Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Gotham City zahalil netopýří stín. Tentokrát ale nepochází od Batmana.

Do gothamských ulic vtrhla elitní bojová jednotka, která Temného rytíře napodobuje. Její vybavení, technologie i taktika jsou odpozorované od Batmana, jsou však propracovanější a na vyšší úrovni. Motivy této armády zůstávají záhadou, její cíle jsou však zřejmé – tihle „Batmanové“ mají spadeno na gothamské maskované strážce pořádku.

Temnému rytíři je jasné, že takové armádě sám čelit nemůže, a nedokážou to ani ostatní bojovníci se zločinem. Proto za svého generála ustanoví Batwoman a z nové generace gothamských hrdinů vytvoří vlastní armádu.

Tim Drake alias Red Robin, Stephanie Brownová alias Spoiler, Cassandra Cainová alias Orphan a napravený zločinec Basil Karlo alias Clayface, ti tvoří vojsko, se kterým jdou Batman a Batwoman do boje. Až však stane svému skutečnému nepříteli tváří v tvář, bude držet pohromadě, nebo se rozpadne?

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (Rebirth) #934-940

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
James Tynion IV
Art
Al Barrionuevo, Eddy Barrows, Álvaro Martínez Bueno
Ink
Raúl Fernández, Eber Ferreira
Barvy
Brad Anderson, Adriano Lucas
Obálka
Eddy Barrows, Eber Ferreira, Adriano Lucas
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-029-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Cena
299 Kč
Originál
Batman Detective Comics #01: Rise of the Batmen (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #01: Ve stínu netopýrů (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #01: Ve stínu netopýrů (Black edice) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #01: Ve stínu netopýrů (pevná vazba) (2018)
  • Ivan Kucera
    Pozor spoiler (nie Stephanie „Spoiler“ Brownová, proste normálny spoiler, hahaha). Mistrovský, nadupaný thriller fakt nie, sorry. Tento komiks nepoteší nikoho, kto zastáva názor, že pravý Batman je samotár (max. s Alfrédom). Batman Detective Comics: Ve stínu netopýrů je prehustený postavami. Tiež mám rád ponuré samotárske batmanovky a nie tie, v ktorých okolo neho hopsá nový Robin, starý Robin, Damian, Duke, Batwoman, Catwoman, Red Hood, Nightwing atď., ale nepredstavuje pre mňa zásadný problém ani batmania tímovka, hoc to nie je tak úplne ono. Má to aj pozitívny účinok: akonáhle sa dej sústredí len na kecajúcu omladinu a zrazu sa na scéne nečakane zjaví tradične mlčanlivý „šéf“, atmosféra okamžite temnie a všetci naokolo stíchnu a začnú sa tváriť vážne. Spoiler a Orphan úplná nuda, tu už to ozaj začína pripomínať situáciu s akváriom, do ktorého neviete aké druhy rýb umiestniť od radosti a tak doňho naflákate 20 neóniek, 18 gubiek, 25 pancierničkov, 7 prísavníkov a aby bola sranda, tak ešte 10 slimákov. Ilustrátori odviedli dobrú prácu. Batman rútiaci sa nočnou oblohou a okolo neho šľahajú blesky, prípadne Batman majestátne vztýčený na komíne a vedľa neho v predprípravnom bojovom postoji čupiaca Batwoman (a okolo šľahajú blesky, ehm), to všetko sú elektrizujúce, majestátne okamihy. Temer akoby za to kresliči boli platení. Scenár ponúka ku koncu skvelé, mrazivé okamihy. Scéna, v ktorej postava vyčíta otcovi, že ju vždy sklamal a pritom ona od neho nikdy nechcela „nič“ viac, než iba aby na ňu bol hrdý, je tak nejak ľudsky silná. Najviac ma ale odrovnal okamih, v ktorom sa klaďas rozhodne obetovať, situácia je extrémna a on sa lúči s parťákmi, ktorí sa ho snažia v poslednej chvíli zachrániť, hoc vedia, že to nestihnú. To je mrazivý moment, pri ktorom priznám sa, hoc už starý pán po štyridsiatke, mal som vlhké oči. V duchu som si ale vravel, že to tvorcovia určite nedajú. Predsa len v minulosti u Batmana síce sem-tam nejaká kľúčová postava zomrela (vlastne sa mi zdá, že minimálne raz zomrel každý v jeho svete, vrátane samotného Baťáka), ale zakaždým sa skôr či neskôr vrátila. Miestami už to dosahovalo azda až mierne parodickej úrovne. No a žiaľ nedali to ani tu. Kedysi sa aspoň pár zošitov hrali na to, že postava je skutočne mŕtva. Ale je nová doba, tak to poprú už na konci rovnakého čísla, v akom zahynula. Prvá polovica ma nebavila. Napojenie klanu Wayneovcov na klan Kaneovcov nie je márne a v minulosti sa zjavili na scéne scenáristi, ktorí s tým vedeli dobre pracovať. Tynion však medzi nich nepatrí. Scenáru chýbalo v prvej polovici niečo, čo by ma strhlo, nadchlo, dojalo, zaujímavý dej, vzrušujúca zápletka, hocičo. Clayface obrátený na stranu dobra je málo. Vadí mi usmievajúci sa Batman a Batman s roztrasenými rukami.
  • honza2457
    Velice dobrý start nové série. Rozšíření Bat rodiny je za mě krok správným směrem, kde každá postava byla zajímavá. Celý díl drží velmi dobře při sobě a pro mě největším překvapením bylo, že i záporák dával smysl a od začátku bylo jasné proč to dělá. Jediné minus za mě je posledních pár stránek.
  • Palebras
    Z mého pohledu parádní, akcí nabitá jízda, která mi stylizací Batmanových protivníků připomíná hru Batman Arkham Knight. Vyzdvihnul bych ústřední Batmanův tým, který působí sympatickým dojmem a funguje mezi nimi určitá chemie. Příběh celkově je tajemný i když možná lehce předvídatelný. Co se týče kresby, tak zde jsem absolutně spokojený a parádně zde sedla. Moc fajn začátek série. Mám hodně rád sérii Detective comics a Ve stínu netopýrů mě určitě potěšilo a těším se na pokračování.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #01: Ve stínu netopýrů - Nejsem z toho tak nadšený, jako v případě první knihy Kingovy řady, nicméně jako rozjezd nové koncepce celé této Batmanovy áčkové série to myslím funguje dokonale. Je vidět, že Tynion IV má s touto sérií už od začátku velké plány, tudíž představování jednotlivých postav odbyde prakticky jednou větou a spíš než jim, dává v knize prostor armádním záporákům. Plusové body přidávám za odkazy na The Dark Knight Returns a cameo Renee z Gotham Centralu ... Za mě 3*!
