Ghost in the Shell 3 - obálka s reklamním proužkem
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Je tu poslední výprava do legendárního kyberpunkového světa! Mistr mangy přichází se čtyřmi uzavřenými kriminálními příběhy, ve kterých dojde na oživlé mrtvoly, souboj snajperů, likvidaci svědků během nebezpečné chirurgické operace či pomstu kyborgů. Shirow Masamune ve vrcholné formě!

Obsahuje sešity série Ghost in the Shell 1.5: Human-Error Processor #1-8

V prodeji je přes knihu umístěn oddělitelný žlutý informační pásek, viz. náhledy.


Scénář
Masamune Shirow
Art
Masamune Shirow
Obálka
Masamune Shirow
Lettering
Jana Šelová, Jakub Škraban, Darya Subotsina
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Kateřina Skokanová Kyselá, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, kyberpunk, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-744-955-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
146 x 215 mm
Tisk
černobílý + barevný
Váha
316 g
Stran
180
Cena
299 Kč
Originál
The Ghost in the Shell 1.5: Human-Error Processor (Kodansha Ltd., 2007)
  • koudy
    Zůstanu u filmů :)
    Nic zvláštního, i když mám Batoa (jak se to asi skloňuje?) rád a je mi sympatický (má takové "upřímné" oči ;) ), tak jde o průměrné příběhy s občasnou "hloupostí" ve vyšetřování, nebo nějakém postupu, z průměru se to nijak moc nepovznese a ty 3* dávám spíš z nostalgie.
  • 3DD!3
    Určitě je to přehlednější a zábavnější než dvojka, ale chybí tomu nahé robotky. Celkově to lépe drží pohromadě. Týmové hašteření a zemitější zápletky se sledují mnohem lépe než kybernetické robořádění. Vraždy jsou správně krvavé a zpět jsou i hláškující Fučikomy!
  • Gustik5
    Upřímně přiznávám, že mám této mangy tak trochu plné zuby a jsem docela rád, že mám její čtení patrně již definitivně za sebou. Malinko je to i formou (ačkoli třeba jedna z modernějších mang, které jsem četl, mne bavila hodně), kdy mi vadí přechody z „realistické“ kresby na zjednodušené dětinské karikatury, či poněkud infantilní humor (nicméně beru, že to k žánru patří) ale zejména obsahem. Human-Error Processor se čte podstatně lépe než druhá kniha. Díky staršímu datu jednotlivých sešitů je zde také přítomný starší koloring (který se mi oproti tomu modernějšímu líbí víc) a nedá se říci, že bych se nudil. Přesto musím znovu konstatovat, že tento kult mne neohromuje tak, jak bych čekal a fanouškem The Ghost in the Shell asi nikdy nebudu, a chápu že podíl na slávě i sám autor připisuje hlavně anime zpracování a dalším. To je ale mé hodnocení.

    Pokud vás tento svět nadchl a nutně si potřebujete přečíst víc, je pro vás tato sbírka rozhodně vítanou jednohubkou a takřka povinností. Na překladu a letteringu ze strany Crwe nemám co vytknout. Žádného překlepu jsem si nevšiml a tisk a zpracování knihy jako takové jsou již standardně na vysoké úrovni. Takže palec nahoru.

