Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Frankova válka proti zločinu šla poslední dobou dobře... až moc dobře. Proto se nejvyšší šéfové všech mafií rozhodli dát dohromady, aby se Punishera zbavili jednou provždy. Nastražili na něj past: jeden tuctový kriminálník jménem Wilson Fisk bude hrát roli "Kingpina". Je jasné, že souboji s někým takovým, i když jde jen o vymyšlenou postavu, Frank neodolá. Už stačí jen čekat, až skočí po návnadě.

Jenže Wilsona Fiska už nebaví dělat ani přisluhovače, ani vějičku, a role Kingpina se mu zalíbí až příliš. Dokonce natolik, že Punisher není jediný, koho je ochoten zabít, aby si ji udržel…

Obsahuje sešity série Punisher MAX #1-5 (listopad 2009 - březen 2010)

Scénář
Jason Aaron
Art
Steve Dillon
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt)
Obálka
Dave Johnson (JØHNSØN)
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš, Hana Musilová
Žánry
akční, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7595-085-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
120
Cena
399 Kč
Originál
Punisher MAX #01: Kingpin (Marvel Comics, 2010)
  • sedw
    sedw1.12.2023 14:55Punisher MAX #01: Kingpin
    Run od Aarona hodnocený jako celek, protože jinak to s ohledem na ucelenost nejde. Jednoznačně nejlepší Punisher (což nijak nesnižuje kvality Punishera od Ennise, který je také naprosto parádní). Aaron nám naservíroval uzavřený, ne zbytečně dlouhý příběh, který měl akci, napětí a koňskou dávku emocí. Dillonova kresba není realistická, ale k příběhu, jak ho napsal Aaron, naprosto parádně seděla a nedovedu si představit, že by ho kreslil někdo jiný. Jeden z nejlepších komiksů, který si u nás můžete přečíst.
  • Sagikkun
    Sagikkun19.6.2023 13:57Punisher MAX #01: Kingpin
    Doteď to zpracovávám. Člověk si říká, že Ennise nic překonat nedokáže, ale Aaron je prostě klasa. Neskutečnej námrd ve všem, v příběhu i brutalitě. Je to především o Kingpinovi, jeho charakter a origin je ale tak neskutečně zajímavě vykreslený, že větší absenci Franka ani nevnímáte. Wilson se mu co do "vlastních metod" s přehledem vyrovná, jde z něj respekt jako nikdy předtím a především je vykreslena jeho psychologie ve skvěle vypointované dějové lince. Není to tak čistá vyvražďovačka no-name šmejdů, ale máme možnost mnohem více poznat, proti komu Frank stojí a příběhu to dodává další rozměr. A když už se Frank objeví, tak to taky vždy stojí za to. Svým způsobem nepěkná Dillonova kresba veškerou tu surovost a chladně smýšlející postavy jenom podtrhuje, a celé je to tak akorát dlouhé. Za mě jeden z nejlepších Punisherů, se kterými jsem měl zatím tu čest.
  • Venom/Carnage
    Venom/Carnage29.1.2022 15:43Punisher MAX #01: Kingpin
    Strašne skvelý komiks . Sice tu Punisher hraje taku vedlajsiu rolu ale zato to ako sledujeme vzestup Kingpina k moci je absolútne super. Je to krvave, kresba je podľa mňa výborná a zatiaľ je to najlepší Punisher akeho som cital . Aaron si ma tymto dielom uplne ziskal.
  • Lenka.Vílka
    Lenka.Vílka25.10.2020 14:07Punisher MAX #01: Kingpin
    Nemám zdravotní školu a v rámci mého základního rozhledu nevím, zda je tohle možný. Ale jestli jo, tak kloubouček za nápad. Mám na mysli příchod Fiska a následná šaráda s očima. Já jsem se tak nehorázně smála. Bylo to teda uber nechutný, ale neskutečně vtipný (a to jsem dneska potřebovala). Stejně jako zbytek knihy, kdy to Fisk roztáčel. Protože tenhle komiks je jeho šou a já se nehorázně bavila. Jako hlubší myšlenku to nemá, ale je to neskutečná zábava. Děj má grády a je jednoduše perfektní. Taky to napsal borec. Brutální, nechutné, udělalo radost. Kresba se mi líbila. Ano, první kniha od Dillona mě překvapila, zvykla jsem si a teď mě jeho styl vážně baví.
    Takže pokud bude další díl, kde to rozjede Bullseye, psaný podobným stylem, těším se už teď. Protože já o záporácích, jejich motivacích a zrodu čtu ráda. A přestože je Punisher v názvu série, on je vlastně hodnej (teď už skoro) děda (a že je hodnej se pozná podle toho, že nebožákovi dá možnost výběru mučíčího nástroje) a jak to vypadá, nejvíc si Franka užijeme až ve třetím díle.
