Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Do Mraveny se vtělí duch mrtvé šéfové prikónské organizace, která se musí účastnit velkolepého a přísně tajného srazu. V druhém příběhu opustíme zemi gladiátorských arén a kozích mopedů a vydáme se pěkně na Jih, kde se bude řešit budoucnost popové hvězdy a jejích fanatických odpůrců. Bude to žhavé, to vám můžeme zaručit.

Obsahuje původní dvě alba série Ekhö Monde Miroir, vydané nakladatelstvím Soleil Productions:
Ekhö: Zrcadlový svět #05: Tajemství Prikónů (Ekhö Monde Miroir #05: Le Secret des Preshauns, 2016)
Ekhö: Zrcadlový svět #06: Hluboko na jihu (Ekhö Monde Miroir #06: Deep South, 2017)


Scénář
Christophe Arleston (Scotch)
Art
Alessandro Barbucci
Barvy
Nolwenn Lebreton
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-573-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
326 g
Stran
100
Cena
249 Kč
Originál
Ekhö, Monde Miroir #05: Le Secret des Preshauns, Ekhö, Monde Miroir #06: Deep South (Soleil Productions, 2016, 2017)
  • SickNail
    SickNail mecenáš5.9.2022 23:21Modrá CREW #08 - Ekhö: Zrcadlový svět #5, 6
    Doteraz najlepší diel celej série. Konečne sa dozvieme ako to celé s prikónmi vlastne je, a príbeh s južanskými džizs fanatikmi ma tiež pobavil. K tomu celému je to (konečne) menej detektívne a viac rozprávačské. Stále však milý žuvačkový mainstream. :)
  • brkowycz
    Pořád si říkám: Proč tohle čtu? Vždyť je to tak strašně špatný. Dějové linky jsou jednoduchoučké, nijak nepřekvapují, nemají žádné zajímavější sdělení, akce je v nich taková hloupoučká. Většina dílů Kačera Donalda měla nápaditější příběhy. A pak si musím přiznat: kvůli kresbě. Je tak odporně mainstreamová, ale líbí se mi, stejně jako se někdy člověk na ulici otočí za zmalovanou silokonovou ženštinou. Je mi stydno, ale je to tak.
    Hlavně se mi líbí se mi ta drobná linka a spousta detailů. Nejde mi ani tolik o Mraveniny prsa, jako spíš o to alternativní ztvárnění naší země. Všechny ty slavné památky, vykreslené v novém prostředí světa Ekho. Celkově ten nápad s aletrnativní zemí... je to náš svět, ale zároveň fantasy.
    Jenže autor to nejen, že skoro vůbec nevyužívá (když už, tak maximálně tím, že vypráví o Prikónech, o jiných potvůrkách toho nevíme zhola nic), ale ještě ke všemu v tomhle díle přidal vysvětlení vzniku Ekho... a bylo to tak strašně hloupý! Úplně to pohřbilo příběh! Těžko uvěřitelné a hloupoučké, nejhorší fanouškovské teorie by podle mě byly lepším zdrojem dobrých nápadů. Jestli nemá autor v rukávě něco výrazně lepšího do budoucna... tak je to fakt scénář na hranici odpadu.
    Dvě hvězdy fakt jen za kresbu!!!!
  • deefha
    Čajová jízda pokračuje! Ve světě, kde je všechno jinak a přesto povědomé, se tentokrát podíváme do Říma a na americký vidlákov. Oba příběhy jsou oproti těm předchozím trochu... temnější? I když to přímo ne, spíš maličko propracovanější a dotýkající se vážnějších témat. Dozvíme se něco, co jsme už tušili, a dáme na prdel jedné fanatické sektě vedené pokrytcem (ehm, opět závan něčeho, co tak důvěrně známe z našeho světa, že?). Samozřejmě dojde i na nějaké ty bradavky :-P, takže mohou být všichni spokojení. Já jsem tedy byl a těším se na další!
  • sedw
    Svět Ekhö mě velmi bavil v prvních dílech a baví mě i tady. V prvním sešitu se dozvíme se poměrně zásadní informace o celém světě a zasazení do Říma mě velmi bavilo, jelikož jsem tam nedávno byl. Druhý sešit byl slabší, než jsem u této série zvyklý, ale i tak to byla příjemná zábava a těším se na další díly.
  • faster86
    Pořád stejný problém jak u předešlých dvou knih. Autor má nápad na 150 stran, ale rve to do 50ti, takže je to strašně uspěchané. I když musím uznat že tato kniha je o malinko lepší než dvě předešlé.
  • p3tris
    Ekhö je nádherně fantastický svět. V prvním příběhu se Mravena vydává do Říma v doprovodu italského šlechtice, který jako by vypadl z oka Aladinovi. A tam odhaluje nejen spiknutí tradicionalistických prikónů ve Vatikónu, ale i něco o původu tohoto světa a své úlohy v něm. V druhém se jako agentka popové hvězdy, která čelí pro svou otevřenost útokům fanatické náboženské sekty, vydává na americký jih.
  • Multiverzum
    Oddychovka pre ľudí, ktorí radi skúmajú panely medzi preskakovaním z bubliny na bublinu.

