Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Victor Arriagada Ríos je jedním z mnoha autorů, kteří takřka v anonymitě rozvíjeli postavu kačera Donalda. Jeho výborné komiksové série si však postupně získaly oblibu a podpis Vicar se stal ikonickým. Jeho díla vycházela více než třicet let a byla populární zejména mezi mladými čtenáři - nejen proto, že jeho styl přetéká nápady a vynalézavostí. Jeho příběhy přispěly k dalšímu rozvoji a oživení nezapomenutelných obyvatel Kačerova.

Obsahuje tři kapitoly, které jsou následně členěny na jednotlivé příběhy:
Barksův odkaz
Z kačerovského života
Samostatný tvůrce


Scénář
Victor Arriagada Rios (Vicar)
Art
Victor Arriagada Rios (Vicar)
Překlad
Miloš Komanec
Publicistika
Unn Printz-Påhlson, Stefan Printz-Påhlson
Redakce
Lucie Kučová, Alena Mrázová
Žánry
dětský, dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-4263-6 (Albatros (Albatros Media a.s.))
978-80-252-4263-6 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
165 x 252 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
192
Cena
349 Kč
Originál
Hall of Fame: Victor Arriagada Ríos (Disney Enterprises, Inc., 2005)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.12.2022 22:37Disney Zlatá klasika #04: Victor Arriagada Ríos
    Na téhle knize mě nejvíc štve, že je vlastně momentálně poslední v sérii. Další zatím nejsou a vypadá to, že ani nebudou. Škoda. Jedná se o skutečné poklady, které mě vážně bavily. Vicar mi velmi sedl a obzvlášť kvituji jeho neskrývaný smysl pro humor a vypointování absurdností do super kreací. Kresba fenomenální, textová práce také. To platí obecně u všech 4 knih. Samotné edice a jak je Egmont zpracoval raději nekomentuji. Dost jsem se o tom rozvášnil u Života a doby Skrblíka McKváka, plus že tady kdekdo na ně pluje, a dost často i oprávněně. Tohle si odpustím a spíš si budu pamatovat to dobré. Chci víc takových knih.
  • Sv1hl1k
    výborný výběr
  • louza
    Asi nejklasičtější sbírka kačerů připomínající to nejlepší z kačera Donalda. Vicar si libuje v krátkých, nijak moc epických, ale vcelku úderných a zábavných příbězích z nichž nedýchá jinakost jako u Rosy, nebo letitý odér tak jako u Barkse. Perfektní best of na konec zlatých klasik, který čtenářům připomene, proč mají kačery tak rádi.
  • Ter
    Škoda, že nevyšla aj kniha od Floyda Gottfredsona s príbehom Mickey Mouse v cudzineckej légii
  • Doppelganger
    kresebně perfektní (anebo jsem z dětství na tento styl tak moc zvyklý, že se mi to prostě nemůže nelíbit), nicméně ze scénáristického hlediska byla většina příběhů zaměřená spíše na děti bez nějakého většího přesahu a na god tier autory Rosu a Barkse se prostě nechytá ani vtipy ani výpravností, což je škoda, protože nápady měl Vicar dobré a divoké, které však na nepříliš rozsáhlé ploše několikastránkových příběhů víceméně vyšumí do ztracena, případně jsou zápletky vyřešeny bez nějakého pořádného vyvrcholení.
    Ale jsem si vědom, že nejsem cílové publikum, takže v rámci žánru pořád parádní čtení.
  • cyboy
    Lepsi nez predchozi dil.
    70%
9133