Alternativní obálka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Máte rádi viktoriánskou žánrovou literaturu? Máte rádi komiks? Pokud jste si na obě otázky odpověděli ANO, pak vám nesmí uniknout poslední dílko Alana Moora a jeho dvorního malíře Kevina O’Neilla, pokračování Ligy výjimečných, trilogie NEMO. Píše se rok 1925 a patnáct let po smrti kapitána Nema plánuje jeho dcera Janni Dakkarová v Ledovém srdci nebezpečnou expedici do Antarktidy, která končí konfrontací pod Horami šílenství, v neprobádané mezeře v mapě, kde se realita naší hrdinky zbortí. V Berlínských růžích se zase utká s mechanickými metropolitními monstrozitami a v Řece duchů bojuje se zvrhlými tropickými tyrany.

České vydání jako první na světě vychází v jednom svazku.

Scénář
Alan Moore
Art
Kevin O'Neill
Barvy
Benedikt Dimagmaliw
Obálka
Kevin O'Neill
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Hana Janišová, Richard Klíčník, Richard Podaný
Žánry
akční, dobrodružný, historický, sci-fi, týmovka
ISBN/ISSN
978-80-2572-607-5 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
175 x 267 mm
Tisk
barevný
Váha
813 g
Stran
184
Cena
598 Kč
Originál
The Nemo Trilogy - Nemo: Heart of Ice, Nemo: The Roses of Berlin, Nemo: River of Ghosts (Top Shelf, 2013, 2014, 2015)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš16.5.2023 13:14Nemo: Srdce z ledu
    Tohle se mi hodnotilo docela těžko. Nemám moc načtenou Ligu výjimečných, takže je to možná tím, ale první příběh mě nebavil a dost jsem se v něm navíc ztrácel.
    Druhý už byl mnohem lepší, bavil jsem se a díky své znalosti němčiny mi na něm nic nepřekáželo, i když stejně chápu, že ta volba Moora, mít tak velké části "nepřeložené" není úplně šikovná a kdyby to bylo třeba ve španělštině, ani bych si neškrtl a pěkně by mě to štvalo.
    No a konečně třetí příběh - tam prakticky nemám co vytknout.
    Kresba je samozřejmě výtečná a hlavně ta mi pomohla vydržet první příběh a číst dál - za což jsem rád, protože to za to stálo.
  • sedw
    sedw15.4.2022 21:48Nemo: Srdce z ledu
    Za mě vlastně velmi příjemný akční komiks. Kvalita rostla postupně, takže poslední díl určitě nejlepší, ale s ohledem na moji lásku k Lovecraftovi velmi bavil i první příběh. Za mě lepší než první liga a srovnatelné s druhým dílem.
  • Netorack
    Netorack21.10.2019 16:20Nemo: Srdce z ledu
    Já jsem ke všemu souvisejícímu s Ligou výjimečných, viktoriánskou literaturou a kresbou Kevina O Neilla poměrně nekritický, takže i zde dávám za pět hvězd. Nicméně musím souhlasit s předřečníky, že taková šlupka jako originální LXG to není a příběhy jsou takové, řekněme, lineární. I když pár moc pěkných odkazů a něcojakozvratů se zde najde. Ale stejně jsem se aspoň na den vrátil do pocitů té staré Ligy a zkoušel na netu hledat, co ten který odkaz nebo mimoděk utrousená poznámka znamenají - a to je pro mne ten duch světa Ligy výjimečných.
  • Spacecore
    Spacecore27.5.2019 01:29Nemo: Srdce z ledu
    Nebýt třetího slušného příběhu, nostalgického pocitu připomínajícího když jsem prvně jako škvrně četl Ligu výjimečných a báječné O´Neillovy kresby, byl by to fakt průser. Takle se to dalo přelouskat víceméně neškodně, ale nadšení chybí. :-/ Možná by dopomohlo, kdybych měl předtím možnost číst v češtině Century, kde pokud vím, se dcera Nema (a nejspíš i další události a postavy) objevila poprvé.
  • perak
    perak9.2.2019 20:09Nemo: Srdce z ledu
    Tak toto už není Liga výjimečných - sice tam nějaké styčné body jsou, ale už tam není žádná z postav LV, už to není ta skvělá týmovka s výbornou interakcí mezi jednotlivými postavami, které známe z dobrodružné a sci-fi literatury a s dobře zvolenými odkazy tak, že vše zapadalo do smysluplného čtivého příběhu. Tak jako se Nemova dcera snažila vyrovnat svému otci a navázat na jeho odkaz, tak se zřejmě Moore těmito příběhy snažil vyrovnat Lize výjimečných a navázat na ni, ale tady to nějak nefunguje. Vše je postaveno pouze na jedné postavě a různé odkazy a alternativní historie již nemají tu údernost. Možná je to krátkostí příběhů, takže autor více nerozvinul všechny nápady a musel vše rychle uzavřít. První příběh hodnotím jako nejslabší, , naopak nejpovedenější byl příběh poslední. A pak mi vadilo hodně bublin německého textu, kde jsem neměl sílu vše prohánět překladačem.
