Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
"Sexuální nerdi. Přesně to lidi přes BDSM jsou... pod vší tou parádou."

Kritikou oblíbený autor STJEPAN ŠEJIC (Death Vigil, Ravine, Aphrodite IX, Witchblade) vám přináší Sunstone, milostný příběh jako žádný jiný.

Lisa měla vždycky dost... specifické chutě. Zcela nespoutaně toužila nechat se spoutat. Odjakživa měla pocit, že v jejím milostném životě něco schází. Až potkala Ally. Ally byla dokonale obyčejná, měla úspěch v práci, pěkný dům, všední dětství... jen chtěla být v posteli dominantní.

České vydání obsahuje první a druhou knihu série Sunstone.

Scénář
Stjepan Šejić
Art
Stjepan Šejić
Obálka
Stjepan Šejić
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Boris Hokr, Mirka Jarotková
Žánry
erotický, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7449-658-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
662 g
Stran
224
Cena
499 Kč
Originál
Sunstone #01, Sunstone #02 (Top Cow Productions, 2014, 2015)
  • faster86
    faster8616.11.2022 08:37Sunstone #01
    Nějak dlouho jsou si zvykal na ty hromady malinkých písmen... ale časem se to poddalo. Zprvu je to nasáklé erotikou až do stropu, člověk si na to zvykne, a i když erotika nezmizí, tak ji v hlavě upozadí stejně jako zombíky ve walking dead. Jako ano je tu nějaké řešení vztahů, ale mně to přijde jako osvětová příručka pro BDSM nepolíbené. Kresba je perfektní (a když je na konci porovnání s originálníma kresbama z netu tak je fakt vypiplaná), ale stejně jako všude přítomné svazování a kousání do rtu i kresba vám postupem přijde stylem "ok je tu". Nádech erotické červené není špatný nápad, ale malinko mě ten odstín červené, který je všude, postupem začal srát. Čtení dobré, podívaná pěkná, na konci dokonce nějaké to poučení jako v seriálu krok za krokem, nebo sedmé nebe.... uvidíme co bude dál...
  • perak
    perak28.10.2020 07:54Sunstone #01
    Šejić si mne hodně získal svou Harleen, tak jsem se na tuto knihu hodně těšil. Nebyl jsem zklamán, ale takové nadšení jako z Harleen se zde zatím nedostavilo, na druhou stranu u tohoto příběhu ještě nejsme u konce. Opět výborná kresba s převažující červenou barvou ve všech možných odstínech. Na tohle se dá koukat často a dlouho, a to nejen kvůli obnaženým ženským tělům:). V celé knize se toho vlastně ani moc nestane, děj by se dal shrnout do několika vět. Je to spíše o vyvíjejícím se vztahu několika osob, především však Lisy a Ally. Takže hodně dialogů, hodně hlášek, ale i skrytých pravd.
  • Azalin
    Azalin mecenáš6.12.2019 14:49Sunstone #01
    Nakladatelství CREW, které se, jak už z názvu vyplývá, specializuje na lesbické BDSM comicsy, přineslo další lahůdku. Nelze nehýkat blahem!
  • krvinka56
    krvinka566.12.2019 12:10Sunstone #01
    Komiksy a knihy či filmy o vztazíh a romantice obvykle nesleduji ale tady jsem udělal výjimku z pravidla. A to z i ze zvědavosti vzhledem k tématu toho to komiksu. A musím říci za mne spokojenost. Nečekal jsem že mne to pohltí a opravdu pohltilo jak kresbou tak i příběhem. Je to atypická romance a hlavně je to strašně ukecaný ale kupodivu mi to rozhodně nevadilo užíval jsem si to. A zhltl to na jeden zátah. Ano místy mi to přišlo přehnaný a některé ty oblečky byly magořina ale i tak je to zábavné čtení. Ústřední trio postav je fakt parádní obvykle mi něco na dané postavě nesedne ale tady spokojenost.
    A hlavně ty bonusy a nákresy jsou super skvěle doplňují knihu jedinou podstatnou výtku mám že kniha není v pevné vazbě. Ale i tak za mne spokojenost a těším se až tuto sérku dočtu.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.7.2019 13:41Sunstone #01
    Od tohoto komiksu může člověk čekat ledacos, různé sexuální hrátky, eroticky laděné obrázky a že se dozví více o BDSM. Po přečtení ale zjistí, že tento komiks je spíš více o vztazích a konverzaci. Ano, sex, erotika a BDSM tu je, ale spíše v první části. Druhá část pak začne více prohlubovat právě vztahy. Jestli je to dobře či špatně už záleží na daném čtenáři, jak si to přebere.
    Kresba Šejiće je skvělá, na všechny obrázky se kouká dobře. Mám s ní jen jeden malý problém. Na to jak se tváří realisticky, tu všechny ženy vypadají až nepřirozeně dokonale. Chápu, že se zde mají čtenáři kochat, ale když se tam objeví už asi pátá dokonale vypadající žena z pěti, tak to působí poněkud nereálně.
    Když to shrnu, tak komiks jsem si rozhodně užil a těším se na pokračování, i přestože jsem od toho dostal krapet něco jiného než jsem čekal.
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK24.7.2019 08:03Sunstone #01
    Absolútny masterpiece. Napriek jednoduchosti príbehu, priamočiarosti deja a absencii akýchkoľvek zvratov (aspoň v prvom zväzku) je radosť čítať Sunstone. Ide o citlivé, vtipné, emotívne a pikantné dielo, zaobalené do BDSM prevedenia. Lisa a Ally sú veľmi sympatické postavy, medzi ktorými potrebná chémia funguje a to očividne nielen počas dominantných či submisívnych momentov. Jednoducho, Sunstone pri čítaní uletel ako nič a ja som sa perfektne bavil. Teším sa na august.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš28.6.2019 00:41Sunstone #01
    Tak prvá polovica komiksu ma dosť pozitívne prekvapila a naozaj ma bavila. Sympatické postavy, dostatok vtipných dialógov, originalita príbehu a asi najvzrušujúcejšie erotické scény, aké som kedy v komikse videl. Druhá zbytočne vážna polovica mi však pokazila veľmi dobrý dojem. Takmer úplne zmizol vtip, ukecanosť sa zvýšila, pribudli nové postavy, ktoré sú však oproti hlavnej dvojke dosť nudné a hlavne sa výrazne ubralo na erotike. Celkovo sa však jedná o zaujímavú skúsenosť, čakal som to horšie.

