Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Alita má problém. Po katastrofě spojené s pokusy šíleného doktora Desty Novy se vrací její starý nepřítel Zapan, silnější než dřív - toužící po krvavé pomstě. Alita chce ochránit své blízké před Zapanovým řáděním, ale ocitá se v pasti - povstane-li na svou obranu, může se dostat do křížku s krutými zákony továrny.

Obsahuje knihy GUNNM #05 - Angel of Redemption (září 1993) a GUNNM #06 - Angel of Death (leden 1994)

Scénář
Yukito Kishiro
Art
Yukito Kishiro
Obálka
Yukito Kishiro
Lettering
Štěpán Brož, Marie Novotná, Jakub Škraban, Darya Subotsina, Alena Veselá
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dystopie, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-592-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 30 mm
Tisk
černobílý
Váha
550 g
Stran
452
Cena
489 Kč
Originál
GUNNM #05, GUNNM #06 (Kodansha Ltd., 1993, 1994)
  • martin28
    Tenhle díl se povedl, zatím nejlepší Alita. Název knihy by klidně snesl přejmenování na "Mad Alita: Fury road'. Od začátku do konce proletíte, jak kojot Vilda na raketě od Acme. Ať už se jedná o dechberoucí akci, Alitiny tuning vychytávky, či ultratuhé záporáky, je to jen malý výčet toho, co si pro nás Jukito přichystal. S kadencí 30mm autokanónu nenechá čtenáře vydechnout, až do samotného finále. Natěšenost na čtvrtou knihu je na maximu.
  • tom173
    Tady už jede Alita sama na sebe, kompletně přebírá iniciativu a likviduje všechno co jí přijde do cesty. Poprvé se vydáváme mimo Vrakoviště do postapo pouště a jde o vítanou změnu prostředí. Přichází i spoustu nových postav, které vám opět nejsou jedno a Jukito Kiširo jim do úst vkládá zajímavé myšlenky. Super je linka s Four Figure a Jorgem. Už jsme celkově s Alitou něco zažili, takže ty hrůzy co se jí dějí mají i nějaký emoční dopad. Kresba je opět na mangu prvotřídní. Akční scény, kterých je tu zase spousta, mají pěknou choreografii a oceňuju, že se autor nedrží při zemi při zobrazování násilí všeho druhu.
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.2.2021 15:03Bojový anděl Alita #03: Cesta ke svobodě
    Bojový anděl Alita 03: Cesta ke svobodě si stále udržuje svoju kvalitu. Síce to už nie je tak emotívne ako v prvom diely, no akcie je tu aj naďalej naozaj dostatok. K tomu si prirátajte skvelú kresbu, svižný scenár, pútavé a prehľadné súboje. Alita je vydarenou manga sériou a som veľmi zvedavý na finále. =►Celá recenzia◄=
  • Sagikkun
    Jak mě bavily předchozí dvě knihy, tady už jsem už tak nadšený nebyl. Úvodní fight je skvělý a je to ta Alita, kterou z minulých knížek zbožňuju. Alita samotná je tam pak úžasná i po zbytek knihy, co mě ale už tolik nebavilo, tak všechno okolo ní. Od vedlejších postav (které tam společně s jejich šablonovitými vlastnostmi jsou, aby tam prostě byly) až po samotnou strukturu příběhu, myšleny jsou poněkud zvláštní skoky v čase.
    Jsem ale rád, že se alespoň každý díl odehrává někde jinde (série je tak pestřejší) a my se tak poprvé podíváme mimo město. Kresba se taky posouvá k lepšímu. Přes veškeré nedostatky to navíc odsýpá rychle a jsem rozhodně zvědavý na finále.
  • karl173
    karl173 mecenáš1.6.2019 18:49Bojový anděl Alita #03: Cesta ke svobodě
    Musím dát za pravdu lidem, že tento díl je po předchozích dvou slabší. Něco z tich předchozích totiž Alita postrádá. Děj se začíná velmi opakovat a více sází na akci, která nemá ten správný impulz, který by mít měla. Nicméně stále je to kvalitní čtivo, které je stále nadprůměrné, byť s odřenýma ušima.
  • Liborius
    Alita se stále parádně čte. Jde o vcelku strhující mangu plnou akce. Nicméně Jukito Kiširo se jako vypravěč rozhodl prozatím nevysvětlovat takřka vůbec nic. Což mě trochu štvalo. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/bojovy-andel-alita-3-cesta-ke-svobode/
  • perak
    První část byla ještě OK a navazovala kvalitou na předchozí knihy, ale pak to šlo hodně rychle z kopce a končil jsem knihu s hodně rozporuplnými pocity. Kam se podělo to napínavé a na mnagu nadprůměrné vyprávění. Autor bez vysvětlení skáče v čase, příběh doplňuje zbytečnými postavami a celkově je to takové dosti nesourodé. Ve finále tedy zklamání z nevyužitého potenciálu.
  • Mitsuko
    Já teda trochu vybočím z davu, protože pro mě tohle zatím bylo nejlepší volume série. Pořád se něco dělo, příběh držel moji pozornost a zájem, a i když se linky posunuly hodně dopředu, neztrácela jsem se. Navíc mi zde přišlo daleko realističtější budování vztahů mezi postavami, jsem nadšená z většího zapojení Salemu do děje a celkově z toho, jakým směrem se to teď celé ubírá. Já teď teda asi ani nemám co vytknout.
  • Fry
    Bojový anděl Alita #03: Cesta ke svobodě - V porovnání s předchozími dvěma díly je třetí svazek této nestárnoucí klasiky opravdu výrazně slabší. Na vině je samotný autor a možná trochu i vydavatel, jelikož nechávají příběh během jednoho svazku hned dvakrát poskočit výrazně vpřed v čase bez sebemenšího vysvětlení. Z těchto 'tří částí' za zmínku však stojí snad jen ta první, která přímo navazuje na předcházející knihu. Zbylé dvě části mi za A/ přišly docela uspěchané a za B/ mi v nich chyběla ta návaznost na předchozí dějové celky ... Za mě 3*!
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš8.1.2019 09:21Bojový anděl Alita #03: Cesta ke svobodě
    Bojový anděl Alita: Cesta ke svobodě je zatím nejslabším článkem. Přesto nezoufejte - i přes nejednoznačné směřování děje, i přes časovou zmatečnost, dokonce i přes okrouhání hlubšího sdělení na minimum je Alita stále velmi kvalitní mangou, kterou budete pročítat nejen pro potěchu oka z precizní kresby Jukita Kišira. Faktem totiž zůstává, že Alita je sympaťačkou každým šroubkem.
    Více zde http://geekcave.cz/comics/recenze/alita-a-cesta-ke-svobode
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.11.2018 15:27Bojový anděl Alita #03: Cesta ke svobodě
    Hledal jsem popis a cyboyovo "roztěkané" je velmi výstižné. V podstatě je to fajn nakreslené a má to světlé momenty, ale zbytečně se tu chaoticky střídá akce s různými zápletkami a postavami. Já hledám v literatuře i komiksech většinou nějakou hloubku, atmosféru nebo emoce. Alita se snaží alespoň o to třetí, ale u mě to tady nefunguje. A celkově mám pocit, jako by lepidopterofobický autor nevěděl, kam tu sérii vede, nebo ví, ale neví jak ten děj a všechno vyplnit.

