Koupit
Cloak a Dagger, milenecká dvojice propojená výjimečnými schopnostmi, se pokouší ochránit občany New Yorku před temnotou stravující svět.

Začali jako dvě děti prchající z domova, jejichž schopnosti aktivovaly nedobrovolné drogové testy. Tyrone Johnson se stal živoucím ztělesněním záhadné dimenze temnoty, zatímco jeho partnerka Tandy Bowenová začala zářit oslnivě jasným světlem.
V roce 1982 představila komiksová legenda Bill Mantlo světu nové, nezaměnitelné ikony. My vám přinášíme jedna z jejich vůbec prvních dobrodružství, v nichž tohle duo plné protikladů vyhlásí válku té největší špíně New York City.

Obsahuje příběhy:
Cloak a Dagger
Dcera světla, syn temnoty


Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Peter Parker, The Spectacular Spider-Man (Vol. 1) #64 a Cloak & Dagger (Vol. 1) #1-4


Scénář
Bill Mantlo
Art
Edward Hannigan, Rick Leonardi
Ink
Terry Austin, Jim Mooney
Barvy
Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Rick Leonardi
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
537 g
Stran
136
Cena
249 Kč
Originál
Cloak & Dagger: Child of Darkness, Child of Light (Marvel)
  • wistar
    ono by si to nezasloužilo 5 hvězd jen příběhem, ale nhm by mělo vypadat takhle!, ani chvíli se neztratíte v množství postav
    spiderman 64-sice zajímavý, ale pořád naivní komiks, temnější pojetí kresby se mi líbilo, ale žádný zázrak
    minisérie- úžasné, nejen téma samozvaných soudců, ale i cloakův hlad, drogy a temná kresba perfektní
    8.5/10
  • Norri
    Kdybych se rozhodoval na základě anotace, nebo dokonce snad na základě obálky, tak jsem tuto knihu nikdy nekoupil. Ono to totiž zní jako hrozná blbost. Ke koupi mě přesvědčilo hodnocení a já musím říct, že koupě nelituji.
    Kniha začíná sešitem Spider-mana, ve kterém se Cloak a Dagger poprvé objevili. Tématem drog a únosů dětí je tento sešit docela temný, Spider-manovsky zábavný, ale zároveň naivní. Následují čtyři sešity samostatné řady nás s C&D blíže seznamují. Je to stále retro, ale kresba je propracovaná a musím říct, že mě bavila. Zpočátku se dokonce zdálo, že si užiju i nápadité panelování, ale byla to bohužel ta jedna vlaštovka, která jaro nedělá. Příběh těchto čtyřech sešitů je temný a plný kriminality. V momentech, kdy Cloakův plášť požírá kriminálníky bych dokonce řekl, že to má až hororový nádech. Okousané kosti z něj bohužel nikdy nevypadly :-). Celé to má zvláštní atmosféru a já jsem se u toho bavil.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.12.2020 07:36Nejmocnější hrdinové Marvelu #052: Cloak a Dagger
    "Mohu se jen modlit. Modlit za světlo a temnotu, za Cloaka a Dagger. I za celý lidský rod." Výnimočné dielo, ktoré u nás prvý raz vychádzalo na pokračovanie v 90. rokoch v Záhadnom Spider-Manovi od Semic-Slovartu. V roku 2018 temný príbeh Cloaka a Dagger oprášila séria NHM v plnohodnotnej, viac než len dôstojnej komiksovej knihe. Okrem bohatých záverečných bonusov (venovaných svetu týchto dvoch antagonistov) sú v knihe prítomné dva príbehy. Prvý je zostarnutý „Cloak a Dagger!“, v ktorom sa stretli so Spider-Manom. Celkovo šlo o ich debut na bublinkovej scéne. Neuskutočnilo sa to v ich vlastnej sérii, ale v č. 64 Velkolepého Spider-Mana z roku 1982. Je to značne absurdné spojenie, pretože svet drog a nezmyselného násilia sa nehodí do univerza optimistického vtipálka Spajdyho. Našťastie, druhý príbeh „Dcera svetla, syn temnoty“ (z roku 1983) je presne ten, ktorý v našich končinách vychádzal v 90-tych rokoch a zanechal vo mne nezmazateľnú stopu. Je to i na dnešnú dobu temné, brutálne, smutné, pochmúrne, beznádejné, drsné a kruté. Scenár je nevídano dospelý, nepredvídateľný a plný smrti, drog, vyhorených policajtov, opustených detí a tragédií, ktoré sa už nedajú vrátiť späť. Unavené veľkomesto, melúce z posledných síl, je úžasne nakreslené ako niečo, čo je plné zblúdilých duší a zavrženiahodných existencií a smrť zákerne číha v každej bočnej uličke. Škoda, že Cloak a Dagger sú (nielen u nás, ale v podstate aj v samotnom Marvele) večne obchádzaní. Ak by sa ich ponuré dobrodružstvá mali niesť práve v tomto duchu, boli by to beštiálne dobré komiksy. Sú to fantastické postavy, ktoré sú navzájom tak odlišné (pochádzajú z absolútne odlišného sociálneho, kultúrneho a iného prostredia), až tvoria parádne sa navzájom dopĺňajúci, plne funkčný pár.
