Koupit
James Rhodes je oddaný voják s pořádně nabušenou zbrojí, díky níž se z něj stává ostrostřelec War Machine.

Tony Stark je ze hry a zlovolní Mistři ticha ohrožují vše, co je Jamesi Rhodesovi drahé. Ten je tak nucen nastoupit do služby, která si od něj i od ironmanovské zbroje žádá maximum. A hned poté se vydáme do modernější éry marvelovských dějin. Ve druhé části našeho příběhu znovuzrozený Rhodey touží po pomstě a je připravený dokázat, že každá zbroj je jen tak mocná, jak dobrý je její pilot.

Obsahuje příběhy:
Železné dědictví
Železné srdce

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Iron Man (Vol. 1) #281-285 a War Machine (Vol. 2) #1-5


Scénář
Len Kaminski, Greg Pak
Art
Kev Hopgood, Leonardo Manco
Ink
Bob Wiacek
Barvy
Paul J. Becton, Jay David Ramos, Michael Rockwitz (Mike)
Obálka
Leonardo Manco
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
796 g
Stran
232
Cena
249 Kč
Originál
War Machine: Iron Heart (Marvel)
  • karl173
    Musím souhlasit, že příběh z 90. let je rozhodně lepší než ten moderní. A to z jednoduchého důvodu. Ten první má nějaký děj a je vlastně i lépe nakreslený. Čte se to velmi dobře a bavilo mě to. Navíc si to umí dobře hrát s několika různými žánry a byť je to spíše stále o Iron-Manovi a Starkovi, tak to pokládá základy War Machina, což bylo fajn si to přečíst. Moderní část od Grega Paka mě ale zklamala. Začíná to výbuchy a akcí a tím to také končí. Kresba je nevýrazná a i když jsem neměl problém s přehledností, tak mi spíš vadila monotónnost. Přitom začátek celkem ujde, ale pak to začne jít strmě dolů a s příchodem Árese to bylo už jen bum bác a nuda. Celkově tuto knihu hodnotím spíš jako průměr a to hlavně kvůli moderní části. 3*
  • P.G.
    Starší příběh docela v pohodě, ale ten moderní, to byl tedy děs a hrůza. V té změti všho možného jsem se ztratila už po několika stranách, i díky nepřehlednosti panelů a přemíře všelijakých detailů.
  • Cinema Ranger
    Od tohohle komiksu jsem nic neočekával, ani se tak nestalo. Je to průměrný komiks. První příběh, tedy Železné dědictví (Iron man #281-285) je velmi zajímavý a je to to nejlepší, co v tomto komiksu je, na rozdíl od druhého příběhu, což je vlastně jenom moderní srajda, s prominutím. Když si nějak spočtu plusy a mínusy, tak mi z toho vyleze průměrnej komiks, kterej neni na víc než 60% s tim, ale že na kvalitě strhává již zmíněný druhý příběh.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.9.2018 12:04Nejmocnější hrdinové Marvelu #054: War Machine
    Obálka vypadá skvěle a první náhled jakbysmet, jenomže po přečtení jsem došel k názoru, že to je navoněná bída. Ten první příběhový cyklus ještě překousnout šel, akorát už má nějaké stáří a i Kev Hopgood není až tak rozpoznatelný. Navíc War Machine je tam jako oblek a ne jako Rhodey. Jinými slovy je to vlastně Iron Man a proto mě to až tak netankovalo. Jenom Rhodey tam má dobrý profil charakteru. Druhý příběh byla změť a hromada blábolů, které nedávaly smysl. Sekvence mezi jednotlivými panely byly nepřehledné a matoucí. Doteď nevím, o čem to vlastně bylo. Fakt děs a hrůza a ani ta kresba to nezachránila. Nuda a hrůza.
  • S4TW
    Hodně slušná, přímočará a zábavná akce. Bez zbytečných rádoby mouder, filozofování a vyšších cílů jak zaujmout. Souhlasím s tím, že první, starší část je lepší. Ale není to s podivem, když se jedná o jeden z nejlepších komiksů, co v devadesátkách Marvel vydal (alespoň z mých dosavadních zkušeností). Není zde zbytečný balast, hraje to trochu na emoce, má to parádní zápletku, tajemné společenství a dobře napsané postavy. Do toho ta super kresba. Korporátní drama, technologické fičury, mě tu jednoduše nic nechybělo. Modernější příběh je mnohem akčnější, výbušnější, skvěle to vystihuje pojem z knihy, že se jedná o akční velkofilm, akorát na stránkách komiksu. Opět hodně dobrá kresba. Rhodey je tu daleko víc badass. Ze začátku se jedná i o hodně slušná a zajímavý scénář, který se postupně trochu zvrhnul a konec byl lehounce zabitý, respektive přemrštěný, ale to už je hold úděl “velkokomiksů“. Nicméně já se bavil po celou dobu a vůbec by nebyla na překážku tloušťka knihy, ba naopak, dal bych si pokračování. Rhodeyho jsem měl vždy spíš za takovou tu nudnou postavu, neslanou, nemastnou, takový ten zbytečná přicmrndávač. No, on tak skutečně trochu působí, ale velmi rychle zjistíte, že má sakra hodně do sebe a je to vlastně výborný charakter. Jako, je to hrana 4/5, taková hezká čtyřpůlka, ale já se bavil po celou dobu, akce je to více než dobrá a přemrštěný konec se u tohoto typu komiksů dá odpustit.
