Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Soldier: 76, Ana, Tracer nebo Symmetra. Ti všichni mají svou minulost, kterou právě tady objevíte. Jak se stal Bastion členem týmu? Proč zmizela Ana Amariová? Kde přišla Tracer ke své ikonické hlášce? To vše a mnohem více se dozvíte v téhle antologii, v níž vám přinášíme prvních dvanáct dílů overwatchovského komiksu, jak je napsali a ilustrovali špičkoví autoři Matt Burns, Robert Brooks, Micky Neilson, Nesskain, Bengal a další. Ať jste novic nebo Velmistr, je pro vás právě tahle kniha tím pravým průvodcem po světě týmu Overwatch!

Obsahuje sešity série Overwatch #1-12 (duben 2016 - duben 2017)

Scénář
Robert Brooks, Matt Burns, Michael Chu, Micky Neilson, Andrew Robinson, James Waugh
Art
Bengal, Nesskain, Jeffrey Cruz (Chamba), Espen Grundetjern, Miki Montlló, Joe Ng, Gray Shuko
Obálka
Miki Montlló
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Petr Schwarz
Žánry
adaptace, akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-644-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 x 8 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
144
Cena
329 Kč
Originál
Overwatch Anthology #01 (Dark Horse Comics, 2017)
  • Skot
    Skot mecenáš16.3.2019 11:38Overwatch - Antologie #01
    Opakovaně jsem se rozčílil nad recenzemi filmů Pána prstenů nebo Harryho Pottera , kdy autor rovnou přiznal, že knihu nečetl . Počítačovou hru ze které tato kniha vychází neznám a neznal jsem ani postavy. Přesto musím napsat že scénář a krátké příběhy jsou plytké a předvídatelné a počítačová přlíš barvená grafika mě taky nezaujala. Od crwe jeden z nejslabších kousků
  • Sir_Pete
    Sir_Pete23.11.2018 19:03Overwatch - Antologie #01
    Krátké příběhy ze světa hry Overwatch o pár hrdinech. Některé fajn, některé nuda. Mimo jiné k dostaní na webu Blizzardu, ale v angličtině.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.11.2018 16:44Overwatch - Antologie #01
    Totalni katastrofa. Jestli se Mass Effect se ctenarem neznalym hry neparal, tak Overwatch jde jeste dal. Ten se podle me nepara ani s temi, kteri hru znaji.
    Nejde o zadny uceleny pribeh, ale o dvanact cca desetistrankovych pribehu. Takze nemate sanci se seznamit s postavami, dejem, nicim.
    Totalne zbytecny projekt, ktery mozna potesi skalni fandy (i kdyz fakt pochybuju o tom, ze nekoho potesi desetistrankovy pribeh), ale pro bezneho ctenare je to jen jedno velke WTF.
    20%
442
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 22:27Overwatch - Antologie #01
    prosím další reakci přenést do Pindárny....přeci jen, však víte
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 22:20Overwatch - Antologie #01
    Gmork: teoreticky to co vypisuješ by u nás v pohodě vydalo CC, jenže...alespon toho Sweet Tootha, ale bohužel nevydávají mangu ani Evropu...oni zase vydávají jiné věci, ale zase je toho méně, mnohem méně než co vydává Crew, takže vše má své pro a proti.....by mě upřímně zajímalo, jak dobře nebo špatně se CC prodává takový Baltimore, Grandville, Goon nebo Černá palice, taky to asi nebude žádná sláva
  • Gmork
    Gmork18.11.2018 22:11Overwatch - Antologie #01
    Scarface: Naštěstí už se v tom českém komiksovém trhu začínám orientovat a tuším, po čem většinové české čtenářstvo touží a co by smetlo. Takže si věci jako Magasin général, Velký mrtvý, Bernard Prince, Valerian, Sweet Tooth, Hellblazer, Zloději z Říší, Blame! a mnoho dalších bez problémů nakupuji v zahraničí, protože tu v horizontu takových dvaceti let téměř jistě nevyjdou. Nejsou tu pro ně čtenáři. Je mnohem lepší tohle vědět a porozhlédnout se jinde, než jen pořád čekat a čekat. Samozřejmě nečekám, že můj oblíbený komiks tu vyjde hned příští rok, ale čekat dlouhé roky, když mám možnost si ho přečíst hned, to je sebetrýznění.
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 21:52Overwatch - Antologie #01
    Scarface jen aby se z něj nestal totální shit...
