Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Nové barevné vydání! Fantasy příběh, který mixuje velké osudové dobrodružství s humorem, vás zavede do světa, který je plný prapodivných bytostí – věčně hladových krysáků, bojových včel, obřích rudých draků (s doutníkem) a agresivních babiček. Do světa krásného i nebezpečného. A tentokrát je to celé v barvě, ve vydání „scholastic“, které naučilo celou jednu generací dětí milovat komiks.

Objevte úchvatnou komiksovou ságu, v níž prazvláštní hrdina zachraňuje idylické údolí před silami zla.

Po útěku z Kůstkova se tři bratranci, Ferda Kůstek, Podfa Kůstek a Švanda Kůstek, ztratí a rozdělí se v rozlehlé, nezmapované poušti. Jeden po druhém nalézají cestu do hlubokého, lesnatého údolí, obydleného úžasnými a děsivými tvory...

Bratranci se nakonec sejdou na ranči spravovaném drsnou Babčou Ben a její milou vnučkou, Trnkou. Kůstci však nevědí, že už jim temné síly šlapou na paty a jejich dobrodružství sotva začíná!

Obsahuje sešity série Bone #1-6 (červenec 1991 - listopad 1992)
Logo "Kůstek" na obálce vázaného vydání je vytaženo (embos) lesklou červenou barvou.


Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Barvy
Steve Hamaker
Obálka
Steve Hamaker, Jeff Smith
Lettering
David Horák, Jakub D. Kočí
Překlad
Michael Bronec
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-569-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
150 x 230 mm
Tisk
barevný
Váha
513 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Bone #01: Out from Boneville (Scholastic US, 2005)
  • Norri
    Krásně milé. Celou dobu jsem se musel usmívat a místy pochechtávat. Tuhle knihu jsem už kdysi četl černobíle a jsem rád, že to s barvou neztratilo své kouzlo. Miluju krysáky, červeného draka, oposumy a vůbec všechny kromě toho hajzlíka Podfy. Kresba je úžasná a já jsem si to užíval jako malý.
  • SkillJam
    Moc příjemné překvapení. Zkusil jsem po tolika kladných recenzích a opravdu je to moc fajn "feel-good" komiks. Roztomilé, někdy trochu dětské, ale rozhodně ne hloupé. Nezalekněte se loga Crew Kids, tohle si užije i dospělý člověk. Navíc s každou další kapitolou se svět rozrůstá a prohlubuje a začíná to nabírat i trochu na vážnosti.
  • tom173
    Tak i já jsem na základě místních komentářů koupil a přečetl kůstka. Musím říct že jde o pohodový příběh s milým humorem, který hodně rychle uteče. Jen jsem si na to místy připadal starej, do dalšího dílu se možná pustím až se synem až trošku povyroste. I když poslední třetina knihy naznačuje, že v celém kůstkovi půjde o něco víc a děj dostane hloubku.