    + Plusy +
    Kresba, vzrušujúca erotika, hlavné postavy, prvá polovica knihy, humor

    - Mínusy -
    Druhá polovica knihy je až príliš vážna a rieši sa tam divná tragická zápletka, takmer všetky vedľajšie postavy sú oproti hlavnej dvojke nezaujímavé
  • Multiverzum
    Multiverzum20.6.2019 08:50Sunstone #01
    Romantická komédia, ktorá sa viacmenej drží žánrových mantinelov a okoreňuje to slušnou dávkou erotiky a BDSM. Výborná kresba Stjepana Šejića drží komiks nad vodou, aj keď sa na stránkach práve nedeje nič zásadného. Ako väčšina romantických komédii, stojí najmä na postavách a dialógoch. Pokiaľ vám sadnú, budete tento komiks pravdepodobne mať radi. Pokiaľ ale nie, budete sa pri čítaní zrejme nudiť, nakoľko hlavným motívom je práve vzťah medzi dvoma hlavnými hrdinkami.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/sunstone-stjepan-sejic/
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš26.4.2019 02:39Sunstone #01
    Máme tu prvního vážného adepta na letošní ocenění titulem “komiks o hovně”. Je to tak přátelé, Sunstone je pouze obstojně nakreslenou BDSM příručkou pro začátečníky (případně nudící se maminy v domácnosti). Padesát odstínů červené a otravně repetitivní slovní průjem se spoustou skousnutých rtíků. Každou chvíli je z toho cítit, že to psal chlap, děvčata mluví regulérním jazykem červené knihovny, přičemž sem tam ty své výlevy proloží podivně nesourodým “macho” vtípkem („Já ti asi zkazím zadek podpatkem!“ haha) či videoherním odkazem (SoulCalibur série je samozřejmě top). Veškeré citové promluvy, často napěchované do myšlenkových bublin, jsou striktně povrchní a neskutečně všední. Jako by to celé sepsal nerd, co ujel na Bayonettě a chtěl z toho vykřesat víc než jen latexové kostýmy a uhrančivé pohledy. A ono mu to zoufale nejde. Ve druhé části příběhu bohužel ubylo nahoty (což je z vizuálního hlediska asi jediná rozumná věc na celé té rudé taškařici, Šejić ty štavnaté proporce umí), a celé se to zalepilo ohromně nafouklým traumatem doby minulé, aby z toho nakonec vyšel téměř nevinný pšouk. Drama se tedy nekoná, vážení. Kdyby z toho někoho napadlo udělat filmovou adaptaci, tak ten snímek na Rotten Tomatoes shoří. A nezachránila by ho ani Maggie Siff se Scarlett Johansson v zrzavé paruce. Jedna z postav v knize pronese že „...sexualita je sice důležitá, ale pořád jenom jedna část života. Ten toho nabízí mnohem víc.“ Tenhle komiks mimo té dokola omílané sexuality bohužel nenabízí zhola nic.

