Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Je strážcem Gotham City. Je Temným rytířem z Ligy spravedlnosti. Batman, jedna z nejikoničtějších postav historie. Ale bez stejně silných protivníků by byla jeho legenda neúplná.

Spisovatel bestsellerů zařazených v žebříčku New York Times, Scott Snyder, autor takových klasik jako jsou batmanovské komiksy Soví tribunál, Smrt rodiny, či Konec hry, spojuje své síly s nejlepšími komiksovými kreslíři, aby společně přinesli šílenství a zuřivost těch největších protivníků Temného rytíře do moderní éry!

Obsahuje sešity série All-Star Batman (Rebirth) #6-9

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Scott Snyder
Art
Giuseppe Camuncoli, Francesco Francavilla, Tula Lotayová, Mark Simpson (Jock)
Ink
Tula Lotayová, Mark Morales, Mark Simpson (Jock)
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt), Tula Lotayová, Lee Loughridge, Dean White
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Changer the Elder, Filip Gotfrid
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-633-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Náklad
100ks
Cena
599 Kč
Originál
All-Star Batman #02: Ends of the Earth (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: All-Star Batman #02: Konce světa (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: All-Star Batman #02: Konce světa (Black edice) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: All-Star Batman #02: Konce světa (pevná vazba) (2018)
  • Cinema Ranger
    Přečteno znovu po několika letech. Sešit s Freezem stále top, ostatní povídky nudný pokus o něco většího. Podivuhodné kolik mdlých komiksů se mi jako dítěti líbilo a škoda, že jsem si tenhle komiks zkazil. Celou dobu jsem ho bral jako nedoceněné dílo, dokud jsem ho zas nevytáhl z poličky.
  • Ivan Kucera
    Pri jednotke som vyslovil ľútosť nad tým, že Jock kreslil len alternatívne obálky v galérii a nie samotný komiks. Preto si asi dokážete predstaviť moje nadšenie, keď som otvoril dvojku... a BUM, Jock! Akiste si však rovnako viete predstaviť moje sklamanie, keď som zistil, že je len jedným z pätice ilustrátorov, takže jeho vklad do tohto komiksu je v konečnom efekte pomerne malý. Škoda, lebo jeho prácu zbožňujem (Green Arrow: Rok jedna, Černé zrcadlo, obálky Skalpov). Scenárista Snyder napísal veľa batmaních kultoviek. Táto k nim patriť nebude. Ale bavilo ma to po dejovej stránke predsa len o jedno netopierie krídlo viac, ako jednotka. Dvojka je jednak ladená do poviedkovej formy (takže ak vás aj jeden príbeh nezaujme, skoro skončí a začne druhý, ktorý vás zaujme) a jednak je dôraz kladený na záporákov, ktorí kedysi boli dobrí ľudia a múdri, vzdelaní vedci, avšak následne kruto zomletí mlynčekom na mäso vinou tragických udalostí. Toto si na Batmanovi vážim. Nanešťastie ako minule, i tentokrát tempo riedi extrémne mdlý Duke. Mám Batmanovu „rodinu“ na rozdiel od niektorých iných čitateľov celkom rád (hoc uznávam, že najlepší Batman je samotár), ale Duke synonymom nudy. Snyder opäť (batboxerovi z jednotky) prichádza s kurióznym vynálezom (ochrana pier). Jednotlivé poviedky sú jemne previazané, čo na konci vyvrcholí zaujímavým zvratom, hoc keď sa nad ním zamyslíte, uvedomíte si, že strojcom TOHTO mohol byť asi naozaj len jeden jediný človek na planéte.
  • adam
    pribehy z freezom,poison ivy a mad hatterom celkom ušly aj kresba bola dobra ale konečne rozuzlenie nedava vôbec zmysel dukov pribeh bol slabši ako v minulom booku l hodnotenie: 50% l
  • Copak(:-chceš
    Vždyť to až tak zlé nebylo.
    Jinak souhlas se cyboyem.
    Možná se rozepíšu později.
  • honza2457
    Nuda, hrůza a děs běs. Nevím co k tomu víc napsat. Snad jen, že nepamatuji abych nějaký komiks tak často odkládal. Jediné co se dá kladné hodnotit je kresba.
  • mearez
    Jedná se o jeden z největších pádů kvality v rámci série jen během jednoho booku. Hrozně nudný, vlečící se pokus o další konec světa (ach jo), ještě ke všemu příšerně rozkouskovaný (místy mi přišlo, jako by jednotlivé části psal někdo jiný), absolutně špatnej twist, no prostě hrůza. Plus byl jen příběh s Ivy a Jockova kresba, jinak hrůza a děs. Za mě 2*.
  • Milo_Harwey
    Ted se vracím k tomuto počinu, hodně zpětný koment: nejlepší na tenhle knize je kresba Jocka z prvního sešitu, za tu dávám 1*, což je vlastně minimum, příběh do půlky celkem ok. Jo, ještě celkem ušel příběh s madhatterem. Zbytek strašný, tragicky, nejhorší, vypatlany, nesmyslný... Pamatuju si jak jsem jel vlakem domu a skoro to nemohl číst, což se mi nestává...

