Koupit
DC: Nová hranice, kniha první (Původně vycházelo od března do května 2004)
Kvůli pranoii způsobené studenou válkou byli maskovaní hrdinové Zlatého věku postaveni mimo zákon. Oddaní jedinci jako Batman, Superman a Wonder Woman pokračují v boji za pravdu a spravedlnost. Svět se však řítí do nejisté budoucnosti, a bude možná potřebovat nové pokolení hrdinů, kteří nastolí americký způsob života.

Adventure Comics #466 (Původně vyšlo v prosinci 1979)
Power Girl odhaluje šokující pravdu, proč se Americký spolek spravedlnosti rozhodl v roce 1951 ukončit svou činnost.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií DC: The New Frontier #1-3 a Adventure Comics (Vol. 1) #466


Scénář
Darwyn Cooke, Paul Levitz
Art
Darwyn Cooke, Joe Staton
Barvy
Adrienne Roy, Dave Stewart
Obálka
Darwyn Cooke
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-229-1 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-229-1 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
634 g
Stran
224
Cena
249 Kč
Originál
The New Frontier Part 1 (DC Comics)
  • Django
    Nová hranice je naprosto dokonalá, skvělej scénář s precizní kresbou, a díky barvám v jednu chvíli máte dojem že nečtete komiks ale sledujete animak
  • Ivan Kucera
    Pravdupovediac, vôbec neviem, čo si o tom mám myslieť. Páčilo sa mi to? Malo to síce aj slabšie a nudnejšie miesta, ale asi by sa dalo povedať, že áno, páčilo a to tak, že veľmi. Čo sa najviac? To práveže neviem. Rovnako tak som nepochopil mnohé momenty, ktoré scenár obsahoval. Zaujalo ma, že komiks v nemalej miere vôbec nepripomína superhrdinský komiks od DC. Dôvody sú 3. 1: parádna retro atmosféra 40. a 50. rokov 20. storočia. 2: dôraz kladený na politicko-vojnovú situáciu (vojny, vesmírny program, negatívne nálady spoločnosti, neistá budúcnosť, zákerné politické ťahy, porušovanie občianskych práv, potláčanie slobody, sexizmus, vládne perzekúcie, xenofóbia, rasizmus, predsudky spoločnosti, jej stereotypné a krátkozraké videnie sveta). 3: slávne tváre sa tu síce objavia, ale väčšina z nich má v podstate len cameo a hlavné slovo majú postavy, ktoré radový komiksový fanúšik zrejme nepozná a ktoré sú, dá sa povedať, obyčajnými ľuďmi bez superschopností. A do toho tajuplný ostrov s dinosaurami a Vikingovia, no nekúpte to. Rovnako tak ma zaujala pôsobivá vizuálna stránka – na každej stránke je pomerne málo okienok, vďaka čomu dielo získalo na kompaktnosti, prehľadnosti a svižnosti. Zároveň musím okrem kresby Darwyna Cookea vyzdvihnúť skvelú prácu inkera Davea Stewarta (Hellboy, Lex Luthor: Muž z oceli alebo Batman: Zkáza, jež postihla Gotham). Staré dobré časy. Ktoré v skutočnosti vôbec neboli dobré. O konečnom rozhodnutí udeliť tomu „len“ 3* nakoniec rozhodlo to, že každý komiks si (pre lepšie pochopenie, uchopenie atď.) čítam minimálne dvakrát po sebe. Ale tu som na druhý raz mal problém dočítať to a ku koncu dom už doslova odratúval posledné stránky do konca. Ale inak fajn, len to proste nebola moja šálky kávy. Kreslené celovečerné spracovanie z r. 2008 sa mi páčilo o kúsok viac.
