Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Na cestě za svou pomstou Lord Baltimore potkává pološíleného vědce, který se pokouší vyléčit vampirismus a stvoří ještě děsivější zrůdy. Zatímco náš hrdina nepřestává pátrat po zjizveném upírovi, jemuž dává vinu za veškeré zlo světa, jeho pronásledovatel – ďábelský inkvizitor – odhaluje svou temnou minulost.

Obsahuje sešity sérií Baltimore: The Widow and the Tank (únor 2013), Free Comic Book Day 2011: Baltimore - A Passing Stranger (květen 2011), Baltimore: The Play (listopad 2012), Baltimore: Dr. Leskovar's Remedy #1-2 (červen 2012 - červenec 2012) a Baltimore: The Inquisitor (červen 2013)

Scénář
Christopher Golden, Mike Mignola
Art
Ben Stenbeck
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-56-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
552 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Baltimore #03: A Passing Stranger and Other Stories (Dark Horse Comics, 2013)
  • sedw
    Vždy mě v rámci delších sérií baví povídkové knihy a tady tomu nebylo jinak. Asi navždy mi v hlavě utkví kresba rudé smrtky v povídce Hra. Další povídka, která vyniká, je poslední Inkvizitor, ale i ostatní byly výborné. Líbí se mi, že povídky sice nepokračují v nastoleném příběhu, ale celý svět a jeho postavy krásně rozvíjí. Mírně slabší, než předchozí díl, ale pořád pecka.
  • karl173
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha třetí: Pokud je nějaká komiksová série se zajímavým světem a je ke všemu natolik kvalitní jako tato, tak by měli být kratší povídkové příběhy téměř povinné, jelikož krásně rozvíjejí děj do vícero stran a hezky propojí i některé příběhové linky.
    Za mě je tento díl naprostá lahůdka a rád si ho přečtu i samostatně. 5*
  • faster86
    Kniha poskládaná z krátkých příběhu o tom jak Baltimore trajdá evropou za jediným cílem. Už sem to psal a píšu to znova... Mignola je na krátké příběhy machr, tady ty epizodky jsou vk každé sérii co píše to nejlepší.
  • VanTom
    Účelem těchto samostatnějších příhod z Baltimoreovy zarputilé pouti za pomstou bylo hlavně ukázat další formy démonického zla v ztrápené poválečné Evropě plné beznaděje, čehož se zhostily veskrze úspěšně. Samozřejmě čím delší, tím lepší (a komplexnější); nejvíc se mi pak líbily ty, jimiž suverénní likvidátor jen procházel (Hra), popř. četl dopis (Inkvizitor).
  • JohnyG
    Opět luxusní strašidelná lahůdka. Povídky umožňují rozmanitost v nestvurách a pointách (prostředí mi tentokrát víc splývala), i když je to poměrně přímočaře pojaté: Baltimore prostě vždycky přijde, všechny raz dva vymlátí a ani se u toho nezadýchá nebo nezmění výraz tváře. Nicméně atmosféru to má a vizuálně to absolutně nemá chybu.
  • perak
    Zpočátku knihy jsem měl pocit, že mi v tomto případě ucelený děj v minulých knihách přišel lepší než jednotlivé příběhy v tomto pokračování, ale později i díky delším povídkám se to skoro vyrovnalo. Povídky jsou plné nejrůznějších příšer (nejen netopýrů, ale i červů, pavouků a nepojmenovatrelných stvůr), nechybí v nich pěkná pointa (i když párkrát je to přece jen rychlovka) a větší či menší provázanost s dějem hlavním. Můj oblíbeny inkvizitor soudce Duvič tentokráte dostal menší prostor, ale vypadá to, že v příštím pokračování, na něž se již nyní moc těším, bude opět jednou z ústředních postav.