    Spike: Snyder se pokouší o cosi jako celistvý příběh složený ze čtyř jen velmi volně provázaných samostatných, z nichž každý je psán i kreslen jinak. Což o to, nápad zní zajímavě, ale ve výsledku to prostě nefunguje. Jako jeden příběh je to příliš nekonzistentní a rozházené, a jednotlivě ty sešity prostě nejsou dost dobré. První díl který byl o dost objemnější jsem slupl naráz, tenhle o dost tenčí jsem dával na třikrát. Nedokázal jsem se do toho dostat, nebavilo mě to. //// Souhlas, já to dal naráz, ale Brutus prostě ...

    Spike: Bonusový příběh soustředící se znovu na otravnou postavu Dukea sám o sobě špatný není, ale je násilně utnutý. Kresba sice taky nic extra, k tomuhle příběhu ale docela sedla, takže proč ne. //// Přesně... Nebýt toho, že ho Spike zmínil, ani bych si nevzpomněl, že tam byl.... Ale souhlasím se soulem, kresba byla tuším velmi jednoduchá, silné tahy, tlusté čáry, jednoduché barvy...

    Za mě je tohle nejhorší Batman, nuda a děs....

    1* za: jock kresba, první půlka jock příběhu, poměrně fajn kresba a tuším třetí příběh s madhatterem, a malinko tvoří i Duke příběh, který nakonec hlavní příběh myslím překonal ... Ale nenechte se zmást tím, že dle toho, co jsem napsal, vypadá tento Batman jako dobrá kniha... Není, nuda, děs, hnus, fuj... :))) Paradoxně si ho celkem pamatuju díky tomu jaká sracka to byla ;) naštěstí půjčeno z knihovny... Důrazně nedoporučuji ..
  • Milo_Harwey
    ještě než okomentuji Snyderův druhý počin v rebirthu, jemuž dám dvě nebo spíš asi jednu hvězdu (páč souhlasím s komentem, že je to nejslabší batman buď u nás, nebo určitě, co jsem četl), ač jsem ho četl asi před půl rokem a za jiných okolnosti bych průměr nepamatoval, tohle mě tak dostalo svou nudnosti, že se mi to zarylo do paměti. :D

