Koupit
Agenta Hydry a později superhrdinka Jessica Drewová je senzační Spider-Woman, pavoučí bojovnice!

Spider-Woman zasévá do srdcí svých nepřátel strach... a vy nyní zjistíte ta nejtemnější tajemství této zlověstné ikony. Jessica příliš dlouho nevědomky napomáhala zlu. Sotva se naučila přijmout krutou minulost, má před sebou nový úkol - bude tvořit první linii obrany proti těm nejméně vítaným cizincům vůbec, skrullským válečníkům. Brian Michael Bendis a Alex Maleev ze sebe vydávají to nejlepší. Tohle je příběh, který si nemůžete nechat ujít!

Obsahuje příběhy:
Temný osud
Agentka S.W.O.R.D.U

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Marvel Spotlight (Vol. 1) #32 a Spider-Woman (Vol. 4) #1-7


Scénář
Brian Michael Bendis, Archie Goodwin
Art
Sal Buscema, Alex Maleev
Ink
Jim Mooney
Barvy
Janice Cohen, Alex Maleev
Obálka
Jonathan Luna
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
733 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Woman: Agent of S.W.O.R.D. (Marvel)
  • MEGA
    Retro bylo fajn. Bavilo mě sledovat, kolik zvratů a komplikací se vešlo do 20ti stránek. Pak je tu ta hlavní část. Duo Bendis a Maleev je záruka kvality. I když si myslím, že tady ani jeden nepředvádí nejlepší výkon, tak je tento komiks povedený. Pořád se něco děje a i když tam místy chybí návaznost a plynulost, tak to zachraňuje silná charakteristika Jessicy. Kresba je zajímavá. Většina panelů je dechberoucí, ale místy to vypadá, že Maleev používá pouze fotky s komiksovým filterem. Což by bylo fajn třeba na pozadí, ale u postav to vypadá velmi rušivě. Barvy jsou ale konzistentně skvělé.
  • faster86
    Maleev má krasnou kresbu, Bendis je dobrý spisovatel. Tady bych to vzal jako lehce nadprůměrny superhrdinský komiks. Stejně jako jiná bendisova postava (jessica jones) má i tahle ženská život celkem ve sračkách. Objeví se zelenovlasá paní v autobuse a dá ji aspoň jakýž-takýž směr. Hledání skrulla a upouštění páry je hlavní nit příběhu, který ale šedne v porovnáním s vnitřníma monologama jessicy drew, ty jsou to, čím je komiks nadprůměrný.
  • _Baruu_
    Hodně dark příběh. Nemůžu říct že by mi kresba vadila... Oceňuji ji, ale nepatří do komiksů.
  • Ter
    Ako fajne psycho, ale vizualne je to sracka...niekolko dookola sa opakujucich fotografii ?! Si snad robia srandu, vsak to nie je komiks...navyse sa tie postavy takmer nehybu... aspon, ze je tam to retro, inak by som to nic hodil do kosa
  • karl173
    Začnu retrem. Ten splňuje minimální požadavek, a tím je stručné seznámení s postavou a nejlépe i origin. Vše tu je a je to poměrně slušné retro. Rozhodně si dovedu představit,že bych si přečetl i dalších pár čísel. Kresba také slušná. A pak přichází hlavní chod. Hned pro začátek musím uznat, že čtení bylo velmi svižné a přestože je tu 7 sešitů, tak jimi proletíte jako Quicksilver. Děj je napínavý a kresba je opravdu skvělá. Jenže, jak děj, tak bohužel i kresba měla místy slabší chvilky. V ději jsou klasické superhrdinské blbiny nedávající tak trochu smysl. A díky tomu jsem si při čtení sem tam zavzdychal. Kresba je na tom podobně. Na jednom panelu Spider-Woman dostává totální nakládačku, přičemž jí tečou proudy krve snad odevšad, ale na dalším panelu, sotva pár vteřin po události, už si to sviští bez jakéhokoliv šrámu, a to se nejedná o záběr z velké dálky, kde bych chápal, že se si tím kreslíř nechtěl tolik dělat práci. Na jednu stranu tady tedy máme velmi dobré superhrdinské čtení, které rozhodně doporučuji, ale na druhou stranu, k dokonalosti tomu ještě kousek chyběl. 80%
  • aleskomiks
    Naprosto výborný komiks
  • P.G.