    Opätovné čítanie: áno
    Čo najviac zaujalo: nádherne vyobrazené nápady v rámci sveta Ekhö.
    Čo mi prekážalo: ploché postavy (za cca 300 strán sa charakter postáv nikam neposunul).
    Čo mi chýbalo: možno by to vylepšila silnejšia detektívna linka.
    Najväčšie plus: skvelý pomer cena/výkon.
    Najväčšie mínus: kresba by si zaslúžila väčší formát.
    Zarátaný extra bod za kresbu.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/modra-crew-08-ekho-zrcadlovy-svet-5-6/
  • mearez
    Můžu říct, že si tento komiks svojí kvalitu drží, ovšem kdybych já byl autorem tohoto díla, asi bych zůstal při zemi a nepouštěl se do historie tohoto fiktivního světa, protože pasáž, kde je vysvětlena historie Ekhö je asi nejslabší část knihy. Obecně příběh z Říma byl celkem slabý (až teda na Prikóny, konečně jsem se o nich něco dozvěděl), ale druhý příběh se mi líbil a celkové téma komiksu bylo pěkně zpracované. Kresba jako vždy úchvatná, tam není co vytknout. Za mě 4*.
  • VanTom
    Příběh z Říma konečně pořádně vysvětlil (moderní) historii světa Ëkho, ale i když to autor zjevně měl takto naplánované od začátku, čekal jsem něco trochu výraznějšího. V souhrnu mě tak pátá kniha bavila nejméně ze všech, ovšem nejenom kvůli tomu. Naopak šestá z amerického Jihu, přestože brnkala na vážnější strunu, se vrátila ke klasické exotické epizodce se vší svou lehkostí a švihem.
  • Lobok257
    Odhalené ňadro Mraveny Draapulové je pouhou třešinkou na dokonale upečeném dortu jménem Svět Ekhö.

  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.10.2018 13:13Modrá CREW #08 - Ekhö: Zrcadlový svět #5, 6
    Skvělé odpočinkové čtení. Koktejl popuštěné fantazie, exotických lokací, krásné komerční kresby, lehounké erotiky a mixu infantilnosti s vážnými tématy a akcí mi šmakuje.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2018 10:51Modrá CREW #08 - Ekhö: Zrcadlový svět #5, 6
    "Už lidi pozoruji dlouho. Ale ještě jsem nezaznamenal, že hodit dívku do studené vody by nějak urychlilo dvoření."

