Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Jedné temné noci vyráží Seiiči Kirišima do prudkého deště. S jedním jediným cílem. Zabít svou ženu. Ostrovní ráj v jižních mořích však skrývá místa, kam se není radno přibližovat. Co strašného musí člověk spatřit, aby se z něj stala... zrůda? Crew představuje nového fascinujícího manga tvůrce – uzavřeným jednodílným hororem!

V listopadu 2022 identický dotisk s novou cenou 299 Kč

Scénář
Masasumi Kakizaki
Art
Masasumi Kakizaki
Ink
Masasumi Kakizaki
Lettering
Jakub Škraban
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
drama, horor, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7449-590-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 210 mm
Tisk
černobílý + barevný
Váha
338 g
Stran
224
Cena
249 Kč
Originál
Hideout (Shogakukan, 2010)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.5.2023 13:21Skrýš
    Není to špatné, ale na úrovni Junji Ita ten příběh není. +1* za skvělou kresbu
  • instageek_cz
    instageek_cz20.3.2023 11:34Skrýš
    Skrýš je uzavřený příběh odehrávající se během jedné noci, kde si mladý manželský pár vyrazí na dovolenou do tropického ráje. Zprvu se navenek jedná o snahu o nový začátek, ale rychle zjistíte, že tady půjde o něco jiného – Seiiči, hlavní mužská postava, chce totiž svoji ženu Miki zabít. Za tím účelem ji bere na vyjížďku do přírody, jenže pak jeho zvrácený plán dostává ještě mnohem hrůznější dějový twist.

    Vyprávění je tíživé od první stránky. Napřed možná naivně doufáte, že se ti dva usmíří, ovšem brzy se ukáže, že mosty mezi nimi jsou spálené takovým způsobem, že už znovu postavit nepůjdou. Co se vlastně stalo, odkryje postupně dávkovaný flashback, vhodně dokreslující tenhle příběh tragédie a zoufalství, které nakonec přejde v čiré šílenství. Šiiči a Miki se ocitají v podzemní jeskyni, vedoucí kamsi do hlubin, do úplné tmy. Boj na život a na smrt vrcholí, jenže v tom pekelném labyrintu temnoty číhá něco horšího, než jsou oni dva a jejich vzájemná nenávist, pohrdání... I z toho důvodu je to chvílemi docela bolestivé čtení – když vidíte, v co se může změnit láska.

    Masasumi Kakizaki Skrýš napsal i nakreslil. A nakreslil ji famózně, dojde také na de facto klasické „filmové“ lekačky, za což klobouk dolů. Scénář možná mohl být o něco hutnější, intenzivnější, ale i tak se jedná o parádní povídku, které nechybí nic, díky čemu je hororový žánr dodnes tolik populární. Ostatně moc pěkně vypadá celá knížka i zvenku, takže se jedná ve všech směrech o ideální kousek pro zpestření sbírky.
  • davefa
    davefa7.2.2023 15:26Skrýš
    Nejsem uplne velky fanda mangy, ale tohle bylo vice bez dobre. Kresba je hodne pekna, prehledna a postavy od sebe dobre rozlisitelne. Atmosfera je hutna a pribeh je budovany opravdu dobre. Clovek to slupne jak malinu, cteni je na nekterych strankach skutecne malo, nicmene spolu s kresbou to funguje skvele.
  • Fort
    Fort3.8.2021 18:43Skrýš
    Japonská hororová jednohubka, tohle přečtete při jedné malé zácpě na wc.
  • Sawyer
    Sawyer22.2.2021 19:45Skrýš
    No... to byla jízda. Na tuhle knihu jsem čekal dlouho. Kakizaki si mě získal sérií Green Blood a to hlavně díky kresbě.
    Ta je skvělá i zde. Postavy nejsou moc sympatické, ale vztah si k nim najdete. Skvělé napětí a i když je skoro celá kresba ve tmě, tak je přehledná. Konec byl trochu předvídatelný, ale i tak to bylo dobré zakončení. Jedním slovem to byla paráda. Kakizaki opět nezklamal.
