Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Thorgal, osudem pronásledovaný poutník časem i prostorem, znovu bloudí nečekanými cestami, jež se zaplétají vlivem jeho nezvyklého původu, bohů a všech postav, které doposud potkal nebo k sobě ještě více připoutal.

Omnibus „Neviditelná pevnost“ uzavírá stejnojmenný cyklus, který započal titulem Sluneční meč, a v albech Neviditelná pevnost, Znamení vyhnanců, Ogotajova koruna, Obři a Klec přináší nejen další příběhy statečného a zároveň mírumilovného vikinského bojovníka, ale také jeho rodiny.

S identitou Šajgana Nemilosrdného se v odloučení od svých blízkých snaží čím dál tím více zaplnit další prázdná místa ve své minulosti, ale je možné, aby se mu to podařilo po boku Kriss z Valnoru, která jej chce jen pro sebe a své vlastní účely? Přispět k tomu mohou neobyčejné schopnosti jeho dětí a dědictví lidu z hvězd, ale kdo ví…

Obsahuje původních pět alb série Thorgal, vydané nakladatelstvím Le Lombard:
Thorgal #19: Neviditelná pevnost (Thorgal #19: La Forteresse Invisible, 1993)
Thorgal #20: Znamení vyhnanců (Thorgal #20: La Marque des Bannis, 1994)
Thorgal #21: Ogotajova koruna (Thorgal #21: La Couronne d'Ogotaï, 1995)
Thorgal #22: Obři (Thorgal #22: Géants, 1996)
Thorgal #23: Klec (Thorgal #23: La Cage, 1997)


Scénář
Jean Van Hamme
Art
Grzegorz Rosiński
Obálka
Grzegorz Rosiński
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Lucie Kučová, Alena Mrázová
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-252-4441-8 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
207 x 289 mm
Tisk
barevný
Váha
1150 g
Stran
240
Cena
699 Kč
Originál
Thorgal #19: La Forteresse Invisible, Thorgal #20: La Marque des Bannis, Thorgal #21: La Couronne d'Ogotaï, Thorgal #22: Géants, Thorgal #23: La Cage (Lombard, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997)
  • faster86
    faster8626.12.2021 00:21Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Když máte absťák po vikinkách tak je Thorgal slušné šidítko (myšleno celkově nejen tato kniha)

    Vydání 5ti sešitů v jedné knize je super a snad bude albatros pokračovat.

