Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Na Zemi se má konat obřad, při kterém se zpečetí mírové urovnání mezi Pozemšťany a Sandžary. V nejnevhodnější dobu ale dorazí lid galaktických kočovníků, kteří si říkají Rapakhunové, a najednou hrozí, že celý sektor znovu upadne do občanské války... Jediný, kdo tomu může zabránit, je pár složený z donedávna válčících stran. Pár, jehož úspěch si vlastně ani nikdo moc nepřeje.

Obsahuje původní dvě alba série Orbital, vydané nakladatelstvím Dupuis:
Orbital #03: Nomádi (Orbital #03: Nomades, 2009)
Orbital #04: Zkáza (Orbital #04: Ravages, 2010)


Scénář
Sylvain Runberg
Art
Serge Pellé
Obálka
Serge Pellé
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-651-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
376 g
Stran
120
Cena
249 Kč
Originál
Orbital #03: Nomades, Orbital #04: Ravages (Dupuis, 2009, 2010)
  • Django
    Django mecenáš4.3. 19:23Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Příběhové mnohem lepší jak předchozí dva díly, celé to je takové uvolnenejsi.
  • p3tris
    p3tris30.5.2022 10:54Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Pokračování mě rozhodně nezklamalo. Naplno se tu ukazuje, jak lidé dokáží nenávidět něco pouze proto, že tomu nerozumí. Což se zde týká kočovných Rapakhunů a jejich obětních rituálů. Také je zde naznačeno, že ani u Sandžarů není všechno růžové a velkou roli hraje politika a s ní spojená korupce. A v neposlední řadě se dozvíme i něco z Calebova mládí, na které rozhodně nemůže být pyšný. Malý prostor také dostal případ z minulých dílů, který se ani zdaleka nedá počítat za vyřešený a pravděpodobně se k němu ještě vrátíme. No a ten několikrát zde zmiňovaný konec? Sám jsem zvědavý, jak se s ním autoři popasují.
  • SickNail
    SickNail mecenáš9.2.2022 00:07Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Opäť paráda, s prepojením na prvé diely a retrospektívou, ktorá pekne dopĺňa nezodpovedané diery v príbehu. Pevne verím, že dielikov v skladačke bude pribúdať stále viac a viac. Na druhej strane mi trochu vadili prehnané skoky v čase: "veď čitateľ si domyslí ako sme sa tam dostali, alebo čo sa zatiaľ stalo... " chcelo by to viac priestoru. Takto sa občas cítim byť ochudobnený. Chcem viac! :)
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.8.2021 20:40Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Slušné pokračování akce této kulturně citlivé dvojice a všech uvědoměle korektních kolem.
    Moc se mi to líbilo. Dynamické, nápadité, ty kecy o integraci atd.. stačily u předešlého dílu a dokážu si to s humorem odfiltrovat, takže já jsem spokojený a jednu hvězdu navíc za ten konec. Takové konce mám rád a nebývají úplně běžné. I když...konec...?
  • davefa
    Určitě to neztratilo nic z rozjetého potenciálu prvních dvou dílů. Hlavní hrdiny už známe, a tak mi přijde, že to i trochu víc odsejpá a člověk se snadněji zorientuje v motivech a ději. Nicméně opravdu doufám, že u nás vyjdou i další čtyři zbývající díly, protože by byla škoda nepokračovat v takhle povedeném sci-fi. Toho u nás zrovna dvakrát moc nevychází a tak doufám, že Modrá Crew bude dál Orbital vydávat.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.12.2020 18:27Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Bohužiaľ slabšie, ako prvý diel. A už to nebol ani zďaleka najlepší komiks roka. Ale dal som mu s prižmúrenými očami 80%, pretože to bolo predsa len niečo nové, svieže, zaujímavé a originálne. V dvojke však musím ísť o 20% dole. Príbehu v mojich očiach veľmi pomohol návrat na Zem a konkrétne do krajiny zradných, temných, dusných a pochmúrnych močiarov, v ktorých sa deje niečo zlé. Mám toto prostredie rád, je príjemne hororové a úžasne atmosférické. Problém je v tom, že v močiaroch sme len v prvej polovici a potom sa presunieme už do podstatne menej zaujímavých kulís. Kde navyše behá priveľa postáv, u ktorých som si narýchlo nedokázal spomenúť, kto sú a o čo im ide. V tomto je druhý diel snáď ešte politickejší, než prvý. A to už je vážne čo povedať. Potešili ma flashbacky do Calebovho detstva a ako vravím super prvá polovica. Potom sa to ale celé nejako pokazilo. Otvorený koniec skôr nepotešil, než potešil, ale tak už to býva.