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 21:42Overwatch - Antologie #01
    Scarface rozumím...vše je o nákladech...jasně že nebudete mít náklady za Mýty srovnatelné s Usagim nebo Narutem...plně rozumím že při té situaci která ted je plus do toho filmová univerza, že je lepší vydat pro masy Spidermana s Deaedpoolem než třeba Black Monday Murders nebo Descender
  • Scarface
    Scarface18.11.2018 21:39Overwatch - Antologie #01
    Fimi: Tak mám radost, že ti mohu dát jasnou a upřímnou odpověď: Deadly Class zatím neplánujeme. (Ale třeba někdo jiný jo... nebo si to rozmyslíme, až se ze seriálu stane totální hit :-))
  • Scarface
    Scarface18.11.2018 21:38Overwatch - Antologie #01
    Fimi: Bohužel, s cenami knih se se zahraničím nemůžeme srovnávat. Mám pocit, že tady jsou všeobecně věci dražší, ale určitě hrají roli věci jako velikost nákladu. Ostatně, je i vidět, že třeba Simpsonovi, kteří vychází ve velkém nákladu, jsou levnější, než jiné věci. Jinak se fakt snažíme srážet cenu jak to jen jde. Možná až příliš, pořád máme v mozku zakousnuté ty porevoluční vzpomínky, kdy lidí dostávali nad cenou komiksu psotník. Teď už jsme si taky ověřili, že je možné udělat větší, luxusnější a dražší publikaci a vaz jí to nezlomí. Ale stejně...
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 21:34Overwatch - Antologie #01
    Scarface: tyhle vaše náznaky miluju, s Dreddem počkejte, sledujte edičák třeba tam něco najdete při diskuzi o X-menech, s Vinland sagou bych počkal než si to koupíte....super...příští rok těch filmů a seriálů dle komiksů bude plná prdel a já pořád doufám v Deadly Class, tak snad se ledy pohnou..
  • Scarface
    Scarface18.11.2018 21:31Overwatch - Antologie #01
    Franta z Čokolády: První X-Meni byl hodně velký malér. Což asi byla i naše chyba, že jsme sáhli po něčem, co hodně bavilo nás a co sice bylo oceňované v zahraničí, ale lidem se to nelíbilo. Ale zkusili jsme to ještě jednou, v Ultimate Spider-Manovi, kde jsem zkoušeli dávat nové X-Meny. A taky žádný zásek. Ale sledujte náš chystaný ediční plán, třeba tam něco najdete.
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.11.2018 21:29Overwatch - Antologie #01
    krvinka56: ta hlaska tvoji zname me teda malem sundala ze zidle.
    "vzdelana a chytra akorat knizky neuznava" se da dohledat ve slovniku pod terminem oxymoron. ;)
    Ale s tou tloustkou mas pravdu. Mel jsem na toto tema i rozhovor s jednim nejmenovanym nakladatelem, ktery ted vydava reedice klasicke fantastiky, ktera tu vychazela v devadesatych letech a na prelomu tisicileti a ten mi na muj argument, proc to proboha je tak velke, kdyz to puvodne byl o polovinu mensi a slabsi paperback, rekl, ze lidi chteji mit pocit, ze si neco koupili.
    Uznavam, ze je vazne uspokojive zaklapnout po docteni nejaky tlustopis a holt je treba tento pocit zprostredkovat i ctenari ktery pokoril 300 strankovy roman o zamilovanych upirech apod.

    Predplatneho vybranych titulu bych rad vyuzil. Na vydavatelsky altruismus uz ale neverim a tudiz uz vubec neverim, ze vydani deseti sr*cek by mohlo zasponzorovat vydani jedne kvalitni veci.
  • Scarface
    Scarface18.11.2018 21:27Overwatch - Antologie #01
    Lenny: Jo, aby byl komiks úspěšný... nebo se aspoň zaplatil, musí zaujmout i lidi mimo komunitu.
  • Scarface
    Scarface18.11.2018 21:26Overwatch - Antologie #01
    Gmork: To by fungovalo, kdyby vydavatelé věděli roky dopředu, co všechno budou vydávat. Což nevědí. Jasně, nějaká rámcová představa je, ale to vydávání ovlivňuje spoustu věci. Něco se podaří po létech sehnat. Nebo se objeví způsob, jak to vydávat (jako se objevily MDEKy či Modrá Crew). Nebo se něco stane, díky čemu je ten komiks zajímavý i pro lidi mimo komunitu (natočí se podle toho film). Nebo se ukáže, že cesta, kterou se vydavatel vydal je zajímavá, že se vyplatí dělat víc Evropy, takže se někdo rozhodně toho Loisela risknout. Nebo se prostě rozhodneme.
