Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

BOŽSKÉ ŠÍLENSTVÍ

Říká se, že pravda vás osvobodí. V to Diana, hrdinka známá světu jako Wonder Woman, doufala. Ale odhalila daleko temnější pravdu a zjistila, že celý její život a minulost byly změněny... A to ji přivedlo k šílenství.

Zatímco se její život rozplétá, zlověstné síly ohrožují vše, co je jí drahé. Bez ohledu na rozsah svého traumatu musí pokračovat v boji proti zlu a lžím, které jí zničily život.

S pomocí nejbližších spojenců - i své nemesis Cheetah - Diana znovu složí střípky rozbité mysli a pustí se do bitvy proti děsivým novým protivníkům.
Vzepře se vůli bohů, zachrání své sestry z Themysciry a vyřeší záhadu své vlastní existence jednou provždy? Nebo je cena za pravdu tak nezměrná, že ji neunese ani Wonder Woman?

Obsahuje sešity série Wonder Woman (Rebirth) #13, #15, #17, #19, #21, #23, #25

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Greg Rucka
Art
Bilquis Evelyová, Renato Guedes, Liam Sharp
Barvy
Romulo Fajardo Jr., Laura DePuy Martin, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Obálka
Laura DePuy Martin, Liam Sharp
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Filip Gotfrid
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-656-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Cena
299 Kč
Originál
Wonder Woman #03: The Truth (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #03: Pravda (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #03: Pravda (Black edice) (2019)
  • tom173
    Tak tady už jsem měl solidní zásek.. Množství ženských postav a tajných organizací, korporací ve kterých se člověk vůbec neorientuje. Samé klišoidní postavy (Trevorova parta je na zabití). Když jsou na scéně amazonky tak to trochu zachraňují, ale jinak mě tato WW vůbec nezajímá. Dlouho jsem se u komiksu takto nenudil.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #03: Pravda - Ne že bych chtěl někoho o něčem přesvědčovat, ale většina kolegů pode mnou zkrátka nemá pravdu v tom že by kvalita série klesala a už vůbec ne v tom, že předchozí dvě knihy byly lepší, protože nebyly. Greg Rucka je totiž jeden z těch autorů, kterého oceníte převážně pokud máte načteno, nebo přistoupíte na jeho hru a budete čtení jednotlivých knih střídat podle sešitů tak, jak bylo od začátku zamýšleno. 'Pravda' sama osobě neobstojí, ale s 'Boží hlídkou' tvoří perfektní vrchol série ... Za mě 4*!
  • Cinema Ranger
    Já jsem věděl, že dřív, či později to přijde: POKLES KVALITY.
    Tentokrát jen 60%
  • mearez
    Oproti předchozích dílech značně slabší. Trošku jsem zapomněl první díl, plus se na příběhu komečně podepsalo vydávání ob jedno číslo, takže jsem se místy ztrácel ve jménech, postavách atd. Wonder Woman mě poprvý nudila, což mě zklamalo a jediná celkem zábavná postava byla ,,počítačová ženská”. Ale jinak komiks akcí překypoval, příběh byl slušný a rychle se četl. Za mě 3*.
  • Spacecore
    Nebavilo mě to. Je to hezky napsaný, má to úplně všechno, ale mě to prostě ničím nezaujalo. Možná je tam na mě až moc postav se svými vlastními zápletkami, takže se mi v tom celém Diana prostě zdála nevyužitá, schovaná a zadušená. Kresba je parádní, ale opět ničím mě neoslovila. Možná to je ve mně, ale nebavilo mě to zkrátka, ale nebylo by fér dát méně než tři hvězdičky.
  • JohnyG
    Dobře se na to kouká, opravdu to má i zajímavá místa, ale pořád jsem s Wonderkou na vážkách, jestli pokračovat nebo to vzdát. Ten lore feministických ezoteriček v její domovině mi nesedí, ale hlavně se ztrácím v postavách a motivacích, proč je Barbara Ann zas Cheetah atd. a moc tomu hledání Themysciry a dalším počínáním nerozumím popravdě řečeno. Přesto dokážu ocenit scénáristu, že to není triviální a ploché superhrdinování, i vizuální stránku věci včetně panelování. Takže někde uprostřed bodovací škály.
  • karl173
    Jedna věc se musí nechat. Rucka si drží stále svojí kvalitu a nedopouští se výraznějších výkyvů kvality. Navíc ve Znovuzrození ho zatím doprovází opravdu krásná kresba. Příběh je tu zajímavý a baví mě to číst. Byť pravdou je, že i když svižnost čtivu nechybí, tak přesto se v tom člověk občas snadno ztratí. A to máme ještě štěstí že to nevychází sešit po sešitě, jelikož střídání dvou dějových linek by byl hřebíček do rakve. Zkrátka čtenář musí čtení dávat občas trochu větší pozornost, aby neztratil přehled o postavách, kterých tu není zrovna málo. Bohužel přijde mi, že i pokud tomu dá čtenář všechno nemusí dostat ty nejlepší odpovědi. Ne vše mi tu příběhově sedlo a řešení jistých událostí ztrácelo na síle a po první knize jsem čekal o trochu více. I tak je to ale stále dobrý mainstream a určitě budu pokračovat ve čtení. 70%
  • George Walker Bush
    Greg Rucka mě v téhle sérii docela baví, Sharpova kresba taky.

    Celkový dojem: 60%
  • Darth Raelchi
    Přituhuje a přituhuje. Už to není ta procházka růžovým sadem. Pravda, jsem více zmatený, ale je to jaksi uchopitelné zmatení. Příběh byl i přes to všechno přehledný a odsýpal. Amnézie, stalo se / nestalo se - nějak jsem se dokázal chytit. Kresba Sharpa je prostě úchvatná a i když už tam nemáme krásnou džungli, pořád se je na co dívat. Ostatní kreslíři mi nesedli a fakt nedávám červený nos. Mně nijak nevadí, když se točí kreslíři, ale co mi vadí je nejednotnost. Vadilo mi to u Aquamana a vadilo mi to kdekoliv jinde, když máte jeden story arc a na něm se vyřádí x kreslířů. Působí to strašně nekonzistentně a opravdu nechápu proč to vydavatelství dělá. Nebyl jsem nadšený že v Knize 2 WW je jiný kreslíř, ale aspoň tam byl jen v rámci jednoho arcu! Samotný příběh jako takový hodnotím kladně a těším se na další knihy a jak se to vše posune. Pozitivně ještě vnímám poctu Harry G. Peterovi ve scénách v blázinci, kde Diana Princová vypadá svým obličejem jak na komiksech ze 40. let. Sedlo to. Více přituhuje a očekávejme něco grandióznějšího. Doufám, že mě Rebirth nezklame, narozdíl od dalších řad. WW jede.
  • rewkon
    Ruckova Wonder Woman je super záležitost a těším se na pokračovaní.
  • cyboy
    Rucka proste psat umi a jeho WW me porad bavi.
    75%
623181