    Mno, je to jednoduchá zábava. Souhlasím s Kapisem, že vysvětlování vzniku světa na Ekhu je dost divné. Druhý příběh měl vysloveně slabší scénář a dosti kulhal a skřípal. Ale je to prča, pěkně nakreslená, Mravena se svléká více než obvykle, lovestory je roztomilá, prikóni taky, nejrůznější věci tohoto universa jsou fakt nápadité... příjemná oddechovka.

    Celkový dojem: 70%
  • Kapis
    Tak, od "Tajemství Prikónů" jsem čekal trochu více a trochu něco jiného, ale nakonec je to poměrně uspokojivé, proč vlastně ne. Tajemství vzniku civilizace a podobného světa tomu našemu na Ekhu mi pak přijde trochu kostrbaté a autorovi se nedaří úplně nejlépe na to všechno naroubovat. Třeba ti indiáni. A proč tam byly ty těžební zařízení na ropu, když se jezdí na zvířecí pohon? Příběh z jižanských bigotních končin a trocha toho showbyznysu mi taky sedl, docela jsem se bavil, jako u Ekha pokaždé, za čež může i specifická bohatá kresba a jsem spokojen. Milostná linka mezi Mravenou a Jurijem má úplně všechno, co bych od podobného dílka čekal, včetně kazišuka Sigisberta. Pokud by měl vyjít v MC další dvoudíl, určitě budu hlasovat pro.
  • Norri
    Před čtením těchto dílů jsem si pro oživení souvislostí rychle projel předchozí díly. Ale i tahle rychlovka mě hodila zpátky na vlnu nadšení, na které jsem jel při prvním čtení. Ekhö je zkrátka skvěle napsané i nakreslené. Pátý díl je dobrý v tom, že konečně vykládá na stůl karty světa Ekhö. Už víme, jak je to s Prikóny a lidmi a proč chtějí někteří Prikóni Mravenu a Jurije zabít. Záhady, které se táhly od prvního dílu, jsou tedy vysvětleny a scénárista se mohl s čistým stolem pustit do dalšího dílu. Ten věnoval Mravenině umělecké agentuře a hlavně církvi. Moc by mě zajímalo, jak se šestý díl líbil v Polsku. Část polských věřících jsou totiž magoři, kteří by nejspíš nedovolili "antikoncepci po" ani vlastní znásilněné dceři a mají pro to oporu i v současné vládě. A přesně na takové fanatické věřící šestý díl míří... Další skvělá Modrá Crew!
  • rewkon
    Nejlepší série v Modré Crew není co dodat ,těším se v budoucnu na návrat do Ekhö.
  • perak
    Ekho se trošku posunula - je zde méně humoru, méně erotiky. Na druhou stranu především v první části přibylo napětí, tajemna, kde při odhalování tajemství prikonů neschází žádný atribut napínavého čtiva. Druhý příběh z amerického jihu pak trochu brnká i na vážnější strunu náboženských fanatiků. Oproti předchozí knize, která částečně kopírovala schéma vyprávění z první knihy, tak v tomto pokračování dochází hlavně v prvním díle ke kompaktnějšímu vyprávění i posunutí děje. Tak snad se někdy v budoucnu dočkáme dalšího pokračování.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.7.2018 08:14Modrá CREW #08 - Ekhö: Zrcadlový svět #5, 6
    Ekho už je, ať si to přiznáme, nebo ne, zaběhlý svět se svými zákonitostmi a reáliemi. Proto nás autoři provází různými rovinami, nejen světy, ale i dalšími zákoutími světa Ekho. Tyto dvě kapitoly tak na mě působí. Ono už to asi chtělo něco říct čtenářům o pravidlech světa Ekho a roli Prikónů. Díl je odlehčený, ale přitom nabízí nejvíc otázek do budoucna (nejen Ekho světa, ale i pro čtenáře do budoucna). Americký jih je takový ten typický díl, který je jakýsi předěl. Už známe nové skutečnosti, s kterými musíme počítat, ale přitom už se nás autoři snaží zase navézt na rovinu, kterou známe od začátku, tj. Mravena