Koupit
Jessica Jonesová vtrhla na stránky marvelovských komiksů v roce 2001 a ztropila pořádný poprask... a od té doby je na vrcholu! Stala se předsevzetí zcela nové éry okostýmovaných mstitelů. Takhle vypadá skutečná hrdinka.

Nejdříve nahlédneme do zákulisí nejznámějších novin v marvelovském vesmíru. Jessica se zapojí do dění v redakci Daily Bugle jako mluvčí se superschopnostmi. Budeme svědky pádu jednoho z nejzvrácenějších komiksových zločinců i Jessiny svatby s legendárním hrdinou Lukem Cagem!

Obsahuje příběhy:
Na hraně
Žili šťastně až do smrti

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série The Pulse #1-5 a New Avengers (Vol. 1) Annual #1


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Mark Bagley, Olivier Coipel
Ink
Drew Geraci, Scott Hanna, Andrew Hennessy, John Livesay, Rick Magyar, Danny Miki, Mark Morales, Mike D. Perkins, Tim Townsend
Barvy
June Chung, Frank D'Armata, Richard Isanove, Brian Reber, José Villarrubia
Obálka
Mike Mayhew
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
647 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
The Pulse: Thin Air (Marvel)
  • MEGA
    Skvělé drama z novinářského prostředí zasazené ve světě Marvelu. Mám slabost pro tyto komorní příběhy s všedními lidmi v popředí. Komiks se četl jedním dechem a postavy byly uvěřitelně napsané. Poslední sešit byl měřítkem a tónem úplně někde jinde, ale byl taky povedený. Kresba je skvělá, obzvlášť v posledním sešitu. Za mě naprostá spokojenost.
  • faster86
    Škoda, že nevyšel Alias, ten je o dost lepší. Ale tak Pulse není špatný i když samotná Jessica se tu objevuje jen velmi málo. Lehce mi to připomínalo Zázraky. Ale teda ten sešit o svatbě je nefalšované a ryzí hovno.
  • Jack
    akze . To co ma robiť nhm-ko nhm-kom je zoznamovat čitateľov s postavami/teamami a to tento komiks vôbec, ale vôbec nespĺňa. Všetko čo som vedel o JJ ( tvorí pár s LC a čaká s nim dieťa + majú svadbu) . Takže ako NHM mu dávam 1/10 .Ale komiks , ktorý obsahuje toto nhm-ko je docela dobrý. Možno je to tým , že som ešte nečítal alias , ale ten komiks bol docela v poho. Ano JJ bola občas WTF ale chápem je tehotná ale ten komiks sa mi páčil kvôli tomu že to neni typický superhrdinsky komiks je to komiks o novinároch a to je super. A kresba v Pulse je no občas hnus občas docela fajn (osborn , cage , goblin) Takže tomuto komiksu dávam 3 hviezdičky.
  • Jack
    Takze . To co ma robiť nhm-ko nhm-ko je zoznamovat čitateľov s postavami témami a to tento komiks vôbec, ale vôbec nespĺňa. Všetko čo som vedel o JJ ( tvorí pár s LC a čaká s nim dieťa + majú svadbu) . Takže ako NHM mu dávam 1/10 .Ale komiks , ktorý obsahuje toto nhm-ko je docela dobrý. Možno je to tým , že som ešte nečítal alias , ale ten komiks bol docela v poho. Ano JJ bola občas WTF ale chápem je tehotná ale ten komiks sa mi páčil kvôli tomu že to neni typický superhrdinsky komiks je to komiks o novinároch a to je super. A kresba v Pluse je no občas hnus občas docela fajn (osborn , cage , goblin) Takže tomuto komiksu dávam 3 hviezdičky.
  • P.G.
    Zklamání. A to přímo obrovské. Jessica se v příbězích vyskytuje opravdu sporadicky a kdyby nebylo stručné historie, považovala bych ji za obyčejnou Marvelovskou statistku (hodně daleko v pozadí). Kresba je místy opravdu děsivá (zejména v prvních pěti sešitech), v New Avengers to tak hrozné není, tam je ale pro změnu děsivý scénář. Jen doufám, že vydavatel tímto výběrem nezamýšlel od Jessicy čtenáře nadobro odradit.
  • mearez
    Taky jsem četl Alias, ale i přes to si myslím, že tento komiks je celkem super. Nedosahuje kvalit Aliasu, to ne, ale myslím si, že Bendis tu důstojně vypráví pokračování Aliasu, které sice už není tolik o Jessice, ale pořád se to drží toho hlavního; ukázat svět Marvelu očima lidí, co chodí po ulici a na superhrdiny se nedívají okýnkama komiksů, ale zezdola, třeba z chodníku. A to se mi na Aliasu i na Pulse líbí asi nejvíc.
    Absence Jessicy mi moc nevadila, navíc tenhleproblém se týká jen druhého sešitu, ve zbytku sešitů mi přišlo, že je tam Jessicy celkem dost. Navíc jsem dostal nálož svých oblíbených postav jako Ben Urich a JJJ, nejlepšího Spider-manovo záporáka a ještě k tomu všemu samotného Spíďu. Tohle všecko tvoří prvních pět naprosto úžasných sešitů. Závěrečný annual nebyl vyloženě špatný, ale jsou to hrozně tuctový Avengers, plus čtenář tohoto komiksu ani nezná kontext, takže jediné plus je asi poslední pasáž, kde mají Luke a Jessica svatbu.