  • mearez
    mearez1.8.2020 13:28Punisher MAX #01: Kingpin
    Kvalitní Punisher, ovšem na můj v kus ho tam bylo málo. Fiskův charakter tam je ale vykreslen velice znamenitě, a i když Aaron neni Ennis, tak tuhle knihu považuju za kvalitní začátek novýho runu. Za mě 4*.
  • MEGA
    MEGA10.3.2020 20:00Punisher MAX #01: Kingpin
    Neskutečnej začátek série. Pokud Ennis Punishera znovuzrodil, tak Aaron ho zdokonalil. I když je kniha násilnější než všechny ostatní díly, příběh vůbec nezaostává, je originální, překvapivý a strašně čtivý. Kingpin je tady jeden z nejnemilosrnějších záporáků vůbec, až z toho mrazí. Kresba Steva Dillona se k tomu hodí jako prdel na hrnec a komiks má díky ní až filmové tempo.
  • massilia
    massilia10.6.2019 15:37Punisher MAX #01: Kingpin
    Z Punishera je po všech těch letech prakticky už jen zabijácká verze nekonečného seriálu alá Ordinace v růžové zahradě. Jason Aaron si půjčuje mnohé z cynismu Gartha Ennise, který byl po mnoho let lodivodem Punisherova korábu, a snaží se osvěžit vyprávění zapojením legendárního Kingpina, ve výsledku je to ale ohraná nuda plná nezajímavých postav, násilí a brutality. Zbytečnost.
  • JohnyG
    JohnyG12.4.2019 12:44Punisher MAX #01: Kingpin
    Na MAX Punishera od Ennise to nemá, ale je to i tak v pohodě. Klasická brutalitka. Nesmrtelnej Frank s šesti kulkama v hrudi běhá po světě a masí zmetky jednoho za druhým zatímco vyjmenovává počet svých zranění. Vzestup Fiska se mi líbil, i když mi to celkově přijde míň propracovaný, než by si to zasloužilo. Žádná velká dilemata, prostě přímočará řež. Podobně je tomu s kresbou, která je slabá tak, že ani nepomůže zahušťovat atmosféru a kompenzovat body sražené scénářem. Přesto je to furt Punisher, takže dobrý.
  • zlejzmrd
    zlejzmrd25.1.2019 21:27Punisher MAX #01: Kingpin
    Pojď jsem, kam jdeš, bum rána do hlavy. Jason Aaron opět nezklamal a servíruje nám takového Punishera, jak ho máme všichni rádi. Vývoj obyčejného vojáka až na Kingpina je velice strhující a uchvátí. Kresba sice nemusí sednou každému, ale ne vždy je kresba na prvním místě. Na konci vám bude ještě mrazit z rozhodnutí, které musí postava učinit, aby se uzavřel určitý kruh. Doufám, že BBart vydá další díly, protože na konci se objeví jedna postava, která navnadí při čekání na další díly. (M.K.)
  • perak
    perak22.1.2019 08:43Punisher MAX #01: Kingpin
    Kresba mne úplně neoslovila, ale příběh to zcela vynahradil. Sice hlavní postavou je spíše Kingpin, avšak Punisher mu skvěle sekunduje a oba se předhánějí v tom, kolik za sebou nechají znetvořených mrtvol. Přestože každý jedná z jiných pohnůtek, tak užívají podobné prostředky k dosažení svých cílů a konečný výsledek u obou je hodně podobný. Jedinečnosti Skalpů to nedosahuje, je to více přímočařejší, ale i tak Aaron opět zabodoval a už teď se těším, jak tento smrtící koktejl obohatí Bullseye.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš8.1.2019 09:20Punisher MAX #01: Kingpin
    Punisher MAX: Kingpin je první kapitolou, kterou nám nabízí mistr drsného komiksu Jason Aaron. Je to akční jízda, kterou přečtete jedním dechem. Autorovo vykreslení Wilsona Fiska je skvělé, právě díky tomu je to asi první Punisher, kde vás Castle bude zajímat až na druhém místě. Steve Dillon vrací Punishera zpět ke kořenům svým stylem, který se za ta léta v podstatě nezměnil. S jedinou vyjímkou: Frank Castle má chudák pár vrásek navíc.