jako médium mrtvých a řešení každodenních problémů. Oba příběhy jsou opravdu velmi odlehčené, jakoby si i sami autoři dávali pauzu, než přijdou s něčím jiným, potažmo velkým. Pokud budou další díly v tomto duchu, tak to bude vykradačka sebe sama a i když to třeba bude dobré a kvalitní, rozhodně to už nebude převratné. Nicméně tak, jak je to zatím nastavené, je dost možné a já tomu věřím, že autoři budou víc přidávat do univerza a tzv. mytologie světa. Bude se více propojovat, více nabízet a snad i více šokovat. Co musím dát klobouk dolů, že těmito dvěma příběhy autoři opravdu nastavili laťku ratingu. Teď už mám stopro jasno, že to není pro děti. Doposud to ještě šlo tak brát, ale tady určitě ne. Ne, že by to mladí neměli číst!!! ČTĚTE!!!! Jenom konstatuji, že témata, občasná nahota a sprostá mluva definuje komiks buď pro dospívající nebo dospělé. Osobně jsem za to rád, že se nikdo neautocenzuruje. Další bod k plusu, čím dál tím víc vidím paralely s naším světem a daleko více si uvědomuji hloubku našich problémů a potřebu řešit naše pozemské problémy (je to jakési nastavení druhé tváře, zrcadlo, chcete-li). Konkrétní příklady: ženský ekvivalent papeže nebo americký jih s jejich pomyslnými pseudo-křesťanskými hodnotami. Sedí to na kohokoliv, kdo se takto chová, ne jenom na Američany - abychom si rozuměli. Přijde mi, že autoři se vždy něčeho chytí a ten prvek rozvíjejí po ekhovsku na dobrou úroveň. Scenáristicky je to odlehčené, ale tématicky a hloubkou je to snad ještě silnější než v předchozích dílech. Pokud to tak půjde dál, milerád uvolním poličku tomuto komiksu a budu jej sbírat klidně do svých 70 let se svými 40-ti díly. Asterixe a Tintina už mám :-D, tak to chce další dlouhou kvalitní sérii, nebo ne?
  • Doppelganger
    při čtení pátého dílu Ekho jsem si říkal, že mě ta série vlastně opravdu baví a po dočtení jsem se těšil na další díl.
    při čtení šestého dílu Ekho jsem si chvilkami připadal, že čtu nějaký divný díl Blacksada a nechápal jsem, kde se tam najednou vzala ta sociální agitka a kam se poděla ta lehkost a vtipy a musím říct, že mé nadšení po přečtení tohoto alba značně opadlo.
    Nicméně kresba je stále nádherná a některé nápady byly perfektní (třeba to níže zmiňované policejní auto), takže nechám čtyři hvězdy.
    Do příštích dílů určitě půjdu, ale moc doufám, že se scénáristicky vrátí ke stylu prvních pěti alb.
  • louza
    Ačkoli bych už celkem rád Ekhö zastavil, aby nezabíralo místo dalším báječným titulům, musím uznat, že mě tahle kniha vcelku rozsekala. Autorům se daří stále udržet vysoký standard. První půle je podle zažitého střihu. Zábavná nenáročná četba plná referencí a nápadů. Skvělá práce s připodobněním fantaskního světa k našemu a dokonce se i podstatněji pohneme v ději. Druhá půlka hrající na vážnější notu je při všech zachovaných atributech ještě zajímavější, protože dokazuje, že Ekhö může být i něčím víc, než rozjuchaným funny kabaretem s kozama pro duševně nekomplikované. A ty vizuální nápady jsou totální lahůdka. Texaský šerif v autě s náhonem na všechny čtyři je postavička měsíce. Jedna z nepočetných sérií, která má stoupající kvalitu.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš18.7.2018 17:33Modrá CREW #08 - Ekhö: Zrcadlový svět #5, 6
    Tak tu máme znovu pokračovanie vlajkovej lode zo série Modrá Crew a podobne ako pri dieloch 3 a 4 je to aj tentokrát rozporuplné.

