Koupit
Bucky Barnes, hrdina ze samotného Zlatého věku komiksů, prošel obdivuhodným přerodem. Stal se z něj Winter Soldier!

V roce 2005 přivedl scenárista Ed Brubaker zpět k životu ikonu, kterou dávno všichni považovali za mrtvou. Novou podobou krutého ruského zabijáka vdechl autor někdejšímu válečnému zázračnému dítku nový život. V příběhu Ledové jaro Rick Remender a Roland Boschi představují Jamese Barnese ve vražedné formě v kulisách nejlepší komiksové špionážní akce, jakou si lze přát. Je odhodlaný, smrtící a naprosto nezlomný. Winter Soldiera nic nezastaví!

Obsahuje příběhy:
Přízrak minulosti
Ledové jaro

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Captain America (Vol. 5) #1 a Winter Soldier: Bitter March #1-5


Scénář
Ed Brubaker, Rick Remender
Art
Roland Boschi, Steve Epting
Ink
Roland Boschi
Barvy
Chris Chuckry, Frank D'Armata, Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Lee Bermejo
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
567 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Winter Soldier: Bitter March (Marvel)
  • Norri
    Špionážní příběh, který si nezadá s Jamesem Bondem. Bondovská zápletka, zajímavé zvraty a výborné tempo vyprávění. Kresba není extra pěkná, ale je zajímavá, zábavná a dynamická. Dynamicky působí i panelování, ale občas se tam vyskytly dvoustrany, které se měly číst jako dvoustrany, ale nebylo to pro mě na první pohled zřejmé.
    O Brubakerově originu se nemá smysl rozepisovat, to je všeobecně známá klasika.
  • Lenka.Vílka
    Otče, odpust mi, neboť jsem zhřešila. Píšu komentář ke knize, kterou jsem nečetla, pouze držela v ruce. Ale narozdíl od jiných to alespoň přiznám.

    Protože já jsem na Hachette naštvaná. Big style! Protože tahle kniha měla původně vyjít už dávno! Zhruba před dvěma rokama a stále se to odsouvalo. Já se na knihu těšila a oni mi udělají tohle?! Ze stejného důvodu jsem si v originále pořídila Flashpoint. Čili, tuhle knihu bych měla jenom do sbírky a kvůli svému dobrému pocitu. Protože první část jsem už četla v originále a druhou část četli všichni, kdo četli Capovi omnibusy, které u nás vyšly.

    Kdo má rád Zimního vojáka, bude tenhle komiks milovat. Ale při jeho čtení jsem se nemohla zbavit dojmu jeho zbytečnosti. Svým způsobem. Vsuvka, nesedí mi překlad názvu komiksu. I na wiki bylo původně Hořký marš, ale Ledové jaro? Co už. Ledové jaro je epizoda z minulosti. Vy dopředu víte, jak to skočí. Tedy výmazem. Což není spoiler. Ale pokud postavu neznáte, nečtěte tohle jako první. Protože hlavní postavou je chlápek, který dělá špatné věci a kvůli "špatnému pocitu" udělá něco dobře, aby byl po zásluze potrestán. Mimochodem, já mám ráda Furyho. Protože to je super chlápek, ale tady? Co udělal? Jak se zachoval? To bude žehlit dlouho.
    Příběh samotný mi nepřišel zase až tak moc o Zimním vojákovi. Ale spíš o tom, jak jeho činy ovlivnily ostatní postavy příběhu. Protože konec samotný byl za mě nejsilnější. Poslední stránka s Vojákem nebyla překvapivá. Ale poslední stránka s Ranem částečně ano. Dalo se to čekat. Jo, Ameriko, takhle to vzniká.