  • Lenny
    Lenny mecenáš18.11.2018 21:23Overwatch - Antologie #01
    U Avengerů nebylo možný cokoli předchozího vydat... Hickman je pro českej trh sebevražda, Waid by u filmové cílovky těžce narazil (navíc je dost meh) a Duggan zas moc naráží na eventy. Aaron má už vyloženě filmový složení.
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 20:49Overwatch - Antologie #01
    Franta no pokud Daredevil tak jedině od Soula vše ostatní je prostě starý ať je to Brubaker nebo Miller který tu více méně vyšel v ukk a NHM...
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády18.11.2018 20:30Overwatch - Antologie #01
    Fimi:Pravda,ikdyž jsem vlastně o těch cenách psal o Crwi.
    Ale nevyvracuju,v tomhle případě je to pravda.
    U Avengerů to Pavlovský popisoval tak,že lidi prý koupí jednu knihu,ale kvůli tempu nebo něčem takovém(mluvili hlavně o Hicmanových Avengers,který já moc nesledoval ani nečetl,) .
    U Lig je to tak,že jsou uzavřenější a epizodické,že do toho většinou jde naskočit každou knihou.(zdůrazňuji většinou).
    U X-menů nevim, proč je nezkusili ještě jednou,u Bloodshota si asi budem muset počkat na film.
    A Stranger things jsou i u nás hodně populární,takže ten komiks si své kupce najde.(Tím pádem pořàd doufam v další Daredevilovi komiksy.)
  • Gmork
    Gmork18.11.2018 20:26Overwatch - Antologie #01
    Fimi: Já až doteď čekal, zda se tu přece jenom nerozjede Hellblazer od M. Careyho, ale vypadá to, že je definitivně odzvoněno, čili si ho příští týden koupím ve Francii. U té mangy bych byl rád za jakýkoli seinen, hlavně něco krátkého, třeba Ajin, Horusovo oko, Silent voice, Ku tvé věčnosti nebo Čarodějnický atelier.
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 20:10Overwatch - Antologie #01
    Franta nonasi takhle, pamatuješ za kolik bb art prodával Válku velké trojky? V pevné v měkké? A mrkni kolik stojí na bookdepu a teď pozor, mrkni kolik tam aktuálně stojí Darkseid war s 512 stránkamive velkém formátu...ani ne 1300 Kč...u nás jistě vyjde ve dvou knihách za 700-800 v pevné vazbě v klasické velikosti...nová a s těmi komiksy dle aktuálních filmů a seriálů souhlasím ovšem Avengers tu chyběli obecně kdy tu naposledy vycházela nějaká série? Hlavně že vycházejí.dve série ligy spravedlnosti a jedna americká ještě... mě to zajímá jen díky autorovi protože Aaron je zrovna pro mě někdo od koho si koupím cokoliv asi jako Remender, Brubaker nebo Kirkman... Třeba jednou vydají i nějaké X-Meny nebo dle filmů i Bloodshota ale to nečekám o tom se tu bavíme celou dobu, lidi chtějí deadpoola, komiksy dle her....na druhou stranu kdyby vydali komiksy ze světa Mortal Kombat, Diablo nebo Starcraft, asi bych do toho šel...ale proč Stranger Things, to nevím
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 20:03Overwatch - Antologie #01
    Gmork přesně tak, např crwe řekli že mají Vinlandskou ságu v hledáčku, ovšem pokud ji u nás nevydají a nepotvrdí na příští rok, nebo vydají ale v klasické měkké vazbě, kupuji v angličtině v pevné...
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády18.11.2018 20:03Overwatch - Antologie #01
    Sice není úplně dobrý,že u nás vycházejí hlavně věci,které mají účel vydělat(např.tohle,Doctor Who,celkově ty Marvelovky,co u nás vyšly,aby se svezli na vlně filmů,což zase není tak špatná věc),ale já to beru tak,že bez těhle věcí by nemohli vydávat nic.
    Takže by tu ani Mýty být dokončené nemuseli.
    Nebo se mohli na věci jako Mýty, Mezi řádky,Skalpy nebo Netvora úplně vysrat.
    A nevím,jak je to s cenama v zahraničí,ale mně ty ceny nepřijdou přepálené.
  • Lenny
    Lenny mecenáš18.11.2018 19:35Overwatch - Antologie #01
    Crwáci holt začínaj víc tlačit jiný cílovky, dává to bohužel smysl... hardocre komiksáků je málo a stejnak kupují deluxky.
