
699 Kč
Originál
Justice League: Trinity War (DC Comics, 2014)
Varianty
Liga spravedlnosti: Válka velké trojky (paperback) (2018)
Liga spravedlnosti: Válka velké trojky (pevná vazba) (2018)
Liga spravedlnosti: Válka velké trojky (limitovaná edice 52ks) (2018)
  • Palebras
    Po Americké lize spravedlnosti a Lize spravedlnosti s pořadovým číslem 4, které díky sešitům z Války velké trojky nedávaly bez ní samotné moc velký smysl, dostáváme tedy tento event a já, jsem si tedy opravdu spravil chuť. Vzhledem k tomu, že komiks obsahuje více než 300 stran, měl jsem menší obavy, jak se bude český čtenář orientovat a kolik věcí zůstane nepochopených, kvůli obrovskému množství komiksů u nás nevydaných. Hned v úvodu musím říct, že obavy nebyly na místě, protože Válka velké trojky je perfektně srozumitelná, obsahuje téměř vše co člověk k dobré orientaci potřebuje a i když nedostaneme v tomto eventu odpovědi na všechny otázky, myslím, že vyřčené odpovědi a nástin věcí budoucích, čtenáři budou stačit ke spokojenosti. Určitě se však takto velký event neobešel bez několika mírných nelogičností, které byly v celkovém měřítku vzhledem k obsáhlosti zanedbatelné. Kresba na které se vystřídalo několik kreslířů, skvěle doplňovala scénář a jednalo se ve všech případech o skvělou práci. Hlavně kresbu Ivana Reise a Mikela Janina musím vyzdvihnout, protože ta v mém případě bodovala. Celkově se tedy jedná o perfektní satisfakci po mírně zpackaných dílech Americká liga spravedlnosti a Liga spravedlnosti: Síť a je opravdu škoda, že BB/art vydává tuhle řadu tak pomalým tempem, protože se jedná o skvělou záležitost a rozhodně zatím tu nejlepší Ligu spravedlnosti vydanou u nás.
  • tom173
    Perfektní ukázka toho jak by u nás měly vycházet eventy - tedy celá série s těmi nejdůležitějšími tie-iny. Na druhé přečtení to vše do sebe krásně zapadá a přidávám pátou hvězdu.
  • ondra kenway
    Ale jo, celkem fajn "event", pár částí bylo zmatečných a některý tie-iny celkem nuda, na jednu stranu je fajn, že jsme tu dostali vše, na druhou stranu některé části s Pandorou trochu rušili od hlavního příběhu, ale celkově je dobře, že tu vyšly i ty tie-iny, třeba ten s Phantom Strangerem byl dost důležitý. Celkem zarazil konec, který je opravdu otevřený. Jsem zvědav na Forever Evil a další knihy, ale děsí mě, že jsem téměř dohnal české vydání a extrémně neschopnému BBartu bude jistě trvat ještě tak 6 let, než sérii dokončí. Číst tempem, jakým vydává BBart bude extrémně nezáživné a já jim tleskám, jak tím dokážou zabíjet zábavné série...
  • Cinema Ranger
    Tady mám opět ten samý názor jako u Marvelovské Civil War. I zde se jedná o velice přeceněnný komiks, je to jen superhrdinská bitka, která postrádá na smyslu. Čekal jsem od toho víc. 50%
  • Spike
    Tak takhle pohromadě se to čte hodně dobře. Proč tohle, sakra, nemohlo vyjít v těsném závěsu za knihami Liga Spravedlnosti - Síť a Americká Liga Spravedlnosti - Nejnebezpečnější hrdinové světa, abychom na ten příběh nemuseli čekat tak dlouho a spoustu lidí (vlastně oprávněně) na zmiňované komiksy neprskalo že je nechápou, protože jim dávkují jen nahodilé střípky celistvého příběhu?