    Plusy-kresba, děj, postavy, napětí

    Celkově-90%

    P.S Je tam pár "zvukových" bublin, ve kterých není nic napsáno a to mě trochu naštvalo. Taková blbost. XD

  • Sagikkun
    Sagikkun20.1.2021 01:13Skrýš
    Přečteno již podruhé, je to fajn hororová jednohubka na půl hoďky se vším všudy. Osobně bych možná trochu ubral na finální překombinované akci a víc přidal na průzkumu skrýše, do takového prostředí by se dal určitě ještě zakomponovat nápad dva navíc. Jinak to ale šlape jak má, a rozhodně jako mnozí přede mnou musím vyzdvihnout úchvatnou kresbu, která ze čtení dělá ten pravý atmosferický zážitek.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.12.2020 18:34Skrýš
    „Von? Prečo by si chodila von? Veď vonku nie je o čo stáť. Máš tu predsa všetko, čo potrebuješ.“ Pekne mrazivé, drsné a nechutné. Moja prvá manga v živote a pohľad na mňa musel byť veľmi rozkošný, keďže mi trvalo dlho, kým som si zvykol na iný štýl čítania sprava doľava resp. od konca po začiatok. Ale mám rád horor, tak som si povedal: "Risknem to." Oplatilo sa. Príbeh je skvelý, desivý. Trocha mu ubližuje, že sa od istého momentu začne hrať s až príliš otvorenými kartami a horor ustupuje akcii. Ale aj tak jasné 4*. Geniálne prostredie (exotický ostrov, džungľa, dážď, odľahlé ostrovné časti s tajuplným podzemím, vchod do jaskyne), temná kresba, ktorá sa ničoho nezľakne. Svižný dej sa (až na pár flashbackov ukazujúcich dovtedajší dej v odlišných súvislostiach) číta na jeden dych a za pár desiatok minút to dáte celé, keďže sa od toho nedokážete odtrhnúť.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš23.4.2020 21:30Skrýš
    Výraz "plot twist" je pro mě novinka... Každopádně u mě se nekonal, očekával jsem takový konec s blížícím se koncem. :))) Čtení je fajn, odsypa a jedná se o jednohubkou, která jako horor úplně nefunguje a ke konci mi přišla i trochu komická. Negativa jsou určitě sem tam nepřehledné panely, někdy rušivé citoslovce a lehká hororová prepalenost. Retrospektiva neubírá na tempu, naopak dej hezký okorenuje a rodinné drama nabírá na opratkach. Vizuálně je skrys impozantní, manga styl zasazenej do luxusní malby. Škoda barvy, poněvadž prvních pár stran v barvě bylo lepších než čb verze. S hlavním hrdinou soucitite, život k němu nebyl moc fér a ta jeho svine mu dává brutální čočky už ze začátku (ale kupodivu si získá též určitě sympatie) a kdykoliv vás napadne, že Seiiči taky nebude úplně hodnej kluk, tak vám to ukázka z minulosti vymluvi. :))) což souvisí s některými zvraty, co nejsou spatne a s psychickym zhroucením (ztrátu syna a provedení v komiksu považuju za nejsilnější moment, tohle pohne s každým otcem). Nápad je béčkový, provedení fajn, líbilo se mi to, ale nemám úplně wow pocit, abych ohodnotil 5*, takže u mě krásný 4* vyleštěný. ;)

    P.S. moje verze mela 2 strany vytiskle dvakrát, ze začátku a pak ke konci nějak... Určitě nebudu ojedinělý případ. ;)
  • Netorack
    Netorack12.12.2019 15:05Skrýš
    Přečetl jsem to tedy dřív, než jsem dojel z knihovny domů, tedy je to tak na 25 minut, ale pěkně to odsýpalo, tři čtvrtiny děje v temnotách vypadaly nakreslené moc dobře a překvapivě i přehledně. Kresba mi tedy sedla hodně. Postavy nebyly všechny úplně sympatické, ale ke každé jsem si vytvořil nějaký vztah, což se mi občas u příliš rychlých knih nepodaří. Mě se to líbilo, váhal jsem mezi čtyřmi a pěti body, dám nakonec pět, ať se práší za kočárem.
  • Plocan
    Plocan6.8.2019 11:44Skrýš
    Příjemná manga jednohubka s fajn kresbou a dobře vystavěným dějem. Pár kapitol navíc by tomu možná neublížilo, nicméně konec byl poměrně zajímavý a plot twist na konci byl více než vydařený.