  • Gmork
    Gmork18.11.2018 19:24Overwatch - Antologie #01
    Pokud je komiks hodně dobrý, nemám problém si ho koupit znovu, třeba Revival jsem si kupoval v angličtině, pak jsem znovu najel na polský překlad, taky jsem chtěl podpořit Non Stop Comics, stejně tak Cestující s větrem, Hlavní sklad nebo Hvězdný zámek, mám to jak ve fránině, tak v polštině. Ale jen pokud jde o první ligu. Taky jsem se kolikrát vydavatelů ptal, jestli tu nebo onu sérii nechtějí vydat, když je mi odpovědí mlčení nebo záporná odpověď, koupím si komiks v zahraničí, navíc levněji, v lepší technické kvalitě a lepším překladu. Teď jsem se na auditku ptal na Jeana Dufauxe a Fabiena Nuryho, pokud zase nedostanu odpověď, dokoupím si ty série venku a až se tu potom s velkou slávou bude vydávat třeba Tenkrát ve Francii, budu to vesele ignorovat. Nemám tu knihovnu nafukovací. Námitku o komerčním vlivu beru a vydavatele svým způsobem chápu, že nechtějí zbytečně riskovat, ale jako čtenáře mě to nezajímá, kdybych na tento argument přistoupil, poslouchal bych Hanu smontovanou a díval se na Troškovy filmy, protože je to populární a konzumní masa to chce. Vlastně chci od zdejších vydavatelů jen jednu věc - aby na můj dotaz odpověděli zda ano, nebo ne, a já už se podle toho zařídím, viz třeba komiksy od Régise Loisela, bylo mi odpovězeno, že by se tu blbě prodával, to mi stačí, mám celé jeho dílo komplet v polštině.
  • Darker
    Darker mecenáš18.11.2018 18:07Overwatch - Antologie #01
    Fimi: O ceně se nebavím, tam je to dáno asi mnohem větším nákladem, takže cena je pak logicky nižší než u malého českého nákladu. Taky se sice při nákupu komiksů řídím cenou a snažím se ušetřit, kde to jde, ale pro mě prostě české věci mají přednost, přes to "vlak nejede".
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 17:31Overwatch - Antologie #01
    Darker já ti rozumím samozřejmě jsou věci které bych si i v čj koupil když je mám v aj...jenže příklad Fatale...mám dvě Deluxe verze v pevné vazbě velkém formátu s bonusy...to samé Dc Rebirth série, nebo jsem měl v plánu pořídít omnibus Gotham Central což nejspíš udělám....proč bych si měl kupovat drahé paperbacky nebo nedej bože pevnou vazbu která je dražší.nebo stejně dráha jako Deluxe...tím myslím zrovna Rebirth který je na bookdepo i se slevou pod šest stovek...to já kupuju už převážně v angličtině protože kromě zavedených sérii u nás by to co čtu v aj u nás nemělo moc šanci...jen máloco mě překvapí...nebo třeba Avengers nové od Aarona, zrovna jsem si je chtěl koupit v aj protože i ty paperbacky jsou levnější než u nás..
  • Darker
    Darker mecenáš18.11.2018 15:17Overwatch - Antologie #01
    Nesouhlasím s Fimiho větou. Právě naopak, pokud mám něco v angličtině (moc toho pravda nemám), tak bych byl hodně rád, kdyby to někdo vydal v češtině a rád bych si to koupil a anglickou verzi prodal. To, že v angličtině nemám těch komiksů moc je spíš proto, že české mají u mě přednost a vychází toho tady zatím dost pro mě zajímavého, co si chci koupit, takže na ty anglické není čas ani peníze. Zase na druhou stranu jsem rád, za anglickou alternativu, protože když vydavatel stopne sérii v češtině v půlce, tak si ji můžu dočíst anglicky. Už se těším, až si na vánoce pořídím Ennisův druhý díl Bitevního Pole, který mám v plánu už roky, ale nikdo ho tu nevydá. Jo, military komiks je u nás hodně okrajová záležitost.
  • krvinka56
    krvinka5618.11.2018 11:52Overwatch - Antologie #01
    Fimi budeš se divit ale vzdělaná a chytrá byla akorát knížky neuznává. Jako přežitek s tím že existují moderní způsoby a tak. Ji nechápu a i jiné co neradi čtou.
  • Scarface
    Scarface18.11.2018 11:28Overwatch - Antologie #01
    Myslím, že za všechno tu mluví příspěvek Fimiho: "...to bych si koupil, kdybych to už neměl v originále". V tom si myslím, že je problém - že většina lidí, kteří volají po vydání něčeho zásadního, to už mají. Takže si vydavatelé řeknou, že o to bude zájem, vydají to - a ukáže se, že to má téměř nulové prodeje, protože jedna skupina už to má a kupovat to znovu nebude... a druhou to prostě nezajímá. Je to stejně úspěšné, jako když někdo nasadí do kin nějaký skvělý rumunský biják.