  • J.Connor
    Sérii NHM nekupuju a k téhle knize mě přivedla, jako jistě mnohé pamětníky, nostalgie z počátku 90. let, kdy C&D vydával Semic v sešitech Spider-man. A paměť neklamala, v dětství mi jejich příběhy byly až nepříjemné a je to skutečně poněkud dospělejší čtení, minimálně v rámci Marvelu temné, místy až špinavé. Přesně takový New York, který je znám z Taxi drivera, Půlnočního kovboje a jiných filmových skvostů té doby. Odpadky na ulicích, nuzné bytovky, pasáci, děvky, dealeři, úchyláci a světlo a dobro nemá šanci, možná snad jen v podobě psychopatického vigilanta, který se vlastně záhy stává tím, proti čemu bojuje. Byť by takovému příběhu slušela větší katarze a vyvrcholení a tohle jde spíše klasicky do nikam v zájmu pokračování série, dám nakonec plný počet, v rámci "žánru" si to rozhodně zaslouží.
  • P.G.
    Po prvním příběhu, kdy Spider-man v podstatě na světlo přivedl neznámé postavy, jsem si říkala - budou to pro něj jen statisti, kteří jeho stín nepřekročí, a nebo to budou osobité postavy, které se budou vyvíjet úplně jinak? On ten první příběh je totiž příběhem protikladů - hláškující Spidey proti odměřeným C&D, bojovník za spravedlnost (podle zákona) proti nekompromisním bojovníkům jdoucím za svým cílem (potrestat padouchy). Ač by to mohlo být klišovité, není tomu tak a jedná se o povedený příběh plný emocí a atmosféry. Bohužel, kresba nenaplňuje očekávání a místy k atmosféře nepasuje. Hlavní příběh již se Spideym nemá nic společného - je to taková mysteriózní detektivka z městského prostředí. Mysteriózní proto, že se v ní řeší, co jsou C&D vlastně zač a jaký je mezi nimi vztah. V příběhu sledujeme jejich tápaní nad hranicemi vlastních sil, nad tím, zda je morální je užívat tak, jak je užívají a vlastně i nad jejich budoucností. Jejich origin na konci příběhu je tečkou, pomyslným rozhřešením. Čtyři sešity jsou tak akorát, i když jsem měla místy pocit, že některé části jsou v příběhu prostě jen na zaplnění místa. Kresba je o poznání lepší, než v prvním příběhu, ale místy to také není žádně sláva. Shrnuto a podtrženo - na seznámení s postavami výborné, i když je to celé osmdesátkové retro.
  • S4TW
    Jak jsem se obával, že NHM s přibívajícím počtem béčko až céčkových postav půjde kvalitou dolů, tak jsem se obával zbytečně. Naopak se často jedná o velmi zajímavé, originálně pojaté, chytlavé a místy i dokonce dospělejší kousky. Tohle je zrovna takový dospělejší kousek. První sešti se Spideym je fajn úvod, přeci jen, když neznámou postavu vtáhne do světa zajetá ikona, tak to může dost pomoci a tady ten kontrast mezi hláškujícím, spravedlivým bojovníkem a vážnou, nekompromisní dvojicí, je hodně povedený. Dost silný, emotivní příběh se sociálním přesahem, jediná škoda je velmi špatná kresba. Hlavní příběh je parádička, o tom nelze pochybovat. Dost mi to náladou a atmosférou evokovalo kousky, jako třeba Sin City, temné, městské, atmosférické. Navíc to obsahuje i jistou dávu fantastična a nadpřirozena a ono to tam skvěle zapadá. Postavy jsou parádní, tajemné, lehce dezorientované, jejich motiv má smysl, ale vlastně se ještě pořád definují. Prostě mladí teenageři, kteří přišli k velké moci. Opět mě trochu nenadchla kresba, ač je o dost lepší, než tomu bylo u Spideyho čísla. Za mě spokojenost, dost mě to chytlo a určitě si dovedu představit, že si o této dvojici přečtu ještě nějaké kousky. Do úplně spokojenosti mi chyběla lepší kresba.