  • sedw
    Druhý díl vůbec nezaostává za prvním, místy ho dle mého názoru i překonává (hlavně zajímavostí jednotlivých ras). Pevně doufám, že s ohledem na konec u nás vyjdou i další díly.
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k18.6.2020 14:13Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    francouzké scifi je super škoda že vyšli jenom dva díly
  • SomeOne
    SomeOne2.11.2019 11:13Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Příběh je jednoduchý, neztrácel jsem se v něm. Kresba je stejná jako u prvního dílu, je docela hezká. Celkově se mi to líbilo více než první díl. Hlavně to strašně zajímavě skončilo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.8.2019 17:40Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Čekal jsem, že to bude lepší, ale bohužel se tak nestalo. Strašně roztříštěné a nekonzistentní. Kresba je fajn a dá se. Jenom mi ten "tintinovský" ráz (tečky místo očiček) moc nesedí v takovém komiksu, ale jinak to bylo vizuálně příjemné. Detaily, odstíny tmavých barev značící ponurost a cyberpunk jsou ok, ale to je si tak všechno. Motivy a pohnutky postav mi přijdou stěží uvěřitelné a do toho všeho to prostě neodsýpá. Čekal jsem pecku stylu Mass Effect, ale pokud toto má sloužit jako tzv. odrazový můstek pro Mass Effect, tak herní série z toho vytěžila maximum až nad-maximum. To je ale vše.
  • VanTom
    Opravdu výtečná kresba významně povyšuje nijak neobyčejný scénář, který má své momenty (napětí, nápady), ale opět nedokáže prodat meziplanetární premisu, postavy/rasy, vyladit poměr povídání/akce, ani to celé uspokojivě rozuzlit. Jo a končí doslova smrtícím cliffhangerem.
  • Multiverzum
    Multiverzum25.6.2019 14:52Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Skvelý vizuál a veľmi dobrý začiatok v močiaroch, ale v druhej polovici to úplne stratí dych. Kým jednotku zachraňoval fakt, že to bolo prvý raz a čitateľ s úžasom vnikal do nového sveta, v pokračovaní zisťujeme, že ten svet možno nakoniec nie je až taký pútavý.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/modra-crew-10-orbital-3-4/
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš27.3.2019 02:26Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Podepisuji se pod Norriho komentář v jeho plném znění i rozsahu a děkuji mu tímto za zapůjčení komiksu. Orbital je výborné scifíčko na jedno slupnutí a zároveň mé první setkání s novodobou řadou Modré Crwe. Předchozí tituly mě nijak zvlášť nezaujaly, evropské produkci navíc dvakrát neholduji (filmy, seriály a komiksy ze zámoří mi holt šmakují o něco více), ale zde musím pochválit zejména technickou stránku provedení a s tím ruku v ruce velmi sympatickou cenu knihy. Pro nás frankofonní negramoty, co si každý měsíc nejezdí nakupovat novinky do trafiky na Champs-Élysées, je to jedinečná cesta, jak ochutnat i nějaké to moderní evropské čtivo a nevyhodit při tom majlant za jednu padesátistránkovou žiletku. Pro CREW velký palec nahoru!
  • Norri
    Norri mecenáš14.3.2019 20:35Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Politický thriller ve sci-fi kulisách. Oproti předchozímu dílu (1 a 2) je tady (3 a 4) relativně málo akce a hodně politikaření. Až v poslední třetině to začne dostávat grády a konec je docela nečekaný.Je to docela fajn - opět zde probíhá vyšetřování a do poslední chvíle není jasné, jak to dopadne. Kresba opět super.
  • Doppelganger
    Doppelganger19.2.2019 15:06Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    krásně nakreslená ukecaná nuda plná nezapamatovatelných plochých postav, které ze všeho nejradši s vážným výrazem ve tváři pronášejí papírem šustící mini-monology, zatímco jejich nezapamatovatelní ploší kolegové dramaticky postávají kolem a čekají na svou šanci dramaticky si zašustit papírem.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš18.2.2019 11:43Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Četlo se mi to mnohem lépe než první dva díly a cením i zábavnější pasáže a "záporáka," ale stejně to v závěru působí dost vyčpěle.
