Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Jak se Ed vlastně stal slavným Ocelovým alchymistou? Vzpomínání na náročný a nesmlouvavý výcvik v domě paní učitelky Izumi i na první setkání s budoucím plukovníkem Mustangem se na první pohled může zdát jako pouhé nostalgické ohlédnutí... jenže co když se klíč k nalezení Kamene mudrců nalézá právě v Edově minulosti?

Série je známá především pod názvem Fullmetal Alchemist (anglický název), než pod originálním názvem Hagane no Renkinjutsushi.

Scénář
Hiromu Arakawa
Art
Hiromu Arakawa
Obálka
Hiromu Arakawa
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-650-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
232 g
Stran
192
Cena
199 Kč
Originál
Hagane no Renkinjutsushi #06 (Square Enix, 2003)
  • Fort
    Vzpomínková kapitola, která nám trochu zpomalí děj, ovšem za cenu vysvětlení minulostí bratrů Elriců. Někdy to hold muselo přijít.
  • VanTom
    Po svérázném výcviku na ostrově nastává hlavní událost z pohnuté minulosti mladých bratří: zpackaný pokus o zakázaný alchymistický rituál, za který oba zaplatili strašlivou cenu. A to má požadovanou sílu, autorka umí pracovat s postavami a přenést do svého fikčního světa.
  • Fry
    Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #06 - Odhalování minulosti bratří Elriců pokračuje a my se vedle perfektně, do jedné kapitoly zhuštěnému tréninku, konečně dozvídáme i plnou pravdu o tom, jak Edward přišel o své končetiny a na malou chvíli i o bratra. Po návratu do přítomnosti je však ve vzduchu více otázek než odpovědí, což dokládá i závěrečný cliffhanger. Největší pokrok, však zaznamenala samotná Arakawa, která se díl od dílu zlepšuje v rozplánování kapitol a se střihy ve scénáři už zachází jako opravdu zkušená mangaka ... Za mě 4*!
  • Hønzza
    Celé je to flashback a je to naprosto super. 4,5 *
  • jardoom
    Co když ale právě v minulosti je klíč ke všem otázkám, na které chceme znát odpověď. Žádné co když! Tento svazek je prostě klíčový, protože v něm najdete přesně to, co hledáte. Navíc mě neskutečně baví to, vidět minulost obou našich hrdinů, protože když se podíváte do minulosti, tedy na mladší verzi Ala a Eda, tak zjistíte, proč jsou vlastně pořád tihle dva spolu a proč je jejich pouto tak silné.

    Šestý svazek je zlomový. Prozatím nejlepší díl série přináší odpovědi, přináší obrovské emoce a hlavně posun vpřed. Příběh Eda a Ala nabírá na síle.

    http://www.comixzone.cz/view/2548-fullmetal-alchemist-ocelovy-alchymista-06/?page=detail#content
  • Plocan
    Skvělý flashbackový díl, ve kterém se dozvíme více o Alově a Edově tréninku, o jejich nezdařeném pokusu oživit matku a také o tom, jak se Ed přidal mezi státní alchymisty. Na šónen mangu zaměřenou především na mladší čtenáře to má poměrně hloubku s notnou dávkou filozofování, ani jedno ale vůbec není na škodu. „Jedno je vším a vše je jedním“.
  • Mitsuko
    Skvělé jako vždy, tahle série má neuvěřitelný přesah, ten příběh je silný. Stále jedna z nejkvalitnějších sérií, která u nás momentálně vychází. I když většina volumka byla minulost o výcviku Eda a Ala, o jejich prvním setkání s Mustangem a přijetí Edwarda mezi státní alchymisty, pořád to bylo prostě skvělé. A ten motiv jakéhosi „spatření pravdy" či „prozření" je neskutečně zajímavý. Těším se na další díly.
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.2.2019 23:17Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #06
    Z vetsi casti retrospektivni dil, coz je celkem fajn, protoze to postavam dodava na plasticnosti. Na druhou stranu se to ale da povazovat za skoro cistou vycpavku. No, at tak, nebo tak, porad jeste jsem zvedavy co bude dal.
    70%
13161