    dopíšu později
  • Palebras
    U All-Star Batman 1 - Můj nejhorší nepřítel jsem se poněkud ztrácel … Ale to co přišlo tady, je už totální bordel ..Pár příběhů z nichž některý je lepší některý horší, avšak dohromady je z toho tak nesourodý maglajz, že vlastně pořádně nevím o co šlo .. Jasně ono to nějakou kostru příběhu má, ale jinak je to nesourodá směs různých konců světa s proměnlivou kvalitou… Tohle mě opravdu nechytlo
  • Lord Baltimore
    Velké zklamání. U každého příběhu jsem si zde říkal, že to není vůbec špatný a těšil jsem se na finální vyvrcholení, které ani jednou nepřišlo, protože zde musel být ještě další příběh.
  • Multiverzum
    Veľmi nevyrovnaná séria. Druhá kniha pokračuje v priemerných vodách, čo sa týka príbehu, ale kresba je o niekoľko levelov vyššie.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/all-star-batman-1-2/
  • Spacecore
    Slabota. Asi jsem vzal do ruky špatného Snydera na začátek a doufám, že mi Batmanovský run změní dojem, protože ani první díl nebyl kdovíco a tadyto je nejen nuda, ale překombinovaný spletenec, který se mi fakt nechce rozmotávat.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: All-Star Batman #02: Konce světa - Tak tohle se opravdu nepovedlo. Věřte mi nebo ne, ale během čtyř sešitů se opravdu epický příběh o smrtelné nákaze, která vyhubí celý svět, kvalitně napsat nedá. Chápu kam Snyder touto knihou mířil, nezpochybňuji také zajímavé ztvárnění tří možných způsobů konce světa, ale tak, jak je to poslepované dohromady, to konkrétně v tomto případě vůbec nefunguje. Chyběly mi tam emoce, nebavily mě dialogy. Bez debat jeden z nejbídnějších příběhů s Batmanem na našem trhu ... Za mě 1*!
  • Spike
    První díl příjemně překvapil a vzbudil ve mě dojem, že řada All-Star Batman má smysl a i na poněkud přebatmanovaném trhu se bude jednat o něco co si rád přečtu. No, a druhý díl tenhle dojem docela úspěšně podkopává. Kde se stala chyba?
    Především, Snyder se pokouší o cosi jako celistvý příběh složený ze čtyř jen velmi volně provázaných samostatných, z nichž každý je psán i kreslen jinak. Což o to, nápad zní zajímavě, ale ve výsledku to prostě nefunguje. Jako jeden příběh je to příliš nekonzistentní a rozházené, a jednotlivě ty sešity prostě nejsou dost dobré. První díl který byl o dost objemnější jsem slupl naráz, tenhle o dost tenčí jsem dával na třikrát. Nedokázal jsem se do toho dostat, nebavilo mě to. Připomínalo mi to ty výplňové sešity ve Snyderově řadě z New 52 které jsem tak neměl rád, a teď si představte že máte knihu složenou jen z nich. Chybí tomu tah na branku, Snyder už se jen recykluje a kdo od něj už něco z Batmana četl, nemá ho tohle čím překvapit.
    První sešit s Freezem ještě šel, takový slušný průměr. Ne až tak tradiční vyprávění příběhu, ovšem bez nějaké pointy. Jock nepatří k mým oblíbencům, ale zde mi jeho styl kresby sedl. Ten druhý s Poison Ivy mě pro změnu nebral vůbec, kresba se mi nelíbila a příběh bylo jen takové tlachání o ničem, nuda. Třetí sešit se mi co se týče výtvarníka líbil asi nejvíc, příběh měl taky slušný náběh, ale v rámci jednoho sešitu tohle prostě vždycky bude vypadat lacině a nedodělaně. No a díl poslední mělo být asi něco jako epické vyvrcholení, jenže ono tady nemá co vrcholit. To, co má z předchozích sešitů význam pro tenhle, by se dalo shrnout do jedné textové bubliny, a tak to všechno působí tak nějak hrozně odbytě. Vše co tu vidíme už Snyder předvedl dřív a to mnohem propracovaněji a mnohem lépe. Tady jede prostě jakoby na autopilota.
    Přes všechnu kritiku, i přes to že tady si Snyder vybral svou slabší chvíli, jeho scénáře - i ty slabé - se mi pořád jeví jako o něco málo zajímavější/lepší než je ten nejběžnější mainstreamový průměr. Mít kniha silnější kresbu která by to táhla výrazně nahoru, budiž, ale tady body taky přidávat nemůžu. Bonusový příběh soustředící se znovu na otravnou postavu Dukea sám o sobě špatný není, ale je násilně utnutý. Kresba sice taky nic extra, k tomuhle příběhu ale docela sedla, takže proč ne. Tady Snyder ukazuje že přeci jen psát umí i na malé ploše když chce, ale to protlačování zbytečné postavy do popředí mě prostě štve. Ano, Dukea si vymyslel sám Snyder tak dává smysl že ho za každou cenu chce dostat kam může aby po sobě něco zanechal, ale skutečně potřebujeme dalšího Batmanova chráněnce když už jich máme tolik zaběhnutých a i ti si naši pozornost musí snažně dokazovat? Asi ne.
