Koupit
Když obrovsky mocné zařízení zvané psycho-magnitron explodovalo jen pár metrů od ní, myslela si Carol Danversová, že je s ní amen.

Místo toho se však někdejší talentovaná pilotka změnila v jednu z nejmocnějších hrdinek světa, Ms. Marvel!
Během své superhrdinské kariéry ušla dlouhou cestu: z ulic New Yorku, kde bojovala se zločinem, až ke hvězdám, kde se stala novou Captain Marvel.
Přidejte se ke Carol Danversové na neuvěřitelné pouti za superhrdinským sebepoznáním!

Obsahuje příběhy:
Bojovnice každým coulem
V touze létat

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Ms. Marvel (Vol. 1) #1-3 a Captain Marvel (Vol. 7) #1-6


Scénář
Chris Claremont, Gerry Conway, Kelly Sue DeConnick
Art
Al Barrionuevo, John Buscema, Richard Elson, Karl Kesel, Wil Quintana, Emma Rios, Joe Sinnott, Dexter Soy
Ink
Alvaro Lopez, Emma Rios, Joe Sinnott
Barvy
Jordie Bellaire, Wil Quintana, Javier Rodriguez, Marie Severin, Dexter Soy, Brad Vancata, Don Warfield, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Ed McGuinness, Javier Rodriguez
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
694 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Captain Marvel: In Pursuit of Flight (Marvel)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 10/2018

    Pomyslně řadím do top tohoto kompletu a tleskám.

    Bojovnice každým coulem:
    Byla jsem mile překvapená, že mě starý komiks uchvátil. Většinou to tak nemám. Ale mám obavy, že vím, kvůli čemu to bylo. Že mám co dočinění s ženskou hrdinkou. Protože právě myšlenkové pochody hrdinů z té doby mi dávají zabrat.

    Ano, je to neskutečně ukecané během soubojů.
    Ano, vypravěč je otravný.
    Ano, je tady dost odkazů s hvězdičkou na komiksy, které u nás nevyšly.
    Ale takhle to už u těhle komiksů prostě je.

    Dějově řeknu jedno slovo: useknuté. Ale je tam všechno, co potřebuje vědět, aby jste se orientovali a věděli, kdo je Captain Marvel/Carol Danvers. Její "původ" je tady nastínen pomocí vzpomínek, které se derou nanoovrch a hypnózy, nejsem si jistá, jestli je zase tak důležitý. Teda, jinak by to číslo z původního Captain Marvela bylo součástí. Ale v knize je opět stručná historie postavy, takže ok. Takže nečekejte, že se dozvíte, jak byl poražený Doomsday Man. O tom tenhle komiks není. Je o návratu Carol, o její nové práci a uvědomění si, že je něco víc než Carol Danvers. Jo, jako úvod s postavou doporučuji.

    V touze létat:
    Naprosto úžasný!!!!

    Jako čtenář jste hned hozený do vody na první stránce. A musím říct, že to byla jedna z nejkrásnějších vod, do které jsem kdy byla hozená. Ta kresba byla prostě nádherná. Skoro se mi z ní chtělo lapat po dechu, ale u toho se blbě čte. Takže jsem se zase hodně rychle uklidnila.

    Začátek s Capem byl milej. Chápu, proč Carol neví, kde a kým by chtěla být. Když tím, čím se stala, mělo takové následky. Ale na mě to mohlo být delší. Jako jeden rozhovor s Capem a vtípek se Spíďou a má jasno? Ale čert to vem. Alespoň bylo dost času na další věci. Které byly epic. Nechci z děje dál moc vykecat, ale když se Carol dostane do minulosti, začnou se dít opravdu zaujímavé věci.

    I tady je zakomponováno do děje ono "jak se to stalo". Proto jsem ke konci svírala knihu a četla napnutá jako kšandy a říkala si: "Ne, ona chce udělat tohle?...ne, to přece nemůže vyjít...ne, prosím, ať se ji to podaří, jestli to považuje za správné a jestli to je v následcích vůbec možné."