  • choze
    choze26.12.2018 10:09Nemo: Srdce z ledu
    Nečetl jsem Black Dossier ani Century, takže můžu srovnávat jen s prvními dvěma Ligami. Ty nabídly každá jeden velký týmový příběh a stály na slavných postavách dobrodružné literatury, zatímco v tomhle svazku dostáváme tři krátké sólovky a řeší se tu jejich děti a děti jejich dětí, což působí poněkud odvozeným a rozplizlým dojmem. Oproti Ligám Moore se Moore zaměřuje ne na tým, ale na jedinou postavu a příběhy doslova utápí v odkazech na kdeco, u kterých jsem se sice většinou chytal, ale nemám je zas tak naštudované, abych posoudil, nakolik mistrnou skládačku z nich Moore složil. Číst se to dalo, ale silný příběh nečekejte a tak to u mě boduje hlavně O´Neillovou kresbou, která umí jak postavy, tak technologická udělátka.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko4.11.2018 08:37Nemo: Srdce z ledu
    ne tak mooreovsky vybroušené, jako Liga výjimečných, vlastně, ani vzdáleně nedosahující úrovně, jeho předešlých děl, přesto pořád chytlavá, dobrodružná zábava
  • Norri
    Norri mecenáš29.10.2018 23:41Nemo: Srdce z ledu
    První, co mě po otevření knihy překvapilo, byl použitý papír. Tak tlustý a pevný křídový papír se tak často nevidí. Druhým překvapení, a musím říct že ne příjemným, je fakt, že se to vůbec nepodobá Lize výjimečných. To do značné míry ovlivnilo můj zážitek v prvního lovecraftovského příběhu “Srdce z ledu”. Zpětně, s ohledem k pojetí celé knihy, už ho vnímám jinak, ale i tak mi připadá nejslabší z celé knihy. Možná i kvůli psychologické rovině celého příběhu, kdy se dcera snaží vyrovnat svému otci.
    Druhý příběh “Berlínská růže” je dieselpunkový příběh z alternativního nacistického Berlína. Kevin O'Neill má evidentně rád kresbu technických udělátek a technologií a tady si to musel vyloženě užívat. Občas mi zde neseděla kresba postav, ale to je malý subjektivní detail. Příběh je fajn, ale radost mi vůbec neudělaly německé bubliny. Sice je fajn, že je to v souladu s originálem, ale i přes můj zápas s Google Translátorem, bohužel prohraný, mi možná utekly podstatné věci.
    Třetí příběh “Řeka duchů” je můj nejoblíbenější. Rozmrzelá stará bába, dinosauři a kybernetické prsatice. Co více si přát? Jednoznačně nejzábavnější příběh celé knihy a zřejmě nejsrovnatelnější s Ligou výjimečných.
    V obou knihách Ligy výjimečných jsem si stěžoval na textové části knih - na povídku i na cestovatelský almanach. Tady naopak musím textové části mezi jednotlivými příběhy vyzdvinout. Mají podobu reportáží, jsou zábavné, skvěle spojují příběhy a úspěšně překlenují delší časové období mezi nimi.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.10.2018 07:58Nemo: Srdce z ledu
    Alan Moore má asi svá plodná léta jasně daná, protože tohle už fakt moc nesedlo. Pominu fakt, že to nějak souvisí s Ligou výjimečných, a samostatně mi to prostě přijde jako změť událostí. Kdo navíc nečetl Century, může být do toho všeho místy ztracen. Moore mi přijde, že hraje na osvědčenou notu, když vezme popkulturní postavy a mixne je do jednoho příběhu. Tady mi to nefunguje. Nefungovalo to v Black Dossier, nefungovalo to v Century a nefunguje to ani tady a obávám se, aby to fungovalo ve čtvrtém díle, který právě vychází sešitově. U Ligy 1 a 2 se dalo více chytit, protože postavy jsou velmi známé a propírané a celkově to do sebe hezky zapadá, ale tady kdo se nevyzná v německém expresionismu, má co dohánět. Narážky mám rád, Rotwang, Mabuse, Caligari a spol., ale stejně to z toho nedělá něco extra, když to nezapadá. Chybí takové to pověstné KLIK! Nemo se dá definovat jako Bílá velryba na