  • faster86
    Hezky nakreslené jak dětský animák na nově v sobotu v 7:30 v 90tých letech. Strašná hromada postav, a dějových linek. Je tu spousta zajímavých nápadu (manhunter studuje lidi skrz televizi, propagační video v kině před filmem, boxerský zápas kde je hojná účast budoucých/úřadujících hrdinů, WW u rákosniček, superman jako státní zaměstnanec ......) Při čtení sem si říkal že dám 3⭐ protože mně to nijak zvlášť neodpálilo na mars, ale když sem se nad tím zamýšlel po přečtení, tak si to 4 zaslouží užkvůli tomu, že je to superhrdinský komiks který vlastně vůbec superhrdinský není.
  • Norri
    Kresbu Darwyna Cookea mám rád. Proto jsem se na Novou hranici hodně těšil. Moc jsem o tom komiksu nevěděl. Jednom jsem slyšel tu spoustu chvály ze všech stran. Měl jsem jenom velmi nejasnou a mylnou představu vytvořenou na základě Cookeovy kresby a pár obrázků na internetu. Musím říct, že více jsem se mýlit nemohl. Nová hranice je epická, rozmáchlá a řeší poměrně závažné společenské a morální otázky. Je to vyprávěno specifickým způsobem a ze všeho nejvíce se to podobá moderním seriálům, které začínající vyprávět velmi zeširoka, aby se všechny nitky nakonec sběhly před epickým finále. Ale abych jenom nechvalil - Je tam hodně postav a občas nebylo hned zřejmé, kdo je kdo. A taky je to relativně dost ukecané (opodstatněně!). Ale přesto je to úžasný komiks!
  • 3DD!3
    Cooke válí. Wonder Woman a její subordinace včetně pohrdání Supermanem patří k nejlepším scénám. Civilní pojetí, které se soustředí spíše na lidi než na kostýmy připomene Moora a politická situace falešné ameriky nastavuje zrcadlo i teď. Skvělý první díl.
  • perak
    Obecně týmovky moc nemusím, ale tato byla zatím výborna. No ona to na druhou stranu zatím velká týmovka nebyla. Spíše rozehrání partů jednotlivých postav, mnohdy v hodně civilním pojetí, kde byste superhrdinských atributů pohledali. Darwyn Cooke opět potvrdil schopnost originálního přístupu k zavedeným superhrdinským postavám. Za výborně zvládnuté také považuji využití dobových reálií k vytvoření fiktivního příběhu. Ne nadarmo tady v komentářích zaznělo slovo Strážci. Zatím do šlape a těším se na pokračování.
  • Cinema Ranger
    Skvělé napsaný a nakreslený komiks.
    Bavil jsem se, takže proč ne.

  • S4TW
    Jeden z nejlepších DC příběhů, které jsem za poslední dobu četl. Výborný scénář, originální a chytlavá kresba. Postavy, jejichž chování má smysl, všechno je promyšlené, nepůsobí to naivně, hloupě, ale přesně opačně. Já si to užil na sto procent a jsem rád, že mě čeká ještě jeden (na poměry DCKK) špalek. Aj to retro se dalo.
  • Tyfus
    Skvělé, rozsáhlé, neuvěřitelně napsané. Žeru kresbu Darwyna Cooka a uzasení děje do padesátých let. Hrozně se mi líbila propojenost osudů jednotlivých postav.
  • Mleako
    Chce to základní znalost DC univerza a jeho postav, aby si to člověk pořádně užil. Styl je opravdu takový watchmenovský a to epizodické skákání může nezasvěcené odradit od dalšího čtení. Ale jinak je to boží, s Cookeovou kresbou nemám problém a po scénáristické stránce je to jedna z nejlepších věcí z DCKK, co zatím vyšly.