    Kresba mi nevadila ani v jedné části. V Pulse se mi hodně líbila, Bagleyho mám hodně rád, nepřišel mi vyloženě špatný. V annualu už to bylo horší, ale nebyla to vyloženě až zas tak strašná kresba.
    Tenhle komiks rozhodně potěší nováčky a možná i nějáké ty fandy. Bendis umí, tady je prakticky ve vrcholné formě a krásně navazuje na Alias. Poslední sešit, tedy New Avengers Annual, je celkem nudný, nemastný neslaný a kresba v něm není moc pěkná. Za mě 4*.
  • karl173
    Dávám za pravdu těm kdo tvrdí, že pro NHM se nevybral zrovna vhodný komiks. A je škoda že jsme si o Jessice nemohli přečíst něco víc, protože zde hraje opravdu jen malé vedlejší housle. Pokud budu ale hodnotit knihu jako takovou, tak zde dostaneme velmi slušný superhrdinský komiks, který je silný především v konverzacích. Je to čtivé a stanou se zde i nějaké zásadní momenty a já osobně se zkrátka čtením bavil. Hlavní příběh je logicky lepší, už jenom z důvodu že je delší a dostáváme tedy víceméně uzavřený příběh, kdežto jeden sešit z New Avengers, je zkrátka vytržený z kontextu a obsahuje v podstatě jen rubanici s neznámou padouškou ( alespoň pro mě ) a svatbu. Ale i tak to nebylo nijak zlé. Kresba je v celé knize na dobré úrovni a líbila se mi. Hlavně Bagleyho můžu už od Ultimate Spider-Mana. Za mě slušných 80%
  • S4TW
    Tohle je příběhově výborný komiks. Je především výborně napsaný a velmi silný v dialozích. Není divu, vždyť to píše Bendis. Tato kniha trochu naráží na dvě věci. První je ta, že se jedná o superhrdinský komiks, kde vlastně superhrdinové hrají minimálně druhé housle. Tady je to především o obyčejných lidských dramatech a vlastně i drama "hlavní hrdinky Jessicy" je velmi přízemně lidské. Další, možná ještě větší vadou je, že kniha obsahuje opravdu málo scén, které se týkají přímo Jessicy Jonesové. Daleko více je to příběh Daily Bugle a vyšetřování jejich zavražděné novinářky. Po Zázracích tu máme dosti podobně laděný příběh, který nahlíží na obyčejné lidi v superhrdinském světě. A tohle mě neskutečně baví. Bendis se pro mě definitivně stal nejlepším scénáristou u Marvelu prvního desetiletí druhého tisíciletí. Jak říkal kolega, dialog Spideyho s Urichem je vrchol umění psaní dialogů v komiksu. Závěrečný sešit je klasický superhrdinský speciál, kde se ocitá velké množství hrdinů, kteří stojí proti jednomu padouchovi. A na tom krásně uvidíte ten kontrast příběhů. Dalším kontrastem je i kresba Bagleyho, která je oproti lidskému, realističtějšímu příběhu, zcela komiksově superhrdinská. Taková Romitovsko-juniorská škola, která ovšem do dění kolem Bugle vlastně sedí. Jo, obličejové grimasy nebudou nejsilnější stránkou tvůrce, ale i tak mi sedla tato kresba víc, než většina mainstreamu. Velmi zajímavé a kvalitní dílo, které se ovšem do konceptu NHM příliš nehodí, škoda, že to nevyšlo samostatně (nebo aspoň v rámci UKK)... Ále kašlat na to, kde kvalitní kousek vyjde...
  • rewkon
    Když odškrtneme ,že se Jessica ani moc v tom nevyskytuje tak sešity s Pulse jsou zajímavý nápad v některých panelech dost haprovala kresba hlavně když to byli obličeje dost blízko některé oči mně budou ještě dlouho strašiti.Osobně jsem užil více New Avengers kterrý byl lépe nakreslený a byla tam pořádná bitka jooo :-d celkově jsem čekal ,že to bude větší sračka bohužel bych asi tyto komiksy nevolil do něčeho co vám má přiblížit postavu Jessicu Jones . 45%
  • Venomslav12stars
    velké zklamání na jessicu jsem se dost těšil a ono nic 1:jessica tam byla hrozně málo 2: kresba byla odporná 3:děj byl nudný a zbytečně natahovaný 1-5 ale potěšilo mě že vyjde dalších 60 booku i když bych chtěl více ukk řadu 3
  • hroubek