    Nádhera! Origin je sice hodně průměrný a také ztrochu zmatečný, ale hlavní příběh je parádní temná a drsná detektivka. Jeden by řekl - detektivka na 7 čísel? Proč? No přeci proto, aby se měla kam vejít ta spousta stránek, kde se moc nemluví, zato je na co koukat! Kresba je sice hodně temná a syrová (spíše jde v celku o malbu než o kresbu), ale k takovémuto příběhu sedne naprosto dokonale. A to že se tam moc nemluví? Jedině dobře! Bendis říká vše, co čtenář potřebuje vědět a to, co neřekne, to dopoví kresba. Vřele doporučuji!
  • Kadin
    Spider-Woman mi nikdy nepřišla nějak zajímavou postavou, ale Brian Michael Bendis a jeho New Avengers mi ukázal, že je, a proto jsem se na tento komiks hodně těšil. Toto není typický ukecaný Bendis a kupodivu mi to ani nevadilo. Není to typický superhrdinský komiks, ale to bych ani od teto postavy nečekal. Detektivní příběh je temný, drsný a krvavý a to já můžu. Chvílemi jsem si myslel, že čtu Alias. Maleevova kresba je prostě úžasná a k Bendisovu příběhu se skvěle hodí, ale co zde musím vyzdvihnout je coloring. Nevím co bych tomuto komiksu vytkl. 9/10
  • S4TW
    Ááá, konečně zase pořádný nesuperhrdinsky superhrdinský komiks. Nečekejte klasickou superhrdinskou mlátičku plnou klišé, ale parádní detektivní a psychologický komiks, jak to svého času skvěle uměl Bendis. Jedná se i o celkem drsnější čtivo, násilím se zde nešetří, navíc hlavní hrdinka to má v hlavě solidně neurovnané a celou dobu sledujeme její cestu za nějaký vyrovnáním se, ať už mluvíme o klasickém vyrovnání účtu či tom, kdy si je třeba uvědomit svou pozici v současném světě. Také se mi líbí, že autor pracuje poměrně na malém prostoru, ve fiktivním asijské městě. Atmosféra je hutná, cítíte to horko, dusno, nevraživost a vražednost. Detektivní drama, jak má být. Do toho tu máme výbornou kresbu Maleeva, která je ještě okořeněná úžasnými barvami, což jen umocňuje tu atmosféru, o které jsem psal. Navíc je to opravdu velmi svižné čtivo, Bendis se tu moc nerozepisuje a nechá dost vyniknout kreslíře. Nemám, co bych vytkl, tyhle komiksy miluji a proto mám třeba moc rád postavu Daredevila. Retro je fajn, už tu bylo, na to, že se jedná o sedmdesátky, tak se rozhodně nejedná o žádný průser, nicméně to hlavní zprostředkovává Bendis & Maleev.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.7.2018 08:14Nejmocnější hrdinové Marvelu #049: Spider-Woman
    Není to nic převratného ani světoborného, ale hodnotil bych to slovy "příjemné překvapení". Postavu znám jen okrajově a samostatně jsem ji nikdy nečetl, když pominu Origin story (který je fakt hrůza a děs). Tady je to v podstatě Spider-Woman solo a kdokoliv jiný tam opravdu hraje třetí housle. Pozadí znám rovněž jen jaksi zběžně, hlavně z UKK knih, a i přesto všechno to číst lze. Když se oprostíte od background story (Secret Invasion, New Avengers, aj.), začnete se více soustředit na psychologickou stránku postavy a snažíte se s ní najít odpovědi na její problémy (ať vnější nebo vnitřní). Tomuto klobouk dolů. Dále, kresbu bych tu nezmiňoval. Můj komentář by její kvality dostatečně nevystihl a proto souhlasně pokývám znalecky hlavou. Já jsem byl unešený každou stránkou a dvojstránky jsou přímo luxus. Krásné zachycené a přitom tolik detailů. Líbí se mi tónování barev, že jsou v jednom odstínu a neskáče se. Bendis a Maleev jsou velmi kvalitní duo. Když jsem začal psát tento komentář, chtěl jsem dát 4 hvězdy, nakonec dávám 5, protože se mi komiks opravdu líbil. Čím víc Marveláci půjdou mimo tok hlavního dění v jejích příbězích a budou takto "alternativizovat", tím budu spokojenější a přející v hodnocení.