speedu. Četlo se to parádně, překlad je fakt dobrý, ale už si z toho příběhu nesednu na zadek. Přijde mi to jak poslepované výňatky z něčího deníku, který dávají pramalý smysl. čekal bych daleko více rozvinout zákulisí postav, hlavních i vedlejších, přišlo mi to málo, zvlášť mi chybí větší introspekce do Nemovic klanu. Kratinké povídky to nedoženou (navíc mi vadí to cílené vytržení z kontextu, jakoby čtenáře hodit do rozjetého TGV vlaku). Celé mi to přišlo jako "...už je to nějaký čas co jsem četl Ligu 1 a 2 a tímhle si trochu zavzpomínáme, nostalgie je fajn a i když už to je trochu jinak a zestárli jsme, jsme ve stejných vodách...". Bohužel mi toto nestačilo. Příběh je v podstatě nudný a neuchopitelný. Pro mě je to za 3.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2018 13:33Nemo: Srdce z ledu
    Na úvod bych chtěl říct, že jsem velkým fanouškem tvůrce Alana Moora. Následně bych chtěl říct, že jsem se už drahnou dobu obával toho, že jsem se zaprodal komiksovému vkusu a už nejsem tak náročný, jako jsem býval. Že už se neumím vymanit z hlavního proudu. Jak ale koukám na hodnocení tohoto komiksu, naštěstí se najdou stále místa, kde stojím trochu jinde.

    První příběh trilogie je neskutečně nudný a přes všechny obskurnosti vlastně strašně nezajímavý. Nevím, jak se to povedlo. Obě dvě intermezza, novinářské sloupky, se mi zdají špatně napsané, nějak se neumím vcítit do toho, že je to opravdu "sloupek". Spíše grafomanská vsuvka Moora, snící nejednou své podivné sexuální představy. Druhý díl, asi nejmocněji čerpající z alternativní historie, využívá nacismu. Kde by bez něj i dnes současní scénáristé byli? Lehká karikatura Hitlera mě trochu vytáčí. Dělat z něj slabošského blázna je podobně mimo jako z něj dělat například arcidémona. Nevím, jak to je v originálu, ale nepřeložené německé (potažmo) francouzské bubliny mi vadily o dost více. Ano, učil jsem se němčinu 7 let, mohl bych umět i francouzsky, ale přecejenom čtu komiks v českém překladu (osobu Viktora Janiše mám jinak velmi rád). Třetí díl byl alespoň nejvtipnější, zejména postava Coghlana. Ale celkově vzato nuda, prachobyčejné bláznivé dobrodružství, brak. Kresba "zajímavá", ale spolu se scénářem tvoří někdy spíše akční chaos.

    Z mého pohledu je tahle kniha tak trochu navoněná blbost. Ale na můj názor nedávejte, očividně se jinak líbí.

    Celkový dojem: 40%
  • erik
    erik9.10.2018 12:00Nemo: Srdce z ledu
    Toto je vítaná zmena na českom trhu. Moore je skrátka skvelý. Navyše, sem-tam odkazuje aj na veci, ktoré by mohli poznať aj tuzemskí ľudia. Lovecraft, Verne, Doyle, Fleming, esesáci, keltský borec... Prvý príbeh je fakt celkom striedmy, ale ostatné dva nemajú chybu! Postavy majú dušu, rozmer, človek im fandí, niektoré vtipy ma nesmierne pobavili (konzumácia hovädzieho a následné riešenie z obdobia kriedy). Výborné sú aj reportáže od jednej reportérky. V podstate je to životopis Nemovej dcéry a pocta braku. Absolútne dokonalá!
  • louza
    louza1.10.2018 23:27Nemo: Srdce z ledu
    Spin-off Ligy Výjimečných staví na dceři kapitána Nema a přináší trojici povážlivě akčních příběhů z nichž nejslabší je hned ten úvodní. Moore se ale postupně vpisuje do tempa a kniha hodně roste v druhé Iron Skyovské části, aby vygradovala ve finální poslední třetině. Stejně jako u původní ligy nejde o nijak zásadní superdílo, jako některé jeho starší věci, ale o čistou zábavovku, kde Moore skládá poctu klasikům žánru s jejichž odkazy autor celé dílo prošpikovává. Příběh přemosťuje psanou složkou, která je konečně čitelná a dobře dokresluje pozadí celé knihy. Dobrý nenáročný dobrodružný komiks.
