Koupit
Šestnáctiletá Wendy Daviesová se probudila do zlého snu. Auto, které řídila, spadlo do jezera a mladší z jejích dvou bratrů při nehodě zemřel. Jenže Wendy tvrdí svému okolí něco jiného. Je si jistá, že Michael žije, a že o něj pečuje jakýsi tajuplný létající chlapec. V naději, že změna prostředí pomůže Wendy překonat nelehké období, přestoupí na jinou školu. Ale prolínání fantazie a reality neskončí ani tam. Spolužáci i dospělí jí začnou připomínat postavy ze Země Nezemě. Ve snaze rozlišit co je skutečnost, a co fantazie, si dívka začne kreslit deník. Stránky skicáku začne plnit úžasnými obrázky o tom, co vidí a prožívá. Jsou ale její kresby pouhým vyjádřením myšlenek a pocitů, nebo je to opravdový portál, který propojuje náš svět s pohádkovou Zemí Nezemí?

Scénář
Melissa Jane Osborne
Art
Veronica Fish
Barvy
Veronica Fish
Obálka
Veronica Fish
Lettering
Petra Krušberská
Překlad
Romana Bičíková
Redakce
Jana Olivová, Daruše Singerová
Žánry
dětský, dívčí, dobrodružný, drama, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-2533-781-3 (Fragment (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 230 mm
Tisk
černobílý + odstíny barev
Váha
364 g
Stran
96
Cena
299 Kč
Originál
The Wendy Project (Super Genius, 2017)
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK18.7.2019 09:32Wendy mezi Zemí a Nezemí
    Aj keď nie som cieľovka, komiks je výraznejšie zameraná na -násť ročné dievčatá, dej a hlavne ilustrácie sa mi veľmi páčili. Príbeh dievčaťa, vyrovnávajúceho sa so stratou, životom a dospievaním má veľmi pekné myšlienky a krásne momentky. Prelínanie čiernobielych kresieb v reálnom dospelom svete s farebnými v tom hravom, detskom, no fantazijnom, je výborne spracované. Avšak, komiks je veľmi krátky a chýba mu pár desiatok ďalších strán, v ktorých by sa viac venoval niektorým epizódam v živote Wendy.
  • Skot
    Skot mecenáš1.1.2019 16:13Wendy mezi Zemí a Nezemí
    Young adult komiks zaměřený spíše na dívky. Průměrný scénář s očekávanou zápletkou a neočekávaným odkazem na Petra Pana . Kresba odpovídá cílové skupině, dobrým nápadem je barevné odlišení Nezemě a jejích trochu odlidštěných obyvatel . Trochu zbytečně schematické zobrazení chlapeckého světa. Celkově tedy průměr i když ve své žánrové skupině patří rozhodně k těm lepším.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš22.8.2018 16:30Wendy mezi Zemí a Nezemí
    Je to asi spíš pro mladší náctileté holky. Jak to zřejmě bývá v těch holčičích denících, pořád se tam řeší nějaká nevyjevená pravda, ale vlastně se k ničemu nedojde a nakonec jde zas a jenom o vztahy. Pointa je už tisíckrát provařená. Je dobré znát pohádku Petr Pan, která patrně autorku v mnohém oslovila. Jinak je to spíš o kresbě, která je ze všeho v komiksu nejvýraznější, někde je to docela hezké a celkově má komiks líbivou formu a působí dynamicky.
251