  • Azalin
    Bendis s Maleevem, to nemůžou nebýt komiksové orgie... Bendis je prostě nejlepší, doufám, že bude psát pro Marvel ještě hoooodně dlouho... DC si může nechat Geoffa Johnse... ;-)
  • jh666
    Na tohle NHM jsem se těšil asi nejvíc ze všech. Spider-Woman mám hodně rád a Bendis s Maleevem jsou skvělá dvojka. Retro je fajn, ale hlavní příběh je teprve pecka. O Maleevově kresbě nelze snad nikdy říct nic špatného a Bendis tu dokazuje, že umí napsat skvělý příběh s polovinou slov, co jindy (ne, že u něj by mi ta ukecanost vadila). Ve výsledku jedno z nejlepších NHM. 100 %
  • hroubek
    Spider-Woman je jako hrdinka velmi zajímavá a na její komiks jsem se dost těšil, navíc když jsem věděl, že na něm dělal Bendis. Brian Michael Bendis umí tyhle "komorní" věci, které se točí kolem jednoho hrdiny, jenž má právě dost životních starostí a všechno kolem se mu rozpadá pod rukama. A tohle předvádí i se Spider-Woman. Příběh se čte velmi dobře a je to napínavé a zajímavé, rozhodně to není žádná sluníčková jízda. Hlavní hrdinka si prošla pěkným svinstvem, a dostat se z toho nebude vůbec snadné a lehké. Celý příběh krásně podporuje parádní kresba od Alexa Maleeva, ze které ta deprese přímo sála. Takže za mě spokojenost, a komiks se mi dost líbil.
  • Doppelganger
    Netypicky neukecaný Bendis a typicky excelentní Maleev.
    Jediná výtka je směrem k Bendisovi, že se jako vždy a všude každá hlavní postava pod jeho taktovkou chová a projevuje víceméně stejně, takže jsem si každé dvě stránky musel připomínat, že nečtu Jessicu Jones, ale Jessicu Drew. :)
  • Komiksum
    Veliká bomba. Koupil jsem to jen kvůli Maleevově kresbě ale nakonec se z toho vyklubala excelentní záležitost. Bendis je zde ve vrcholné formě, připadal jsem si jako bych četl další book Aliasu (je vidět u jaké postavy se BMB inspiroval při tvorbě Jessicy Jones). Kresba je naprosto uchvacující, na určitě panely jsem se musel dívat několikrát jak se mi libily. Pokud jste četli Alias nebo viděli seriál Jessica Jones tak je to na velmi podobné vlně dělané. Jessica Drew je psychologicky v hájí, prožila si toho skutečně hodně (a zde také prožije). Za co ještě naše kreativní duo zaslouží pochvalu je fyzika celého příběhu, je krásné uvěřitelná, Jessica dostává i dává hodně ran které mi přišli na komiks velmi reálné. Když to shrneme, super příběh se super postavou o které jsme moc nevěděli, boží kresba se super atmosférou = jedno z nejlepších NHM, tohle vám milerád doporučím.