  • cyboy
    cyboy mecenáš28.9.2018 10:44Nemo: Srdce z ledu
    Tri pribehy ze zivota Nemovy dcery a jeji rodiny. Pribehy maji az Larino tempo, i kdyz kvalitativne jsou na tom lepe. Ale to je hlavne tim, z jakeho sveta vyrustaji. Co je celkem dobry napad, jsou ty reportaze mezi dily, ktere sice kvalitativne nejsou nijak uzasne, ale ctenarsky vas zpomali a zabrani tomu, abyste knihou jen tak proletli.
    O'Neillova kresba je klasicky skvela.
    Celkove honotim vysoko, ale faktem je, ze tohle uz neni ten Moore buric, boric a mytotvurce. Tohle je jen takove vyklusani po zavode.
    80%
816176
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.10.2018 20:24Nemo: Srdce z ledu
    Wittgenstein: Díky za objasnění:-)
  • Wittgenstein
    Wittgenstein13.10.2018 21:39Nemo: Srdce z ledu
    Pro GWB: Překládám je to, co je v komiksu anglicky - sanskrt nebo čínštinu v LoEG1 jsem taky nechal v originále. Nebo němčinu v komiksu Z pekla. Že je to od Moora poťouchlé, to je věc druhá. V Nevinsových anotacích je to samozřejmě přeložené. A v té němčině měl chyby, tak jsme mu je opravili. :)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.10.2018 20:05Nemo: Srdce z ledu
    louza: teď zrovna čtu anglické verze a dokončil jsem Black Dossier a máš pravdu. Je to hrozná hovadina. Příběh by docela ušel, kdyby nebyl tak krátký a vlastně nic neříkající. Do toho tuna těch "dokumentů", které jsou různé kvality, asi 2 se mi líbily. Jinak mě to nebavilo a trpěl jsem u četby. Docela už chápu, proč se to u nás nevydalo. Jsme zvědavý co přinese Century a Nemo :-). K další tvorbě Moore s tebou musím taky souhlasit. Toma Stronga neznám, ale prý to je dobré. Neonomicon ujde a ještě bych řekl, že Miracleman a Promethea by mohly být zajímavé.
  • louza
    louza30.9.2018 21:41Nemo: Srdce z ledu
    Ne prosim. Black Dossier ne, to je hroznej šit. Nemo trilogie je mnohem lepší. Ta chyběla, pak ještě Tom Strong a Neonomicon a pryč od Moora.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.9.2018 13:04Nemo: Srdce z ledu
    Jenom informativně pro zájemce. Ptal jsem se pana Kličníka a Liga výjimečných 3 (Century) a Black Dossier se zatím neplánují vydávat a vše se bude odvíjet od prodeje Nema. První a druhý díl se znovu vydávat nebude, prý není potřeba. Ptal jsem se ho proto, že Liga 1 a 2 vyšla v zahraničí jako omnibus. Tak doufejme, že se bude vydávat i zbytek. Ještě jednou Argo díky za Nema, navíc v originále se fakt blbě shání.
Četl/a (81)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfred, autokineton, besikv, binnmode, blackJag, buscheer, calvin10, choze, cyboy, dajik, Darth Raelchi, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, flipflop, Flowtek, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, HellWeber, HevyEli, house192, invape, James, jeanbaklajean, jindroush, jiskra, kallenved, Kaluž, kaylin, kinak, kubosos, Ladinek82, Light, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mercurio, monte walsh, MP, Mr.Plysh, Netorack, Norri, oleav, Onkel 1928, pechna, perak, Philologus, Poniczech, RadimNemec, Raul, rockyt, RudyRod, schefik, Schirru, sedw, seneke, Sir_Pete, Spacecore, Spike, start05, Stlucius, tacmud, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, VXP, Wittgenstein, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(139)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alfred, amazing_k, arnecht, autokineton, BadBoy, Benji, besikv, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, calvin10, choze, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, disclose, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dre, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Flowtek, Fox01, Foxized, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, hellw10, HellWeber, herbert, herrman, HevyEli, house192, hypermlok, Infarkt, invape, James, jankie, jeanbaklajean, jindroush, jiskra, Kabukiman, kallenved, Kaluž, Karel Sec, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, Keenkeen, kinak, komik.sx, kubosos, Light, Lobok257, maara, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, NecRoman, Norri, Onkel 1928, Paldini, pearlxjam, pechna, Philologus, pk123x, Poseidon1978, RadimNemec, Ricarderon, rockyt, Rowan, RudyRod, Saran, schefik, Schirru, sedw, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, Spike, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, tejkli, the.kasztan, Tialster, timek, Toe, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vita, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, willis, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
Chce (13)
ComicBookGuy, cybern, filosh, Horstik, M4rsellino, Marthy76, Maty48, monty.cl, Netorack, Nightmare, nx, Olesh, tukak
Shání (5)
mineralk, namdnas, Nightmare, Olesh, Šedo