Koupit
Wonder Woman: Bohové a smrtelníci (Původně vycházelo jako od února do srpna 1987)
Princezna Diana přišla na svět jako figurka z hlíny, kterou uhnětla královna Amazonek, a život jí vdechli olympijští bohové. Ti jí také poskytli neuvěřitelné schopnosti, díky nimž se brzy stala nejsilnější a nejrychlejší bojovnicí skrytého ostrova Themysciry. Osud ji však vede jinam, do dálav zvaných "Země mužů", v nichž se musí utkat s řeckým bohem Aréem, než se mu podaří rozpoutat třetí světovou válku!

Wonder Woman #1 (Původně vyšlo v červnu 1942)
Prastarý svitek odhalí minulost neporazitelných Amazonek a původ jejich nejslavnější hrdinky, Diany, Wonder Woman.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Wonder Woman (Vol. 2) #1-7 a Wonder Woman (Vol. 1) #1


Scénář
William Moulton Marston, George Pérez, Greg Potter, Len Wein
Art
George Pérez, Harry G. Peter (H. G. Peter)
Ink
Bruce Patterson
Barvy
Tatjana Wood
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-445-5 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-445-5 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
562 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Wonder Woman: Gods and Mortals (DC Comics)
  • Django
    Místy je tenhle origin dost ukecany, a dětský naivní. A právě ta naivita je na tomhle komiksu vlastně dost milá. kresba a panely dobře přehledně, děj soudržný.
  • Norri
    Bohové a smrtelníci je origin, který byl předlohou pro první film s Gal Gadot. Je staré, naivní a poměrně ukecane, ale je to i úžasně nakreslené a já jsem se zkrátka bavil. Je to příběh plný řeckých bohů. Asi jako Souboj titánů. Prostě příjemná pohádka, která neurazí.
    Retro origin je brutálně naivní a pitomý. A taky příšerně nakreslený. Ale zároveň je to úsměvné. Taková nechtěná komedie.
  • S4TW
    Asi nejlepší WW, co jsem četl (zase tolik jsem jich nečetl, tak řekněme nejlepší v DCKK). S gustem se tu propojuje klasický DC superhrdinský svět s antickou mytologií. Samozřejmě je to superhrdinsky přehnané, má to své berličky, ale zároveň to nikdy nepřekročí nějakou mez. Antická mytologie je nepřekvapivě dosti ohnutá, ale v tomto případě se to povedlo. Jako origin to funguje slušně, určitě se jedná o výborný odrazový můstek k této postavě. Navíc to má skvělou kresbu. Jednoduše se mi to četlo velmi dobře a pro mě docela nezajímavá postava se najednou stala více než snesitelnou. Závěrečný bonus je opět na velké pousmání, je to naivní a hloupé, není to tak hrozně jako komiksy z té doby obecně, ale jsem rád, že tahle doba komiksů už je dávno za námi.
  • Mleako
    Povedený pokrizový origin a pro mě asi nejlepší Wonder Woman z DC kompletu. A myslím, že tenhle book měli vydat v kompletu mezi prvními, pak bych si ty ostatní knihy s Dianou užil o něco víc, protože bych byl víc v obraze.
  • Tyfus
    Solidní čtení a velice dobře pojatý origin. Množství textu je příznačné době. Stránky s televizními zprávami mi hodně připomínalo návrat temného rytíře. Co se mi úplně nelíbilo, je kresba předposledního sešitu. Diana je tam tak divně tečkovaná, že vypadá jako chlupatá😀.
  • Spike
    Tak konečně zde vyšel poslední z restartů velké trojice z 80 let. Millerův Batman - Rok jedna, Byrneův Muž z oceli a teď i Wonder Woman. Hned zezačátku se sluší říct že jde o dílo povedené, v té době to musela být naprostá pecka, a přestože dnes je to už retro a zub času je na hodně prvcích vidět, své kvality si drží.