    Celkový dojem: 40%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.10.2018 16:40Bojový anděl Alita #03: Cesta ke svobodě
    Super akční jízda, ale má jedinou nevýhodu. Perou se tam tři dějové linie a stylem, jak je to podávané, kde akce střída akci, to místy mate. Občas se člověk nechytá a je nutné si znovu přečíst předchozí knihy, protože se člověk trochu nechytá, ale pak se do toho nějak dostane. Knížka je fajn, ale až od půlky mě to dostalo, do té doby, to bylo ve stylu, už abych to měl za sebou. V podstatě se dá říct, že až propojení se Salemem nabyla Alita 3 na grádech. Pak už se mi to líbilo a celý svět Ality se mi začal líbit a těším se na rozuzlení ve 4. knize.
  • cyboy
    cyboy mecenáš26.10.2018 14:37Bojový anděl Alita #03: Cesta ke svobodě
    Nevim, nejak jsem se do toho porad nemohl zacist. Je to takove roztekane.
    65%
922102
Četl/a (71)
0r0b0r0s, 2Hitman3, AlmightyMates , Benny, ben_bella, binnmode, Cabal, calvin10, charvos, cyboy, dajik, Darth Raelchi, desto, Doppelganger, erik, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Good Games, Hønzza, IndyP, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Kadin, karl173, kaylin, Keno, kinak, Kiwi1902, L4MIOzZ, Ladinek82, Lokusta, Martinb, Matthew, Maty48, Mitsuko, monocyt, Mr.Plysh, Mysak92, NylKasbri, Osimchin, pearlxjam, PeNNy, perak, Plechy, Poseidon1978, Premek, Qvestor, RadimNemec, RaptoR, Róbert Nagy , robertsedmik, Sagikkun, Scaleo1, Schimi85cz, seneke, Sir_Pete, start05, the.kasztan, tom173, trudoš, VXP, xflori01, Yefery, ZD3H, zlejzmrd
(122)
2Hitman3, Abe, alchymista5, Alfi, AlmightyMates , Awakener, BadBoy, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, Buchtic, Cabal, calvin10, charvos, Corvus, cyboy, Dali, desto, Doppelganger, erik, farnhajt, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Geralt, GORERATED, IndyP, invape, Jak, jakub186, James, jankie, japes, jardoom, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Kadin, kapicka, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, kinak, Kiwi1902, Kouzelnik7, krvinka56, kucik, L4MIOzZ, Lamahe, lifi, listr, Lokusta, LuckyLjuk, maara, markic, martin28, Martinb, Maty48, Mitak, Mitsuko, moiqpiom, monocyt, Mr.Plysh, Mysak92, mywiel, Nightmare, Norri, NylKasbri, Osimchin, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petr, Plocan, Poseidon1978, Premek, RadimNemec, RaptoR, Róbert Nagy , robertsedmik, Sagikkun, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, songoku, Stara.kryta, start05, syon, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, tom173, Tomate, Toren, trudoš, vishnar, vranakx, Vrenn, VXP, worf, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, ZD3H, zlejzmrd
Chce (11)
arnecht, Badgu.y1902, besikv, delsemela, duri, Himlik, kisuke93, monty.cl, sleepless, Tiba, vevera6
Shání (1)
Al0f0k