  • karl173
    Atmosférická honba za upíry a jinými zvěrstvy pokračuje. Myslel jsem si že v tomhle díle, který je zaměřený spíše na kratší povídky už této sérii malinko dojde dech a i místní hodnocení tomu může nasvědčovat. Opak je však pravdou. Baltimore je stále tou skvěle vyprávějící sérií s velmi působivým vizuálem plným atmosférou nabitých scenérií a hrůzostrašných nestvůr. Pokud to tak bude vypadat dál, tak ať si jednookého upíra nahání Baltimore klidně donekonečna. 90%
  • Fimi
    Trošku jiné, ale přesto dobré i když souvislý příběh je mi bližší než nějaké povídky. Stále je však z toho cítit ta temná atmosféra a fakt Mignolovi a Stenbeckovi žeru tu atmosféru zející z každého panelu, ty uličky a zákoutí pochmurných měst a krajin, to prostě na mě funguje. Některé povídky byly na můj vkus moc rychlé, hrozně jednoduchý příběh a takový zkratkovitý, ale poslední dva příběhy to vynahrazují. Za mě výborné, i když je to pořád stokrát viděný Mignola, prostě to neustále funguje na výbornou
  • 3DD!3
    Povídkový Baltimore je mnohem lepší než ten ucelený. Úderné pointy a děsivé nestvury jsou rozmanitější a pěkně dokreslují trouchnivějící svět po první světové válce. Finální příběh pak nádherně připravuje půdu pro konfrontaci s inkvizitorem. Doufám, že se dočkáme ještě dalších flashbacků.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš2.10.2018 10:08Baltimore #03: Tajemný poutník a další příběhy
    Moje obavy sa naplnili a je to tentokrát výrazne slabšie ako predošlé knihy. Je síce pekné, že sa tu objaví viacero rôznorodých monštier, ale všetky príbehy sú stále o tom istom. Baltimore príde, spýta sa na upíra, pozabíja čo treba a ide zase preč. Chýbajú tomu zaujímavejšie nápady a pointy.
  • Carnage
    Málem jsem dal 5 hvězd, ale chybí tomu prostě ten delší děj jako v předchozí knize. To je pro mě jediný minus ale jinak zase super počtení a já prostě žeru to zasazení do evropy. Těším se na další!
  • Norri
    Baltimore už od začátku pracoval s pomalu budovanou, mrazivou atmosférou. To se povídkám příliš nedaří a z Baltimora se stal terminátor, před kterým upíři spíše prchají. Přesto kniha není úplným zklamáním a pobaví akcí a parádní kresbou. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/baltimore-tajemny-poutnik-prizraky-valky
  • louza
    Putování Lorda Baltimora nepozbývá na síle i když je naštípáno na malé půl až dvou sešitové povídky. Nosná nit hlavní linie stále zůstává patrná a příběhy jsou příjemně svěží. Tématicky odlišné, přesto rozvíjí jeden a ten samý cíl. A autoři nezůstávají jen u upírů. Najdou se i obří pavouci a příběh kolem Dr. Leskovara je dokonalým příšeráckým masakrem. Vše je pentlené kvalitní předmluvou na hony vzdálené obvyklým nic neříkajícím cancům (v lepším případě v horším rovnou loženým spoilerům) a slušivým skicářem. Výborná kniha, které oproti předchozím nic nechybí a pokud dobře počítám, ještě nás jich před finálem pár podobných čeká.
  • flipflop
    Parádní ponurá atmosféra. Příběhy se mi líbily všechny. Těším se na pokračování.
  • faster86
    U Hellboye byly krátké příběhy často mnohem lepší než hlavní příběh. S tím jsem šel do tohoto dílu. Bohužel tady jsou ty příběhy nemastné, neslané. I když inkvizitor se to snaží zachránit.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.9.2018 11:49Baltimore #03: Tajemný poutník a další příběhy
    Zajímavá předmluva, opět výborná atmosféra. Krátké příběhy měly však skutečně kolísavou kvalitu. Ke konci to ovšem opět nabralo grády. Skvělá série.