  • Radek Blacksad
    Mne to teda skvelé neprišlo. Príbeh a motivácie nedávajú veľmi zmysel a to, že má takmer každá postava v rodine nejakého nebezpečného psychopata je už tiež dosť divné. Príbeh obsahuje veľa postáv, ale tiež mi neprišli nejak extra zaujímavé a kresba je priemerná. Ako celok nič moc.
  • sedw
    Když jsem bral komiks do ruky, ani by mě nenapadlo, že bude hodnocení tak vysoké. Ale co se dá dělat, když to opravdu byla parádní jízda. Příběh mě držel celou dobu v napětí, co se bude dít (i když byl místy poměrně předvídatelný). Vůbec mi nevadilo méně Batmana, spíše naopak. Ostatní postavy byly dostatečně zajímavé na to, aby příběh šlapal. Kresba byla mainstreamová a nemám jí co vytknout, velmi se mi líbilo grafické odlišení flashbacků, které bylo skutečně parádní. Cliffhanger na konci navnadil na další čtení. Zatím lepší, než Batman od Kinga.
  • Spike
    Docela příjemné překvapení. Jelikož Detective Comics z New 52 byly převážně takové výplňové epizody které se většinou držely v průměru, moje očekávání nebyla největší. Místo toho nám v téhle sérii v rámci Rebirthu James Tynion IV přichystal slušně fungující týmovku. Hostovačky někoho z Bat-rodiny v dřívějších sériích většinou moc nezaujaly, proto jsem k nim nikdy neměl nějaký bližší vztah, ale takhle když je na ně soustředěná celá kniha, to působí o dost lépe. Někteří sice mají více prostoru, jiní méně, ale ani jedna postava mě neiritovala, což je rozhodně - překvapivé - plus. Batwoman na kterou je upřena největší pozornost není vůbec špatná tahounka, na to že jsem předtím o postavě mnoho nevěděl, tak tohle je solidní představovačka. Navíc se to hodí, jelikož se chystá její samostatný TV seriál a nikdy není na škodu o postavě předtím něco vědět. Red Robin alias Tim Drake se už v pár zde vydaných komiksech objevil, z hlavy si vybavím Ticho nebo Batman a syn. Ten je tu možná nejzajímavější postavou, jen škod že teď bude na nějaký čas odklizen stranou. O Orphan se toho v první knize moc nedozvíme, ale potenciál tam je tak snad se na ní v budoucnu série zaměří více. Spoiler se zatím také moc neprojevila, ale něco mi říká že po závěru knihy se to změní. Potěšil mě Clayface, býval to jeden z těch méně zajímavých záporáků, ale takhle když kope za tým dobráků krade si pro sebe každou scénu a po celou knihu baví, doufám že v týmu nějakou dobu vydrží. A konečně samotný Batman tu taky není psán jako takový ten všehoschopný ubermachr, když pracuje v týmu a musí si občas nechat pomoct, hned je o něco zajímavější.
    Ne snad že by to nebylo bez chyb. Přes fungující postavy i jejich chemii a dobře plynoucí příběh, zápletka s další tajnou organizací není nejoriginálnější a pár hlušších míst se najde. Odhalení se hl. padoucha je dopředu předvídatelné a ke konci už se to trochu táhne. Nějaký známý gothamský zlosyn by příště možná přišel vhod. Ve stínu netopýrů se sice nezapíše do Batmanovské historie, je to prostě jen další příběh s Batmanem, ale na jednu stranu je sympatické že Tynion - na rozdíl od Snydera nebo Kinga - si tu nehraje na nic víc a chápe že na obyčejném akčním a fungujícím příběhu nemusí být nic špatného. To je sympatické a oproti výše zmíněným pánům osvěžující. Co komiks táhne ještě víc nahoru je kresba. Eddy Barrows si s tím místy neskutečně vyhrává, nejen že postavy i prostředí vypadají hodně dobře a prokresleně, ale práce s panely je také skvělá (sice jsem měl občas trochu problém jakým směrem to číst ale to je moje chyba) a když se občas změní styl do jakési malby, připomíná to postup např. Lee Bermeja který tohle taky dělá. A když tam máme nějaké panely kde se ještě prohání sníh, a obrázky vypadají jako kombinace klasické kresby a malby, to je opravdu pastva pro oči. Vynikající mainstreamová kresba, a Barrowsovi by slušely i nějaké atmosféričtější příběhy, talent na to rozhodně má.
    Ve výsledku tu tak máme příjemné překvapení. Netopýří týmovka s dobře napsanými postavami, dobře odsýpajícím a neurážejícím příběhem, plus skvělá mainstreamová kresba. Nic víc, nic míň. Každopádně je sympatické když si u Batmana jednou za čas autor nehoní ego a nehraje si na něco víc. Nemůžu ručit že se vám tenhle komiks udrží v paměti dlouho, samotné čtení je ale více než příjemnou záležitostí.
  • Sajmon
    Mega komiks, sice mi tam batwoman občas přišla jako kráva ale jinak mega. :D
  • Peppa
  • George Walker Bush
    Hned na první stránce lesba chlubící se avokádovým toastem... bez legrace. Pak jakýsi konkurs na tým ala masterchef. Jenže děvenko, ty nikdy nebudeš Gordon Ramsay, ani v superhrdinské dimenzi. Jezus, jak mi ta Batwoman pije krev. Celkový koncept Bat-cosi a všech Robinů, Night-cosi, atd. se mi nelíbí, mně stačí klasická dvojka Bruce-Alfréd. Co se mi však líbilo, je zapojení Clayface ke klaďasům, on je totiž děsně roztomilej. Jinak klasická rubačka s ne zcela zdařilými vtipy a dialogy. Vysloveně jsem ale netrpěl, prostě průměr.