  • rewkon
    rewkon14.2.2019 16:00Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Akční scifi jízda a ke konci zatracený cliffhanger. Přísahám jestli tu nevyjde další díl jdu číst francouzsky :-D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.2.2019 23:30Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Zakomponování našich Dejvic do komiksu prima, styl vyprávění též dobrý, zápletka napínavá... ale rozuzlení? Meh.

    Celkový dojem: 60%
  • perak
    Tak tady do tohoto dortu se autor snažil dát až příliš moc ingrediencí a nějak se mu to nepovedlo dopéct - měla to být akční sci-fi? detektivka? space opera?politická agitka převlečená do vesmírného hávu? od všeho trochu, ale nic pořádně. Příliš mnoho postav, mnoho cílů, co vyprávět, až se čtenář ztrácí o co komu jde a proč. Některá v první knize nakousnutá témata a intriky v druhé knize vůbec nejsou, což je škoda. Takže celkově spíše zklamání z nevyužitého potenciálu . Do případného dalšího pokračování bych přesto šel, ale k této knize se zřejmě vracet nebudu.
  • louza
    Slušný akční rozjezd se postupně komplikuje a diverguje do stejně zpolitizovaného bahna jako první dvě knihy. V půlce opět nevíte kdo je kdo, která rasa je která a i detektivní zápletka je celkem slušná podpásovka hodná aspiranta na začínajícího podprůměrného autora šestákových kriminálek (ne, vraha až do poslední chvíle fakt nemáte šanci odhalit - neodhalíte ho dokonce ani potom co je odhalen). Je fajn, že se do toho autor snažil namontovat i originy hlavních postav a že je to tak nádherně nakreslené. Za zpracování určitě jedna hvězda navíc. Myslím, že dvakrát stačilo.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.1.2019 18:16Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Orbital je pre mňa zatiaľ najslabšou sériou v edícii Modrá Crew.

    Už prvý a druhý diel mali problém s nevyrovnaným tempom príbehu, s prílišnou ukecanosťou a nezaujímavými postavami. Orbital 3 a 4 má presne takú istú kvalitu a všetko čo sa mi nepáčilo je tu ešte horšie. Znovu nevyrovnané tempo, odohrá sa nejaká akcia na jednej strane a potom sa ďalších 10 strán príliš múdro a nudne o tej akcii kecá. Hlavné postavy sú stále nezaujímavé a tých vedľajších je príliš veľa a po dočítani som na všetky už dávno zabudol. Všetko až na ľudské postavy je síce kreslené pekne a dobre sa na to celé pozerá, ale scenár, ktorý je plný smrteľne vážnych konverzácii to celé u mňa kazil. Nepáčil sa mi ani hlavný protivník, ktorý toho síce pozabíjal dosť a tie úmrtia vypadali dobre, ale vadilo mi jeho (ne)stvárnenie.

    Takže Orbital je pre mňa zatiaľ peknou, ale scenárom nekvalitnou sériou. Už sa teším na Undertakera, ten mi najbližšie v MC edícii zlepší náladu.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.1.2019 15:19Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    O chloupek slabsi nez predchozi dva dily. Je to o dost akcnejsi, ale ta akce je porad podrizena deji a nikoliv naopak, coz je osvezujici. Pokracovani bych urcite koupil.
    70%
12313282
  • Azalin
    Azalin mecenáš28.1.2019 13:23Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Radek Blacksad: Chápu. Nicméně ty díly, co vyšly u nás, je jenom takovej rozjezd...
  • rewkon
    rewkon26.1.2019 07:57Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Orbital můžu klidně bych bral s evropské tvorby i Valerian
  • baatcha
    baatcha24.1.2019 17:18Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Radek Blacksad: Díky! :)
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš24.1.2019 12:11Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Azalin - Meteor je pre mňa ešte horší ako Orbital :)
  • Azalin
    Azalin mecenáš24.1.2019 11:48Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Když space operu, tak myslím, že by udělali líp, kdyby pokračovali třeba ve vydávání Meteoru.. to je podle mě skvělá série, která si drží po celou dobu výbornou úroveň..
