Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Maika Půlvlčice je na útěku hned před několika mocnostmi, které usilují o ovládnutí nebo zničení mocného netvora žijícího v jejím těle. Ale Maika jde za svým vlastním cílem - odkrýt tajemství své zesnulé matky Moriko.

V druhé knize Netvory, zavede Miku její pátrání do piráty ovládaného města Thyrie a potom na moře, na tajuplný Ostrov kostí. Tato výprava přinutí Maiku přehodnotit svou minulost, přítomnost i budoucnost a zamyslet se, zda vůbec existuje někdo nebo něco, čemu může doopravdy důvěřovat - včetně jejího vlastního těla.

Obsahuje sešity série Monstress #7-12 (říjen 2016 - květen 2017)

Cena British Fantasy Award (za nejlepší grafický román), 5 cen Will Eisner Award (za nejlepší pokračující sérii, publikaci pro mládež, scénář, kresbu a obálky), 3 ceny Hugo Award (2x za nejlepší grafický román a nejlepšího kreslíře).


Scénář
Marjorie Liu
Art
Sana Takeda
Ink
Sana Takeda
Barvy
Sana Takeda
Obálka
Sana Takeda
Lettering
Jana Jansová, Jakub Škraban
Překlad
Filip Škába
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy, mytologický, steampunk
ISBN/ISSN
CREW
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
432 g
Stran
152
Cena
399 Kč
Originál
Monstress #02: The Blood (Image Comics, 2017)
  • Mr. Baboon
    Mr. Baboon19.5.2021 18:35Netvora #02: Krev
    Netvora je přesně ten druh komiksu, kterému by prostě víc slušela klasická kniha. Máme tu obrovský, komplikovaný a opravdu zajímavý svět, který se ale jaksi nedá srozumitelně na první dobrou pochopit. Jako čtenář jsem měl občas problémy se zorientovat kdo a kde a co a s kým... chtělo to opravdu 100% soustředění a i přesto jsem se občas o pár stránek vracel. Zachraňuje to ale právě ta propracovanost světa a kresba. Netvora holt není pro každého a je třeba se naplno soustředit a být na ni opravdu naladěný, jinak nemá smysl tento komiks (celou sérii) číst.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.7.2019 14:26Netvora #02: Krev
    Tak tady už jsem se ztrácel a ani ta kresba už to nedokázala zachránit. Směsice klišé, která se už v jedničce čtenáři nějakou notnou dávkou prezentovala, je tady na maximu a už to nudí. Chvílemi Avatar a Korra, pak zase nějaké fantasy a manga propojeniny všho ve všem. Fakt ne, ale aspoň jsem dokázal udržet pozornost to dočíst.
  • Multiverzum
    Multiverzum20.6.2019 09:02Netvora #02: Krev
    Ponárame sa hlbšie do fantasy sveta Netvory a s ňou aj hlbšie do jej problémov. Pomaly sa nám odhaľujú niektoré jej tajomstvá, no to prináša len ďalšie nezodpovedané otázky. Vysoká kvalita vizuálu sa zachovala, nezostáva nič iné, ako sa tešiť na tretiu knihu!
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/netvora-2-krev/
  • karl173
    karl173 mecenáš20.1.2019 19:00Netvora #02: Krev
    V minulém díle nás autorky vhodili přímo do jejich světa a v záplavě všech možných informací byl příběh trošku zastrčený a upřímně byl na mě komiks poměrně těžce stravitelný. Ovšem ke konci už to vypadalo že se vše pomalu ale jistě rozjíždí a nějaké ty základní informace už jsem taky měl, a tak jsem se na druhý díl poměrně dost těšil. Vzhledem k tomu, že jsem první díl četl teprve nedávno, jsem doufal, že pro mě bude snadné se v tomto světě už zorientovat a že si budu užívat čistě fantasy příběh. Bohužel to se ale nestalo. Po pár stranách nás autorky vzali opět do jejich velkého světa, který sice vypadá skvěle, ale už hůře se v něm orientuje. Alespoň pro mě, pro kterého je důležité pochopit co nejvíce věcí. Možná že jsem na komiks nebyl jednoduše tolik naladěný a tak se mi hůře četlo. Ale pravdou je, že informacemi o všelijakých bytostech a rodinných rodech scénáristka nešetří. Na jednu stranu je dobře, že se snaží svůj svět stvořit co nejvíce živým. Na druhou stranu si tak autorka ukousla velmi velké sousto, které ne a ne přežvýkat a přijde mi že i po dvou knihách stále nevím co od série vlastně čekat. 60%
  • Le Porello
    Le Porello25.12.2018 18:13Netvora #02: Krev
    Metafora o tom, co by lidé dělali, kdyby energii nezískávali z ropy a uhlí, tedy dávno mrtvých organismů, ale z těl svých živých "nelidských" spoluobčanů je vtipná i mrazivá zároveň. Děj je natolik hutný, že k větší orientaci v příběhu doporučuju si to přečíst minimálně dvakrát, naštěstí kresba i koloring k tomu přímo svádí. Na další díl se už nemůžu dočkat.
  • Final
    Final mecenáš15.12.2018 22:55Netvora #02: Krev
    Netvora je skvělý projekt, který si díky nakladatelství Crew můžeme užít i v češtině. Nenapadá mě nic co by se této sérii mohlo tématicky blížit. Autorka se nebojí vytvořit komplikovaný svět intrik (bohové, nesmrtelní, míšenci, lidé a moji nejoblíbenější, inteligentní kočky). I v této druhé knize autorka poodhaluje střípky svého světa a zatím nemám strach, že by svou představivost vyčerpala. Co mě k této sérii ale přitáhlo napoprvé, byla kresba. Nádhera, radost prohlížet jednotlivé stránky. Celkově 90%.
  • Norri
    Norri mecenáš11.12.2018 09:48Netvora #02: Krev
    Krev si drží laťku nastavenou prvním dílem. Je to pěkně nakreslené, pěkně kruté a zatraceně temné. Děj je hutný a vyprávění vyžaduje neustálou čtenářovu pozornost. Velmi kladně hodnotím fakt, že druhý díl jenom nepřidává nová tajemství, ale některá z nich odhaluje a dává odpovědi. Rozhodně chci vědět, co bude dále. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/netvora-2-krev-kosti-mrtveho-boha
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.12.2018 09:35Netvora #02: Krev
    Co si o komiksu myslím a co mě zaujalo, jsem více vyjádřil u prvního dílu. Teď pouze konstatuji, že ačkoli jsou zde roztomilé kočky, tak mě série velmi rychle přestala bavit. A přitom má řadu věcí, která by mě brala - estetiku i promyšlený svět, mapu! Jenže zůstává spíše u snahy, celkový dojem je rozpačitý a zejména překombinovaný.