    Obsah knihy je takový fajn, kde se autor nezamotá moc do cestování v čase, kde příběhy bez thorgala jsou nejlepší z knihy, kdy sešit s obrama je prostě hovadina, prostě fajn šidítko.
  • honzilee
    honzilee22.12.2021 08:53Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Přestože omnibus obsahuje díly 19 – 23, komiks si užijí i ti, co o Thorgalovi v životě neslyšeli. Hlavní hrdinové sice mnohokrát odkazují na události a postavy minulé, vždy hned dovysvětlí v jedné větě, co se stalo a grafickou novelu si můžete přečíst a vše pochopit bez znalosti předchozích dílů. Proto bych klidně komiks doporučil pro ty, co s Thorgalem chtějí začít. Souborné vydání Thorgalovi sluší, děj je tak ucelenější. Po přečtení vám zůstane úsměv na tváři, protože to je tak nádherný příběh s krásným koncem, že vám zůstane dlouho v hlavě. Nezbývá než doufat, že i další díly budou vydány v omnibusech. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2021/11/16/recenze-thorgal-neviditelna-pevnost-omnibus/
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš9.12.2020 07:06Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    „Každý má v hloubi svého já neviditelnou pevnost a démony, kterým čelí.“ Skvostný omnibus obsahujúci 5 albumov v jednej ucelenej a tvrdej väzbe, čo je pre tuzemského fanúšika splnený sen. Úžasná Rosińského kresba je detailná, ale zároveň podnecuje predstavivosť. Toto bezpodmienečne musí mať každý normálny Thorgalov fanúšik. Van Hammeho scenáre jemne drhnú a vidno, že Thorgal vychádza už od r. 1977 a je zrejme čoraz ťažšie vymýšľať zápletky viď. limonádovo-telenovelové zvraty typu minutia sa na mori alebo pomsta ohrdnutej potenciálnej milenky. Spätne sa omnibus môže javiť čiastočne ako dejovo slepá ulička, ale tak proste Thorgal sa snažil ochrániť svoju rodinu a nakoniec ju tým paradoxne ohrozil ešte viac, takže pokus vyhodnotil ako neúspešný a vrátil sa opäť na začiatok, niekedy to tak v živote chodí a zjavne to tak chodilo aj medzi Vikingami. Ak vás niektorý zo zošitov začne nudiť, spravidla hneď nasledujúci vám to dostatočne vykompenzuje. Jeden príbeh je realistický, druhý naopak čistá fantasy (Obři) a nechýbalo ani moje obľúbené sci-fi napojenie na legendárny thorgalovský run o zemi Qaa (Ogotajova koruna). Čiže za mňa napriek pár zakopnutiam (okrem miestami slabších scenárov možno menej atraktívna obálka – byť na mieste vydavateľa, asi sa s ňou viac pohrám a umiestnim na ňu koláž pozostávajúcu z obálok všetkých piatich zošitov) spokojnosť. Kladne hodnotím kvalitný papier a informácie o histórii projektu nachádzajúce sa na začiatku každého príbehu. Buďte s bohmi a snáď sa čoskoro vidíme pri novom dobrodružstve Thorgala, Aaricie, Jolana, Vlčice a, samozrejme, Mufa.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.1.2020 13:07Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Dlouho očekávané integrálové vydání Thorgala. Jen to svým způsobem vydání působí dosti komicky, když vidíte 19-23. Do toho všeho Egmont sice dovydal to, co oficiálně chybělo, ale nedovydal to, co reálně chybělo. Navíc ona představa, že někdo fakt má komplet - mně chybí 3 - tak ta realita v knihovničce vypadá fakt komicky. První 2 CooBoo ála Albatros, pak Modrá Crew, pak BBart v HC a ještě první vydaný sešit v ČR od S-Pressu - do toho se připletl Egmont a završí do integrálem. Ne, že bych nebyl šťastnej, ale vypadá to jako pěst na oko. Pořád si myslím, že kdyby se vydal Thorgal od 1 v integrálu, že by to šlo s prodeji lépe. Do toho i tak sám nechápu, že se tato kniha prodává málo. Pořád je to Thorgal, kterého tady kdekdo opěvuje a navíc v pevné vazbě a s 5 alby uceleného příběhu. Co víc si přát! Tak, kde je problém? Proč spousta lidí nadává, že Thorgal je nedovydaný a když už se něco rozjede, tak ticho po pěšině. Tohle je přitom i parádní Thorgal, který přitom nevyžaduje nijak velkou znalost předchozích příběhů. Ano, je to s nimi lepší požitek co si budem, ale jde to i tak, což opravdu oceňuji. Rosiński a Van Hamme v nejlepší síle. Sám se těším na další příběhy a mám možnost je číst elektronicky, ale mně to za to nestojí a raději si počkám na pořádnou edici.
    Kdo zvažuje koupi tohoto příběhu, ať neblbne a upaluje do obchodu. Tady vše funguje, jak má a hlavně je to pořád Thorgal. Skvělý a temný příběh v 5 albech tady máte a fakt to baví. Thorgal dostává nálož a líbí se mi ta lidská stránka příběhu a kolem postav. Za spoustu věcí Thorgal nemůže a přesto jsou ty následky fakt nepříjemné. Já jsem pořád nadšený a i když už nejsem ten malý kluk, který čítal Dítě hvězd do zblbnutí, pořád mě to baví, jen v Thorgalovi hledám jiné hodnoty. Za mě plných 5.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.6.2019 13:54Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Velký respekt za to, že se to takhle vydalo v omnibusu. Přestože se jedná o prapodivnou thorgalovskou směsku dobrodružství, fantasy a sci-fi, prostřední sešit Ogotajova koruna si neodpustil zápletku s cestováním v čase a s tím souvisejícími časovými paradoxy, na což jsem strašně alergický, úroveň sešitů mírně kolísá, a člověk se vlastně nemusí moc bát, že by to Thorgal nějak nakonec nedal; čte se mi to jako vždy dobře a mám tuhle sérii hodně rád.