    Je to čím dál tím horší s tím, jak se trh rozrůstá a vychází více titulů. V podstatě, pokud titul nezaujme okamžitě, zmizí během týdne z pultů, odsune se někam do zadních řad a je nahrazen něčím novým. Je to všude stejné, v knihách, v hudbě, ve filmu - je čím dál tím kratší doba na to, zaujmout zájemce. Můžeme se nad tím pohoršovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat.
    K tomu, že se líp prodávají hezky nakreslené komiksy - to není nic nového, takhle to funguje od začátku. Hezká kresba je vždycky základ. A stejně tak byl vždycky větší zájem o barevné komiksy než o černobílé. Dřív jsme vydávali víc černobílých čistě z důvodu, že buď barevná verze nebyla kvalitní, nebo proto, abychom lidi nevyděsili cenou. Dneska už čtenáři akceptovali, že jsou komiksy dražší.
    A co se týče Crwe a vydávání... dost expandujeme, ale celkem logicky expandujeme do oblastí, kde je expanze možná, odkud je signál, že je o další tituly zájem - čili hlavně manga, tituly pro mladší, herní věci, díky bohu i Evropa... Jasně, pořád máme mesiášské sklony a pořád máme v soupisu věci, které bychom si chtěli vydat... ale už jsou ty sklony o dost slabší, než byly dřív. Nejen proto, že tyhle věci často znamenají vyhozené peníze, ale i proto že to, že si člověk uvědomuje, že to, že on sám to považuje za nejúžasnější věc, která kdy v komiksu vznikla, ještě neznamená, že to tak budou vidět i ostatní lidé. Už párkrát člověk přitáhl s nadšením věrozvěsta něco, o čem si myslel, že si nad tím všichni sednou na zadek - a reakce byli přinejlepším vlažné (o prodejích ani nemluvě). Klasický případ je Diosamante, o kterém jsem dlouho snil. Nakonec nás předběhlo Argo, což mě mrzelo... aspoň dokud jsem neviděl první ohlasy. Člověk si časem uvědomí, že to, že jemu se něco líbí, neznamená, že se to bude líbit i ostatním. Tedy, uvědomí si to vydavatel, protože mu tuhle skutečnost potvrzují jak prodeje, tak ohlas na stránkách. Normální čtenář tohle potvrzení nemá, takže se díví, proč se tohle či ono přestalo vydávat, když je to přece tak skvělá věc. Možná ano, ale většina lidí si to nemyslí.
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.11.2018 08:44Overwatch - Antologie #01
    Krvinka to asi nebude moc vzdělaná inteligentní žena, ne?
  • krvinka56
    krvinka5618.11.2018 01:12Overwatch - Antologie #01
    A ještě si všimněte že čím lépe je komiks nakreslen tím líp jde na odbyt. Lidi přestává opět zajímat příběh a jdou po kresbě. Kdysi tu měl velký úspěch černobílý komiks a dnes lidi raději barvy. Co mne dostalo nedávno v knihkupectví i u nás v práci, že mladí co ještě čtou běžnou beletrii tak ji vybírají podle tloušťky. A pobavil mne výrok : Ten Potter je na mne už těžké čtivo. Tak můžeme být rádi že se tu ještě nějaké ty komiksy prodávají. Když by je jedna má spolupracovnice raději zakázala (knihy i komiksy) jako přežitek. Že prý v moderní době to už nemá co dělat.
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.11.2018 22:08Overwatch - Antologie #01
    Gmork jo to bych si taky koupil kdyby vydali kill or be killed, tedy kdybych ti neměl v originále...ale u černé věřím i v např Manifest destiny že by dokázali dostat mezi lidi
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.11.2018 22:06Overwatch - Antologie #01
    Norri mám to podobně, nezajímá mě že vydali ty nejzásadnější komiksy, pokud to fakt zaříznou tak ať táhnou. V čem je Saga úspěšnější než třeba Fatale? Upřímně se divím že dokončili 100 nábojů...i Mezi řádky se prodává mizerně ale pořád to vydávají...u Crewe nemám nejmenší strach že by nedokončili sérii i když se to stalo s parkerem ale u bb art mám ten strach a každou jejich sérií...hlavně že z Harley všichni vlhnou a prodává se skvěle..u crwe se nebojím ani že by nevydali Deadly Class např. Jistě by to nebyla žádná sláva ale jistě by to vydali celé
  • Norri
    Norri mecenáš17.11.2018 21:34Overwatch - Antologie #01
    "místo aby zkusili něco riskantnějšího" - jestli BBart zařízne Gotham Central, tak může zkoušet co chce a mě to už nebude zajímat. Problém je už v tom slovu zkoušet. Mě nezajímá, jakou sérii vydavatel zkusí vydávat. Mě zajímá jakou vydá. Doteď jsem dával BBartu šanci, ale jestli GC nedovydají, tak u mě skončili. Bude mě to hodně mrzet, ale jinak to nejde.