    Více zde http://geekcave.cz/comics/recenze/punisher-max-kingpin
  • DankoKonik
    DankoKonik mecenáš27.12.2018 21:48Punisher MAX #01: Kingpin
    Na cca 110 stranách bodycount cca 41
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.12.2018 09:58Punisher MAX #01: Kingpin
    Přímočarý, surový a brutální (někdy až moc) Punisher, přesně jak se na něj sluší. Kdybych ho četl poprvé, vystřelilo by mě to asi na měsíc. Teď je to jen dobře odvedená práce, kterou jsem si užil, ale nepřinesla mi žádné unikátní zážitky.

    Celkový dojem: 80%
  • karl173
    karl173 mecenáš11.12.2018 18:59Punisher MAX #01: Kingpin
    Naprosto parádní jednohubka, která má skvělé tempo, skvělý spád a velmi dobrý příběh, který se sice neobejde bez klišé, ale díky flashbackům a přípravě pro další díl má mnohem více než klasickou akční jízdu. Sice ano, je to stále akční jízda, ale v podání Aarona mi přijde na každém kroku velmi dobře propracovaná. Největší slabinou jsou zkrátka jen některé klišé bez kterých se to ale asi neobejde a faktem zůstává, že Punisher nikdy nebude tak propracovaný thrilerový akčňák jako třeba 100 nábojů. Ovšem to stále ještě neznamená, že to nemůže být více propracované a tady to k tomu zatím spěje. Co se týče kresby, tak už má něco zažito a je přeci jenom znát, že není nejmodernější. I přesto jsem ale zastáncem Dillona a musím říct, že k Punisher-ovi se stále hodí. Těším se na pokračování. Poctivých 80%
  • faster86
    faster862.12.2018 23:40Punisher MAX #01: Kingpin
    Odkazy na Ennisův max, kvůli kresbě feeling klasickeho Puna od Ennise. Ono to je chytře zamaskováno jako Punisher, ale ve skutečnosti je to origin Kingpina, což je za mě fajn. Bude dvojka origin Bullseye?
  • Norri
    Norri mecenáš27.11.2018 22:29Punisher MAX #01: Kingpin
    Když jsem viděl poprvé obálku, tak jsem si říkal, že to bude bomba. Ta obálka je prostě skvělá! Když jsem pak viděl ukázky a jejich kresbu, tak jsem si říkal, že je to přece Aaron, tak to bude dobré... Ta kresba se mi prostě nelíbí. Vadí mi to množství velkých hlav vyplňujících skoro celé panely. Jedna hlava vedle druhé, Občas půl hlavy a občas dvě hlavy. Hlava na hlavě. Ke konci to bylo trošku lepší, ale pořád špatné. Zachránit to měl příběh, ale co k němu říct.... Zajímavý origin Kingpina. Dovedu si ten scénář představit jako jeden díl seriálu. Tam by to bylo skvělé. Ale s tou kresbou to prostě nefunguje. Ale ta obálka je skvělá!
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko26.11.2018 06:40Punisher MAX #01: Kingpin
    ..někde mezi tím ´starým dobrým´ ennisovým a ´novým nekomiksovým´ seriálovým.. takže zábava i ultra-násilí ve vyváženém, pikantním koktejlu
  • choze
    choze21.11.2018 15:48Punisher MAX #01: Kingpin
    Už je to pár let, co jsem si naposledy koupil Ennisova Punishera Max a když jsem zahlídl tohle na regále v knihkupectví, probudilo to ve mě nostalgickou náladu plus zvědavost spojenou s Aaronovým jménem na obálce, takže jsem do toho šel. A spokojenost. Námět se vzestupem Kingpina zaujme, scénář je drsný jako šmirgl a o násilí a akci není nouze. Aaronův styl se prakticky kryje s Ennisovým, Dillon kreslí pořád stejně stejnoxichtoidně, takže žádný velký progres nečekejte, ale bavit se budete.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš20.11.2018 12:38Punisher MAX #01: Kingpin
    „Je to pořád hodně násilné a úmyslně přitažené za vlasy a z každého krvavého šplíchance nebo výhřezu oční bulvy vám radostí poskočí srdíčko, ale zároveň dojde i na momenty, kdy vám přeběhne mráz po zádech a vy zůstanete jen civět s pusou dokořán. V takových chvílích bývá Aaron nejsilnější.“

    Více zde: http://edblok.blogspot.com/2018/11/punisher-max-kingpin.html
  • rooty
    rooty19.11.2018 01:33Punisher MAX #01: Kingpin
    Překvapivě velice dobré, akční jízda a přehlídka brutalního násilí, která už k této MAX edici Punishera tak nějak patří. Nedoporučuji slabším povahám, Aaron se urval ze řetězů a to tak, že původní Ennisovi run byl oproti tomuto uspávačka!