    Tajemství Prikónú - Má pekné a zaujímavé prostredie Ríma, za hrsť humoru a erotiky, krásnu kresbu a aj príbeh to má dostatočne pútavý a nápaditý. Kvalitná zábava.
    Hodnotenie 4/5*

    Hluboko na jihu - Stále je to samozrejme pekné, ale príbeh je tentokrát výrazne slabší a temnejší, čo sa mi do tejto oddychovej série nehodí. Takmer žiadny humor a erotika a zábavnosť je kvôli tomu takmer na minime.
    Hodnotenie 2/5*

    Celkovo sa jedná o príjemnú zábavu, ktorá však trpí znovu kolísavou kvalitou scenára. Celkové hodnotenie 3/5*.
  • cyboy
    Ekho je proste skvele.
    85%
3345104
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš30.7.2018 16:24Modrá CREW #08 - Ekhö: Zrcadlový svět #5, 6
    29.08.2018 vychádza vo Francúzsku Ekho 8 - Siréna z Manhattanu, v ktorej by mal byť aj Prikón vo veľkosti King Konga a bude sa štverať na Empire State Building a samozrejme je vonku aj Ekho 7, ktoré sa odohráva v Londýne. Tak budúci rok možno Modrá Crew Ekho 7-8 :)
Četl/a (153)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, anka, Askalon, BadBoy, Balů103, ben_bella, Blackhand47XD, brkowycz, Bronn, buscheer, Cabal, calvin10, Captain Collar, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalistar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, deefha, desto, Doppelganger, Dzoglik, erik, Filios dVekerec, filmator, filosh, Final, flipflop, Fos4, foudy, Fox01, Fr3d_K, Georgíno J., Giskard, Grrr, gwen666, Hanussen, Hawwwran, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, JaggedSK, James, jankie, japes, Jay-jay, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, kallenved, Kamoš, Kapis, kaylin, KdG, Kerbellos, Khagrael, kinak, Kitykatyn, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, massilia, mearez, Mercurio, mgeralt, mineralk, Mleako, monte walsh, motycond, mozzu, MP, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, oleav, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavlosson, pechna, PeNNy, perak, Philologus, Poniczech, Poseidon1978, ppilch, PrastenejCitron, punisher, Qvestor, radimisko, RadimNemec, raenius, rajot, rewkon, Rezet, rooty, Scaleo1, Schramm, sedw, seneke, SickNail, start05, t0mas, terrordemon, the.kasztan, Thurin, trudoš, tukak, TZcomics, VanTom, vita, Viverr, vranakx, VXP, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(254)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, anka, Askalon, Awakener, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benji, ben_bella, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, Dani El, DanQ, Darker, davidek, Davidos402, deefha, Destiny666, desto, Dinik, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, erik, fel68, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Fry, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, Golem, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, herrman, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, ivo84, J.Connor, Jabba, JackOneil, JaggedSK, Jak, jakub186, James, jankie, japes, jardoom, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Kerbellos, Kitykatyn, Kokuun, Kraken, kubosos, kucik, lacoste, Lamahe, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, maco, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mike731, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, mkolar, Mleako, moiqpiom, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Orbeek, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Philologus, Poseidon1978, ppilch, PrastenejCitron, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, rajot, rewkon, Rezet, Ricarderon, rooty, Rowan, Saran, Scaleo1, Scalix, schefik, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Shin, SickNail, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, songoku, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, Symbi, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tomket.Tom, tomned, trudoš, tulipstros, TZcomics, valon, VanTom, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, VXP, Wakker, willis, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (12)
barthez, Corvus, deadpool, delsemela, Draco nobilis, Goldfinch, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Premek, Sole, Yefery
Shání (3)
Corvus, Nightmare, Tomate