    Ačkoli je Válka Velké Trojky docela špalek, čte se jedním dechem. Obával jsem se když se tahle událost prolínala v několika sériích, návaznost může být kostrbatá, ale ono se to čte hladce a návaznost krásně plyne i napříč všemi řadami. Ano, u Constantina, Phantom Strangera nebo Pandory poznáme v jaké sérii zrovna teď jsme, ale tyhle odbočky vůbec neruší a plynule a účelně doplňují příběh, který pak není tak přímočarý. Těšil jsem se až se do čtení pustím, ale samotného mě překvapilo že to skoro nikde neskřípe a nepůsobí to poslepovaně, ale prostě jako jeden celistvý příběh, který má sice začátek v jiných řadách (z nichž ty nejdůležitější u nás vyšly) a konec useknutý, ale takhle po kupě v jedné knize je zkrátka radost to číst. Bylo jen málo věcí, kde bych tápal nebo které by mi nedávaly smysl. I postavy ze série Justice League Dark, i když tu nevychází, skoro všechny známe, Constantina hlavně ze samostatné řady co tu vycházela a ostatní se objevují třeba v Swamp Thingovi, Gaimanovkách a různých dalších DC komiksech takže o žádné neznámé nejde. Postavy z Americké Ligy Spravedlnosti občas působí navíc, ale ty nám prostě nebyly tolik představeny a jsou tu hlavně aby nám tenhle velkolepý crossover řádně nabobtnal, a takhle po kupě to funguje.
    Z čeho mám ale obavy, tak - abych moc nespoileroval - celou knihu žijeme v domnění že tu jde o něco, v závěru se dozvíme že tu jde vlastně o něco jiného, a já se bojím aby následně tvůrci celou tu rozehranou linku kolem Pandory a "jejích" hříchů nezahodili a nesoustředili se jenom čistě na následky toho závěrečného cliffhangeru. To by byla dost škoda a celý tenhle event by to zpětně dost shodilo. To ale zatím nevím, proto takhle samostatně tuto knihu hodnotím více než dobře. Já jen doufám že se zvýší rychlost vydávání, a knih Forever Evil, JL - Forever Heroes a Injustice League (a snad - i když o tom pochybuju - JLA - Survivors of Evil) se dočkáme co nejdříve a konečně se dočkáme dokončení toho velkého rozehraného příběhu, jelikož - i když se zdálo že vše směřuje sem - Válka Velké Trojky je jen prostředek, průsečník toho příběhu, a my bychom si zasloužili konečně dobrat se vyústění.
    Závěrem? Velmi dobré čtení, ale jen pro ty co mají načtené série LS a ALS co tu vychází, v tom případě se jedná o jednu z nejlepších knih Ligy Spravedlnosti. Ale jako samostatné čtení to opravdu nefunguje, nic pro nováčky, pro ty jsou tu jiné knihy. Ale poté co si načtou a dostanou se k Válce Velké Trojky, můžu jen doporučit. Pro mě důkaz že americký superhrdinský mainstream nemusí být jen spotřební rutina, ale může opravdu bavit.
  • Fry
    Liga spravedlnosti: Válka velké trojky - Před třemi miliony dní Pandora otevřela skříňku, vypustila na svět sedm hříchů a odstartovala jeden z nejlepších crossoverů, který je vlastně teprve jen jakýmsi prologem k daleko závažnějším událostem. Kromě hlavního příběhu knihu skvěle doplňují i odbočky do jiných řad, díky kterým příběh ještě více nabývá na celistvosti a opravdu doufám, že se brzy dočkáme pokračování v podobě Forever Evil. Nicméně i přes veškeré vycházející komplety a Rebirth je tohle rozhodně jedena z nejlepších knih roku ... Za mě 5*!
  • 3DD!3
    Konečně smysluplné vydání velké komiksové události, která proti sobě poštve všechny tři ligy spravedlnosti. Díky poslepovanému příběhu dává dějový oblouk smysl, torza z předchozích vydání od BB/Artu se najednou stávají důležitými součástmi mozaiky. Motivace postav jsou podložené událostmi, které v knize najdeme a do popředí se konečně dostávají hrdinové/antihrdinové jako je Shazam nebo Constantine, kteří byli doteď trestuhodně nevyužití. Konec je tak nyní neuvěřitelně podařeným vnadítkem na další bombastickou sérii ze světa naruby. P.S: Lemirovy a Fawkesovy pasáže příběhu jsou páteří celého konfliktu kolem kterého Johns plácá scénáristicky jednoduché bitky... proto to samostatně nedávalo smysl.
  • puolpm
    Tak som si po vydaní Trinity War v češtine zadovážil celé kombo: JL: Válka velké trojky, JLA: Nejnebezpečnější hrdinové světa a JL: Síť a jedná sa o vcelku príjemné čítanie. Je to postavené hlavne na efektnej akcii, ale za mňa spokojnosť. Len treba brať do úvahy, že to je taký rozjazd a v podobnom duchu (crossoverov) JL v New 52 pokračuje. Takže by to chcelo pokračovanie a vydať aspoň niečo z Forever Evil... V každom prípade fandím BB/artu a nech sa toho ešte z New 52 vydá čo najviacej.