    V konečném důsledku tak jde o díl který působí jako by si Snyder šetřil dobré a originální nápady i áčkové kreslíře někdy do budoucna a potřeboval zaplácnout pár sešitů ve své sérii nějakou vatou. Ačkoli za mě nejslabší u nás vydaný Batman z Rebirthu, pořád to není vyložený odpad a něco kvalitního si tam lze najít. Té roztříštěnosti může někdo říkat pestrost a nekonzistentnost kresby nazvat zajímavou či rozmanitou... Chtěl jsem dát s odřenýma netopýříma ušima tři hvězdy, ale jelikož Kingovu Já jsem Gotham jsem dal taky tři a rozhodně jsem se u něj bavil mnohem víc, tady musím jít níž. Snydera i Batmana mám rád, ale přiznejme si - tohle se jednoduše nepovedlo. Snad finální kniha téhle minisérie napraví dojem a Snyder dokáže, že - tak jako v minulosti - i po slabší knize dokáže zas a znova překvapit a vyplodit něco smysluplného, čtivého a zapamatováníhodného.
  • Gustik5
    All-Star Batman: Konce světa celkem přesně splňuje to, co byste čekali od vedlejší řady. Nejde o nic revolučního, nového, ale ani zajímavého natolik, aby to nadchlo někoho kdo už nějaký ten komiks s Temným rytířem četl. V zásadě jde o slušný průměr, což je pro scénáristu Snyderových kvalit asi slabý výkon. Zvlášť po docela povedené předchozí knize, která měla pár zajímavých nápadů. Konce světa jsou podivně uspořádaný kresebný “kočkopes,” kterému jakožto celku nejvíc podkopává nohy fakt, že moc nedává smysl a nefunguje jako jednotný příběh. Nepotěší ani prakticky žádná návaznost na předchozí knihu řady. Více zde: http://nafilmu.cz/2019/01/komiks-all-star-batman-konce-sveta-2018-nevyrovnana-sbirka-kratsich-pribehu/
  • krvinka56
    Kresba fakt strašná podivný až chaotický příběh , který mne nedokázal vtáhnout do děje. Moc krátké a rozsekané. Nejsem si jist zdali sem vůbec chápal co čtu. Absolutně nebavilo. O proti předešlé knize fakt obrovský propad dolů.
  • mike731
    Čtyři příběhy, čtyři záporáci, čtyři konce světa. A čtyři vypravěčské styly. Bohužel ne každý se Snyderovi podařil, a zejména části kreslené Jockem jsou nepřehledné a chaotické až hanba.
    Na druhou stranu příběhy s Klouboučníkem a Jedovatou Škumpou (kresba Giuseppe Camuncoli, Tula Lotay) rozhodně stojí za přečtení a určitě se vyplatí knihu pořídit jen kvůli nim.
    Provázání všech příběhů , stejně jako závěr, se ale prostě nepovedlo.
    Což platí i pro dokončení Prokletého kruhu, jehož 2. půlka je navíc kreslená mým neoblíbeným Francavillou.
  • JohnyG
    Dle mého nevyrovnané dílko, kde je sice leckde pěkné provedení a nápady, ale tak polovina celkem útlého booku je vyhrazena pro nudu a tápání. Příběh s Mr. Freezem byl například rozhodně originálně podaný obrazem i texty a patří k tomu lepšímu. Za zmínku stojí i příběh s Mad Hatterem, kde Batmana přesvědčivě šálila mysl a právě použitím nepřímé řeči se zde docílilo zpomalení a dojmu určitého odstupu. Naopak u sešitů Poison Ivy a Duka jsem se moc nebavil a kresba je tu navíc hodně podprůměrná. Trošku spoiler, ale v celé knize je několik míst, kdy se konečně něco děje a pak ale vyjde najevo, že se to nestalo, že to byl přelud způsobený vypuštěním zvláštních spor. Takovéhle bylo-nebylo mi příjde scénáristicky slabší, jakoby Snyder nevěděl kudy kam, ale přesto chtěl být epický.
  • Peppa
  • Mleako
    Dokončení Prokletého kruhu bylo celkem fajn, ale hlavní příběh byl dost zkratkovitý a s divným koncem. Z posledních dvou knih mám pocit, že Snyder by si měl dát od Batmana na chvíli pokoj a raději zase psát něco úplně jinýho.
  • karl173