    Celkový dojem: 80%
  • SHORTY
    Občas se mi stane, že zajdu do knihy se podívat co mají nového a k mému úžasu mě něco překvapí. V tomto případě mě překvapilo vydání Thorgala v pevných deskách a obsahující hned pět sešitů. Vydavatelství má za to ode mě velkou poklonu, jelikož takováto vydání si Thorgal určitě zaslouží. Thorgal je prostě pecka, kdokoliv má rád fantasy, čestné muže, dobrodružství, vikingskou mytologii, tak se mu komiks prostě musí líbit. Za mě 100%.
  • trudoš
    trudoš editor16.4.2019 07:00Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Měl-li bych hodnotit alba samostatně, asi bych do plného počtu hvězd u každého zvlášť nešel, ale takhle v celku mají i ty slabší díly dějové uplatnění. Především Neviditelná pevnost lépe vyznívá jako úvod k širšímu dramatu, než plně samostatná epizoda. Jakmile se však stanoví hranice ústřední zápletky, začnou se události zamotávat velmi nápaditým způsobem, přičemž Jean Van Hamme neopomíjí ani původní prvky science fiction, které tuhle fantasy sérii tolik proslavily.
    Takže jako celek naprosto dokonalé, snad jen, že po ukončení všech těch peripetií si čtenář uvědomí, jak moc to bylo všechno nucené - tedy Thorgalovo rozhodnutí opustit své blízké, aby je neohrozil svou přítomností. Paradoxně přitom způsobí pravý opak. Ovšem jednotlivé dílčí zvraty jsou perfektní a opět dokazují, že autoři jsou schopni udělat prakticky cokoliv jen proto, aby svým postavám znepříjemnili život. A zase jednou jsem si uvědomil, co mi na této sérii vyhovuje nejvíc - není to epos o hrdinství, ale epos o lidství.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.2.2019 09:36Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    No tak já mýtus o genialitě Thorgala udržuji rozhodně dál, protože v rámci žánru (odpočinkové čtení, fantasy komiks) nic moc lepšího zkrátka stále neznám a docela by mě tedy zajímaly ty první příčky, pokud je Thorgal pro některé komentující průměr. Kresba zůstává i přes jistý minimální vývoj na vysoké úrovni, scénář je sice už trochu repetitivní a hlavní motiv zápletky už poněkud absurdně vychtěný, ale stejně mě ten svět dokáže vtáhnout jako málokterý jiný. A možnost si konečně vychutnat celistvě několik "sešitů" najednou je prostě báječná, prosím, už nikdy nijak!
  • erik
    Thorgal je tradične priemerná fantasy, ktorá si svoj vrchol odbila v dieloch 14-16 (Aaricie, Vládce hor a Vlčice) a možno ešte v Alinoë. Pozornejší z vás si isto všimli, že až na jeden prípad ide vždy o príbehy, kde sa Thorgal takmer nevyskytuje. Aj v tejto súbornej knihe je jeden taký príbeh a je skvelý. Hlavný dej je však tradične "obyčajný" a púť od zabudnutia cez časové paradoxy je "thorgalovsky" mdlá. Každopádne som rád, že je u ďalší pokus o vydávanie európskej klasiky.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš8.2.2019 16:51Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Stále platí, že mne u fantasy Thorgala baví přesah do mytologie, historie a i filozofie. Stále platí, že jde o bohatý vesmír, který není postavený na hrdinství, ale na lidskosti. Dobře se mi čte a ještě lépe se mi na Thorgala kouká. A za zmínku stojí, že Thorgala konečně vohnula Kriss. Jen škoda, že u toho Thorgal pořád skuhrá:).