  • Gmork
    Gmork17.11.2018 18:19Overwatch - Antologie #01
    Do předplatného bych taky hned šel, jen by to chtělo, aby se udělala selekce u tak chystaných komiksů, aby se na daném titulu shodlo co nejvíc lidí. Když se předobjednával Zámek a klíč, hned jsem objednával, u Witchblade mě to ani nenapadlo. Kdyby se třeba vybíralo na Murenu, u evropského komiksu, u toho amerického třeba na Kill Or Be Killed, určitě by nebyl problém ty lidi sehnat.
  • rooty
    rooty17.11.2018 15:25Overwatch - Antologie #01
    Souhlasím rovnež, jen mě mrzí, že Crew politikou CC asi nepujde, myslím tím předplacení comicsů. Ja jsem s tím rovněž ok. Jen se to u mě neuplatňuje u komiksů, které bych chtěl já. CC jede stále ve stejných vodách Darkhorse a ti nám tady kvalitu typu Fatale, nebo Southern Bastard nepřinesou. Zrušení Gotham central mě taky mrzí. Ale zatím razím heslo, že pokud vyjde i pouze 1 díl nějakého pro mě zajímavého comicsu, tak ho koupím a to i kdybych ho měl v angličtině.
  • cyboy
    cyboy mecenáš17.11.2018 14:50Overwatch - Antologie #01
    Killingjoke: tim Gotham Central jsi mi tedy dal ranu. Ja uz na BBart fakt kaslu. Bud serii nedovydaji, nebo ji vydavaji 12 let apod. To je naprosto tristni.
    Jinak me prekvapujes. Prakticky ve vsem s tebou souhlasim.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš17.11.2018 12:48Overwatch - Antologie #01
    Ještě poslední věc a pak už tohle téma vážně nebudu hrotit a pitvat... slibuju :)
    Je otázka, jestli by se nemělo pro série jako je Parker či Gotham Central pomýšlet na předplatné. Pokud se Comics Centru podaří vybrat na brak jakým je TR či Witchblade, věřím, že by se nás 300 našlo a vybralo se i na série, které se jinak blbě prodávají. Samozřejmě by to obnášelo patřičnou propagaci. U Crwe to jednou zkoušeli a klaplo to, BB Artu by to podle mě vyloženě pomohlo víc než slevové akce, kdy prodávají komiksy za 20% původní ceny. Byla by to 100% záruka zisku, přece se všechno nemusí tisknout ve velkých nákladech. Že to bude třeba dražší, nevadí, já si za kvalitu rád připlatit a věřím, že nebudu sám.
  • Doppelganger
    Doppelganger17.11.2018 12:06Overwatch - Antologie #01
    Killingjoke: nevím, jestli je moudré dávat rovnítko mezi "nevztekat se kvůli věcem, se kterými nic nenadělám" a "být spokojený" :)
    ---
    nechci nikomu vkládat slova do úst, ale mám pocit, že na auditoriu Crwe se několikrát zmiňovalo, že to není tak, že by se Crew rozhodovala jestli vydá (např.) BUĎ Overwatch ANEBO Parkera, ale naopak díky dobrým prodejům (např.) Overwatch pak nakladatelství disponuje prostředky, díky kterým může vydat něco, co se samo nezaplatí.

    Souhlasím, že by se mi líbila větší různorodost na našem trhu, ale toho rozhodně nedocílíme tím, že si všichni řekneme, že už nebudeme kupovat komiksy od BBArtu, protože tím právě naopak přispějeme k tomu, že se BBArt utvrdí v tom, že má vsadit na jistotu a vyklopit na trh čtyři Harley Quinn ročně, místo aby zkusili něco riskantnějšího...
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš17.11.2018 11:55Overwatch - Antologie #01
    Doppelganger: Takže máme být vlastně spokojení, že? No nevím tedy. Ona je to trošku řetězová reakce a podpora konzumu. Ze škol vycházejí čím dál tím hloupější lidi, společnost řeší pseudoproblémy a myslí si, že skutečný život je jako debilní seriál či telenovela. Prostě se hloupne. Dneska už nevěřím, že čtení nějakého Overwatch přivede někoho ke Crimnalu, stejně jako nepřivede vyprázdněná rubačka od Kotlety nikoho třeba k Zločinu a trestu. Člověk je líný tvor a nikam se posouvat nechce, pokud ho někdo silou nenakopne. Ale už toho nechám, stejně je to z mé strany jen prázdné vzdychání...