  • hroubek
    Znovu se mi potvrdilo, že když mám menší očekávání, tak o to více mě daný komiks překvapí. A to se povedlo Cloaku a Dagger. Je to dost povedený komiks, jenž velmi dobře funguje. Má zajímavý přesah a rozhodně se jedná velmi příjemnou jednohubku, kterou mě bavilo číst. Sešit se Spideym nás velmi příjemně seznámí s postavy. Následná minisérie tento dojem dost dobře utvrdí. Místy se mohlo přitvrdit, a nebo lehce ubrat na patosu některý scén. Nicméně mě komiks sedl a bavil mě, a byla to příjemná změna, takže jsem spokojený.
  • Ter
    Čo máte všetci s tým, že semic to v spiderovi nedal celé? Práve tento komiks bol jeden z mála, ktorý vydali komplet celý, hoci rozsekaný na osem častí :) neviem, ako sa sem dá vložiť obrázok, inak by som priložil poslednú stranu z posledného semicovského spideyho - totožnú s poslednu stranou z NHM :) ešte som zo zvedavosti porovnal preklady Semicu a NHM s originálom a teda Semic sa držal originálu, kým v NHM je ten preklad na voľnej nohe. To len informatívne, nie je to výčitka :)
  • karl173
    Příjemné překvapení a opravdu povedené NHM především co se účelu týče. Tohle NHM totiž splňuje to co má, a to je především dobré představení postav, které možná ani neznáte. V případě těchto dvou postav tomu u mě tak bylo a kniha mi je představila více než dobře. První retro sešit celkem ušel, ale bylo znát přeci jenom že se stále jedná jen o malou představovačku. Následující 4 sešity už byli ale o poznání lepší a je jen škoda že jich nebylo víc. Příběh je zde zajímavý a poutavý a i když se zde zase tolik věcí nestane umí opravdu dobře upoutat a pomůže čtenáři celkem slušně poznat tyto dvě z tragédie vzešlé postavy. Navíc je zde velmi povedená kresba. Rozhodně se jedná o povedené retro s 80. let Bohužel problém této knihy je především to že je krátká a že zkrátka nenabídne nic velkolepého, ale zato dobrou zábavu. 80%
  • Tyfus
    Tento příběh Pláště a Dýky již kdysi v ČR vydal Semic. Vzhledem k tomu, že Záhadné Spider-many jsem roky sbíral po antikvariátech, tak jsem tento příběh asi nikdy nečetl celý najednou (a hlavně mám pocit, že poslední část příběhu už Semic nevydal). Celou knihu jsem přečetl jedním hltem a jsem nadšený! Jedná se přesně o ten typ příběhů, které mě ke komiksům jako děcko přitáhly! Vše je jak má být... správné 80s retro, plné barviček, pouličních feťáků a detektivů!
  • louza
    Kvalitní osmdesátkové retro z něhož větší část už kdysi vyšla u semicu jako součást sešitů záhadného Spider-Mana. Spidey album otvírá a je jedině škoda, že kniha neobsahuje více příběhů ze série Peter Parker Spider-man s pláštěm a dýkou, protože jde o výtečné a zábavné jednohubky, které ale umí přivést na scénu i zajímavé postavy. Stěžejní minisérie je jedním slovem skvělá i když hozená do velmi temného tónu. Jak to člověk jako dítě pobíral tak na půl ucha, tak v dospělosti docení přesah a sociální reflexi, kterou autoři do příběhů dvou nesourodých hrdinů vetkli. Výtečná věc.