  • Lenny
    Průměrný superhrdinský blockbuster se všemi svými klady (krásně nakreslné dvoustránky) a zápory (tie-iny, všichni řeší problémy hned pěstmi atp.).
    Víc na http://www.youtube.com/watch?v=_YaJ33fVIfk
  • WildBear
    Nádherná věc.Takhle mě naposledy chytla trojice Omnibusů Captain America.Přečetl jsem s nadšením na jeden zátah a určitě se k tomu budu vracet. Doufám že BBart už dělá na stejně koncipovaném pokračování. Pět hvězd bez debat
  • hroubek
    Hodně velká náprava za čtvrtý díl jménem Síť. To co ve čtvrtém díle nefungovalo, kvůli vynechaným sešitům zde funguje na maximum. Konečně začneme dostávat odpovědi na spoustu otázek. Funguje i to, že jsou tady vedlejší komiksy, které jsou pro příběh důležité. Díky ním čtení tohoto komiksu dává smysl, a je to parádní komiksová jízda. Opravdu mě to bavilo, a linka kolem Panodory je velmi dobrá, totéž platí pro sešit Constantinea a Shazema, nebo výpravu do podsvětí a Nebe. Je tu spoustu postav, a ne každá dostane tolik prostoru, spoustu z nich je dost odstrčená a mají jen dva dialogy a konec. Osobně si myslím, že by tento komiks měl mít ještě pár sešitů navíc a hlavně zakončit celý příběh. Komiks končí hodně zajímavě a byla by škoda ho nedovyprávět. Válka velké trojice mě hodně bavila a má z ní radost.
  • karl173
    Konečně jsme dostali jeden pořádný celek, který ale bohužel končí tak, že zkrátka musíme doufat že BB art bude pokračovat dál. Tak či tak samotná tato kniha nabízí dobrou zábavu a velmi pěkně vykonstruovaný příběh, který má své silnější i slabší chvíle. Ale i ty slabší sešity zde mají nakonec své místo, byť asi ten nejméně potřebný byl sešit Constantina. A to i když je to má oblíbená postava. Bohužel. Kresba nabízí klasický mainstream toho nejvyššího formátu, ale opět nejslabší byla v sešitu s Constantinem. Celé se to jinak čte velmi dobře a i přes velký počet stránek není problém tuto knihu přečíst během jednoho volného odpoledne, což je fajn. Já osobně jsem se tedy bavil, i když jsem byl na konci lehce zklamaný z toho, že jsme v podstatě dostali jen jednu velkou přípravu pro pokračování. 75%
  • jh666
    Trinity War jsem před lety četl v originále hlavní linku a bavilo, ale něco tomu chybělo. Teď jsem díky českému vydání zjistil, že to byly tie-iny, které tento příběh skutečně vylepšují a objeví se v nich i nějaká myšlenka. Vůbec nevadí, že na knize pracovali scénáristé a ještě víc kreslířů. Hlavní linku mají na starosti Johns a Lemire a je to bezpochyby parádní superhrdinský mainstream. Fawkesovi a DMetteisovi tie-iny jsou trochu jiné, což ale knize dodává na rozmanitosti. Kresba je vesměs povedená, ale nejlepší jsou asi sešity od Reise a Janina. Vřele doporučuji. Teď jenom doufat, že u BB Artu změní názor a příští rok nám naservírují Forever Evil.
  • cyboy
    Cetl jsem lepsi komiksy? Rozhodne (a ne malo). Cetl jsem lepsi johnsovskou Ligu? Ne. Skoda, ze Geoff potrebuje 310 stran aby zvladnul odvypravet pribeh a i pres ten rozsah mu to misty skripe. Kazdopadne jsem kupoval ciste z povinnosti, kvuli tomu cliffhangeru z minuleho dilu a po dlouhe dobe nemam potrebu se cele johnsovske ligy zbavit a dost mozna si koupim i pristi dil.
    Nerikam, ze to je etalon zanru, to rozhodne neni a porad nechapu proc DC toho Johnse tak protezuje, ale cist Valku velke trojky mi nevadilo.
    70%

14167