    Celkový dojem: 60%
  • karl173
    Tak konečně pořádně povedený Batman z Rebirthu. Paradoxem je že v této knize to o Batmanovi zas tak ani není a hned je to lepší. A to jsem Batmanův velký fanoušek. Není totiž na škodu si jednou za čas přečíst komiks s Batmanem a nevidět v každém sešitě " Já jsem Batman ". Tenhle komiks staví na jiných postavách a je fajn si o nich u nás konečně něco přečíst. Co se mi také velmi líbilo bylo velmi dobré poskládání příběhu, který jsem po celou dobu hltal a byl neustále zajímavý. Nešlo v něm navíc jen o akci, ale také o řešení osobních problémů některých postav, což je věc na kterou se v mainstreamu někdy zapomíná a nebo si autoři tuhle stránku přeberou do hlubších kontextů a čert aby se v tom vyznal. Je totiž fajn, když se to řeší více civilně jako tomu je teď v Rebirthu například u Flashe. Co se také povedlo je kresba. Skvělé barvy a stíny a opravdu parádní práce s panely této knize dodali ještě více zábavnosti. Zkrátka tohle je ta správná řada s vedlejšími postavami, kterou chci číst. Doufám že to v dalších knihách bude pokračovat. 85%
  • JohnyG
    Tahle řada mi sedla mnohem víc než sólo rebirth Batman. Účast širší Batrodiny udělala radost, i když se ne všichni měli šanci úplně projevit. Kresba mi přišla hezká. Ano je mainstreamová, ano do historie komiksu se nezapíše, ale kouká se na to hezky. Přišla trochu nejednotná práce s panely: někde jedou po dvoustraně a někde po jedné. Občas se mi tak stalo, že jsem to četl špatně a vyspoileroval jsem si děj. Příběh ujde (logika trochu kulhá, ale alespoň nenaštve a nekopíruje to samé dokola), atmosféru si to uchovalo a celkově se tak těším na další díl.
  • rewkon
    Batman Dectective comics je výborná mainstreamová záležitost s hezkou kresbou a jednoduchým příběhem který ,ale funguje a napínavým konec vás nutí se těšit na další díl .
  • Cinema Ranger
    Ůžasný komiks, který je krásně namalovaný s méně známým záporákem. Doporučuji!!!
    Více: http://youtu.be/bsdYUqPPaZE
  • mike731
    Příběh je fajn jednoduchý superhrdinský mainstream plný akce. Rád jsem poznal členy širší bat-rodiny a těším se na další jejich knihu.