    Libí se mi, že tentokrát Egmont vydal čtyři alba najednou a tím se příběh uzavřel. Nu, ještě zbývá šest alb, které napsal Van Hamme, tak snad též vyjdou u stejného vydavatele a pěkně pohromadě nebo v horším případě jako dva sešity a následně jedna kniha (Barbar).
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš2.2.2019 16:32Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Thorgalovi mohu dát za sebe jenom to nejlepší hodnocení. Do příběhu jsem se okamžitě ponořil a musel jsem to co nejdříve dočíst. Linka se ztrátou paměti dnes není kdovíjak objevná, ale vůbec to nevadí. Tvůrci rozjeli sérii událostí, kvůli nimž si Thorgal i jeho rodina musí prožít několik let odloučení a těžká utrpení, zatímco se obě strany snaží o nápravu, kterou se neustále a celkem úspěšně pokouší hatit zrádkyně Kriss s Valnoru. Občas to dokonce hodně připomíná strasti řeckých antických hrdinů a z komiksu mám spíš dojem zdařilého eposu (droboulinká podobnost s Odysseou), ačkoliv třeba v albu Ogotajova koruna zase přijde na řadu přesah do sci-fi. Nicméně v tom vidím velmi příjemné zpestření a mám radost ze způsobu, jak autoři dokáží příběhy provázat a vyprávět jednotlivá dění.
    Forma omnibusu je skvělá a jsem nekriticky nadšen (omlouvám se, že tady nedokážu být objektivní; Thorgal je můj morální vzor hrdinství, který dnes málo vídám), takže za sebe určitě doporučuji.
  • louza
    Všeobecný, dvacet let starý mýtus, že Thorgal je geniální a top evropa snad nemůže myslet dnes už nikdo vážně. Na druhou stranu Thorgal nikdy úplně neupadl do plebsu a i když stejně jako v případě začátku Neviditelné pevnosti autoři tápou co s tím proboha ještě, vyjde jim z toho nakonec vcelku slušný drámo jehož trivialita tkví v prostém faktu, že udatný rek se rozhodne jít domů. Jednoduché to ale opravdu mít nebude on ani ti druzí. Příběh je vcelku konzistentní a dává víc smyslu v jedné knize než rozsekaný do žiletek. Právě omnibusí formát dokazuje, že ucelená kniha je víc než součet všech částí. Navíc když zpracování fakt pěkně sedí. Formát formátuje, barvy barví, pevná vazba pevní a papír to všechno krásně zpapíroval. Po třiceti letech konečně vydání Thorgala, které dává smysl a ne jen plácnutí do vody. Čechy jsou možná v Evropě, ale tady jsme v Čechách. A Čechy jedou na boocích, ideálně v pevné. Bravo.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.1.2019 01:25Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Som rád, že Thorgal pokračuje ďalej a páči sa mi aj forma omnibusu.

    19. Neviditelná pevnost - Úvodný diel je však veľmi slabý a patrí k tým najhorším Thorgalom, čo u nás vyšli. Už Sluneční meč bol veľmi zlý, no kvalita sa veľmi nezlepšila. Celý ten príbeh tohoto dielu je dosť pritiahnutý za vlasy a síce sa tu objaví viacero postáv z minulosti, scenáristicky to teda veľmi zaujímavé nie je. 2/5*
    20. Znamení vyhnanců - Výrazne lepšie ako posledné tri časti a vôbec tomu neškodí, že tu Thorgal vôbec nie je. Scenár je dostatočne pútavý, ponúka dostatok zaujímavých postáv, dvakrát dokáže poriadne prekvapiť a celkovo je to príjemný diel pripomínajúci tak trochu dokonalú Vlčicu (Thorgal č.16). 4/5*
    21. Ogotajova koruna - Tento diel dokáže hneď na začiatku zaujať a poriadne šokovať. Potom to síce začína byť celé dosť prekombinované sci-fi a nie úplne mi to sedelo, ale zaujímavé to rozhodne bolo. Taký priemerný Thorgal. 3/5*
    22. Obři - Príjemný Thorgal plný nápadov. Na úvod znovu nečakané prekvapenie v deji a potom zaujímavé dobrodružstvo v krajine obrov. Páčilo sa mi to. 4/5*
    23. Klec - Posledný diel z tohoto omnibusu ma až tak nebavil. Síce sa celé finále odohráva na ostrove, kam príde pár hnusákov robiť problémy, ale chýbajú tomu zaujímavejšie nápady a aj likvidácie zlosynov sú dosť nudné. 2/5*