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády17.11.2018 11:47Overwatch - Antologie #01
    Ani já nemám problém,že Crew u nás vydává převážně věci,které se prodávají, protože kdyby vydávali jen komiksy typu Mýty nebo Mezi řádky (obě jsou to skvělé série),tak by tu žádná Crew nebyla.
    Je škoda,že se to prodává fakt málo,ale je to bohužel realita.
    Jenže bez těch "sraček" by ani v těch sériích nemohla pokračovat a ani by nemohla vydávat nové věci.
    Vždyť teď chystaj u nás Reqiem,V MDEK vydají Storma,Mercenary a ještě spoustu věcí.
    A nemyslím si,že Crew nahradí Skalpy Avengerama.
  • Gmork
    Gmork17.11.2018 11:45Overwatch - Antologie #01
    Tady jde spíš o to, aby se zdejší komiksový trh nestal více a více komerčním a nevycházel jeden dospělejší komiks na padesát čistě komerčních titulů. To by pak člověk za chvíli neměl po čem sáhnout, zatím se to díkybohu neděje, pořád je co koupit. Spotřebky vládnou všude ve světě, to je jasné, ale na západě a v Polsku má fanda možnost výběru. Nejsem nějaký velký fan do mangy, ale tady v podstatě vychází pouze shounen pro mládež, v Polsku už si dokonce troufají vydávat i 4% yaoi a yuri série, to je tady v podstatě nemyslitelné. Chybí mi tu prostě větší pestrost, nejen v manze, ale i v evropském a americkém komiksu. A věčně čekat, až se to tu zlepší, se mi nechce, Monstress, Krysí královny, Orbital, Hrobník apod. už si prostě česky kupovat nebudu, protože je mám od zahraniční konkurence. A nejsem v tomhle sám.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš17.11.2018 11:39Overwatch - Antologie #01
    mearez: Rozumím tomu stejně tak. Chápu proč to Crew vydává, ten můj povzdech byl mířen spíše do řad čtenářů. Před nějakými 25 lety jsem byl také na vrcholu blaha, když jsem si měsíc co měsíc odnášel ze stánku nového Spider-mana od Semicu. Ale to bylo už dávno, možná jsem už na komiksy starý a čekám něco navíc. Jsme omezený trh a tak mě děsí, že se ta omezenost projeví i v titulech a lidi nejsou schopni číst trošku složitější věci a jen se tady recyklují pořád dokola věci, které já bych dneska ani neotevřel. Na příští rok koupím od Crwe asi jen Skalpy, protože ten zbytek mě nezajímá (ale vím, že tam jsou kvalitní ještě třeba Mýty, Mezi řádky - také s tristní prodejností). Nahradit Skalpy od Aarona třeba Avengers od Aarona je pro mě směšné a nechápu, že to tak někdo může chápat. Ale jak říkám, chápu proč Crew vydává, co vydává, jen je mi z toho fakt smutno.

    cyboy: V Gotham Central už nedoufej. Tento týden se BB Art na svém FB vyjadřoval v tom smyslu, že to nikdo nekupuje, tak proč by to vydávali. Podle mě je to mrtvé. Já si včera doobjednal 3. a 4. díl z Polska. Má to stejnou grafickou úpravu, tak to snad i v knihovně bude vypadat dobře. Hlavně si to chci ale pěkně dočíst... :) A s novými sériemi od BB Artu jsem skončil, nemá to smysl. Jsem zvědav, jestli tu Fatale dojedou, ale moc v to nevěřím, protože to prostě není Marvel ani DC superhero.
  • Doppelganger
    Doppelganger17.11.2018 11:19Overwatch - Antologie #01
    s tím, že Crew vydává věci jako Overwatch absolutně nemám problém. Já jsem tu videohru nikdy nehrál a ani hrát nebudu, takže chápu, že nejsem cílová skupina a ani na ten komiks nesáhnu. Ale fandové hry (ne nutně puberťáci) si ho koupí a třeba díky němu zjistí, že u nás vycházejí i další komiksy, a třeba si ty další komiksy pak začnou kupovat, a třeba se časem přes herní adaptace a superhrdiny dostanou ke komiksům jako Gotham Central nebo Mezi řádky.