  • Carnage
    Hodně dobrý, kresba je pěkná o tom není sporu a příběh je taky docela fajn. Z Jessicy Drew jsem cítil právě Jessicu Jones ze seriálu a možná se právě její charakterový vlastnosti přenesli do tvorby Bendisovo Jessicy Jones. Další věc je to, že příběh je dost surovej a docela brutální co se týče toho jak se Spider-Woman chová a jak bojuje a ten pocit ještě víc umocňuje právě kresba. Potěšila krátká účast Thunderbolts s trochu jiným rosterem než u UKK Thunderbolts. Celý je to takový "nemáš kamarády a nikdo tě nemá rád Jessico" ale ve skutečnosti je na konci ukázán pravý opak. Dost mě to bavilo a rozhodně to patří do těch nejlepších NHM. Bendis ty ženský prostě zvládá na jedničku (ehm dobře Captain Marvel dopadla hůř) každopádně v NHM mě zatim čistě ženský knihy hodně bavili (Black Widow luxus, Mockingbird, Wasp, Valkyrie a teď Spider-Woman)

  • mearez
    Za mě obrovský překvapení. Bendis se skvělepředváděl sMaleevem na Iron Manovi, kterej nebyl vůbec špatnej. Tohle má stejnou kvalitu. Je to rychlý, představí to českýmu čtenáři postavy,na který by nikdy nenarazil a ještě dostaneskvělou dávku kvalitní kresby. Perfektně to funguje jakominisérie, takže je asi lepší tento komiks nechat uzavřený. Jsem rád, že u nás tento kus vyšel, protože takhle bymělo vypadat NHM: minisérie od daném superhrdinovi, skvělý příběh a super kresba a ještě ke všemu nabuzení čtenáře na další četbu. Obrovskej palec nahoru, jedno z nejlepších NHMek. Za mě 5*.
    Jak už zmiňoval louza, divim se, že něco takovýho u nás už dřív nevyšlo. A ještě víc se divim, že vlastně českej čtenář se neměl šanci s tímto duem setkat. A to napsali tak suprovýho Intarnational Iron Mana...
  • louza
    Další z nečekaných perel, které občas vypadnou z ultimátních edic. Dokonce i retro přívažek je celkem fajn. Hlavní prostor ale patří dvojce Bendis - Maleev. Příběh je na Bendise nevídaně na slovo skoupý - to znamená, že obsahuje normální objem dialogů a světe div se dokonce i akci. Nemálo akce. Zápletka je fajn. Vizuálně maskovaná za moderní noir, ale v jádru je to vcelku běžný superhrdinský příběh, kde se Spider-Woman snaží pomstít Skrullům za svou ukradenou identitu. Hrátky s psychologií postav jsou naštěstí na svém místě, tak jak je umí jen Bendis. Na hranici geniality ovšem knihu posouvá spíš kreslíř, ani ne tak čistou linkou, která je o poznání líbivější (možná proto že většinu polí vyplňujou pěkný holky) než u Daredevila. Jsou to totiž hlavně barvy, kterými drtí sítnici čtenáře a způsobuje Pavlovovy reflexy, kdy velectěný fan jistě začne mocně slinit i pár dní po přečtení knihy až uvidí někde tmavě modrou.

    Je opravdu s podivem, že nikoho za deset let existence nenapadlo tuhle lahůdku vydat česky. Tím spíš, že příběh je uzavřený a jde o jedinou knihu. Jako uvědomělý fanoušek si výslovně nepřeji, aby autoři psali jakékoli další díly! Chci, aby tu od nich vyšel Moon Knight, pak možná Iron Man a pak, aby rozebrali v podobně krátkých super kvalitních sériích další desítky zajímavých postav, kterými Marvel disponuje.
  • cyboy
    Kresba tentokrat muze z vetsi miry za lepsi hodnoceni. Od Bendise je to spis takova crta s textem na dve A4, ale nemuzu rict, ze by to bylo spatne.
    75%
3824741
Četl/a (102)
159753258x, 2scha, Alfred, Artin, Benny, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dexir, Doppelganger, Drozd, dvory, Fives, Fox01, Georgíno J., Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, JORDY, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, kinak, kindanerd, Kitykatyn, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Mato, Matthew, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, Peppa, petad, petrSF, Prostě_Štěpán , punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, Sick666, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, the.kasztan, Thurin, Tomski, trudoš, TZcomics, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd, _Baruu_
(244)
10milda, 159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Artin, Azalin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Beng.D, Benji, Benny, blackJag, Blackmoor, bmc75, bobo666_2005, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drozd, Dzoglik, Elizabeth, ertefol, faster86, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fives, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., Glumal, Golem, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JackOneil, James, james dixon, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, Prostě_Štěpán , punisher, Quentin, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, saja, Salien, Saran, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, willis, Wiruss, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (9)
Blackthunder, delsemela, gezic, Marthy76, namdnas, Premek, Sebastian the wise, sleepless, TenCoJeZbytečnej
Shání (2)
gezic, NikkiKonig
Nabízí (2)
Fox01, Librarian