  • JohnyG
    JohnyG4.6.2019 17:10Skrýš
    Hororovej žánr zjevně dělá i z manga pro mě použitelnej styl a k mému překvapení mi ty znepokojivé výjevy v černobílé ještě chvíli po přečtení obtěžovaly podvědomí. Ke konci předvídatelné, ale i tak velmi zábavné, rychlé čtení. Jen přijít na to, že se to čte odzadu a zprava doleva, mi trvalo asi 15 stránek. :-D
  • sedw
    sedw23.1.2019 23:59Skrýš
    Manga se super dějem, parádní atmosférou a naprosto parádní kresbou. Hodně jsem uvažoval i o maximálním hodnocení, ale nakonec tomu něco málo chybělo. Z mého pohledu příběh místy ztrácel dech a stál na místě, vůbec by neuškodilo ubrání jedné kapitoly. Pokud ale hledáte na našem trhu kvalitní hororový komiks, rozhodně doporučuji.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš10.1.2019 09:44Skrýš
    Masasumi Kakizaki vytvořil komiks, který si rádi jednou, možná dvakrát přečtete. Ale ke kterému se budete ještě dlouho vracet kvůli výtvarné stránce díla. Díky precizní a detailní kresbě nevypadala deštivá noc nikdy tak děsivě, stejně jako podzemí s bubákem je tím posledním místem na světě, kde byste chtěli být. Bez Kakizakiho kresby by byla Skrýš jen průměrným komiksem. Takhle se z toho ale stává komiks, na který jen tak nezapomenete.
    Více zde http://geekcave.cz/comics/recenze/skrys
  • p3tris
    p3tris3.1.2019 17:27Skrýš
    Hlavní devizou této knihy je kresba, která je v rámci žánru mangy neskutečně propracovaná a detailní. Příběh je sice lehce klišovitý, což se ale k hororu perfektně hodí. Navíc ho ozvláštňují flashbacky, umožňující nahlédnout do ztrápené duše hlavního hrdiny. V některých okamžicích jsem si dokonce říkal, jestli se celá ostrovní linka neodehrává pouze v jeho hlavě. Nakonec jde sice "jen o monster origin", ale s perfektní atmosférou a přečtený jedním dechem. Pozn.: Když Kakizaki knihu kreslil, musel mít pořádný vztek na nějakou ženu. Protože takhle nesympatickou mrchu už jsem dlouho nepotkal.
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.12.2018 15:21Skrýš
    Úžasně atmosféricky kreslená hororová podívaná, která mi v mnohém připomněla takové klasiky jako Hostel, věci od Kinga nebo Carpentera... velkém příjemná jednohubka s hlavním myšlenkou na téma rodina
  • krvinka56
    krvinka5625.11.2018 01:57Skrýš
    Tak tohle je parádní jednohubka kde vede jednoznačně kresba. Ta je perfektní a na šikmáčky i super přehledná. Hlavně vedou výrazy v obličeji u jednotlivých postav a hlavní hrdina má fakt dokonalé výrazivo. Po Rybách druhá druhá manga kde mi vysloveně vadila hlavní ženská postava . Tohle byla fakt super kurvička a svině. Konec knihy se povedl. Na to že jsou obvykle japonské horory divné tohle bylo srozumitelné řekl bych až evropské . Svižné a úderné pár chybek bych našel a být to o něco delší asi by mne to tak nebralo . Přečteno na jeden zátah.
    95%
  • perak
    perak21.11.2018 22:05Skrýš
    Tato manga se hodně přibližuje západním komiksům. Samozřejmě je to stále manga, ale dokážu si vyprávěný příběh představit i nakreslený a vyprávěný autorem z Evropy či USA, což si u většiny mang představit nedokážu.
