Šest mladých hrdinů se vydává na životní pouť, aby ochránili svět před zlovolným paktem svých rodičů. Říkají si Runaways a jsou divocí, nezastavitelní a radikální.

Každý superhrdinský tým musí začít nějakým neuvěřitelným příběhem. Runaways nejsou žádnou výjimkou. Alex, Nico, Chase, Gert, Karolina a Molly se vrhají do dobrodružství jako žádné jiné. Těchto šest pubertálních výrostků získá nadlidské schopnosti pravděpodobní kandidáti na nové hrdiny vydávají za svým vlastním osudem.

Obsahuje příběh:
Naše malé štěstí

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Runaways (Vol. 1) #1-6


Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Adrian Alphona
Ink
David Newbold, Craig Yeung
Barvy
Brian Reber
Obálka
Adrian Alphona
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Karolina Matysová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
578 g
Stran
132
Cena
249 Kč
Originál
Runaways: Pride & Joy (Marvel Comics, 2003)
  • Jason2808
    O teenagerech pro teenagery... Kresba mě příliš nenadchla. V podstatě z toho mám stejný pocit jako z první série seriálu - nijak zvlášť jsem se nebavil, ale stejně chci vědět jak to bude pokračovat.. :)
  • faster86
    seriál byla blbost, ale jelikož mám rád všechno co tu vyšlo od Vaughana tak jsem to zkusil. A je to nemastné, neslané.
  • Moon
    Po přečtení této knihy vím jistojistě jednu věc. Do háje chci domů raptora :D
    Velice zábavné čtivo, takové pubertální. Rozhodně jedna z těch nejlepších knížek z kompletu NHM
  • Cinema Ranger
    Koupil jsem, ale čekal jsem, že se mi nebude zamlouvat kvůli kresbě, ale právě naopak. Kresba se k tomu dokonale hodí. Ze všech teenage týmu (Young Avengers, Generation X, Akademie Avengers) je tenhle nejlepší. Bavilo mě natolik, že přemejšlím nad koupí pokračování v angličtině. 100%
  • perak
    Vaughana můžu a již dříve jsem si vyhledal nějaké anglické ukázky této série, takže když toto vyšlo v NHM, tak to byla jasná koupě i při vědomí, že je to jen začátek, který u nás zřejmě nikdy dokončen nebude. Což je škoda, protože je to příjemné čtení s dobrým základním nápadem. I když po přečtení knihy si nejsem jist, zda potenciál byl plně využit. Dětský (mládežnický) svět i s jejich náhledem na rodiče je vykreslen dobře a dětští hrdinové jsou fajn, ale způsob řešení konfliktu mezi dětmi a jejich rodiči mi ani z jedné strany nepřišel zcela přesvědčivý. Tak nějak jsem z prvotních náznaků myslel, že došlo u dětí k mýlce a že rodiče superpadouchy nejsou, že se vše nakonec vysvětlí, ale ono to vypadá, že ne:). Každopádně tady bych pokračování uvítal.
  • Norri
    Na tuhle knížku jsem se těšil - koupil jsem ji na základě hodnocení tady. Po přečtení úvodníku jsem se na ten příběh těšil ještě víc. Po dočtení mám trošku rozpačité pocity. Rozhodně to má zajímavý nápad a dialogy jsou dobře napsané. Ty děcka jsou celkově dobře napsané, funguje mezi nimi chemie a tak. Ale ten svět a lidi okolo mi moc nesedí. Zklamalo mě, že jejich rodiče jsou opravdu super padouši - čekal jsem na konci nějaký twist, který by to celé hodil někam jinam. Taky mě překvapilo, jak rodiče a jejich děti proti sobě šli bez skrupulí, když už na to došlo. No a úplně nejvíc mě naštvalo to, v jakém momentu to skončilo. Chtěl jsem pokračování, u kterého jsem věděl, že ho v češtině nikdy nedostanu, ale zároveň se mi nelíbilo, že mi povídání na konci vyzradilo veškerý následující děj. Kresba je fajn a Karolina je nejlepší.
  • mcleek
    Celou dobu mi běželo hlavou, že to má podivnou manga stylizaci ... a v závěrečných informacích jsem se dozvěděl že jo a proč to tak je. 80%
  • hroubek
    Runaways je komiks, kde se může stát cokoliv. Je to příjemné, trochu netradiční a hodně ulítlé. Titulní šestice je krásně různorodá a výborně prokreslená a Brian K. Vaughan si s nimi vyhrál. Vaughan sází na teenagerovskou stránku, a přitom se nebojí být uvědomělý. Moc dobře ví co tvoří, a pro koho to tvoří. A díky tomu komiks moc dobře funguje a krásně baví. Je to zábavný komiks, který se čte opravdu moc dobře a ani na chvilku nenudí. O to více zamrzí, že dostaneme jen šest sešitů. Vůbec bych se nezlobil za více sešitů, protože mě tahle parta sedla. Runaways je velmi dobrý komiks, který rád doporučím.
  • Komiksum
    Koupil jsem jen na základě dobrých reakcí a s pozitivním hodnocením se přidám k ostatním. Na první pohled se zdá, že půjde o komiks pro mladší publikum ale Vaughan to píše jako zajímavé drama a celková dynamika postav je opravdu povedená. Jediné co mě mrzí - kresba. Alphona prostě není pro mě ale stejně jako u Ms. Marvel uznávám že to k tomu příběhu sedí.
    V tomhle hodlám pokračovat protože mě příběh velmi zaujal.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.2.2019 19:27Nejmocnější hrdinové Marvelu #065: Runaways