  • Multiverzum
    ... lebo musíme čakať na ďalší diel. Kůstek je kultová legenda a právom. Je to skvelá rozprávka, ktorá pobaví deti, ale chytí za srdce aj dospelých. Ak máte radi Pixarovky a im podobné rozprávky, tak s Kůtskom chybu neurobíte.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/kustek-utek-z-kustkova/
  • Kapis
    Barva je to, co geniálnímu Kůstkovi při prvním vydání chybělo. Je to paráda a má to mnohem lepší atmosféru!!!!
  • P.G.
    Famózní. Naprosto. Famózní. Kůstek v BW mě prakticky vůbec neoslovil, nějak mám v BW zafixované vážnější věci a ke Kůstkovi mi to prostě nesedlo. Ale Kůstek v barvě, to je něco úplně jiného. Úplně jiná liga. Coloring je nenásilný, často se spoustou pastelových odstínů a nevýrazných barevných přechodů, který je v perfektním souladu s čistě černou linkou postav – prostě dokonalá pastva pro oči, do níž se ponoříte – a za chvíli vám průvodčí klepe na rameno, že konečná a vystupovat :) I provedení knížky je výborné - pevná vazba (pořádné tvrdé desky), šitá, s dostatečně širokými okraji (i ve vazbě!) a především - metalický nápis Kůstek! A to vše za bez koruny 250 wočí! No nekupte to!
  • xflori01
    Úžasné. Kůstek byl sám o sobě v černobílém vydání na pět hvězdiček. Ale ta barevná kresba a vázaná vazba. Ó, bože!! Prvně jsem neplánoval toto kupovat, ale jakmile jsem to uviděl v obchodě a otevřel... Prostě jasná koupě. Už se těším na další díly. Jo, a samozřejmě musím zmínit cenu - za 249 Kč pevné desky, no nekup to.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš12.11.2018 12:36Kůstek #01: Útěk z Kůstkova (barevné vydání)
    Tá farba sa ku Kůstkovi hodí. Komiks vypadá veľmi príjemne a síce ho už doma raz mám, pravdepodobne budem v kupovaní farebnej verzie pokračovať. Je len škoda, že je to rozdelené oproti čiernobielej verzii, kde boli už aj VELKÉ KRAVÍ DOSTIHY spolu s prvým dielom. Toto ma sklamalo, inak je to príjemný dobrodružno-humorný komiks plný výrazných a sympatických charakterov.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády29.10.2018 09:53Kůstek #01: Útěk z Kůstkova (barevné vydání)
    Perfektní komiks.Perfektní příběh a postavy.Perfektní kresba.Perfektní koloring.Perfektní zpracování.Perfektní cena.
    Prostě vše perfektní.110%
  • mike731
    Dnes jsem zjistil, že jsem jen povrchní pako, co dává přednost roztomilým barvičkám pro mrňata před intelektuální undergroundovou černobílou kresbou.

    A taky, že Kůstek v barvě je ještě lepší než v černobílé!
  • karl173
    Kůstek potvrdil svoji pověst a mohu již i za sebe říct, že tohle je opravdu čtení nejen pro děti. Tohle si zkrátka musí užít každý. Zároveň musím dodat, že pokud bych měl svému dítěti někdy dát do ruky komiks, tak to bude jistě tenhle. Je to mnohokrát lepší než nějací Simpsonovi, Spongebobové, Plants vs. Zombies a já nevím co ještě. Tohle je totiž i přes dětskou stylizaci, inteligentní čtení, které řeší jak fantasy tak vlastně i věci v normálním životě. Černobílou verzi jsem nečetl, takže nemohu posoudit, ale barva tomuto komiksu dozajista sluší. Kresba je roztomilá, ale umí si dobře pohrávat i s detaily. Co se týče příběhu, tak ten se v této knize podle všeho teprve rozjíždí, a i když jsem se u něj velmi bavil, tak mě dostal až ke konci. Jsem teď tedy velmi zvědavý na pokračování a této knize prozatím dávám 80%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.10.2018 18:04Kůstek #01: Útěk z Kůstkova (barevné vydání)
    Rozsekán na hadr. Kůstek zabil. Černobílou verzi nějak znám, ale neprošla mnou. Barevná verze měla slušné promo a když jsem nahlédl, zavanul na mě nádech Francie a komiksy typu Tintin, Asterix, Le Pilote aj. Vím, že by mě kde kdo lištil, ale připomíná mi to tyto komiksy. Vím, že jde o underground, ale já ho tam rovněž nevidím, což zde vidím kladně. Asi se jedná o underground co se do vydání týče, ale tématicky to je něco sobě si specifického, což by mohlo být kdekoliv, i pod velkým vydavatelem. I když... třeba by člověk neměl tak volnou ruku... Suma sumárum je to velmi zajímavý příběh, který nejprve vypadá jako road movie, groteska apod., ale postupem času se poodkrývá něco hlubšího a většího. Je jasné, že Kůstek bude propletenec různých dějových linií a charaktery postav dostanou pěkně na zadek. To bude ještě galimatyáš a myslím to opravdu pozitivně. Tohle bude jedna velká fantasy opus magnum - takhle to vidím po přečtení prvního dílu. A že je to CrewKids edice, mi až tak nepřijde, resp. nemusela by. Vidím tam naopak hodně takových detailů a pod vrstvou schovaných narážek a nuancí. Smysl toho všeho je ve hvězdách, Smith dobře dávkuje napětí a odkrývání prvků posouvající děj a vývoj postav. Super a skvělé.
    PS: barevná verze mi nepřijde ničím urážlivá nebo nevhodná - super práce. Souhlasím s "louzou"
  • louza
    První Kůstek podle Scholasticu je přecolorovanou zmenšenou edicí, která zcela popírá původní undergroundovou Bone podstatu. A dělá dobře! Ačkoli jde o moderní počítačový a dle očekávání značně syntetický coloring (vodovkami by to vypadalo jinak), tak barvy i celá kniha vypadá prostě SKVĚLE. Dobarvení je nenásilné, takže ani v nejmenší nezabíjí Smithovu linku. Barvy jsou zvolené velmi citlivě a nejde jen o jejich doplnění. Coloring v pozadí prázdnějších panelů vytváří vlastní reliéfy, nebo světelné efekty, čímž původní dílo decentně remasteruje. Dobrodružství tří ztracených kůstků, které vypadá jako běžná cartoonovská patálie a během času nabude v pravdě epických rozměrů dostává v této knize úplně jinou dimensi. Už originální Kůstek byl úžasný, ale tohle je prostě k sežrání. Bone forever and ever.