    Celkový dojem: 50%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš1.12.2018 01:41Netvora #02: Krev
    Po prvom vydarenom diely som bol dosť natešený na pokračovanie, ale tentokrát som sa bavil o úroveň menej. V prvom rade je prvá polovica komiksu príliš ukecaná, pomalá a objaví sa v nej zbytočne veľa postáv, ktoré síce majú zaujímavý vzhľad (tiger, žralok), ale nie sú dobre napísané. Celá tá cesta na ostrov kostí je zbytočne natiahnutá a viacero scén je čisto vyplňovacích. V druhej polovici sa to už však našťastie rozbehne, na scénu prichádza tajuplný ostrov na ktorom sa odohrá viacero príjemne krvavých a hororových scén. Komiks v mojich očiach zachraňuje hlavne démonický lišiak, ktorý sa vážne vydaril a kradne si toto pokračovanie pre seba. Kresba je celkovo pekná, ale vadí mi, že je občas málo detailná a niektoré okná sú až odfláknuté. Som zvedavý na ďalšiu časť.
  • Azalin
    Azalin mecenáš19.11.2018 14:26Netvora #02: Krev
    Hmmm, "obrovske, nalestene nic, co si o sobe mysli, ze chrli genialitu na kilometry daleko" je dost přesná charakteristika Marjorie Liu.. ale mně se Monstress líbí, prostě "guilty pleasure".. ale tu spoustu ocenění fakt moc nechápu.. ;-)
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.11.2018 22:26Netvora #02: Krev
    Prijde mi, ze vic young adult postupu uz se do knihy neveslo. Holky si holt chtely nakreslit/napsat mluvici zviratka, ktera se motaji kolem vyvolene. Celou dobu mi chybel jen princ a nakonec i toho se asi dockame (i temny princ se pocita).
    Velice zajimave nakreslene, ale porad jen obrovske, nalestene nic, co si o sobe mysli, ze chrli genialitu na kilometry daleko.
    Muzeme mit radost, ze se nam tu formuje zensky komiks, nicmene na to aby se mi to vazne libilo, trpim genderovym handicapem.
    60%
91284