    Pěkná, poměrně detailní kresba, která v černobílém provedení jen dotváří tísnivou hororovou atmosféru. Zpočátku mi trochu vadily flashbacky, které narušovaly tempo vyprávění, ale nakonec jsem ocenil i ty, když učinily příběh více ucelený. Pár hororových zvratů a dobré zakončení, takže za mne spokojenost.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.10.2018 20:12Skrýš
    Pro mě tohle bylo první setkání s mangou a můžu s klidem říct, že dopadlo na výbornou, byť je pravda, že jsem pro první mangu byl dost vybíravý a tento kousek jsem si vybral hlavně proto, že to nemělo být až tolik japonské, tudíž je to určeno více širší skupině čtenářů. No uvidím jak na tom bude druhá manga, kterou si přečtu, ale kdyby byla alespoň s části taková jako tahle, vůbec bych se nezlobil. Skrýš má totiž velmi skvěle zvládnuté tempo děje. Velmi dobře mísí přítomnost a minulost a zkrátka celkově je to odvyprávěné na jedničku. Kresba byla také velmi podařená a dokázala navodit tísnivou atmosféru. Jediný problém jsem měl při akci, která se koná především ve tmě a je místy poměrně nepřehledná a čtenář se nad ní musí místy pozastavit, což lehce naruší svižnost čtení. Také mi přišli trošku rušivé či matoucí zvuky nebo chcete-li citoslovce. Jinak se ale jedná o velmi svižnou jednohubku, která umí zanechat v čtenáři stopu a rozhodně tuto mangu doporučuji. 90%
  • Mitsuko
    Mitsuko20.10.2018 18:04Skrýš
    Pořád tápu mezi 3 a 4 hvězdičkama. Já na ty horory tolik nejsem, tohle ale byla fajn jednohubka. Četla se rychle, měla temnou atmosféru a konec byl super, nekýčovitý a celkem originální, do takové krátké záležitosti fajn plot twist. Jen ty hlavní postavy mi byly strašně nesympatické.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.10.2018 00:23Skrýš
    Příjemná hororová jednohubka, zatraceně dobře nakreslená ve chvílích zobrazující šílené výrazy podzemních tvorů nebo třeba obyčejného nočního deště. Opravdu přečteno na jeden zátah.

    Celkový dojem: 70%
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko14.10.2018 19:19Skrýš
    .. čert vem originalitu; má to spád, promyšlený příběh a čte se to jedním dechem ..spokojenost
  • Fry
    Fry admin11.10.2018 17:32Skrýš
    Skrýš - Zajímavý nápad, slušné kulisy a docela dobře zvládnutá atmosféra. Tři aspekty, bez kterých by Skrýš, nám nově představeného autora, Masasumi Kakizakiho nejspíše zapadla mezi brakovou literaturu. Ono vytvořit opravdu nějaký originální horor je a stále bude čím dál těžší, takže v tomto směru asi nemá moc smysl zbytečně ubírat autorovi body, nicméně ač to nerad přiznávám, tak Ryby a celkově horory od Džundži Itóa se mi asi líbí více. V každém případě ale musím pochválit nakladatele za zpracování a těším se na další podobné kousky ... Za mě 3*!
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš10.10.2018 18:08Skrýš
    Na horor tohoto typu se to dalo a učetlo se to rychle, i když nějaká velká pecka to není. Nejzajímavější byla ta vypoulená (trochu komická) zrůdnost.
    Jinak je jasné, že autor potřeboval nějak dostat postavy na určité místo, takže jejich motivy nijak neřeším, ale vlastně by mě to stejně moc nezajímalo :)
    Důležitější je to, co se tam odehraje, a ten "plot twist" na konci mi nepřišel zas tak špatný.
  • Le Porello
    Le Porello8.10.2018 23:18Skrýš
    Tak tady jsem šlápl fakt vedle. Autor se v doslovu vyznává láskou ke knihám Stephena Kinga, jenže King umí napsat uvěřitelné a živoucí postavy, o které se člověk bojí. V tomto příběhu jsem si od prvních stránek lámal hlavu, proč se ten nesympatický chlap se svou nafintěnou, afektovanou ženou, s kterou se evidentně nesnáší, vypraví na exotickou dovolenou. Vysvětlení že chtějí nový začátek šustí papírem, že to jde slyšet až do střední Evropy. Hlavní bubák je spíš směšný a v akčních pasážích jsem ani na několikátý pokus nezorientoval, kdo koho a do čeho praštil, píchl nebo seknul.
    Rychle jsem to přečetl v naději, že pointa tomu dá nějaký smysl...No a nedala.