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš14.11.2018 18:36Punisher MAX #01: Kingpin
    Asi mě Punisher už moc nebaví, nejspíš mi vadí Dillonova kresba (budiž mu země lehká), ale největší chybu jsem zřejmě udělal, když jsem si před tímhle dal deváté Skalpy...
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.11.2018 17:48Punisher MAX #01: Kingpin
    Zacina to hodne zajimave, nelitostne. Snad to nebude mit zas frekvenci vydavani "az se nam bude chtit".
    80%
  • Lenny
    Lenny mecenáš14.11.2018 00:31Punisher MAX #01: Kingpin
    CZ verzi jsem nečetl, ale tohle je jako nejlepší Punisher!
  • Walome
    Walome mecenáš13.11.2018 20:18Punisher MAX #01: Kingpin
    Punisher ve vrcholné formě. To, co Ennis občas nakousl, dotahuje Aaron k dokonalosti. První book začíná tak, jak to máme rádi - Frank, Wilson, mafiáni a brutalita. A ani ten Dillon tomu neuškodil. Weloumí aprůvuje a odporůčá jak Keram to nejnudnější eNHáeMko.
523571
Četl/a (148)
2scha, 3DD!3, AlmightyMates , alois13, Askalon, BadBoy, bidlo10, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, choze, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Covenant, Craxx, cyboy, dajik, DANT3_, Darker, davidek, Daxik1988, dbar, deadpool, Deckard, Doppelganger, dvory, Erich, erik, farnhajt, fifas, Final, Fox01, frantisekcap1, FrostyPozarnik, Géba, Georgíno J., Golem, Hønzza, Hanussen, hellblazer, Hermicus, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, Jack, James, jankie, jh666, jiskra, Johny87, JohnyG, Joker189, JORDY, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, KdG, kendor007, Keno, Khagrael, Killingjoke, kindanerd, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lenka.Vílka, Libča, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, Macek78, Mamut12, marek zigmund stanko, Martinb, Marvin, Matthew, Maty48, mearez, MEGA, Mercurio, miuanek, MonsterGyre, monte walsh, Mrlah, namdnas, Netorack, Nevidal7, Noci, noovakpetr, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perak, Petr, petrik1710, petrSF, PH79, Pietro26, Pista, Poseidon1978, raenius, raimi, RaptoR, Rinter, rooty, RudyRod, Sagikkun, Saint of Killers, saja, schefik, Schramm, sedw, Sick666, slavik38, superheroesstuff, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, Unerr, Velkej šéf, VskPrzk, w3cMarkus, Wasps, xflori01, YARYNN, Zbysek2410, zlejzmrd
(210)
10milda, 2scha, 665+1, adam.ra, Al0f0k, Aldo26, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, ArmadOon, Askalon, AwatarDK, Azbest, BadBoy, Beng.D, Benny, bidlo10, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, charvos, choze, chuckboris, cobe, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, DANT3_, Darker, Daxik1988, dbar, deadpool, Deckard, Denis1996, Dinik, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, dvory, Erich, erik, farnhajt, faster86, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fr3d_K, FrAnK, Fry, Georgíno J., Golem, guseppe, Hades, Hanussen, hellblazer, herbert, Hermicus, herrman, Hlousks, Honzin, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, Jack, JackOneil, James, Jáňa, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, jjjirik, Johny87, Joker189, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, Kadin, kallenved, Kaluž, Karel Sec, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, lacoste, Libča, Librarian, Light, listr, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Macek78, malylada, Mamut12, Martinb, Marvin, Matej-29, Matthew, Maty48, MEGA, Mercurio, merhyx, mikado, mirec, miuanek, moiqpiom, monocyt, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Nightmare, Noci, noovakpetr, Norri, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, Petr, petrSF, PH79, Pietro26, Pista, Poseidon1978, Premek, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rinter, Roiser, rooty, RudyRod, Sagikkun, Saint of Killers, Saran, schefik, Schramm, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, songoku, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tomas024, Tomate, tomned, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, vranakx, vrazdinek, w3cMarkus, Wasps, willis, xflori01, xintax, Yaromil, YARYNN, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (27)
anfrene, Badgu.y1902, Benji, besikv, Blacklarch, BreakingAway, ComicBookGuy, Corvus, delsemela, DKoscik, DracoAn, duri, gezic, gumidekmedvidek, hahahoho, Himlik, illy, meffis, mywiel, padre_negro, RadimNemec, Sebastian the wise, smazenapikantniskeble, Suši, timek, Wiw, Yefery
Shání (3)
Corvus, gezic, mineralk