Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Dvojice autorů nás v tomto komiksu provádí dějinami filozofie vtipným a svižným způsobem. Myšlenky západních velikánů se zde otevírají úplně pro každého a zbavují nás strachu z velkých jmen jako Platon, Aristoteles, Descartes nebo Nietzsche. Mnohdy neprůchodné myšlenkové systémy se vám rozvinou v dlani a probudí zájem o to, jak se naše západní civilizace vyvíjela až do současnosti.

Scénář
Kevin Cannon, Michael F. Patton
Art
Kevin Cannon
Obálka
Kevin Cannon
Lettering
Ivan Brůha
Překlad
Michal Prokop
Redakce
Jan Grabec, Růžena Hedrichová, Vojtěch Staněk
Žánry
filozofický, naučný
ISBN/ISSN
978-80-242-6269-7 (Pragma (Euromedia Group, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
178 x 255 mm
Tisk
černobílý
Stran
176
Cena
299 Kč
Originál
The Cartoon Introduction to Philosophy (Hill and Wang, 2015)
Varianty
Komiksová filozofie (2. vydání) (2023)
Komiksová filozofie (2019)
  • mcleek
    mcleek13.5.2019 15:33Komiksová filozofie
    Zajímavý úvod do problematiky pro absolutní laiky i lehce poučené čtenáře. Coby absolvent filozofické fakulty publikaci doporučuji. 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.3.2019 23:14Komiksová filozofie
    Na tuhle knihu jsem se těšil, jakmile vyšla. Poté, co o ní Walome prohlásil cosi ve smyslu, že ho takhle hipsteřina nezajímá, jsem se na ní začal těšit dvojnásob. Filosofii samozřejmě miluju, ale dostatečně se jí nevěnuju, takže toto teoretické opáčko jsem přesně potřeboval. Zdejší humor a žoviálnost mi zde moc nesedly, ale mnoho položených otázek a řešených problémů jsou více než zásadní. Ne, že by mě přivedly do nějakých nových a neznámých vod, ale komiks shrnuje problematiku více než hezky. Herakleitos jako průvodce velmi zajímavě předkládá ke většině otázkám řadu pro i proti. Zvláště oceňuji, že velký prostor byl věnován mému oblíbenému "mystériu", a to sice problematice svobodné vůle. Bohužel, je to stále jen úvod, takže mnoho nakousnutých filosofických jablek končí odhozených v dál a nedořešených, do hloubky neprokousaných, neprobádaných. Tak či onak platí, že večer nad touto knihou mi dal asi více než celý rok čtení všech ostatních komiksů.

    Celkový dojem: 80%
  • Tomeek
    Tomeek10.3.2019 19:56Komiksová filozofie
    Není to špatné, ale trochu mě to zklamalo. Jednak už název, který v originále zní Kreslený úvod do filosofie, byl změněn na komerčně nepochybně lákavější Komiksovou filozofii. Přestože filozofie znamená "milovat temnotu" (na rozdíl od filosofie, což znamená "milovat moudrost") a přestože tak český název slibuje více, než kniha může nabídnout. Některé výtvarné provedení filosofických principů je také poněkud matoucí - za všechny hned demonstrace Aristotelovy logiky na začátku, kde pod Hérakleitem sice praskne jeden stupeň, ale celý žebřík se nezhroutí, jak by mělo vyplývat z předchozího výkladu. Ale každopádně nadprůměrná knížka.
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.1.2019 21:11Komiksová filozofie
    Velmi sympaticka publikace.
    Behem cteni mi sedmileta dcera koukala pres rameno a nakonec jsme to precetli spolu jeste jednou a dlouze si o tom povidali. Uz nestihnu dat detem v peti letech Aristotela (jak mi prorokoval kamarad), ale tohle je opravdu dobry odrazovy mustek. Pro sedmilete deti je to porad jeste narocne, i kdyz se autori snazili o zjednoduseni v maximalni mozne mire, ale nakonec se nemohli vyhnout alespon pojmenovani principu a teorii a v tom budou deti spolehlive plavat. Kazdopadne pokud se budeme bavit o konceptech, tak tam neni moc veci, ktere by podobne stare dite neumelo pochopit. Na samostatne cteni to vidim az tak kolem desateho roku.
    Jednoduse (nekdy sice az prilis zkratkovite) podano, sympaticky nakresleno.
    Chtel jsem dat 80%, ale za obhajobu Nietzscheho pridavam 10%, takze:
    90%
44