Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Sir Edward Grey, vyšetřovatel Jejího Veličenstva ve věcech okultních, se při jednom ze svých prvních případů vydává napříč nejrůznějšími vrstvami viktoriánského Londýna až do jeho temného podsvětí, kde se pokouší rozplést nitky komplikovaného kriminálního případu, při čemž ho čeká střetnutí s rozsáhlým okultním spiknutím, ďábelskou nestvůrou a s jedním z nejnebezpečnějších tajných londýnských spolků: Bratrstvem slunečního boha Ra.

Obsahuje sešity série Sir Edward Grey, Witchfinder: In the Service of Angels #1-5 (červenec 2009 - listopad 2009), 'Murderous Intent' z MySpace Dark Horse Presents #16 (listopad 2008) a 'The Burial of Katharine Baker' z Hellboy: The Wild Hunt #7 (říjen 2009)

Scénář
Scott Allie, Mike Mignola
Art
Patric Reynolds, Ben Stenbeck
Ink
Patric Reynolds, Ben Stenbeck
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-58-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
545 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Witchfinder #01: In the Service of Angels (Dark Horse Comics, 2010)
  • Moon
    Musím konstatovat, že jsem se bavil.
    Nadchla mě atmosféra 19 století v Londýně a námět jako takový též není špatný, je to takový klasický Mignola. Pro někoho možná už ohrané, ale mě zatím neomrzel. Jsem zvědavý na druhou knihu.
  • Norri
    Tak nějak nevím, co k tomu mám napsat, což má asi samo o sobě určitou vypovídající hodnotu. Kresbu Bena Stenbecka nemusím nijak víc rozebírat - tu mám rád už z Baltimora, i když toho ve skutečnosti kreslil až po Lovci čarodějnic. Horší je to s příběhem. Ten není špatný, ale je to něco, co už jsme od Mignoly viděli asi 147x. Má to atmosféru, ale co dál? 3,5*
  • perak
    Tradiční Mignolovské schéma neohroženého jedince bojujícího se všemi (ne)možnými nestvůrami na hranici sebeobětování. Ve srovnání s Baltimorem mne to bavilo méně a především hlavní hrdina mne nechával chladným a nepřirostl mi k srdci. Ale jinak pořád zábavné čtení se skvělou kresbou.
  • JohnyG
    Srovnání s Baltimorem je nasnadě, ale oproti lordovi mě sir Grey bavil trochu méně. Vizuálně povedenému a atmosféricky zajímavému prostředí viktoriánské Anglie a všech těch tajných společností, koloniálních expedicí, médií či spiritistů za mě chyběl trochu srozumitelnější a přímočařejší příběh. Typicky Mignolovsky se spletlo dohromady kde co: dutozem, pralidi, steampunk komando kultistů boha Ra... S lovem čarodějnic navzdory názvu neměl hlavní příběh (drtivá většina knihy) společného nic, dva kraťasy na konci to trochu vylepšily. Samozřejmě je to pořád fajn komiks a i další díl Witchfindera si určitě přečtu.
  • Mleako
    Mleako mecenáš14.11.2018 18:12Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    Viktoriánská anglie a Mike Mignola u pera ve mě vzbudili asi příliš velká očekávání. Není to rozhodně špatné, ale oproti ostatním Mikeovým příběhům to je takové rozhárané a konec mi přišel dost antiklimatický. Záhada se sice vyřešila, ale ve mně to nic nezanechalo. Dám šanci ještě další knize a pak uvidíme, za ě zatím trochu lepší 3 hvězdy. P.S. Oceňuji spoustu odkazů a pomrkávání na Hellboyovy a BPRD příběhy. Určitě jsem jich ještě spoustu přehlídl, protože už je to nějaký čas, co jsem je četl.
  • Darker
    Darker mecenáš26.10.2018 03:40Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    Mám rád Baltimora a tak jsem ze zvědavosti sáhl i po Lovci Čarodějnic a musím uznat, že to byla dobrá volba, protože Lovec je o třídu lepší. Hlavní rozdíl mi přijde, že tam kde Baltimor potřebuje zástupy upírů a jiné havěti, tam si Lovec vystačí s jedním monstrem, které je přesně takové jaké má být, silnější než člověk a tím pádem i nebezpečnější. Přijde mi to jako rozdíl mezi prvním Vetrelcem, kde jeden vetřelec stačil na celou posadku a jeho pokračováním, kde si to Riplayova kosila po desitkach. I když mám rád obě verze, raději mám příběhy, kde monstrum budí opravdový strach a vypadá nepremozitelne jak treba bezhlavy jezdec v Ospale díře.
  • Walome
    Walome mecenáš22.10.2018 23:04Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    Viktoriánská Anglie mě nikdy extra netankovala a postava Earl Greye zrovna tak. ALE jaké bylo mé překvapení, když mi Mignola předložil příběh vlastně celkem při zemi a s příjemně hutnou atmosférou. Navíc se mytologie rozbíhá poměrně pozvolna a celé to přichází tak nějak postupně, až si člověk přeje, aby se tam toho dělo víc. Ale Mignola ví, jak dávkovat napětí. Bylo mi i sympatické neustálé pobožné halekání hlavního hrdiny a nesmí chybět tajemná organizace v pozadí. Za mě velká spokojenost, Mignolavers je konečně tady!
  • karl173
    karl173 mecenáš16.10.2018 19:02Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    Povedený začátek série a dobře zvládnutý atmosférický komiks v mixu Hellboye a Baltimore. 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.10.2018 09:53Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    Tohle je jiná. Tohle je ten typ komiksu a vyprávění, co miluju. Už jen za tu atmosféru dávám pět hvězdiček. Napětí, záhady, temnota ve viktoriánské Anglii... yes. Gimme more.