    Jo, něco dobrého jsem už hodně dlouho nečetla. Doporučuji.
  • Norri
    Bojovnice každým coulem - Retro origin - patřičně naivní s typickou retro kresbou. Nebavil mě ani příběh (nebo spíše vyprávění) a ani kresba.
    V touze létat - příběh byl sice lehce zmatený a asi bych si ho potřeboval dát ještě jednou, abych ho plně pochopil, ale bavilo mě ho číst. Byly v něm fajn nápady i dialogy. Hodně mě u těch šesti sešitů bavila kresba - jak od Dextera Soye, z jehož kresby mám pocit, že se v průběhu svých čtyřech sešitů brutálně zlepšil, tak i od Emmy Ríos, která má sice úplně jiný styl než Soy, ale taky mě hodně bavila.
  • Jack
    Retro super ale to nové meh . Dávam iba 2,5/5 a to mám captain marvel rád.
  • Ter
    Mne sa páčilo aj retro a som trochu sklamaný, že pokračovanie tu nevyjde. Zato ma však navnadilo na spomínané udalosti z Captain Marvel 1-18 (ktoré tu tiež nevyšli). Kresba super (big J.B.), i keď Conan a Tarzan mu šli lepšie. Potešil aj záporák - Scorpion.
  • Darth Raelchi
    Obálka zajímavá, první náhled dovnitř vypadal slibně, ale je to v podstatě další hovadina s časostrojem na bázi cokdybytoru. Pořád a pořád dokola někoho baví vytahovat ty minulé věci a návraty do minulosti pomocí stroje času. To jako fakt někoho pořád baví vymýšlet. Což o to, fantazie tvůrcům nechybí a kresba je fakt krásná, aspoň do 4 sešitů, pak už to jde trochu do průměru a nerozpoznatelnosti kreslíře. Profil postavy Carol Denversové v novém příběhu je velmi podařený a bavil mě. Retro byl porod to číst, strašně nudné a ucajdané. To nejlepší na tom všem je postava Carol Denversové, která je velmi zajímavá a poutavá, a která skýtá velký potenciál. Nový příběh není blbý, ale je to zase cokdybytor a mě už to nebaví a nechci tím ztrácet čas. Každopádně se mi to četlo dobře a byla to příjemná průměrná a i zábavná jízda.
  • S4TW
    Ale ono se vlastně jedna o fajn komiksovou knihu, ale určitě mě to nijak neusadilo, to zase ne. Retro je průměr, z hromadou nudného textu, celkem fajn zápletkou, pár skvělými hláškami (především díky JJovi), ideálně zvolení záporáci pro takový úvod. Čím víc nad tím přemýšlím, tak vlastně to retro bylo docela fajn. Buscema není úplně můj nejoblíbenější kreslíř, ale řemeslo umí. Nejvíc mě asi bavil Jamesonův antifeminismus, to byla fakt sranda. Jak dával JJ čočky feministkám v retru, tak novější část si to bohatě vynahrazuje. Feministický nádech až na půdu. Ženský to píše, ženský to táhnou a jsou vlastně ze všech nej. Nevadí to, jen je to takové násilně psané, tak jsem se nad tím lehce pozastavil. Mě ten moderní příběh dost dlouho dobu vyváděl z míry a nevěděl jsem co to jako je, proč a jak se to děje. Ta nějak jsem tím proplouval, byla tam celkem fajn akce, žádná hloubka nebo něco extra originálního, ale dobře se to četlo. Konec to celkem fajn vysvětlil a já to beru. Kresba mě hodně bavila, ale jak se změnily v posledních dvou sešitech kreslíři a barvíř, tak ztratila reálně filmový zjev a stala se z ní víc obyčejně komiksová kresba. Takže Soye si píšu, toho druhého už ani nemusím. Danversová není zrovna velká sympaťanda, ale komiks dobrý. Celkově hodně odřené 4*.
  • karl173
