Koupit
Dne 21. března 1915 někde na řece Sommě narazí Bretonec Oan kdesi mezi francouzskými a německými zákopy na opuštěnou malou holčičku. Protože sám Oan se ztratil, je rád, že našel aspoň někoho. Společně se vypraví zpátky k francouzským liniím. Komorní příběh francouzských autorů vydáváme k výročí konce první světové války, jejímž obětem ji tvůrci věnovali.

Scénář
Éric Wantiez
Art
Marie Deschamps
Ink
Marie Deschamps
Obálka
Marie Deschamps
Lettering
Jan Křikava
Překlad
Markéta Krušinová
Redakce
Richard Klíčník, Jan Křikava
Žánry
historický, protiválečný, válečný
ISBN/ISSN
978-80-2572-572-6 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 170 x 16 mm
Tisk
černobílý + odstín červené
Váha
450 g
Stran
120
Cena
298 Kč
Originál
Le Printemps d’Oan (Babelio, 2015)
  • Gmork
    Gmork18.10.2018 19:07Jaro na Sommě
    Krátký příběh ze zákopů I.sv. války, který stojí především na závěrečné pointě. Přečteno bylo za deset minut. Komiks je zajímavý svou specifickou kresbou, ta některé čtenáře odradí, jiné zase přitáhne, patřím do té druhé skupiny. Jaro na Sommě mi připomnělo můj oblíbený komiks Ange-Marie od Erica Stalnera, který má podobný příběh. Tam se taky hlavní hrdinové vyrovnávají s hrůzami I.sv. války. Každopádně moc díky Argu za odvahu vydat tuto nekomerční věc. Dalším podobným válečným dramatům bych se rozhodně nebránil.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.9.2018 16:51Jaro na Sommě
    Takový děsně naivní protiválečně agitačně na city hrající komiks, který ovšem ve své jednoduchém poselství a podstatě skrývá jakousi hloubku a je docela dojemný.

    Celkový dojem: 60%
  • sala
    sala11.9.2018 10:44Jaro na Sommě
    Komorní příběh, který skládá poctu vojákům 1. světové války.Nakreslené je to opravdu poutavě a vkusně.Kdyby ta kniha měla ještě větší formát efekt by byl daleko větší.
    Textu tam moc není, proto mne zarazil překlep hned na první straně ale atmosféra příběhu je tentokrát hlavně v kresbě. Téma první světové války je pro mne srdcová záležitost, můj praděda v ní umřel - takže pro mne jasná volba.Uznávám, že to neosloví každého ale vřele doporučuji.
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.9.2018 20:45Jaro na Sommě
    Minimum textu a misty i minimum obrazu. Velmi jednoduchy pribeh u ktereho vite hned od zacatku, ze nejak tak dopadne (ja teda cekal trochu drsnejsi konec).
    Je fajn, ze nekdo povazuje za nutne, pripominat si i hruzy prvni svetove valky a z tohoto uhlu pohledu knihu hodnotim veskrze pozitivne. Co se tyka pribehu a kresby (misty nekresby), tam uz je to trochu horsi. Kazdopadne jedno se autorum povedlo - nebylo mi jedno, co se s tou holcickou deje.
    70%

2791