    Za celý tento omnibus dávam 3/5*. Kvalita je dosť kolísavá, ale bolo to fajn čítanie a snáď sa čoskoro Thorgal znovu vráti :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.1.2019 22:10Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Jeste porad nemuzu uverit, ze to vyslo, i kdyz uz to mam prectene.
    Pet dilu, tvoricich dohromady jeden velky pribeh.
    Bezva, snad bude dalsi "omnibus".
    80%
26156
  • Dinik
    No já bych spíš uvítal pokračování směrem k nejnovějším dílům a prokladat to třeba těmi soubory od jedničky.
    Jinak anglické vydání moc nedoporučuji, protože ho vydavatel zcenzuroval a dost neumele odstranili nahotu.
  • stnly
    Napsal jsem Albatrosu minulý víkend a v pondělí jsem měl odpověď. Píší, že by první díly rádi vydali v souborném. Ale majitel práv teď upravuje podklady a ze starých jim nedovolí tisknout. Na soubor vydání od jedničky si tedy budeme muset chvíli počkat.

    Zní jako skvělá vyhlídka, vypadá, že bychom se za nějakou dobu mohli dočka. Imho, začínám věřit tomu, že budeme mít radost :D
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš8.10.2023 17:47Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    No začali 19. protože předchozí už tu vyšli dříve no...psal sem jim dvakrát a dvakrát neodepsali...já bych si na to teda nevsadil že začnou od 1. dílu, ale rád bych se pletl...
  • stnly
    Achjo — proč nezačnou od prvního?! Nějaké sešity doma mám, ale nejradši bych měl komplet od jedničky v souhrnném. Kdo může začít 19. dílem? Třeba se báli, že ty první mají nižšíí kvalitu v porovnání s pozdějšími, kdy už si Rosinski a Van Hamm notovali dokonale?

    Už nad českým Thorgalem asi definitivně zlomím hůl i když je to součást mého dětství (Dítě z hvězd). A nakoupím v EN.

    Nevíte, jestli se plánuje i 1 — 5, atd.? prostě souhrnné do 19ky v češtině?
  • yogi
    Já nevím, mě ta cena přijde v pohodě, je to 6 dílů, koupím na netu tak za 750Kč, čili jeden díl za 125 plus minus, folie v ceně.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.9.2022 21:26Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Na takové ceny bychom si asi měli začít zvykat, minimálně někde. Jako jo, je to fajn, ale zase je tam červíček pochybností, že se vydá pár takových dílů, aby to pak od jedničky nikdy nezačalo. Kdy dost lidí bude čekat, a až se ukáže, to fakt v téhle úpravě budou dělat od začátku, tak ty omnibusy vydané jako první už budou fuč. :-D
  • Light
    1190,- :D Ok, tak Thorgala asi tedy oželím.
  • royan
    https://egmont.cz/tituly/78207122/thorgal-barbar-omnibus-24-29/

    Tak to je náhoda :) na stránkách Egmont je další kniha.
  • royan
    To neví nikdo. Albatros sliboval další integrály a zase je ticho po pěšině.
  • erzad
    Vite nekdo kdy ma vyjit dalsi dil Thorgala?jestli ma vubec vyjit .diky
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.8.2019 12:30Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Kazumaki: To bohuzel nevim, ale kdyz cekali 1000, tak bych si tipnul ze vydali alespon 1200.

    Ale jinak je fakt, ze Thorgal je v cechach proste prokletej, na cemz se samozrejme podili tech x vydavatelu, neskutecne dlouhe rozestupy vydavani a nesehnatelnost starsich dilu. Takova pecka, aby nekdo porad vydaval dotisky a slo sehnat vsechny dily, to zase neni, resp. ctenarska zakladna evidentne neni a nebyla takova, aby to davalo smysl. Ale fakt je, ze je to skoda, protoze ve srovnani s nekterymi angloamerickymi komiksy co u nas za poslednich par let vysly (a evidentne se prodavaji), je Thorgal vyslovena perla.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš14.8.2019 10:57Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    A je známo, jaký byl náklad? Nikde jsem to nenašel.
  • rajot
    Z pohledu zvenčí, a nemá těch "minimálně 1.000 prodaných kusů" trochu velký voči? Vzhledem k tomu, jaký jsou prodejní čísla jinejch komiksů když to čas od času pronikne ven, tohle číslo mě dost zarazilo teda. Ale třeba mě někdo opraví ... Osobně jsem do toho nešel z podobných důvodů jako Light nebo lantan1, začínat s nějakou sérii od prostředka mi nedává smysl.
  • Gmork
    Darker: Já patřím k těm fanouškům, kteří mají Thorgala hodně rádi, čili jsem si ho kdysi zkompletoval od polského Egmontu, i ty vedlejší série. To české vydávání by umořilo i vola, takhle už to mám vyřešené. Tuhle českou knihu už jsem si pochopitelně nekoupil.