    Zase něco nového, nemyslím jen tady, ale i tenkrát v Americe! Tady to dobře hraje dohromady. Autor nás dobře vhodí do děje a postupně ho graduje. Kresba není můj šálek, ale zaměření komiksu tomu sedí a drží to. Zajímavé je, že cílená skupina je mladší publikum, tak jsem se v době čtení necítil, že by to bylo pro mládež. Je to umně napsané, Vaughan psát umí a Runaways je opravdu něco neotřelého, co asi tenkrát ten komiksový průmysl potřeboval. Nevýhodou této sbírky je délka, resp. je kratší provedení. I když máme ucelený příběh, je naprosto jasně vidět, že jsme dostali konec NHM v prostřed hlavní partie. Další skvělé proporce komiksu jsou postavy, které jsou dobře napsané a vyprofilované. na hraně klišé, budiž, ale ono zase až tak něco nového nelze vždy vytvořit. Vše tu svým způsobem bylo a v dnešní době si myslím je důležité, jak to vše hraje dohromady a co z toho lze ve finále udělat. Není to komiksové terno, ale je to dobře napsaný komiks, jak se píše na konci bonusů. Prostě dobrá práce a zábava.
  • louza
    Vaughan je komiksový G.R.R.Martin. Je mistr postav i mistr zvratů, ale taky mistr ploužení v ději. I přes perfektní premisu je to celé jen elegantně napsaná navoněná soap opera pro čtenáře co chtějí číst, aby četli. Není divu, že na to pak už nikdo nedokázal navázat. Kniha si jede hodně po své koleji a do Marvelu patří jen omylem. Vaughan pro mě nebude nikdy víc, než osmičková záležitost. Na špek mu neskáču a stejně jako u ságy mi první kniha pro představu celkem stačí, protože tohle je navržené tak, že se to může tempem postřelené invalidní stařeny vléci až do nekonečna (když se to bude prodávat). Dokonalý konzumní produkt.
  • xflori01
    Od NHM mám jen první čtyři svazky, ale jakmile jsem si všiml, že vyšly Runaways, musel jsem je mít. A vůbec nelituji. Scenáristicky je to super napsané, kresba to nesráží (ale nemůžu říct, že by to ještě vyzdvihovala). Jednoznačně doporučuji a mrzí mě, že se Runaways (vol. 1 od Vaughana) ještě žádné nakladatelství u nás nepokusilo vydat.
  • SiWeX
    Super komiks , škoda že asi nebude další book....ale mohl by ;)
  • karl173
    karl173 mecenáš11.2.2019 20:52Nejmocnější hrdinové Marvelu #065: Runaways
    Parádní komiks na který jsem se těšil a dostal jsem to, co jsem očekával. Jelikož jsem jako první viděl seriál, tak mě už moc věcí nepřekvapilo, ale i tak mě pár změn, které jsou v originále potěšilo. Tempo je dobré a kresba byť sem tam neoplývá zrovna detaily, i tak skvěle pasuje do tohoto teenagerovsky laděného komiksu. Se vším jsem tedy spokojený, avšak nemohu se zbavit dojmu, že zkrátka jelikož dostáváme jen začátek, tak tohle ještě nebude vrchol této série, tudíž musím hodnotit zatím " jen " jako povedený start nové série. 80%
  • rewkon
    Runaways ve své době nedoceněný a ted je to opěvovaný poklad nic lepšího v NHM nenajdete už čtu na netu další booky ,protože tady se toho asi nedočkáme.
  • Gmork
    Po velmi dlouhé době jsem si koupil book z NHM, naposledy to byl tuším Daredevil. Runaways sice čtu v polštině, tam jsem nedávno potrestal druhý omnibus, a musím konstatovat, že celá řada psaná Vaughanem je skvělá. Takže jo, dal jsem si Runaways znovu v češtině, přeci jen, rodný jazyk je rodný jazyk a Vaughan je Vaughan.
  • cyboy
    Po dlouhe dobe se mi neco v NHM opravdu libilo a stal bych o pokracovani. Vaughan proste psat umi. Tak treba pridaji i dalsi book, i kdyz o tom pochybuju.
    85%
24338
Četl/a (91)
2scha, Alfred, autokineton, Azik2586, Blackhand47XD, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, Elnie, erik, filosh, Fox01, Hønzza, Hawwwran, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, jiskra, karl173, kaylin, KdG, kindanerd, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, Lukis89, Majkl151, Mariomichal, Martinb, Matthew, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Norri, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, perak, Petr, punisher, raenius, raimi, rewkon, Ricarderon, Rinter, roswelll, SekyCZ, Sir_Pete, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, start05, Symbi, the.kasztan, Thurin, trudoš, tukak, TZcomics, Václav Mikula, VskPrzk, xflori01, xxSIMIxx, zgrywus, zlejzmrd
(205)
2scha, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, autokineton, Azbest, Azik2586, bboorreekk, beanek, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, erik, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, Hønzza, hahahoho, Hawwwran, herrman, hlavathor, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, illy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JackOneil, James, james dixon, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, kindanerd, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord Baltimore, Lukis89, Lukyn2810, maara, Majkl151, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mutattoo, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petr, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, Rumburaq, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, Standis0202, start05, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, Toi, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vranakx, Vrtule, VskPrzk, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yogi, yojimbo, Zajo original, zdennanek, zdoog, zgrywus, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Badgu.y1902, BreakingAway, delsemela, Denis1996, gezic, Jonathan Arbuckle, Premek, RicHard. , Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
gezic, NikkiKonig