Druhý komiksový příběh ze světa Bena Aaronovitche Řeky Londýna staví do popředí ruskou čarodějku Varvaru Sidorovnu, kterou známe už z Prokletých domovů. To ona je noční kouzelnice. Tedy alespoň jí byla během svojí služby Sovětskému svazu. Ale to je dávno. Teď má Peterovi pomoci vyšetřit únos dcery ruského emigranta, který nechal za zády Putinovo Rusko, sbalil prachy a vypadnul… Jenže když vám unese dceru lešij, pán lesů, jsou peníze k ničemu. Proto musí nastoupit odborníci: Peter Grant a Thomas Nightingale. A pochopitelně Toby. Jak se ukáže, je celý případ daleko komplikovanější, takže se můžete těšit nejen na svoje oblíbené hrdiny, ale také na jejich arcinepřítele – Muže bez tváře.

Řeky Londýna: Noční kouzelnice je sedmým příběhem série, předchozí díly vyšly v beletristické podobě.

Scénář
Ben Aaronovitch, Andrew Cartmel
Art
Lee Sullivan
Barvy
Luis Guerrero
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Soňa Benediktová, Martin Šust
Žánry
detektivka, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-257-2560-3 (Argo)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
158 x 232 mm
Tisk
barevný
Váha
316 g
Stran
128
Cena
298 Kč
Originál
Rivers of London: Night Witch (Titan Comics, 2017)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.9.2018 15:48Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    ...ale opravdový pozor byste si měl dávat na Rusy. Zdá se, že jsou bílí, ale mají v sobě mongolskou nákazu ještě z dob Čingischána, to si pamatujte. Evropský mozek snoubící se s orientální bezohledností. To značí mizery, kteří umí myslet až za roh...

    Nojo, zase Rusové v Anglii dělají bordel. Patrně nějací turisté, jak bývá zvykem od Donbasu přes Krym až po Salisbury. Komiks to je místy vtipný, ale scénáristicky mi dost vadil, ztrácel jsem se a nebavilo mě to. Z toho světa se dá vytřískat asi více, ale na knižní sérii jsem se opravdu nenamlsal.

    Celkový dojem: 50%
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.9.2018 12:07Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    U prvniho dilu jsem si rikal, ze jde o rozjezd a druhy teprve ukaze jak to s temi caro-patrackami je. A ukazal. Ze jsou to caro-patlacky. Nechci spoilovat, ale napsat carodeji-patlaci dejovou linku, ktera konci tak jak konci, je nejspis dukazem scenaristicke krize, ktera se popravde objevuje uz od prvnich stranek.
    Treti dil budu hodne zvazovat.
    65%

215
  • Tony TwoDee
    Tony TwoDee3.10.2018 13:24Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    jseš prostě borec...
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.10.2018 12:40Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    Bush: Jsem rád, že jsem tě po ránu tak napružil, o čemsi to svědčí. A je od tebe hezké, že sis takhle sám rozmetal hovno přes větrák do ksichtu. Ano, řekl si to všechno jednou větou - “situace se jeví celkem jasně.“ Samosebou v tvém demagogicky ideologickém pohledu, fakta ani důkazy nejsou třeba. Lže jen Rus a to vždy a nepokrytě, dezinformace a nepokryté lži západní propagandy jsou úplně OK, to nemá s šablonama nic společného. To by asi stačilo, dík žes mi vysvětlil, jak chytráci tvého typu uvažují, dál se v tom hrabat nemá smysl, fakt jsi mě potěšil.
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.10.2018 11:10Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    Massila: Trochu mimo mísu, ale odpověď neznám. Nicméně znám spoustu Čechů, kteří bydlí různě po světě a taky se vracet nechtějí. Proč asi?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.10.2018 11:10Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    Vymleto máš ty, Kapis, je mi líto. Patnáct verzí událostí je přesně taktika Rusů, kterou používají celkem pravidelně (vypouštění patnácti nesmyslných verzí, lhaní, mlžení, bojkot vyšetřování), ať už jde o chemické útoky v Sýrii, Skripala nebo v případě sestřelení letadla nad Ukrajinou. Ačkoli se dané situace jeví celkem jasně, chytráci tvého typu skočí velmi ochotně na proruskou propagandu a dezinformační kampaně, zvednou ukazováček a prohlásí, že situace přece není tak jednoduchá. A pak nesmyslné konspirační teorie povýší na kritické myšlení. K smíchu. Vždy se časem ukáže, že Rusové nepokrytě lhali, ale to zapšklým levicovým antiamerickým frustrátům s výrazným šablonovitým myšlením lhostejno jest. Utopeni v ideologické masáži a chyceni ve svém demagogickém světonázoru mě pak obviní, že JÁ se držím nějaké ideologické linie. Totálně absurdní, Kapisi.

    Díky, massilia, ale to je marný v tomto případě:)
  • massilia
    massilia2.10.2018 10:58Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    No, nevím Kapis, kdo je tady hysterický. Já znám Rusů poměrně dost a všichni z nich moc dobře vědí, proč už nebydlí v Rusku, ale u nás v Evropě. A většina se diví, kolik lidí tady dělá díky sofistikované internetové propagandě "pátou kolonu" Putinovu Rusku. Z lidí, co tam žili a byli občany té báječné země, kde zítra znamená již včera, se tam nechce vrátit nikdo. Proč asi?
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.10.2018 09:46Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    Ty Bush, nedíval ses, jestli nemáš Rusa i pod postelí;)?
    Mám v práci pár kolegů, kteří trpí stejně silnou zaslepenou protiruskou hysterií jakou projevuješ ty, ale už i oni mi říkají, že ta kauza s 15-ti britskými verzemi kolem novičoku, v kterých se angličani po(s)tupně zamotali a zalepují nesmyslnou lží výmysly předchozí, je už velice trapná a nevěří jim ani oni. Je fajn vidět, že kritické myšlení jim ještě není cizí. Vidím ale, že ty máš vypláchnuto velice kvalitně a žereš to aj s navijákem i když naplácají na ten chatrný konstrukt další vrstvu lží, ty to přijmeš bez výhrad. Holt ideo-linie se musí držet, chápu:-))