    Proč je tenhle díl "série" nejlepší? Protože to je jednorázovka bez pokračování. Ledové jaro začíná a končí v téhle knize. Takže velké plus. Což je i mínus. Moc ráda bych si přečetla, co bylo dál. Jestli se Ran znovu potkal s vojákem. Jak dopadla jeho další mise. Jak moc ho to změnilo. Co by se v ty okamžiky dělo, to by mě hodně zajímalo.
  • faster86
    james bond od mattela, teda od marvela. on je to spíš příběh agenta shieldu než winter soldiera. napsané je to dobře o tom žádná, jen ten název je zavádějící.
  • perak
    Brubakerova část je pouze malý střípek vytržený z kontextu, ale naštěstí jej znám z omnibusu, takže to nevadilo, ale jinak bych z toho nebyl úplně na větvi. K představení Winter Soldiera to stačí, ale žádný ucelený příběh to nedá. Naštěstí hlavní Remegerův příběh ve stylu Bonda je akční jízda představená od začátku do konce, kde právě ten konec patří k vrcholům celé knihy.
  • Jack
    To co som čakal čiže akčňak som aj dostal. A winter soldiera ako postavu milujem je to moja top 3 postava z marvelu. Toto odporúčam.
  • louza
    Hodně slušná kniha. První sešit je jen nezbytným úvodem vystřiženým z Brubakerova eposu, takže bohužel nepokryje celou problematiku, ale to tolik nevadí, protože český čtenář zná z omnibusů. Minisérie Hořký marš je super. Remender se s tím nemaže a celý děj i pointa knihy je na Marvel nezvykle drsná a krutá. Rozhodně nejde o klasickou marvelovskou fackovačku, kdy se všichni nakonec zvednou, oklepou a jdou domů. Jde o mrazivý velmi akční sci-fi thriller, který se jen náhodou odehrává v kulisách marvelího vesmíru. Bravo. Víc takových.
  • Tyfus
    Skvělá špionská jednohubka s překvapivým koncem! Já se bavil!
  • S4TW
    Příjemná špionážní záležitost. Prvně bych chtěl vychválit art style Boschiho, který zde parádně sedí. Kniha se nemálo inspiruje v klasických amerických akčňárnách ve stylu Mission Impossible, což u daného tématu není rozhodně na škodu a navíc to dělá velmi dobře. Je to jízda, která běží v jednom zátahu, má to napětí, zvraty a pár klasických akčních klišé, super. Já si tu užil, ač nemohu říct, že se jedná o něco víc, než velmi slušnou akční špionážní jízdu. První sešit od Brubakera je vynikající klasika, ale takto vytržená z kontextu tu působí úplně zbytečně. Ale jo, spokojenost byla veliká, akorát tomu chybí ještě trochu něco víc.
  • R3nd4
    Trochu složitější příběh pro toho kdo nezná Winter soldiera, ale i tak strašně fajn věc.
  • Mleako
    Hlavně příběh je svižná akční jednohubka s trochu slabší kresbou. Spokojenost, ale za měsíc si určitě nebudu pamatovat, o čem to bylo. A úvodní sešit je pro nezasvěcený naprosto matoucí, ale předpokládám, že spousta lidí ho má minimálně z UKK.
  • mearez
    Ty kráso. Tak tenhle komiks je kvalitní akční jízda, pěkně nakreslená a jediné co mu chybí je nějáká myšlenka. Od tohohle komiksu jsem nic nečekal, a dostal jsem pořádnej marvelovskej akční nářez. Winter Soldier překvapil jak po scénáristické stránce, tak po výtvarné stránce. Za mě absolutní spokojenost, Bond styl mi hodně sednul a já jsem spokojen i s Remenderovo pojetím Winter Soldiera v tomto komiksu, kde se chová spíše jako záporák. Opravdu kvalitní čtení, skvělej akčňák. Za mě 4*.
  • mcleek
    První příběh je vytržený z Brubakera, kterého má pravděpodobně už každý přečtený z omnibusu CA nebo z UKK CA, druhý je poměrně zajímavý čtivý špionážní střípek. Žádné "must read", ale spíše taková pohodička. Kresba mi nevadila, nad klišé jsem mávl rukou. Postavu Winter Soldiera mám rád, dávám 75%.
  • Carnage
    Překvapivě super čtení. Kresba, zápletka, postavy... všechno super. Opravdu to mělo takovej trochu Bond vibe. Akorát jestli to chápu je to spíš takovej filler o tom že se agent Shieldu kdesi potkal s Winter Soldierem. Zajímavý "záporák".
  • rewkon
    První sešit o ničem vytrhnuté odněkud z prostředku něčeho takhle vás to akorát naštve.Za to následujících 5 sešitů od Remendera nejsou vůbec špatné taková akční jízda která vás u komiksu udrží ,ale kresba od Boschiho je slabší než ta od Eptinga na tu se prostě tady nechytá.
  • Komiksum
    Dobrý čtení s příběhem alá Bondovka. Winter Soldier zde hraje spíše druhé housle a stará se o akční část příběhu. Co je škoda je fakt, že příběh byl od začátku celkem předvídatelný včetně konce. Kresba mi až na pár panelů k příběhu nesedla. Jedná se o dobré akční béčko, dostal jsem co jsem čekal od Remendera.
  • hroubek
    Jedním slovem: spokojenost. Winter Soldier mě hodně bavil. Je to parádní akční jízda, která opravdu místy připomíná příběhy Jamese Bonda. Komiks mě bavil a četl se moc dobře. Má krásnou retro stylizaci, sympatické postavy, a hlavně terminátora v podání Winter Soldiera. Scénárista Rick Remender ví jak udržet čtenáře v napětí a hrne to na nás co to jde. Hlášky střídá akce, pak trochu vážnosti, a pak zas akce. A já s tím měl trochu problém. Trochu mě mrzelo, že to není delší, a taky klidnější. Místy je to až zbytečně zběsilé. Sešit od Brubakera je dobrý, ale tak nějak vytržený z kontextu. Winter Soldier je parádní NHM a já jsem dost spokojený.
  • cyboy
    Ale jo, tohle je celkem povedene.
    70%
  • karl173
    Slušná akční jízda, která není jen svěžím čtením, ale má i zajímavou zápletku. Je to vlastně jako takový klasický americký thriller. Až na pár klišé velmi dobré čtení. Kresba tak ta zpočátku není zrovna oslnivá, ale po chvíli jsem si na ní zvykl a vlastně se k tomu i dobře hodí. Jeden sešit od Brubakera nemá cenu asi ani hodnotit. Jinak za 80%.
15388
Četl/a (84)
2scha, Alfred, Azik2586, Benny, Blackhand47XD, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Deckard, Denis1996, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, karl173, kaylin, KdG, kindanerd, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Lord Baltimore, Mariomichal, Mart74, Martinb, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, Norri, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petad, petrSF, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, slavik38, Star36489, SteveCZ, Symbi, t0mas, Tawax , Thurin, trudoš, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(209)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, AwatarDK, Azbest, Azik2586, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, delsemela, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, ertefol, faster86, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Glumal, gwen666, hahahoho, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, illy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lord Baltimore, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S4TW, Sajmon, Salien, Saran, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, willis, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Badgu.y1902, BreakingAway, gezic, Keno, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
gezic, NikkiKonig