Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Morgavsa a Morgana jsou dvě čarodějky. Tedy vlastně jenom Morgavsa. Morgana se čarodějnickému řemeslu teprve učí a zatím si nevede moc dobře. To se ale změní, když se našim hrdinkám dostane do ruky dračí vejce, které musí co nejrychleji vrátit majiteli. Během dlouhé cesty na Island, kde draci žijí, prožijí nejedno dobrodružství, a Morganka se dozví jedno veliké tajemství.

Příběhy, které najdete v této knize, jsou první částí z trilogie Islandika. Je to úplně první dobrodružství dvou čarodějek, Morgany a Morgavsy. Původně vycházely v měsíčníku Čtyřlístek po šesti až deseti stranách. Pro časopis však musely být upraveny na epizody, a tak málokomu došlo, že jde o souvislý dlouhý příběh. Nyní vám poprvé odhalujeme všechna tajemství a pointy, které byly doposud skryty, protože dávají smysl pouze v uceleném vyprávění. Pozorní sběratelé a čtenáři si možná budou chtít porovnat, kde byl příběh pozměněn. Jsou to sice změny minimální, ale pro vaše pohodlí byly stránky označeny. Na jejich dolním okraji se pod číslem strany střídají tři obrázky. Každý z těchto symbolů má svůj význam.

Kotlík: dějově původní strana
Žába: přidaná strana, která v původním vydání nebyla
Kozel: změny na této straně zasáhly do panelování

Příběhy tak, jak vycházely ve Čtyřlístku:
1. SKŘET KOLORÁK - Čtyřlístek 522
2. ZATROLENÍ - Čtyřlístek 525
3. BABOJEDSKÁ PATÁLIE - Čtyřlístek 528
4. ŽÁBA NA PLAMENI - Čtyřlístek 531
5. VEMÍNKOVÉ PRAVIDLO - Čtyřlístek 534
6. DIVADLO ŽIJE! - Čtyřlístek 537
7. BLUDNÁ OKURKA - Čtyřlístek 542
8. AŽ NA DŘEŇ! - Čtyřlístek 546
9. DOBROMEZ - Čtyřlístek 551

První dotisk v roce 2021, druhý v lednu 2022, třetí v únoru 2024


Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Lettering
Petr Kopl
Redakce
Magdaléna Jimelová
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-247-3303-6 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
463 g
Stran
80
Cena
199 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.7.2019 18:10Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Za mě super oddychové čtení, které potěší i starší čtenáře. Škoda jen, že je to tak kratinké, resp. máme zde jen 9 kapitol. Chci prostě víc, zajímá mě, jak to bude pokračovat. Kopl vyloženě není můj šálek, ale můj respekt si zaslouží, a tady mi to k tomu všemu i náramně sedlo. nenudil jsem se, kresba velmi dobrá a líbí se mi, že narozdíl od Péráka nevyčnívají určité prvky z pozadí, jakoby pěst na oko. Tady postavy příjemně dokreslují celé pozadí a detaily. Příběhově je to pravda prostší, i když funkční, a proto nemůžu dát 5 hvězd. Pořád ale tohle je pecka.
  • andre
    andre mecenáš27.5.2019 10:42Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Nebál bych se říct, že jsem fanouškem Koplovi práce, ale tentokrát jsem, bohužel, zklamán. Minimálně z pohledu rodiče čtoucího společně s 5-6 dítětem. Četli jsme po kapitolách a furt jsem se nemohl zbavit pocitu, že "se vlastně zase nic neudálo" jak v dějové lince, tak v chování postav. Pouze jsem se posunuli na mapě za pomoci poměrně nezábavného děje. .... Pokud bych ještě hodnotil to, že se vlastně dítě ve věku kdy ho tento příběh může oslovit nedočká konce, tak by bylo hvězd ještě méně. Ale to do hodnocení nezahrnuji, neb se snad mýlím a dvě následující knihy vyjdou bez ohledu na Čtyřlístek mnohem rychleji. ... Takže tak
  • Norri
    Norri mecenáš24.4.2019 20:30Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Už fakt, že tento příběh původně vycházel v Čtyřlístku, jasně vypovídá o hlavním cílovém publiku. Vyprávění ale není natolik infantilní, aby si ho nemohli užít i odrostlejší čtenáři. Líbí se mi, že Kopl v příběhu pracuje i s takovými věcmi, jako je zhasnutí ohně při odsátí vzduchu. Tím se naplňuje i edukativní rozměr tohoto komiksu. Potěšily mě některé popkulturní odkazy a průpovídky, i nefalšovaná magie ve formě “Helmy děsu” ze severských ság. Kresba Petra Kopla je hravější než kdy dřív a mám pocit, že se v některých detailech přiblížil stylu Dana Černého, což atmosféře vyprávění prospělo. Celkově je kniha moc pěkně udělaná a to včetně pěkných kreslených předsádek. Vůbec mě nepotěšil neuzavřený konec. Budu teď muset čekat na další knihy...
  • Darker
    Darker mecenáš5.4.2019 09:10Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Takhle by měli vypadat komiksy pro děti... a taky pro dospělé.
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.3.2019 21:45Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Ja proste Koplovu tvorbu muzu, i kdyz treba pise pro deti. Postavy ze Hry o truny me vyslovene rozesmaly.
    85%
  • flipflop
    Pěkná kresba, promyšlený příběh a vtip. Co víc si člověk může přát. Snad jen rychle pokračování.
1842