    Problém mám ale s kresbou Eddyho Barrowse. Sice umí vytvořit působivé scény, ale hned další stránka může být nekonzistentní koláž několika stylů, navíc s použitím nestandardním panelů (či jak to nazvat) jen proto, že může, bez nějaké hlubší myšlenky.
  • Hunter
    Konečně je tu něco kvalitního. Příběh je super a rychle se rozjede. kresba vyloženě nádherná například záběry z dálky v bouřce jsou megasuper. Celkově je tohle určitě série který dám šanci a těším se na další díl. Jediný co mi nesedí je, že pokud by si tohle koupil člověk co zná batmana třeba jen z filmů tak je nejspíš totálně v prdeli takže vážně nechápu proč je tam napsáno ideální start pro nové čtenáře.
  • Darth Raelchi
    Mnohem lepší než Batman Já jsem Gotham. Není to žádné terno, je to pořád DC tuctový komiks, který ale ve finále pobaví a není vyloženě hloupý. Tenhle Batman mi sedl víc než jeho samotná řada. Kresba je krásná a líbí se mi různé styly, které se mění v průběhu daných kapitol. Flashbacky mají své, záběry na emočnější ráz, záběr z dálky, stroje, a další mají vždy jiný styl a je to pastva pro oči. Celkově se mi to četlo mnohem lépe než Batman #1 a přišlo mi to i drsnější. I postavy se dali zvládnout a nebylo nutné až tak znát originy a background daných postav - zapadlo to a sedlo si to. Jedinou výtku mám ke konci - nebudu spoilerovat. I když co bych čekal v komiksu cílený pro všechny věkové kategorie, to se tak musí brát a OK. Suma sumárum pro mě to lepší z Rebirthu.
  • cyboy
    Opet budu pokracovat v narcich, ze to zadne restarty nejsou. Navic na kazde obalce je prohlaseni "Idealni start pro nove ctenare", nejenze to neni pravda, ale navic mi cely ten koncept pripada jako "idealni start pro netrpelive ctenare". Zkratka rovnou akce s hromadami postav (fakt by me zajimalo jak se v tom komiksem nepolibeny ctenar orientuje) a nasledne zase jeji zduvodnovani a pokracovani, pricemz co jsou ty postavy vlastne zac a jake maji motivace je uplne pomijeno, pripadne jen zlehka naznaceno v nekolika vetach. V tomto komiksu jsem s rozpletanim vztahu postav mel problem i ja, a to se za nepolibeneho nepovazuju, navic vetsina udalosti na ktere kniha navazazuje u nas vubec nevysla a dejova linka proste nefunguje. Jako ano, v zaveru to ma svetly moment s rozehravkou na dalsi dily, ale to mi proste na zduvodneni cele te knihy nestaci. Jedno je jiste - v Gothamu nema nikdo normalni rodinu. Kazdy ma v rodine alespon jednoho sileneho vedce, pripadne zesilevsiho generala, pripadne je Batmanuv pribuzny, nebo rovnou dalsi Robin.
    Tentokrat vyslovene slabsi kniha.
    60%
3241124