  • hroubek
    War Machine je dobrá postava, ale co si budeme povídat, tak nějak vždy byla a asi ještě bude ve stínu Iron Mana. Samotný komiks mě přesto příjemně překvapil. Starý komiks byl velmi dobrý, měl spád a bavil mě. A Rhodes zde byl vykreslen velmi dobře. S druhou modernější částí je to trochu složitější. Příběh sám osobě je z počátku velmi zajímavý a rozhodně jsem tohle nečekal. Opravdu mě to překvapilo jak to bylo drsné a agresivní. A samotný Rhodes vypadá spíše jako Cyborg od DC. Příběh šlape asi do poloviny třetího sešitu, kdy se na scéně objeví jedna postava a pak to jde pomalinku do kopru. Přes nefunkční zvraty a z mého pohledu přeplácaného finále. A dost mě to mrzelo. Kupodivu, kdyby to celé bylo více komornější, tak by mě to sedlo více. War Machine je akční jízda, která na svůj spěch ke konci doplácí.
  • rewkon
    Jak už bylo níže zmíněno starší příběh je výrazně lepší než jeho modernější bratříček.
  • mearez
    Nevim moc, co bych k tomu řekl. Postavu War Machinea znám drtivě jen z filmů, takže tohle je moje první setkání s postavou v komiksech. Starší část vážně super, druhá část o trochu nudnější ale taky kvalitní. Kresba je u obou dvou příběhů pěkná, plní svůj účel a u druhého příběhu krásně vystihuje prostředí, ve kterém Rhodes bojuje. Pokud chcete seznámení s méně známou postavou, jděte do toho. Za mě 4*.
  • Carnage
    Musim souhlasit, že retro je tentokrát asi lepší a to i když vlastně War Machine není Rhodes a je to spíš představení toho brnění a jak se k němu Rhodes dostal. Každopádně se to čte dobře, svižně a furt se něco děje a neni tam tuna debilního textu ke každýmu prdu co postava udělá, to už bude asi tou dobou ve který to vyšlo. Druhej příběh mě celkem překvapil, protože jsem měl vždycky za to že Rhodey jako kyborg byl v alternativní realitě a tenhle komiks mě vyvedl z omylu. Každopádně je to těžká destrukce styl Bay a máme tu právě i z War Machina trochu transformera, ale líbilo se mi jak daleko byl Rhodey schopnej zajít a nějaký ztráty na jeho těle ho absolutně nezajímali. Mírně krvavá, celkem ujetá a akční jízda.
  • cyboy
    Nemuzu si pomoct, ale tady pribeh z roku 1992 jednoznacne prebiji modernejsi cast z roku 2007. Obe jsou dobre, ale ta starsi ma drajv, ktery te druhe casti chybi. Navic, jeji styl je misty pomerne chaoticky.
    Kazdopadne jedno z lepsich cisel NHM.
    75%
3141641
Četl/a (63)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doppelganger, Drozd, dvory, Fida, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knowho/Wullcann38, lantan1, Mariomichal, Mart74, Martinb, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, namdnas, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, petad, petrSF, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, slavik38, Star36489, SteveCZ, trudoš, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(187)
159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Artin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Beng.D, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drozd, Dzoglik, Elizabeth, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Glumal, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukki22, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, MarvelLover, Marvin, Matio, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, rewkon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
delsemela, gezic, gwen666, Jason2808, Marthy76, Premek, RedButton, Sebastian the wise, sleepless, Venomslav12stars
Shání (3)
gezic, NikkiKonig, Venomslav12stars
Nabízí (1)
Fox01