    Obvykle to nedělám, ale nelze nezmínit nízká cena knihy, která je oproti téměř identické zahraniční edici v pevné vazbě třetinová. Tohle se Crwi fakt povedlo. Jsem zvědav jestli někdy dojde i na souhrnné edice v jedné knize.
  • cyboy
    Kustkovi barva vyslovene slusi. Krasne zpracovnane, dokonce vazane, takze i vice detemvzdorne.
45151
Četl/a (86)
2scha, BadBoy, Benny, Berry669, buscheer, charvos, Cinema Ranger, CoVseNerdit, cyboy, dajik, Dalamar, Darth Raelchi, Deckard, Deniskka15, Dexir, Dzoglik, Elizabeth, flipflop, foudy, Franta z Čokolády, Géba, Georgíno J., Goldfinch, Grrr, Hades, Hawwwran, Himlik, house192, Hugin, invape, japes, jh666, jindroush, jiskra, kadas97, Kaluž, karl173, KdG, kinak, Kouzelnik7, Kraken, Laik, lantan1, Light, Lijem24, Lokusta, maco, Madao, Mamut12, Martinb, Matthew, mgeralt, mindstormjak, Mr. Baboon, mstefl, nejakdivne, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, Paldini, pavlosson, petad, Poseidon1978, rockyt, Sagikkun, schefik, Schirru, Schramm, SHORTY, SkillJam, SNUFKIN, TenCoJeZbytečnej, the.kasztan, tom173, trudoš, Tykwer, Václav Mikula, vita, VXP, VykoukalL, WEAPONE, wolfgang, xflori01, Zbysek2410, zgrywus
(130)
2scha, Anton Whatever, Awakener, BadBoy, bboorreekk, Benny, Berry669, blackJag, bmc75, bourgeois, buscheer, calvin10, charvos, ConanVJ, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Davedd168, Deckard, Dexir, Dzoglik, Elizabeth, filemon, Filip123, filosh, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Géba, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Grrr, Hades, hahahoho, Hawwwran, herrman, Himlik, house192, Hugin, invape, Jak, japes, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, kadas97, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, Knuckless, Kraken, Laik, lantan1, Light, Lijem24, listr, Lobok257, Lokusta, maco, Madao, Mamut12, markic, Martinb, Matio, Matthew, max brod, merhyx, mgeralt, mike731, mindstormjak, Mitak, miuanek, Montiseus, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pechna, perper, Poseidon1978, RadimNemec, Ricarderon, RicHard. , rockyt, Rumburaq, Sagikkun, schefik, Schirru, Schramm, SHORTY, SkillJam, Skot, SNUFKIN, tacmud, the.kasztan, Tialster, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tykwer, Václav Mikula, VasaX, vita, Vrenn, VykoukalL, WEAPONE, willis, Wiruss, wolfgang, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus
Chce (5)
Badgu.y1902, DKoscik, Final, M4rsellino, skepsi