    Nedávno se mi do rukou dostala stejnojmenná komiksová předloha filmu Blue Is the Warmest Color (česky Život Adèle) od Julie Maroh a tam to bylo všechno i bez toho latexu. To kdybyste hledali výživnější alternativu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.4.2019 09:36Sunstone #01
    Nemůžu říct, že by to bylo špatně nakreslené, nemůžu ani říct, že by to bylo vysloveně blbě napsané. Nemůžu říct, že by mi vadilo, že místo pořádné erotiky jsem dostal, ač všudypřítomným sexem prodchnutý, takový maximálně softcore komiks. Jenže tahle lesbická romance je k uzoufaní ukecaná a stráááášně nudná. Ano, dvě hlavní postavy řeší možná zajímavá dilemata ohledně své sexuality a tak to třeba nějakou pubertální dívku čtenářku nakopne k tomu se nestydět a zároveň ji varuje, že to všechno není jen tak. Nicméně autorův syndrom vyhoření musel být opravdu veliký, pakliže si dal tolik práce s tolika stránkami příběhu, který jakmile naznačí nějaké skutečné drama, raději ho záhy stejně zadusí v dívčích slzách. A já mám pocit, že se kurňa zase tolik nestalo, ne? A Alan má být prý úděsný sympaťák, ale na mě působí jako totální samožerský imbecil. Očividně si to čtenáře našlo, ale já jsem měl co dělat, abych to dočetl.