    Nevím, proč bychom se měli rozčilovat, že většina českých čtenářů nečte ty, řekněme, "nejkvalitnější" komiksy a dávají přednost mainstreamu. To už bychom se rovnou mohli začít vztekat, že Ulice má více diváků než noirová detektivka na ČtArt, nebo že více lidí v autě poslouchá Taylor Swift než Dvořáka :)

    A stojím si za tím, co jsem kdysi psal tady ve foru: krimi komiksy jako Gotham Central, Patrker, Fatale, Criminal by měly být v knihkupectví kromě komiksové sekce zařazeny také do thrillerové sekce. Tím, že jsou zařazeny do komiksové sekce, ztrácejí velkou část potenciálních čtenářů, kteří se ke komiksovým policím v knihkupectví ani nepřiblíží.
  • S4TW
    S4TW17.11.2018 11:02Overwatch - Antologie #01
    A teď otázka, vážně vás to překvapuje a čekali jste, že se komiks bude chovat jinak, než ostatní média (hudba, film, knihy...) nebo je to jen takové povzdechnutí? :-)
  • mearez
    mearez17.11.2018 10:24Overwatch - Antologie #01
    Killingjoke: Musíte se vžít do zdejších komiskových vydavatelů. Logicky nebudou vydávat Parkera, na kterém prodělají, ale budou vydávat pitomosti typu Rocket. Jsem v jedný fb skupině marvelovských fandů, je tam 9000 lídí, přičemž tak 200 lidí čte komiksy pravidelně. Denně je tam příspěvek typu ,,Spider-man/Deadpool #2 je hrozně boží" nebo ,,Rocket je hrozně super série", potom se je zeptám jestli četli alespoň Zázraky a oni řeknou buď že ne, a nebo že jo, a že je to sračka. Takže pro Crew je výhodnější vydávat série jako Overwatch, Doctor Who, Mass Effect, Simpsonovi nebo třeba zmíněného Rocketa, protože prostě se to prodá, narozdíl od věcí jako Chew nebo Parker, popřípadě zmíněný Gotham Central, protože prostě puberťáček v obchodě nebo na e-shopu radši sáhne po komiksu z jeho oblíbeného herního světa, než po komiksu z DC univerza o policistech v Gothamu, protože ruku na srdce, na první pohled tento komiks vypadá nudně. Takže Pavlovský a spol radši vydají tunu sraček, který se prodají, protože v ČR jsou obrovský fanouškovský základny různých seriálů, než komiks, který by si koupili jen skalní komiksáci, a ještě ke všemu ne všichni, protože je by to byl třeba pátý díl ze série. A český fanoušek dvou nejprofláklejších postav Marvelu si radči koupí Spider-man/Deadpool než Gotham Central.
  • Scaleo1
    Scaleo116.11.2018 22:34Overwatch - Antologie #01
    tak pokud se tohle bude prodávat, tak paradoxně to může pomoci vydávat komiksy, kterým holdují náročnější čtenáři. když bude více peněz, tak se bude více riskovat. akorát si ty komiksy pak musí ještě někdo koupit, jestli chceme další díly. nicméně komerční srajdy jsou hrozně důležité. bez nich by už CREW ani neexistovali.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.11.2018 22:15Overwatch - Antologie #01
    Souhlasim. Parker je nejspis ztracenej. V Gotham Central a Fatale jeste doufam.
    Postavte vedle toho napr. Krysi kralovny a clovek si musi rikat, ze se vazne ritime do pr…
    Ono se to zacina projevovat i tady. V posledni dobe me neprestavaji fascinovat prispevky dvou mladych clenu comicsdb. Sleduju je, protoze me vzdycky prekvapi jak spatne se da nevyjadrit myslenka a kolik chyb se pritom da napsat. A takovi lide proste "slozitejsi" komiksy nebudou kupovat.
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.11.2018 19:11Overwatch - Antologie #01
    Souhlasím
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš16.11.2018 19:03Overwatch - Antologie #01
    Je pěkné číst hodnocení jako od cyboye. Fakt pěkné a "zahřeje to u srdíčka". Pak mě ovšem zaráží, že tyhle sračky jsou mnohem prodejnější než jiné série odsouzené k zapomnění - Parker, Gotham Central a nejspíš i Fatale. A vůbec to směřování zdejšího komiksového trhu mě děsí, ač jsem si vědom, že s tím podle prodejnosti nebude souhlasit většina komiksových konzumentů. Zajímalo by mě, kde dělám chybu, když se mi z toho všeho chce zvracet. Sorry, ale je to fakt smutné...
  • Carnage
    Carnage16.11.2018 16:53Overwatch - Antologie #01
    Nejsou tohle náhodou ty free komiksy co má Blizz na netu?