  • mearez
    Cloak and Dagger znám jen málo. Letmo se objevili v Infinity Gauntlet, Civil War, ale jinak jsem s těmito postvami nečetl žádný komiks. Když jsem se dozvěděl, že vyjde tento svazek, myslel jsem, že tuto knihu vynechám, ale pak jsem zjistil, že se jedná o již klasický první výskyt a taky o první minisérii. Kompletní začátky těchto postav jsem si prostě nemohl nechat ujít.
    Už origin je podle mě opravdu vynikající. Námět je super, Spidey je vhozen přímo do děje, který začně úplně dávat smysl až po přečtení první minisérie, která v knize následuje.
    Osmdesátky mám rád. She-hulk, X-meni, New Mutants, Byrneovo Avengers.... No, to nemůže výt průšvih. A opravdu nebyl. Komiks začne svižně, a nepustí čtenáře do konce knihy. Béčkový ,,street-level” superhrdinové, jeden detektiv a kazatel, trošku těch jednorázových padouchů z ulice dávají dohromady pěknou polévku, která působí pěkně civilně, už jen proto, že jediná narážka na Marvel Universe jsou komiksy ve stojanu v obchodě. Postavy si projdou slušným vývojem.
    Příběh je odvyprávěn krásně, už jenom díky správně odvedené práci koloristy. Takhle se dělalo kreslířské řemeslo v osmdesátkách. Kresba je, až na občas moc velké oči, pěkná, krásně se hodí k příběhu.
    Když tak čtu historii, tak se mi moc nechtějí číst jiné komiksy s dvojkou Vloak a Dagger, protože na mě jejich příběhy působí dost přehnaně, a nechci si kazit suprovej dojem z tohohle komiksu.
    Pokud si tenhle komiks koupíte, nečekejte klasickej Marvel. Tohle je temný, postavy se pro změnu chovají jako lidi a kresba je pořádně osmdesátková. Ale pokid si chcete oddychnout od toho věčnýho a už i celkem nudnýho Spider-mana, Iron Mana nebo Batmana, tak tohle je trošku jinej, ale pořád kvalitní mainstream. Tohle NHM nemá chybu a užije si ho každej fanda Marvelu.
    Za mě 5*.
  • jh666
    Nečekal jsem nic, dostal jsem skvělý příběh, od kterého jsem se nemohl odtrhnout.
  • Ter
    Tento štvordielny príbeh už pred 25. rokmi vydal Semic-Slovart. Keď som zistil, že to vyjde v NHM, bola to jedna z mojich najočakávanejších kníh. Škoda, že tieto dve postavy sú (nielen u nás) obchádzané.
  • cyboy
    Jejich prvni sesit se Spider-Manem neni nic moc, nicmene nasledujici ctyri sesity to zachranuji. Cekal jsem retro prusvih a on to az takovy prusvih neni. Dalo by se tomu ledacos vytknout, ale nad konkurenci nekterych "povedenych" NHM tohle opravdu vycniva. Nevim jestli se k tomu nekdy vratim, ale rad jsem si rozsiril obzory.
    70%
  • Koci
    Hodně zajímavé postavy a parádně napsané retro. Veliké překvapení, to je přesně ten smysl NHM.
192853
Četl/a (86)
2scha, 81splinter, Alfred, autokineton, Azik2586, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, dvory, Elnie, Fox01, Golem, Gustik5, hicks, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, J.Connor, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, karl173, kaylin, KdG, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, lukascus, Mariomichal, Mart74, Martinb, Marvin, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Norri, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, Procky, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, Scaleo1, SekyCZ, slavik38, Snegis, Star36489, start05, SteveCZ, Symbi, Tomski, trudoš, TZcomics, vita, VskPrzk, wistar, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(225)
159753258x, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, autokineton, Azbest, Azik2586, Beng.D, Benji, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Glumal, Golem, guseppe, Hades, hahahoho, Hebled, herbert, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, illy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jack, JackOneil, James, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, kindanerd, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, listr, Lobok257, lukascus, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, Premek, Procky, punisher, Quentin, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, Scaleo1, SekyCZ, semi41, seneke, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, start05, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Ter, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, willis, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zaknafeine, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (13)
Badgu.y1902, bobo666_2005, BreakingAway, Corvus, delsemela, gezic, gwen666, Jason2808, Marthy76, RedButton, Sebastian the wise, sleepless, Venomslav12stars
Shání (2)
Corvus, gezic
Nabízí (1)
Fox01