    Celkový dojem: 40%
  • Norri
    Norri mecenáš9.3.2019 21:19Sunstone #01
    V tom komiksu se vlastně skoro nic neděje. Oproti spektakulární superhrdinské bitvě jsou sexuální hrátky dvou koček nic, že jo? Že jo?! Takže, přestože se tam skoro nic neděje a hodně se kecá, tak mě bavilo se k tomu komiksu vracet a pokračovat ve čtení. Zkrátka mi s těma dvěma nakreslenýma holkama bylo dobře. Sunstone mi sedl. Příjemná atmosféra, která čtenáře tak nějak přátelsky pohladí. První půlka byla spíše takové rozjařené erotické blbnutí, zatímco druhá půlka se nesla ve znamení prožitého traumatu a sebeobviňování. Šejićova kresba je super a ženské opravdu umí. Nejen co se týká ženských křivek, ale také po stránce emocí. Pobavilo mě, že i pokec o knize udělal Šejić jako komiks - to jsem jinde ještě neviděl :-) Jediné, co se dá téhle knize vytknul, je fakt malé písmo. Ale textu je tam fakt hodně a byla by škoda, kdyby bubliny byly větší a musely pak zakrývat více těch čuňačinek.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko24.2.2019 20:14Sunstone #01
    chytlavě napsané, ale ..nejsem cílovka; všechny ty životní prohry, vítězství, citová vyhoření i vzplanutí, kloužou jen velmi jemně, po povrchu, realitu, holky sdílejí, přímo medovou (!) žádné drámo ..i když, dlužno dodat, že odstínů vzrušení, je tady mnohem víc, než šedi v tajném pokoji, pana Greye (jestli to stačí, nevím:)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.2.2019 23:23Sunstone #01
    Hodně ujetý komiks. Ani nevím, proč jsem do toho šel. Asi ten humbuk kolem toho a taky přijít na kloub Šejićovi. To bylo furt Šejić sem a Šejić tam, a on je jako dobrej. Všichni ho chválí. Death Vigil!! WTF?! pak bum prásk skvělá Aphrodite IX! Prej dělal i Witchblade, ale ten mě moc neba, i když respekt. Tak proč jsem do toho vlastně šel, když až na jeden komiks, nevypadal Sunstone pro mé komiksové choutky vůbec lákavě. Po prvním otevření, zrovna vidím evidentní čuňačinky mezi dvěma ženami. To bude zase nějaká erotika, nebo dokonce porno komiks.
    JAK JSEM SE MÝLIL! (po dočtení).
    Tenhle komiks se tváří prvoplánově, ale opravdu takový není a i když jsou sexuální scény explicitní, není jich tam tolik a rozhodně nepůsobí lacině. Celé je to zakryto v hávu objevování vlastní sexuality a vlastních tužeb. Co vlastně chceme. Masky, přetvářka, faleš, lži a konzum. Ne, nechci tu obhajovat erotický komiks a hledat tam něco, jen abych všem dokázal, že tam je něco skrytého a on je to ve finále vlastně pořád ten stejnej erotickej / porno komiks. Tohle stojí za zmínku si přečíst už jen z principu a logiky věci. Kdo takhle píše z mainstreamových autorů a kdo takhle kreslí z mainstreamových kreslířů? Kdybych řekl, že jich je na prstech obou ruk, asi bych nepřeháněl (napadá mě snad Howard Chaykin a sem tam někdo z Heavy Metalu). Teď Evropu stranou, i když je Šejić z Chorvatska, bavíme se tu o něčem americkém. Tohle je na tom to zajímavé. Vnímat práci, doslova mravenčí práci, jednoho z našich předních moderních tvůrců, jak uvažoval a jak se k celé látce postavil. Je to docela odvážné, přijít s takovým příběhem a kresbou mezi lidi a na mainstreamovém komiksovém poli- Top Cow je docela známý pojem a Image samozřejmě jakbysmet. Pravda je, že komiks je trochu ukecaný, ale úplně se mi vybavují ty nekonečné rozhovory s kamarády z VŠ, kdy jsme posedávali všude možně a podobné věci námi procházeli. Neříkám přímo BDSM apod. ale řešili jsme taky vlastní identitu a kam zapadnout a hledat si své místo na zemi, sociální záležitosti, budoucnost, studia, rodinný život ANO/NE, atd. Chápu ten pocit frustrace a beznaděje obou dívek a vskutku se Šejić dobře napojil na ženské vědomí, jak sám také píše, díky své ženě. Za mě je to velmi zajímavý počin a velmi zajímavý komiks s velmi zajímavým příběhem. Nemám co dodat. Bavil jsem se od začátku do konce a ukecanost jsem ani neřešil, je to totiž velmi čtivé a opravdu oceňuji, jak nenásilně nás autor vhodil do tématu sexu, BDSM, erotiky a soužití mezi lidmi. Zatím dávám 4 hvězdy, protože je to pořád odlehčené téma a přece jen je tam spousta věcí nedořešených a celkově je to takové pořád jaksi nedotažené. Končí to zrovna v zajímavé části a věřím, že další tři části (snad vyjdou v celku v Knize 2) budou natolik intenzivní, že své hodnocení dám nahoru i o tu další hvězdičku. Zkrátka nejsem z toho úplně odvařený, ale rozhodně se mi to líbilo a dobře četlo. Kdybych mohl dát 4,5, dám 4,5 hvězdy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.2.2019 19:21Sunstone #01
    Kupoval jsem s mirnymi rozpaky, nicmene musim uznat, ze to nebylo spatne. Je to vztahovka, takze spousta dialogu je tam proste jen proto, aby tam neco bylo a nikam to dej neposouva a ani se tam neresi nic moc zajimaveho, ale kdyz na to pristoupite, tak je to celkem fajn.
    75%
172564
Četl/a (82)
anka, Askalon, Benny, Blackhand47XD, Bronn, calvin10, CHester Turner, cyboy, dajik, DanielT, Darker, Darth Raelchi, Davispear , Draco nobilis, dvory, Faix, farnhajt, faster86, fifas, Final, Fox01, frantisekcap1, Garp, GCRyan, Georgíno J., Glumal, Himlik, Jabba, jankie, Jay-jay, jh666, John Wick, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, Keenkeen, Kerbellos, kinak, Ladinek82, lantan1, Lojza, Lokusta, marek zigmund stanko, Mariomichal, Martinb, Mercurio, Miss Amphipolis , monocyt, MonsterGyre, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Norri, Ozymandias, Paja78, panjosef, paulmuaddib, pechna, perak, petrSF, Pizza Guy, Plechy, Poniczech, punisher, puolpm, pxashes, RaggamuffinSVK, rooty, S313, saja, sala, schefik, Symbi, tomaseek, trudoš, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(136)
81splinter, afri, Agiru, Alfi, anka, Askalon, Azalin, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, CHester Turner, CSE_AC/DC, cyboy, DanielT, Darker, Davispear , deefha, Destiny666, desto, disclose, Draco nobilis, dvory, farnhajt, faster86, fifas, Final, Fort, Fox01, GCRyan, Georgíno J., Glumal, Golem, gumidekmedvidek, Hawwwran, herrman, invape, Jabba, Jack, Jak, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, John Wick, Kadin, kallenved, Kamoš, kapicka, karl173, kaylin, Kazumaki, Keenkeen, Kerbellos, koudak89, krvinka56, kucik, Lamahe, LegendOfLore, Lenny, Lojza, Lokusta, Lookass33, maara, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, Mercurio, Miss Amphipolis , Mitak, monocyt, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Netorack, Nightmare, Norri, Paja78, panjosef, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, petrSF, Plechy, Poseidon1978, punisher, puolpm, pxashes, RaggamuffinSVK, regressiv, rooty, Rumburaq, Ruw, S313, sala, Salien, Saran, schefik, Skot, slavik38, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, timek, tomaseek, Tomket.Tom, tomned, Tony TwoDee, Toren, trudoš, tulipstros, vishnar, vranakx, willis, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (10)
besikv, Blacklarch, deadpool, delsemela, DracoAn, filosh, JaggedSK, Premek, T3ss, Tomasino79