    O něco lepší než předchozí Snyderův Batman. Příběh konce světa sice nemá tu hloubku, kterou se snaží mít a především konec byl jeho největší slabinou. Ale jinak má v sobě spoustu skvělých nápadů a dokázal mě bavit. Navíc každá kresba měla něco do sebe a rozhodně neudělala ostudu. Dokončení příběhu s Dukem byl sice velmi laciný, ale také mne pobavil. Líbí se mi že si Snyder dál hraje s postavami, které nám představil v jeho runu v New 52 a tímto se to zase o kousek odkryje a posune. Jako celek se tedy jedná a o zábavné čtení s fajn kresbou, ale není to zkrátka žádné veledílo. 70%
  • Cinema Ranger
    Já ani nechápu proč, ale neskutečně mě to bavilo, abych se k tomu dopátral, budu muset začít na začátku.
    První sešit s Mr. Freezem byl dosti zajímavý, aby mě naladil na správnou ,,frekvenci" tohoto komiksu. Sešit s Poison Ivy tomu přidal ještě trochu šťávy. 3. sešit mě teda trochu zklamal a 4. dost naopak překvapil. Nakonec to všechno do sebe zapadlo jako puzzle, jako skládačka, která je složitelná, ale né každý ji pochopí. Prostě geniální komiks, ve kterém Batman opět cestuje, a je mimo svůj Gotham, sice s málo sešity, ale ty 4 bohatě stačí. Kresba Jocka, Tuly Lotey, Guseppe Camuncoli, či Francesca Francavilla, který kreslil Prokletý kruh, jehož vyvrcholení je také dosti zajímavé, je skvělá a budu rád, když se takhle povede i díl. O proti jedničce velký plus.
    Zde je moje recenze v podobě videa: http://youtu.be/ojbZc20bmAE
  • Darth Raelchi
    Nejhorší Batman. Už ten Já jsem Gotham měl nějakou logiku a příběh se snažil držet pohromadě (přitom Snydera docela uznávám, viz komiks Severed od Image, narozdíl od Kinga). Nevím proč, ale já z toho tak unesený nejsem, jak někteří mí kamarádi. Jock má příjemnou kresbu, ale v Batmanovi mi přijde, že se vytahuje, jak šuplík na drobné. Megalomanský styl, orgie ukázat všechno a všechno jinak. Je toho na mě moc a ve výsledku to mate a odvádí pozornost od děje. Sorry, jako, ale pochopil vlastně někdo oč jde?! V jedničce to bylo poměrně jasné, akorát provedení určitých pasáží občas odvádělo pozornost někam jinam, ale budiž, fungovalo to. Tady to nefunguje. Do toho další dva kreslíři a systém ála "každý pes, jiná ves". A co mě úplně dorazilo byla to jednostránka tyčící se Poison Ivy - hnusnější pózu jsem neviděl, tak odporný odkaz na 60. Batmana - fuj, hnus! Příběh tím pádem dostává tak na prdel, že jsem se ztrácel, až nakonec "SPOILER ALERT" máme zase tuctového záporáka, který to tak hezky vysvětlí, že předchozí sešity vlastně ani nebyly nutné. Stačilo to jedním sešitem a naservírovat něco jiného. Tuctovka a kravina na entou. Poslední příběh s tím Kruhem už byl o poznání lepší a po přečtení "první části" v knize 1 už to dávalo větší smysl a docela se to už příjemně četlo a dávalo to tak větší smysl, dokonce i změna na postu kreslíře v podání Francavilla byla pro mě vítanou. Mohli dát celý Kruh do Knihy 2, aspoň by se vyvážil počet stránek. Nijak se to neovlivňuje, ale budiž. Obálky v bonusu na konci mě bavili asi ze všeho nejvíc. Promiňte batmaňáci a rebirťáci, ale tohle je krok zpět. Neuchopitelné a špatné poskládané smysl postrádající NIC.
  • George Walker Bush
    Tenhle book má poněkud sestupnou tendenci, ale první dva sešity, tj. s Freezem a Ivy, mě bavily dost. A kresba více než fajná. Snyder je prostě trochu nevyrovnaný autor.

    Celkový dojem: 70%
  • cyboy
    Stylem vypraveni to hodne pripomina Arkham - Pochmurný dům v pochmurném světě. Snydera je treba pochvalit za to, ze se nebal vypravet pribeh jinak, nez jsme u nej zvykli. Nicmene vysledek je trochu rozpacity. Cela ta snovost, mozna spis psychedelicnost, tomu spis skodi a dela z toho misty hodne neprehledne cteni s pochybnymi motivacemi postav (asi az na Ra'se, kteremu proste jde porad o totez). Celkove se take nemuzu zbavit dojmu, ze od minuleho booku se odehralo hodne veci o kterych nevime.
    Forma je fajn, obsah trochu kulha a skoro to pusobi tak, ze to nejlepsi uz nam Snyder dal a ted trochu tape.
    Kdybych hodnotil jen vizual, tak jdu vys, ale v kompletu jen 65%
11033126