    http://imgup.cz/images/2019/08/14/P1010012.jpg
  • Light
    Ať to začnou vydávat od jedničky, pak dostanou moje prašulky. Nechce se mi začínat 19. dílem série.
  • Darker
    Darker mecenáš13.8.2019 07:24Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Já jsem rád za každý díl, ať to má jakýkoliv formát. Ale Thorgal je prostě prokletý, ten tu celý nikdy nevyjde. Někteří to chtějí mít v jednom formátu, další to chtějí číst od začátku a skončí u třetího vyprodaného dílu z bývalé Modré Crwe. A ti, co to fakt nevydrželi, tak už to mají doma komplet v polštině nebo jiné jazykové verzi. Ani se těm prodejům nedivím.
  • Norri
    Norri mecenáš12.8.2019 23:25Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    A čemu se diví? Spousta lidí určitě stejně jako já čeká, jestli to tentokrát myslí vážně a nebo to je zase jenom další nekoncepční pokus. Ať ukážou, že to myslí vážně a potom ať začnou počítat.
  • lantan1
    U mě je třeba ten problém, že jsem se o čtení/sbírání komiksů začal zajímat teprve před 3 roky. Thorgal mě sice zajímá, a tohle bych i koupil. Ale nemám předchozí díly. A vadí mi jak to vycházelo u různých vydavatelů, některé už se nedají sehnat (jsem tak trochu kompletista, pokud tu sérii nemůžu mít celou, tak mě to dost odrazuje).
    Kdyby se rozhodli to dělat od jedničky formou těchle omnibusů, to by byla pecka.
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.8.2019 17:33Thorgal #19-23: Neviditelná pevnost
    Z jednoho nejmenovaneho zdroje - Thorgala se dosud prodalo pry jen nejakych 850 kusu a Egmont s nim pravdepodobne nebude pokracovat, protoze minimalne chteli prodat 1000 kusu. Tak nevim, 150kusu zas neni tolik, mozna kdybychom si to koupili podruhe...
Četl/a (57)
2Hitman3, adevr, AlmightyMates , autokineton, binnmode, calvin10, Cemino, Crics, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, DEmnoG, faster86, flipflop, foudy, Georgíno J., goldschmidchen, Grrr, honzilee, house192, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jestrab2, jiskra, kallenved, kaylin, Killingjoke, Kraken, majer, mgeralt, mineralk, monte walsh, Moyek, Mr.Plysh, NecRoman, Nezbi, Noci, oleav, pechna, radimisko, RadimNemec, Schirru, SHORTY, Spacecore, spagr, start05, t0mas, tacmud, the.kasztan, trudoš, Velkej šéf, Zbysek2410, zgrywus
(139)
2Hitman3, 2scha, adam.ra, adevr, Alfi, Alfred, AlmightyMates , arnecht, autokineton, Azbest, bboorreekk, bd71, Beng.D, Benji, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, calviti, Cemino, cobe, Corvus, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, DEmnoG, Dinik, disclose, DracoAn, Erich, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, filosh, Final, flipflop, Fox01, FrankieOndatra, Garp, Georgíno J., Glumal, goldschmidchen, Greyman, Grrr, guseppe, Hades, hellblazer, herbert, herrman, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, James, Jestrab2, jiskra, kallenved, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, komik.sx, Kraken, kucik, lantan1, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, maara, Macek78, Mamut12, Marvin, mcleek, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, mineralk, mirror, Mitthrawnuruodo, monty.cl, morbn, Moyek, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, Paldini, pavel, pechna, porculan, Poseidon1978, Premek, puolpm, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Ricarderon, royan, Saran, Schirru, SHORTY, Skot, sleepless, spagr, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, trudoš, tulipstros, VasaX, Velkej šéf, vranakx, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yogi, Zbysek2410, zgrywus
Chce (6)
barthez, cybern, Filios dVekerec, Grynca, Schramm, T3ss
Shání (1)
afri
Nabízí (2)
Grrr, pavel