    Celkový dojem: 80%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.9.2018 17:51Baltimore #03: Tajemný poutník a další příběhy
    Tady už musím dát jednu hvězdičku dolů, resp. bych dal 0,5, ale nejde to. K 5 něco chybí a je to velmi prosté - příběh. Je to v podstatě, jak už název napovídá, antologie, resp. série příběhů. Každá komiksová řada, až na výjimky, má své krátké příběhy, speciály a různé odbočky, spin-offy, apod. Baltimora nevyjímaje. Což o to, příběhy jsou věru krásné a kresba má pořád kvalitní standard, ale jak tam chybí jeden ucelený příběh, je to znát, že postavy a děj nedostane tolik prostoru. Nejlepší bych dal patrně Inkvizitora a to tam ani Baltimore vlastně nemusí být, oprava tam vlastně není. Všechny příběhy jsou dobré a zdařilé, ale mají málo prostoru. Samotná Hra přímo vybízí, aby dostala mnohem větší divadelní platformu - punc, ráz, projev - je to vlastně jedno. Zkrátka bych si dovedl představit, že příběh Hra je skutečně pouze divadelní projev, který je přímou paralelou toho, co je tam venku - je tam jakýsi nástin a Rudá Maska, Prospero, Poe - WOW. Krásné ztvárnění a ten "plakát" na začátku ála Mucha - art nouveau, je přímo boží. Laciné, pastiche, je mi to fuk. Líbí se mi to. Dáma a Tank je jednohubka a nabízí další démony a způsoby vypořádání se s nimi. Totéž platí pro Tajemného poutníka a Leskovara. Tyhle příběhy jsou důležité a svým způsobem nutné pro posun v ději a mytologii (univerzu) Baltimora. Takhle by to byla jen další honička za pokladem (It's bug hunt...). Držet na uvařené nudli ála honička za Haigusem prostě na 8 knih asi nejde, resp. by šla, ale musel by tam být sakra přesah a to už je dnes možná pasé, omílat jedno a též dokola. Takhle je to nastavené dobře a skvělé. Jsem nadšen a určitě si to dám zase repete a za sebou všechny 3. Díky Comics Centrum!!!
  • cyboy
    Tentokrat o trochu slabsi dil, nez predchozi dva. Jde o nekolik kratkych pribehu, jejichz kvalita je pomerne kolisava.
    Nicmene jde porad o velice zajimavou serii.
    75%
414272
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš19.9.2018 00:10Baltimore #03: Tajemný poutník a další příběhy
    Mám z tejto tretej časti tak trochu obavy, práve keď ma ten hlavný príbeh začal dosť baviť (vďaka perfektnému druhému dielu) tak sa v ňom dáva pauza a ide sa na rôznorodé krátke príbehy. Ach jo.
Četl/a (147)
123peta, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Aldo26, Alikkk, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, BadBoy, ben_bella, Berry669, binnmode, Bronn, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Covenant, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Denis, desto, Dezodoo, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, figis, Final, flipflop, Flowtek, foudy, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Hanussen, hellblazer, Himlik, Hugin, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, japes, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, kubanec13, kubosos, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Mariohurbanek, Martinb, Matthew, Mercurio, mineralk, monte walsh, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Palebras, paulmuaddib, pechna, perak, petad, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, rajot, Raul, robertsedmik, rooty, RudyRod, Schramm, sedw, Sir_Pete, Spike, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, utresyby, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vita, vonKocourkov, VXP, Wasps, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(247)
123peta, 2scha, 81splinter, A1akhai, adam.ra, Agiru, Aldo26, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , anka, arnecht, Ash Pointak, Awakener, AwatarDK, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, bourgeois, Buchtic, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Covenant, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Denis, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, doophy, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, gongon44, grinder, hahahoho, Hanussen, Hartmann , Hebled, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, Honzin, Hugin, hugosnowden, hyba1991, Idy, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, Kokuun, komiksák007, Kouzelnik7, kubanec13, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, misa, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Nekrokok, NellUl, Netorack, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petad, plema, porculan, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, robertsedmik, rooty, RudyRod, Rumburaq, Salien, Saran, Schramm, Šedo, sedw, seezeethree, semi41, Shake, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, Vrenn, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (21)
Badgu.y1902, besikv, Davispear , delsemela, DKoscik, DracoAn, Fida, filosh, gumidekmedvidek, Jack, Komiksum, M4rsellino, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, plaštěnkář, Premek, Radkos, Sebastian the wise, spot
Shání (3)
Al0f0k, Malachias, Nightmare
Nabízí (4)
flipflop, MindReader, tukak, Vrenn