    Captaina Marvela jsem si přečetl schválně těsně před touto knihou s předtuchou že se tato kniha bude určitě nějak odkazovat právě na toho prvního. Má předtucha se vyplnila a navíc jsem si touto knihou mohl spravit chuť po předchozím nezdaru. Musím hned na začátku říct, že tato kniha je rozhodně lepším čtením než ta předchozí. Ale i když jsem se po celou dobu dobře bavil a četlo se to hezky svižně, tak se musím přiznat, že jsem čekal trochu něco jiného, tedy alespoň co se moderního komiksu týče. Retro, to totiž splnilo svůj účel a ničím nepřekvapilo. Je fajn že to pokračuje tam kde Carol v předchozím Cpt. Marvelovi skončila a jako retro je to celkem dobré, leč ne nijak oslnivé. Kresba je na tom podobně. Teď moderní část. Ta nabídla celkem fajn počtení, které z počátku nešetří na akčnosti a opravdu skvěle to odsýpá. Na druhou stranu mi vadila jistá překombinovanost v cestování časem. S kresbou jsem měl také jistý problém. Na začátku je totiž úplně jiná kresba, než na konci. A přitom je uvedený jen jeden autor. Zajímalo by mě jak to tedy je, ale každopádně když jsem si na začátku už na kresbu zvykl a začala mě bavit, tak se pak najednou z čista jasna celá změnila. Nejdřív to vypadalo že se změnila jen pro malý úsek, ale opak byl pravdou. Nijak extra na změnu kresby většinou netrpím, ale tady to beru spíš jako zápor. Celkově se ale jedná o nadprůměrné NHM, ale k dokonalosti mělo ještě nějaký kus. 70%
  • P.G.
    Když si to vezmu zpětně, tak všechny holky, co zatím vyšly v NHM jsou parádní výběr :) O téhle Cpt. Marvel jsem neměla ani páru (pro mě prostě zůstává Cpt. Marvel Billy Batson), o to více jsem potěšená, co nám NHM č. 53 nadělilo. Retro je sice místy trochu zmatečné a nelogické (to si jako nikdy nikdo nevšiml, že se Carol transformuje?) a některé věci také nejsou zrovna dobře vysvětlené (třeba ten sedmý smysl), ale na seznámení stačí. Kresba je fajn a nad pár dialogy jsem se i zasmála (i když v době vydání asi neměly tak vyznít, jak vyznívají dnes). Hlavní náplní knihy je příběh (v podstatě opět origin) z roku 2012, který obsahuje celkem zajímavou zápletku - je fakt, že tento způsob, jímž sledujeme, jak Carol ke svým schopnostem přišla, je originální. A taky je to pěkná akční podívaná. A to opravdu podívaná s velkým P, protože kresba (no, spíše malba) ve sv. 1-4 je parádní a k příběhu dokonale pasuje. Bohužel, sv. 5 a 6 již mají kresbu jinou, která mi k příběhu moc nesedla. Ano, je tam pár povedených scén, ale v předchozích sv. 1-4 je jich prostě mnohem víc (třeba ta na poslední straně sv. 1). Na seznámení s Carol je komiks výběrem obou příběhů výborný. Už se těším na film...
  • cyboy
    Retro nebylo vyslovene hloupe, ale rozhodne nebylo chytre. Aby nekdo mohl mit sedmy smysl, tak by mel mit nejdriv sesty.
    Hlavni pribeh celkem ujde. Neni to nic, k cemu bych se nekdy chtel vracet, i kdyz ta kresba je misty opravdu skvela. Rozhodne je to NHM, ktere plni zakladni cil - seznamuje s postavami. Komu po tomhle neni jasne, kterak Denversova ke svym schopnostem prisla, je minimalne slaby na duchu, protoze se to tam omila porad dokola.
    70%
  • hroubek
    Další ženská hrdinka, a opět povedený komiks. Ms. Marvel/ Captain Marvel znám, ale nikdy jsem s ní nečetl nic velkého a tento komiks mě sedl. Stary příběhy byly hezky naivní, ale fungovaly dobře a já se u nich pobavil. Příběh z dnešní doby je trochu složitější, ale když jsem se začetl, tak mě dost bavil. Líbilo se mi jak scénáristka Kelly Sue DeConnick skládá poctu vzniku Ms. Marvel, krásně ukazuje feministické hodnoty a více jí zajímá Carol, než to co představuje se svým kostýmem a schopnostmi. Funguje to a je to dobré čtení. Mě osobně moc nesedla ta část ve válce, protože mě přišla až moc na hraně, ale jinak spokojenost. Captain Marvel je dost dobrý komiks, a já už se začínám těšit na film.