    Na Jessicu Jones jsem se těšil, protože jsem si jí celkem oblíbil v jejím seriálu a chtěl jsem si něco o ní přečíst. A tady se ukáže největší problém celého komiksu. Všichni, kdo se budou těšit, že si přečtou o Jessice Jones, tak dostanou příběh, kde moc Jessicy není. Tady prostě měl přijít nějaký příběh z její série Alias(je mi jasné, že to nemohlo projít kvůli přístupnosti) nebo z jiné její série. Nicméně tohle je trochu podpásovka. Něco podobného u v sérii NHM bylo, ale většinou tam byl kvalitní příběh, který to tahal hodně nahoru, nebo se stala ta horší varianta, že se i příběh nepovedl. V případě Jessicy jsme někde uprostřed. Což o to, tady ten kvalitní příběh je. A mě se líbil, jen jsem čekal a chtěl více. Jasně tohle je čistě jen můj problém, ale bohužel se to projeví i do hodnocení. Ve výsledku se mi komiks líbil, ten hlavní příběh mě bavil, i přestože nejde do hloubky, a více měně než na Jess se soustředí na pracovníky Daily Bugle. A závěrečný sešit je příběh z New Avengers. Je dobrý, ale zas bez znalostí předchozího děje místy nedává smysl. Jessica Jones je fajn komiks, který není špatný, jen já jsem prostě čekal něco více.
  • Carnage
    Nakonec to nebylo tak hrozný jak jsem se původně obával ale akorát mě to nalákalo na tolik vychvalovaný Alias kterej u nás nevyjde, mimochodem kresba byla občas hodně děsivá.
  • sala
    Nečekal jsem že to bude Alias / bohužel /, první příběh je pohodová krimi. Svatební příběh je fakt sr... Celkově je tam J.J. fakt minimum, kdo tu postavu nezná - nic moc se nedoví. Pokud si nepřečte úvod od editora .
  • louza
    Absolutní nadšení. I když šlo nakonec o úplně jinou knihu, než by čtenář čekal. Chápu, že koupit si KOZY na obálce a dostat civilní kriminálku s příměsí Spidermana. To někoho může hodně zasáhnout. Na druhou stranu, jde po delší době o komiks se standardní porcí barevného elastiše, který ale není superhrdinský a dokonce v rámci červené řady ani žádného hrdinu nemapuje. Mapuje totiž noviny. Správný podtitul zní Daily Bugle - Pulse a řeší se v něm smrt jednoho z redaktorů, která zdá se vede směrem k okostýmovaným. Bendis je jako vždy mistr dialogů a ten který vede Ben s Petrem na střeše Bugle považuji za zlatý fond Marvelu. Morální dilemata a strach z reality i běžné lidské motivace tady úplně zastiňují pár létajících bláznů co si dávají mezi mrakodrapy pěstí. Kresba není kdovíjak hvězdná, ale horší než Romita Jr. to není. I když pravda, ten speciál na konci je vážně děsnej.
  • Komiksum
    Neskutečné zklamání, je vidět, že normální přístupnost Jessice neprospěla. Mám rád Alias a měl jsem celkem obavy jak to dopadne, bohužel se naplnili a je fakt zlý. Komiks absolutně neplní svůj účel, vůbec vás neseznámí s postavou a je dost patrné, že se odkazuje na události o kterých by bylo fajn něco vědět. Druhý bod je, že Jessica je naprosto vedlejší postava a když už tam je, máte chuť jí jednu vrazit. Myšlenka dobrá ale provedení pokulhává. Kresba je fakt neskutečně hnusná. A Annual? Škoda slov... Suma sumárum tohle je fakt průser a radši se vrátím k Aliasu který Jess sedne. Na závěr, to Jonesová působí jako neskutečná pěst na oko. Nedoporučuji.
  • cyboy
    Na to, ze je to komiks o JJ, je tam JJ zatracene malo. Co se mi libi, je ze Bendis takto vlastne vytvari jakesi "bendisverzum" situovane do (a okoli) Hells Kitchen. Daredevil, Spider-Man a ted Jessica. Celkove mi styl Bendisova psani nevadi a Jessica je sice tezce prumerna, ale porad to neni prusvih. Tedy az na posledni svatebni dil, to je tak spatne, ze je skoda o tom mluvit.
    65%
    A dalsi sedesatka pred nami. Jen idiot by si zariznul penezovod...

1092133
Četl/a (69)
2scha, Alfred, Benny, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Deckard, Dexir, Doppelganger, duri, dvory, faster86, Fox01, Gustik5, Hawwwran, hromotlk, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, JORDY, karl173, kaylin, KdG, Keno, Komiksum, lantan1, Mariomichal, Mart74, Martinb, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, SekyCZ, slavik38, Spike, Star36489, SteveCZ, the.kasztan, Tomski, trudoš, TZcomics, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(195)
10milda, 2scha, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Beng.D, Benny, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, faster86, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Glumal, gwen666, hahahoho, Hawwwran, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, markic, Mart74, Martinb, Marvin, Matio, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S4TW, sala, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, skepsi, Skot, slavik38, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Venomslav12stars, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
BreakingAway, delsemela, gezic, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
gezic, NikkiKonig
Nabízí (2)
Fox01, Venomslav12stars