    Za mě tak 25%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.10.2018 21:17Skrýš
    Promo - super. Edičák splnil svůj účel, ale realita byla úplně jiná, než jsem čekal. Vlastně ani nevím, co jsem čekal, resp. jsem nečekal, že se bude jednat o slasher horor. Mangu si poslední dobou docela dávám, ale sakra si vybírám a nesnáším dlouhá pokračování (viz můj komentář na FB Comics Centra). Tahle manga mi ve výsledku sedla, ale tak rychle, jak přišla, zase odešla. Kdyby byla delší, resp. kdyby byla vytvořena tak, aby se nečetla tak "rychle", tak by to možná bylo lepší. Mnou to fakt projelo a mám z toho smíšené pocity, že si vlastně říkám, o čem to celé bylo. Ten dojem z toho se mi velmi rychle vytratil a komiks není až tak zapamatovatelný na první dobrou. Nicméně to vyvažují určité věci, které mu nahrávají. První jsou přechody mezi postupy v kresbě, není to prostě ta typická manga ála Tokyo Ghoul, Naruto, aj. mangy. Zvlášť jsem si užíval momenty, kde byl ten typický motiv mangy - obličeje a prázdno za nimi, jenomže v tomhle komiksu to není vždy pravda a za obličeji nebo postavami je často velmi detailně znázorněné pozadí / prostředí. Tenhle komiks je atmosférický a hraje na postupně budovaném napětí. Druhá věc, která nahrává jsou flashbacky a jakýsi pokus o sociální rodinné drama, hraje to tam, toť otázka, resp. to částečně odlehčuje téma. Když si vybavíte film, tak to nejlepší na celém hororu v daný okamžik je zničehonic přerušeno nějakým flashbackem - to nasere, co?! Třetí co nahrává jsou náznaky něčeho víc, je tam něco z války? Nebo je tam nějaké tajné skladiště nějakého narkobarona, nebo co? Prázdný a tajemný ostrov... Aokigahara na druhou. jednu věc, kterou musím Japonsku uznat, z pozice Evropana, jsou nezpochybnitelnosti - řekne se, že ten ostrov je tajemný a že tam je nějaké zlo či co a že lidi se nevrací a vy tomu prostě věříte. Uznáte mu automaticky ty reálie, které jsou v normálním evropském prostředí nemožné. Evropa prostě musí šokovat něčím jiným a jinak. Všechno tzv. známe, ale to je pouze dáno zeměpisnou délkou a šířkou. Možná to takhle vidí Japonci a proto všude fotí :-). Suma sumárum, jak by řekl můj kamarád, perfektní béčkárna a perfektní vyvražďovárna. Obzvlášť jsem si užíval ty nemangovské stránky, i když nevím, zda-li si to můžu dovolit říct, co je typická manga, když tomu vlastně moc nerozumím. Ale myslím, že víte o čem mluvím. Už samotná první barevná stránka evokuje něco zcela odlišného, než se běžně očekává. Budu to muset dát znovu, protože tohle se musí prožít znovu a zkusit objevit zase něco jiného, tenhle komiks to nabízí.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš5.10.2018 20:03Skrýš
    Dokonalé na všetkých miestach a zatiaľ najlepšia manga akú som čítal. Veľmi pekná a detailná kresba, ktorá má naozaj veľmi veľkú šancu zaujať aj ľudí, čo nemajú radi tento štýl. Veľkým ťahákom je aj premyslený a v rámci hororu uveriteľný príbeh. Dynamický, prekvapivý a atmosférický. Plusom je aj podarený koniec. Čakal som od tejto mangy kvalitu, ale to, ako veľmi mi to celé sadlo, prekvapilo aj mňa samotného. Spokojnosť a už dávno som nemal takú chuť po dočítaní komiksu si to celé dať zase znovu. Dúfam, že od Masasumiho Kakizakiho vydá Crew aj western Green Blood.
  • cyboy
    cyboy mecenáš4.10.2018 19:39Skrýš
    Vskutku sympaticka jednohubka.
    80%
  • louza
    louza4.10.2018 19:06Skrýš
    Manga až překvapivě zápaďáckého střihu vycházející ze striktně zajetých emerických hororových postulátů. Číst se to opačně a překreslit postavy, aby vypadaly normálně, může to z felku vyjít u Dark Horse. A byl by to asi hit. Moc pěkná věc s bezva zvraty i pointou. Rodinný příběh, který po dočtení zůstane zaseklý hluboko v hlavě. Kdyby byl Stephen King za posledních 20 let co k čemu, už by to dávno napsal sám.