    Kresba funguje parádně, není mnoho kreslířů jako Pérez, kteří by dovedli být tak detailní i na tak malých obrázcích. Stačilo by dodat moderní koloring, a z vizuálního hlediska by komiks mohl vyjít klidně dnes. Co se týče příběhu, je chvályhodné co všechno se povedlo odvyprávět v pouhých sedmi sešitech. Jiní autoři by totéž nezvládli ani za celý run. Ano, tím se dostáváme k tomu, že počet panelů na stránce je místy hodně vysoký, a i na to že se píšou 80's, tak místy je to zbytečně popisné a ukecané. Tím trochu strádají akční scény, jelikož kvůli neustálému množství textu se tempo málokdy zrychlí nebo nějak mění. Jeden příklad za všechny - čtyři obrázky, kde Wonder Woman se dvěma ženami které zachránila běží z bortícího se domu, a místo aby se vyprávělo obrazem, musíme si přečíst: "Díky pozoruhodné rychlosti, kterou dostala již do vínku darem od vznešeného Herma, nejrychlejšího z bohů se Diana pohne tak bleskově, že se promění v rozmazanou šmouhu, a vynese nešťastné ženy z jejich zničeného domu těsně předtím, než se rozpadl na popel a prach!" Ehm... Kdybychom byli v 60. letech nebo četli adaptovaný román přivřu oči, ale tahle popisnost je už opravdu moc. Trochu teatrální dialogy ani tak nevadí, vzhledem k tomu že většina postav jsou bohové nebo prostě odjinud tak to k tomu asi patří. Líbilo se mi jak se původ a historie Amazonek vzala opravdu od nuly, a čtenář má tak komplexní zážitek. I samotný hlavní příběh není až tak přímočarý jako jindy a stihne se toho odvyprávět dost. Podoba a design některých bohů i jiných stvoření parádní. Ares adekvátní záporák, finále s ním docela mile překvapilo. Ostatní postavy také dobré, nikdo mi tu nevadil. Snad jen ta Wonder Woman je tu až moc (charakterově) plochá a jako k postavě jsem si k ní nedokázal vytvořin žádný vztah, tady je to prostě jen nástroj bohů, ne charakter. Abych nekřivdil, je ale klidně možné, že i když my se to nedozvíme, nacházíme se na začátku série a zde máme včetně kompletní historie Amazonek, originu a hlavního příběhu docela dost děje, takže postava Diany se třeba začala rozvíjet až později.
    I když kniha sama o sobě není nějaký extra špalek, díky množství panelů a textu v nich je hodně těžké přečíst ji na jeden zátah, a musel jsem ji odkládat. S trochou té korekce by ale tenhle origin mohl fungovat i dnes, což je asi to nejlepší doporučení. Jen nechápu, proč tohle nevyšlo jako první kniha s WW v kompletu na seznámení s postavou. Bonusový sešit je naivní a úsměvný jak už to tak bývá, takže klasika Golden age. Pozoruhodné ale je, že i přes aktualizaci a modernizaci jistých prvků zůstává origin WW pořád v základu stejný, prostě proč spravovat co není rozbité. Pokud někdo DCKK zatím jen sbírá a čtení nechává na později, rozhodně doporučuji začít číst tuhle Wonder Woman jako první. Seznámení je to skutečně vyčerpávající. Asi nehrozí že by vás to chytlo a slupli jste to najednou, to rychleji přečtete dva jiné booky za sebou, ale rozhodně to za přečtení stojí. jen se nenechat odradit tou náloží textu. Na druhou stranu chcete-li si odpočinout od moderního komiksu plného celostránek a dvoustránek plných samoúčelných póz a kreslířské exhibice kde je textu minimum, tohle je asi vhodná alternativa.
  • Darth Raelchi
    Naprostá spokojenost. Ano, už to má ten nádech dob minulých - myslím komiksových - ale ničemu to nijak zvlášť nevadí. Na ukecanost a roztáhlost akčních scén, resp. návaznosti jednotlivých scén na sebe, se dá zvyknout a vyvažuje to propracovanost, profesionální přístup a kvalitní scenáristická práce. Peréz mě baví čím dál tím víc a Wonder Woman také. Čím dál víc si užívám ne-batmanovské příběhy, které jsem jednu dobu hltal jak jeden kopeček zmrzliny za druhým. Dnes už to mám trochu posunuté a potřebuji něco, co mě praští do hlavy. Tady se mi opravdu líbí to ctění antické tradice a její naprosté přetavení v něco tzv. moderního. Myslím si, že by takový příběh přežil i dnes, nebo aspoň jeho kresba. Nelze nic vytknout a pro mě je to kvalitní čtení. K 5 hvězdičkám chybí pouze ojedinělost a originalita, což vzhledem k inherentní povaze postav jako je Wonder Woman nelze očekávat. Vždycky to bude do jisté míry předvídatelné s předem danými hranicemi, ale i jako takový příběh, mě může pobavit a něco mi dát navíc. Tady se stalo. Spíš bych raději dal 4,5, ale co už...