  • karl173
    Chvíli trvá než se vám tahle kniha pořádně zaryje pod kůži, ale jakmile se jí to podaří, tak vás to už nepustí. Dobré a zajímavé vyprávění a skvělé proplétání všech dějových linek mě velice nabudilo přečíst si co nejdříve druhý díl. To beru jako jasnou známku toho, že jsem četl něco, co má kvalitu. Nejvíc mě ale překvapila kresba. Cooka znám prozatím jen z Catwoman, kde se mi jeho kresba hodila ke stylu Brubakerovo vyprávění a bylo to dobré. To co ale předvádí tady je opravdu mistrovské dílo. A když si k tomu připočtu, že se stará i o scénář, tak musím smeknout klobouk. Opravdu povedená práce. Jsem zvědav na pokračování. Očekáváni je velké. Jinak bych měl ještě zmínit retro. To mě mile překvapilo. Sice je velmi zkratkovité a moc se tam toho nestane, ale bavilo svižné vyprávění něčeho, co jsem doposud neznal. Prozatím 90%
  • louza
    Pro DC začátečníky, nebo ignoranty těžká kniha. Nerad jdu proti proudu a ještě navíc v případě milovaného Cooka, ale drtivou většinou knihy jsem vlastně vůbec netušil co to čtu. Maně jsem pochopil, že má jít o historickou rekonstrukci DC vesmíru branou zemitě od podlahy. Problém je, že vlastně nevím kdo jsou lidi jako Flagg nebo Hal Jordan a těch několik profláklých, které znají všichni se tu jen občas mihne v ději. Navíc je to strašně heslovité. Ve velkém časovém úseku jsou obrovské díry a i když některé linie jsou fajn, jako celek je to pro nenašince velmi nekomfortní čtení i přes Cookovu nádhernou kresbu. Cooke později něco podobného udělal s Minutemany, což mi přišlo o dost konzistentnější a jako kniha funkčnější.
  • Darth Raelchi
    Darwyna Cooka nemusím a zkousl jsem ho jen v Před Strážcích. Tady jsem se obával, protože jeho DC angažmá v Catwoman mě úplně odradilo cokoliv od něj číst, navíc jsem o tomhle komiksu slyšel mnoho chvály už z doby, kdy jsem měl tu čest vidět animák - je pořád boží. Za mě je toto komiks, který patří do mého TOP listu. Kresba mi nevadila a nerušila mě . Užíval jsem si detaily a líbí se mi, jak je to sekvencované a přímo vás to navádí číst to jako film. Prostě o nic nepřijdete. Hodně jsem se zaměřil na jeho stylizovanou kresbu ála WB animáky a fakt se mi líbí pozadí, krajina, příroda apod. Jak to vše je hezky v souladu s ostatními prvky- lodě, lidé a další. Přijde mi to, jak komiks z dávných let, který ale někdo nakreslil s dnešními možnostmi. Něco podobného jsem psal na Černou Palici 2 a asi je to začarovaný kruh, že to tak vidím nebo co. Já nevím. Asi za to může ten Adam Strange... :-). Perfektně gradované napětí a velmi propracované postupné poodkrývání pozadí a motivů postav. Nejdeme moc do hloubky, ale prozkoumáváme jejich motivy. Chronologické řazení ty motivy jen prohlubuje a čtenáře do toho uvádí do reálií doby let 50. Když si odmyslíte ten superhrdinský přesah, tak by to v podstatě mohlo sloužit jako učebnice té doby, chápejte pro pochopení atmosféry a jak lidé uvažovali tehdy v 50. letech. Byť nás Cooke usazuje v dobových reáliích, pořád jsme ve fikci a ve finále je protivník nadpřirozený. Doporučuji číst toto dílo pohromadě, protože to drží pohromadě a lépe to zapadá do sebe, 2-týdenní pauza mně osobně u takových příběhů vadí. Ale to je na každém z nás. Komiks můžu jedině doporučit, protože je to opravdu zajímavé čtivo, které nenudí a dokáže zaujmout i ty lidi, kteří v 50. letech nežili, nota bene, že sám Cooke patrně také ne. Je to pocta té době, resp. poctu těm lidem, kteří šli proti proudu a je to zároveň Cookův um předvést se, jak dokázal vystihnout dobu. Nevadilo mi absolutně nic a zvlášť jsem si užíval, že poměr záběrů pláštěnek vůči nepláštěnkovým záběrům je velmi malý. Jde to napsat, aniž by se na každém panelu někdo proháněl a superhrdinoval. Je to takové sociální drama o lidských osudech v nepříznivé době a je potřeba si uvědomit, že za svobodu se platí a někdy dost tvrdě. Za mě velkých 5 hvězdiček.