  • mearez
    Postavu Captaina Marvela mám rád. A to jak Carol, tak Mar-vella. Mrzí mě, že jsem si nikdy nemohl přečíst sólovku Carol Danvers. Tak jsem se to rozhodl napravit.
    Jak už je známo, NHMka začínají v drtivé většině retrem. Nebudu chodit okolo horé kaše; jediný, co se mi na retru líbilo, byl delší příběh, který netrval jen jeden sešit. Jinak na to, že už se ocitáme v druhé polovině sedmdesátek, je to hrůza. Kresba je retro průměr. MJ je fajn postava, ale asi kvůli tomu, že je jí v komiksu málo.
    To, jak mě Carol nezaujala v retru, jsem si vynahradil v druhé části knihy. Tam už je Carol komplexní postava, která si prošla roky superhrdinského řemesla. Nebud spoilovat. Příběh je zajímavej, bavil mě, je to fajn jednohubka na večer. Kresba nebyla ošklivá, ale rušilo mě střídání výtvarníků.
    Pokud si chcete před filmem Captain Marvel přečíst nějákej její komiks, tohle je jasná volba. Je to fajn oddychovka, která seznámí čtenáře s postavou a to je vše. Jo a možná přijde i Spider-man. Mě osobně to bavilo, ale na zadek jsem si z toho nesednul. Za mě 4* s odřenýma ušima.
  • jh666
    Překvapilo mě, jak mě to bavilo (aspoň moderna, retro tentokrát patřilo k těm horším). Carol jsem měl hodně rád jako Ms. Marvel v různých verzích Bendisových Avengers, ale od té doby, co se stala Captain Marvel mě v týmovkách a eventech docela štvala, takže jsem neměl potřebu číst její sólovku. Ale tohle funguje dobře. Scénář odsýpá, a co je důležité, i když je to začátek delší série, obstojí i jako samostatná kniha. Kresba pak také výborná. především ta od Soye. 80 %
  • Doppelganger
    stejně jako v případě NHM se Scottem Langem a FF, i tady budu zaujatý a nekritický, protože obě volume Captain Marvel od Kelly Sue DeConnick (která si u nás tímto komiksem konečně odbyla svou premiéru) miluju a Carol Danvers je jedna z mých top 10 Marvel superhrdinů. Takže tak. :)
5161671
Četl/a (78)
2scha, Alfred, Azik2586, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Dexir, Doctor_Sk, Doppelganger, dvory, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, karl173, kaylin, KdG, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Lord Baltimore, Lukis89, Mariomichal, Mart74, Martinb, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, namdnas, Norri, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, petrSF, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, Schimi85cz, SekyCZ, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Thurin, trudoš, tukak, TZcomics, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(200)
10milda, 159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AwatarDK, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Beng.D, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Glumal, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JackOneil, James, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukis89, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, MarvelLover, Marvin, Matio, Matthew, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, Schimi85cz, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, yojimbo, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
BreakingAway, delsemela, gezic, gwen666, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless, smazenapikantniskeble
Shání (3)
gezic, NikkiKonig, smazenapikantniskeble
Nabízí (1)
Fox01