  • Lenny
    Skvělej origin, v určitých částech by prospělo zvýšit tempo.
    Víc na http://www.youtube.com/watch?v=aybTlxqTJHI
  • rewkon
    Na dnešní dobu to může být pro někoho trochu ukecané ,ale mně to nevadilo jako origin wonder woman fakt není špatný na to ,že to vyšlo v roce co jsem se narodil :-D .
  • karl173
    V této knize se nachází velmi zajímavý a dobrý příběh, který se ovšem stává těžko stravitelným pod tíhou velkého množství textu, který sám o sobě není zrovna moc čtiví. Já osobně jsem si tedy musel čtení této knihy rozdělit na etapy, abych mohl příběh lépe strávit. Dost mi to dopomohlo k tomu, abych si příběh užil co nejvíce. Peréz se příběhu chopil slušně, ale dle mého názoru mohl příběh napsat mnohem svižněji. Navíc mi zde vadí například zpravodajství, které jakoby nahrazovalo popisové bubliny ze starší doby. Kresba ačkoliv není špatná, tak je také na svojí dobu už poměrně zastaralá a jen mě tak utvrdila v tom, že Peréz chtěl stvořit komiks ze 70. nebo dokonce 60. let. I přesto se ale jedná díky zajímavému příběhu o poměrně dobrý komiks. Retro bylo už jen takovou třešničkou, kterou jsem velmi vřele uvítal, jelikož mě zajímalo jak tvůrce Wonder Woman svoji superhrdinku představil světu. Za mě 65%
  • hroubek
    Tohle je velmi dobrý komiks na seznámení se s Wonder Woman a řeckou mytologii. George Pérez na to jde o začátku a zkouší přijít s novými věcmi a upřímně je to dobré čtení. Povedlo se i zasazení do konce Studené války, namísto První a Druhé světové války. Dost se mi líbilo, že se Pérez dlouho věnuje bohům, Amazonkám a jejich problémům a samotná Diana nemá z počátku tolik prostoru. Velmi příjemně mě překvapil hlavní souboj s Bohem války, protože byl jiný, než jsem čekal. Komiks má krásnou kresbu, čte se dobře, ale je hrozně, hrozně moc ukecaný. Opravdu se těším, až si jednou přečtu komiks s Wonder Woman, kde nebude tuna dialogů. Ve výsledku jsem hodně spokojený.
  • Doppelganger
    Až jsem byl překvapený, jak moc se mi tento origin líbil. S přehledem nejlepší ze čtveřice WW komiksů z DCKK (což upřímně není moc těžká práce).
  • daon
    Skvele retro (1987) od Péreza. Je to vlastne Dianin restart (Vol. 2 #1-7), cize na nejaky extra novy pribeh z paralelneho vesmiru pre najnarocnejsieho citatela nezostava priestor. Urcite vsak lepsie dckacko, nez to minule skoro odpadove cislo, ale zas to dalsie bude klenot (Batman: Muž, který se směje/Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světě)!
  • cyboy
    Dalsi origin, nicmene pojaty pomerne zesiroka. Kdyby se to neutapelo pod zaplavou mnohdy zbytecneho textu, tak by to bylo fajn, i kdyz Areova dejova linka by se dala popsat dvema vetami. Ocenil bych vic kvalitnich pribehu s WW, ve kterych se nebude resit jeji puvod, protoze cteno po x-te to jaksi ztraci na zajimavosti.
    70%
919124
Četl/a (76)
159753258x, 2scha, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Django, Doppelganger, DracoAn, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, MEGA, Mercurio, mineralk, misa, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Norri, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petrSF, PH79, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, tom173, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, TZcomics, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(230)
159753258x, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daon, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, disclose, Django, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, oru, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrik1710, petrSF, PH79, Piros0013, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, saja, Sajmon, Schirru, Schramm, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, gwen666, Sebastian the wise, Venomslav12stars
Shání (1)
Venomslav12stars