    Celkový dojem: 90%
  • cyboy
    Mnohem ukecanejsi a mene akcni nez Humr (coz je dobre), kazdopadne i zde se opakuje problem z Humra. Postava Greye je divna a k srdci vam nepriroste. Chybi mu nejake pozdadi, neco, co by z nej delalo cloveka a ne jen plochou figuru opredenou povidackami. Pusobi to hodne uzavrene, nicmene pokud vyjde dalsi dil, tak tomu jeste dam sanci.
    65%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš6.10.2018 00:44Lovec čarodějnic #01: Ve službách andělů
    Kresbou, farbami a atmosférou je to veľmi podobné Baltimorovi, ale tam sa mi tá kresba od Stenbecka páči viac. Podobnosť je aj v hlavnej postave Sira Edwarda, ako keby to bol taký poriadne ukecaný Lord Baltimore s vlasmi a fúzami. Tá jeho ukecanosť a odriekanie modlitieb pri každom jednom súboji je však veľmi otravná. Celkovo tu chýbajú zaujímavejšie postavy a scenár ma tiež nejak extra nebavil. Na úvodnú knihu novej série teda dosť slabota.
2136102
Četl/a (111)
123peta, 2scha, 81splinter, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, calvin10, charvos, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, DANT3_, Darker, davidek, Davidos402, desto, Dezodoo, dvory, erik, farnhajt, Fida, figis, Filip123, Final, foudy, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., gongon44, Hades, Hanussen, Hawwwran, Himlik, house192, Infarkt, invape, Jabba, James, japes, jardoom, jh666, jindroush, JohnyG, Kaaos, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lawer de Sanctis, Lord Baltimore, luky.kuky10, Mariohurbanek, massilia, Mercurio, mineralk, Mleako, monte walsh, Moon, Mrlah, Mrtvejbazen, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Paldini, parado, paulmuaddib, pearlxjam, perak, petad, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, regressiv, robertsedmik, rooty, RudyRod, schefik, Schramm, SHORTY, Sir_Pete, Spike, taidana, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, vita, Walome, Wasps, wolfgang, worm, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(219)
123peta, 2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, Alikkk, Awakener, AwatarDK, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benji, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, bourgeois, Buchtic, burzum, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Covenant, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, DANT3_, Darker, Davidos402, Deckard, DEmnoG, desto, Dezodoo, DKoscik, doophy, dvoracekpetr1, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, Fida, figis, filemon, Filip123, FilipNejdl , Final, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., gongon44, Greyman, grinder, Hades, Hamichal, Hanussen, Hartmann , Hawwwran, Hebled, herrman, HevyEli, Himlik, Honzin, house192, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, James, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joshua_T, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, kubanec13, kucik, lacoste, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, Lojza, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, Malachias, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marthy76, Matej-29, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, MIKER65, mineralk, mirec, mirror, Mitak, Mleako, moiqpiom, Moon, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Noci, Norri, nx, o2t2, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, parado, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, petad, Piros0013, Pista, plema, Poseidon1978, psramek, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , robertsedmik, RudyRod, Rumburaq, sala, Saran, schefik, Schramm, Šedo, seezeethree, Shake, SHORTY, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, vallyslayer, VasaX, vishnar, vita, Wasps, willis, Wiruss, wolfgang, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (18)
Badgu.y1902, Blacklarch, deadpool, delsemela, filosh, gumidekmedvidek, Jack, Komiksum, LookAss, Maty48, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, plaštěnkář, Radkos, spot, Yefery
Shání (4)
Al0f0k, LookAss, Nightmare, PH79
Nabízí (1)
Himlik