    Bonusům a ostatním se budu více věnovat v komentáři pro Knihu 2.
  • hroubek
    Z Darwyna Cookea se pomalinku stává můj nový oblíbený scénárista a kreslíř. Všechno co jsem od něho četl mě sedlo a bavilo. A to je případ i první poloviny Nové hranice. Cooke to pojal jako poctu Stříbrnému věku komiksů a také tomu uzpůsobil kresbu, styl vypravování a různé odkazy na starší a méně známe hrdiny. Místy mě to připomínalo Strážce od Alana Moora, což je z mého pohledu obrovská pochvala. Celkově se mi dost líbil příběh, kde se objeví skoro všichni členové Ligy a i vedlejší hrdinové, ale skoro žádný z nich se nepustí do velké akce, tedy až na Flashe. Příběhy jsou hodně komorní a osobní. Mě nejvíce sedla linka kolem Hala, Martian Manhuntera a příběh Smolařů. Moc se těším na druhý díl a jsem zvědaví co nám příběh nabídne. Retro komiks je dobrý a četl se dobře.
  • PKD
    Před tímto,jsem znal jen ten geniální animák,ale tohle je ještě lepší a samoz. o dost komplexnější. Po Darwynu Cookovi,bude v comicsovém světě navždy nezaplnitelná díra. Nikdo neuměl psát takové krásné retra,plná hlubokého lidství,jako on. A jelikož považuji hudbu z toho anim.filmu za brilantní,tak mi celou dobu zněla v hlavě při čtení,čímž se zážitek jen prohloubil.
  • rewkon
    Myslíte ,že jednička je dobrá počkejte na nuklearní nálož u dvojky :-D
  • Carnage
    Kresba není můj šálek čaje a stejně jako U Catwoman jsem se toho bál právě kvůli tomu. Jenže on to Cooke vždy vynahradí příběhem a postavama.
  • cyboy
    Cooke proste vypravet umi. Snad bude stejne dobry i druhy dil.
    80%
  • Gmork
    Moc si stánkový Marvel/DC nekupuji, ale do Nové hranice jsem šel, protože Darwyn Cooke, jeho "jednoduchou" kresbu mám rád. I příběh je dobře napsaný, spíš taková záležitost pro staromilce, je to hodně podobné komiksům od Matta Wagnera - Batman a monstrum, Batman a šílený mnich nebo Batman/Superman/Wonder Woman: Trinity, které se mi taky líbí. Druhá kniha bude povinností.
  • Fimi
    Za mě výborné, opravdu působivý rozsáhlý příběh s kresbou jak pro děcka ve školce ale přesto mě zaujala a moc se mi líbila. Rozhodně jedna z top DCKK... úžasný
43208
Četl/a (120)
159753258x, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Benny, BreakingAway, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Denis, Django, Doppelganger, DracoAn, duri, Džoworka, Er.Nest, erik, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, Hanussen, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Killingjoke, Knowho/Wullcann38, kubosos, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, Majkl151, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Nexis, Norri, Onkel 1928, opytz, Paldini, parado, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, PKD, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Sajmon, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, Thurin, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(277)
159753258x, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, Benny, blackJag, Blair, bmc75, BreakingAway, Bubákolog, Buchtic, calvin10, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daon, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, Django, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, faster86, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, Hades, hahahoho, Hanussen, hellblazer, herbert, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, jiskra, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, kindanerd, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kubosos, kucik, Lachvos, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marvin, Matio, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nexis, Nightmare, Norri, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, parado, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, regressiv, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, Schramm, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, SteveCZ, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, bo, delsemela, Draco nobilis, gwen666, Himlik, illy, Keno, Sebastian the wise
Nabízí (2)
karl173, Librarian