25511821
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.2.2020 14:14Skrýš
    honza2457: Mozna mas verzi pro nesoustredene ctenare. ;)
  • honza2457
    honza245729.2.2020 13:43Skrýš
    Tak díky za info, no po 8 stránce se začátek knihy opakuje.
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.2.2020 13:29Skrýš
    honza2457: Mas vadny kus. Prosel jsem prvnich asi tricet stran a vsechny mam jen jednou.
  • honza2457
    honza245729.2.2020 10:33Skrýš
    Chci se zeptat, mám v knize prvních 8 stránek dvakrát, zda to mají všechny knihy nebo mám nějaký vadný kus?
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš4.10.2018 19:30Skrýš
    Oj na toto sa veľmi teším! ešte do zajtra musím vydržať, kým pôjdem po balík.
Četl/a (138)
123peta, adevr, akrijus, anka, Ashek, BadBoy, Baffman55, Bary02, Bedou, besikv, binnmode, Blockholm, Bronn, Cabal, calvin10, charvos, CHester Turner, cobe, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davefa, Davidos402, deefha, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, erik, fel68, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Finvarra, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Glumal, goldschmidchen, hellblazer, HellWeber, house192, Hugin, hypermlok, IndyP, instageek_cz, invape, Ivan Kucera, James, jardoom, Jay-jay, jindroush, JohnyG, kadas97, karl173, kaylin, Keenkeen, Keno, Khagrael, Killingjoke, kinak, kindanerd, lacoste, Le Porello, libcenko, Librarian, Light, Lijem24, Lobok257, LookAss, Lookass33, Lord Baltimore, lukascus, Macek78, Madao, majer, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Martinb, Mitsuko, mostlysilly, MP, Mysak92, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, NylKasbri, Osimchin, Ozymandias, p3tris, Paja78, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Petr, petrSF, PH79, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, RaptoR, Rinter, Sagikkun, Scaleo1, Schimi85cz, Schirru, sedw, seneke, Sick666, Sir_Pete, SkillJam, spagr, start05, T3ss, the.kasztan, Tomate, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, Unerr, Vincent, vranakx, xflori01, yardaformi, Zbysek2410, ZD3H
(195)
2scha, adevr, Agiru, akrijus, Alfi, anka, Ashek, Awakener, Azik2586, BadBoy, Baffman55, Bary02, bboorreekk, beanek, Bedou, Beng.D, besikv, bidlo10, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, bourgeois, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, CHester Turner, cobe, Corvus, cyboy, Dali, Darker, Davidos402, deefha, Dezodoo, disclose, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dre, erik, farnhajt, fel68, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Glumal, goldschmidchen, Golem, GORERATED, gwen666, hellblazer, HellWeber, house192, Hugin, hypermlok, IndyP, invape, James, jankie, jardoom, Jay-jay, Jokke, Kabukiman, kadas97, kapicka, Karel Sec, Kareru, karl173, Kazumaki, Keenkeen, Keno, Killingjoke, kindanerd, koudak89, krvinka56, kubosos, kucik, lacoste, Lamahe, lantan1, Le Porello, Lenny, libcenko, Librarian, Light, Lijem24, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lookass33, Lord Baltimore, lukascus, maara, Macek78, Madao, majer, Mariohurbanek, Martinb, Marvin, MB, merhyx, Michal Opitz, miCHALupka, mike731, Mitak, Mitsuko, monty.cl, moris.cz, mostlysilly, MP, Mr.Plysh, Mysak92, mywiel, NecRoman, Negan, Neuro, Nexis, NylKasbri, o2t2, OldaB, Olesh, Osimchin, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petr, petrSF, PH79, Plocan, Poseidon1978, Radek Blacksad, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, RaptoR, Rinter, Sagikkun, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, Schirru, sedw, seezeethree, seneke, Sick666, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tomas024, Tomate, tomned, Tony TwoDee, Toren, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, Vincent, vishnar, vranakx, Were-chan, willis, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, yardaformi, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zdoog
Chce (7)
1998, barthez, delsemela, Maty48, Schramm, XGMan!ak, zlejzmrd
Shání (1)
Černá Krysa