    Více zde: http://nafilmu.cz/2018/08/komiks-the-ghost-in-the-shell-1-5-human-error-processor-2018-mezi-dil-na-puli-cesty/
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.7.2018 08:59The Ghost in the Shell 1.5: Human-Error Processor
    Pod 3 hvězdy to dát nemůžu, to by značilo (podle mě) už nekvalitu, nedej bože odpad. Takhle to není a v případě tohoto komiksu ten záměr je jasný. Je to sbírka příběhů souvisejících a obohacujících svět Ghost in the Shell. Klidně to mohlo být jako v případě Ryb na konci jako bonus, nebo i v případě dvojky to mohlo být "někde". Určitě stojí za to přečíst si to aspoň v souvislosti s jedničkou, protože si myslím, že tato sbírka tak bude zbytečně nedoceněná a odsouzená na pomezí odpadu / braku. Přistupuji k tomu jako ke sbírce příběhů a 3 hvězdy dávám jenom proto, že to je příběhově slabší a místy zmatené a poznámky pod čarou mě v této sbírce vysloveně rušily (ano, nemusíme je číst, ale holt už tam jednou jsou...). Jinak, to že to je sbírka, to že je to výsek něčeho, to že je to krátké, to že tam není Motoko výrazně zastoupena, atd. mi na hodnocení neubere. Dobře zase je, že to není dlouhé a jsou to vlastně 4 samostatné příběhy ze Sekce 9 (kresbu neřeším, tak je jako vždy skvělá). Chybí Motoko, i když...!!! Zase se nám nabízí zajímavé spektrum a postavy. Lépe vyniká Azumaki a Bató a samozřejmě další lidi ze Sekce 9. Pro mě je to úctyhodné zakončení série, která si u nás dlouho čekala, než vyjde. Určitě se někdy rozhodnu to celé přečíst a věřím, že se v určitých oblastech můj názor změní (i co se dvojky týče) k lepšímu. Zatím teda 3 hvězdy.
  • p3tris
    I když se jedná "jen" o čtyři případy Sekce 9 a hlavní úlohu po Motoko v nich přejímá Bató, stejně se jedná o nadprůměrnou mangu. Hlavně díky skvělé kresbě s důrazem na detail. Hvězdičku navíc přidávám díky často vtipným poznámkám pod čarou.
  • mike731
    Více toho samého, jen o poznání horší.
    Zatímco v prvním díle měly jednotlivé případy / příběhy švih a jejich čtení jsem si užíval, tady se tomu blíží jen Drive Slave (nejen díky Motoko). Fat Cat je chaos s podivným tempem, u kterého si navíc musíte zvykat na novou, zprvu nesympatickou, posilu Sekce 9. Mines of Mind ukazuje tu nejobyčejnější policejní práci a také důvod, proč něco podobného nevídáme častěji - je to totiž děsná nuda. Nakonec tu je průměrný Lost Past.
    Dojem z českého vydání navíc sráží odfláknutá korektura, kvůli čemuž v textu zůstalo relativně hodně chyb.
  • cyboy
    Koupeno ciste z povinnosti, abych si mohl rict, ze jsem TO cetl cele. Tak ted uz vim, ze bych byval o nic neprisel, kdybych si to nekoupil. Snad jen v poslednim pribehu me to malicko bavilo, ale opravdu jen malicko. Cely TGS tak hodnotim vyslovene podprumerne a je pro me dalsim dukazem faktu, ze "kultovniho" statusu se muze dockat prakticky libovolna sr..a. TGS proste zmenu poroty neustal a dnes neobstoji. Milnikem nebyl ani ve sve dobe, protoze maximalne tak rozvijel koncepty s kterymi prisli uz jini autori o nekolik let driv. Zkratka cyberpunk byl v mode, tak proc z toho neudelat mangu. O chlup lepsi nez druhy, resp. posledni dil, to ale je, o tom zadna.
    Ale radeji uz necham prostor dotazum "proc to ctes", "proc to kupujes", "nesahej nam na TGS" apod.
    55%
16157
Četl/a (49)
2Hitman3, 3DD!3, Benny, ben_bella, besikv, calvin10, charvos, cyboy, Darth Raelchi, desto, Doppelganger, farnhajt, Fox01, frantavasil, Georgíno J., Grrr, Gustik5, IndyP, James, jh666, kallenved, Kamoš, kaylin, Keenkeen, Keno, kinak, lantan1, Lobok257, namdnas, NylKasbri, Osimchin, p3tris, Paja78, paulmuaddib, PeNNy, Poseidon1978, Qvestor, raenius, RaptoR, Scaleo1, Schimi85cz, seneke, start05, terrordemon, trudoš, VXP, xflori01, yardaformi, zgrywus
(107)
2Hitman3, alchymista5, Alfi, Awakener, Benny, besikv, blackJag, bmc75, calvin10, charvos, Corvus, cyboy, Deathwing, deefha, desto, Django, Doppelganger, dre, farnhajt, Flowtek, Fox01, frantavasil, Fry, Georgíno J., Geralt, GORERATED, Gustik5, hugosnowden, invape, Jak, jakub186, James, jankie, jardoom, jeanbaklajean, Ježek_22, jh666, kallenved, Kamoš, kapicka, Kareru, Kazumaki, Keenkeen, Keno, kinak, krvinka56, kucik, Lamahe, listr, Lobok257, maara, markic, Maty48, mike731, Mitak, MP, Mr.Plysh, mywiel, NecRoman, Negan, Nightmare, NylKasbri, Osimchin, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, PeNNy, pk123x, plema, Plocan, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, Saran, Satan__666, Scaleo1, Schimi85cz, seezeethree, seneke, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, strougy, syon, tacmud, Tialster, timek, Tomate, Toren, trudoš, vishnar, vranakx, Vrenn, VXP, Were-chan, worf, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, ZD3H, zgrywus
Chce (10)
Azik2586, barthez, ComicBookGuy, deadpool, delsemela, filemon, kisuke93, MonsterGyre, monty.cl, songoku
Shání (1)
PH79