  • louza
    Radek : bída no. Nádherně kreslený sci-fi, který je ale jen přeskinovaný náš svět se všemi přízemními geopolitickými problémy, který scénárista jen přenesl do jiných kulis. Národy substituují emzáci, místo indiánů/cikánů máme vesmírný nomády dokonce i s těma pírkama na opascích... Sumit OSN je tam taky. Do toho dva nesourodí hrdinové s rozervanou minulostí. Nečekané zvraty tak nečekané až jsou nelogické. Narozdíl třeba od Ekka kde je to všechno podřízený zábavě a funguje to jako parodie, tohle je k uzoufání vážný. A tím to dokonale nudí. Mám číst noviny, nebo tohle? A k tomu ta šílená detektivní vsuvka na úrovni třetí cenový...připadá mi že snad ze žádných moderních autorů co se o tohle snaží nečetli Doyla, nebo Christie natož pak Chandlera a tudíž vůbec nepochopili základní zákonitosti žánru. Nevim...vypadá to sice krásně, ale asi je víc kvalitnějších a stejně hezky kreslených komiksů.

    Třeba i ten třetí zákon, byť z modré asi nejméně povedený měl mezery spíš řemeslně mechanický, ale ta hlavní premisa byla dokonale v pořádku. Tohle přes veškerou nablejskanost drhne jak klouby starý Blažkový.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.1.2019 22:28Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    louza - Ja som od Orbitalu čakal celkovo trochu viac, ten scenár je vážne príliš prepolitizovaný a na každú akčnú scénu pripadá asi tak 10 strán nudného kecania so zbytočne veľa postavami. Ale baví ma sa na to pozerať, až na tie škaredé tváre ľudí, je to naozaj pekne kreslené.
  • louza
    Radek : koukám, taky jsem to dodatečně poeditoval. Ano...je to přesně jak jsem čekal...otravný přerození... Myslel jsem že v evropě se tyhle manýry nedělají, ale to jsem jí asi přecenil.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.1.2019 22:06Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    louza - Orbital má zatiaľ vonku 7 dielov, takže séria určite na konci nechcípla :)
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.1.2019 19:06Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Baatcha - odohráva sa to naozaj v Prahe, ale len spomienková pasáž, nie celý príbeh :)
  • baatcha
    baatcha23.1.2019 18:47Modrá CREW #10 - Orbital #3, 4
    Ten příběh z 6. obrázku tady v náhledech se opravdu odehrává v Praze, nebo je ta "stanice metra Dejvická" jen vtípek českého grafika? :)
Četl/a (129)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, anka, Azalin, Balů103, ben_bella, Bubákolog, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalistar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davefa, davidek, Davidos402, Destiny666, Django, Doppelganger, Dzoglik, Filios dVekerec, Fos4, foudy, Fox01, Fr3d_K, Georgíno J., Giskard, Grrr, Hanussen, Hawwwran, house192, hromotlk, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, Jay-jay, kallenved, Kaluž, Kamoš, Kapis, kaylin, KdG, Keno, kinak, Kouzelnik7, Kraken, Lachvos, lacoste, Ladinek82, Librarian, Light, Lobok257, LuckyLjuk, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, massilia, Mercurio, mgeralt, mineralk, monte walsh, mozzu, MP, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, Pej, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, radimisko, raenius, rajot, RaptoR, rewkon, Rinter, rooty, Scaleo1, Scalix, schefik, sedw, SickNail, Sir_Pete, start05, Sv1hl1k, tacmud, terrordemon, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, vita, vranakx, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(218)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, anka, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, chcita, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, DanQ, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, delsemela, Destiny666, Dinik, Django, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, erik, fel68, filemon, Filios dVekerec, Filip123, Final, Fox01, Fr3d_K, Fry, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, Golem, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, herbert, herrman, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, JackOneil, Jak, jakub186, James, jankie, jardoom, Jay-jay, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, komik.sx, Kraken, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lamahe, Librarian, lifi, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, mkolar, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nightmare, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Orbeek, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pej, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Rinter, rooty, Saran, Scaleo1, Scalix, schefik, Schramm, sedw, seezeethree, SickNail, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, songoku, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, Tomate, Tomket.Tom, tomned, trudoš, tulipstros, Ukko, valon, VanTom, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, willis, worf, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (7)
Askalon, barthez, Corvus, deadpool, Draco nobilis, Himlik, MonsterGyre
Shání (1)
Corvus
Nabízí (2)
Grrr, Pej