Alternativní obálka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
V této slavné adaptaci Sunova slavného traktátu o válce mistr poučuje svého žáka o jemných nuancích válečného umění.

Umělecké ilustrace cenami ověnčeného kreslíře Pete Katze zobrazují bitevní scény i strategické scénáře, a tak odvěké vojenské zásady přibližují nové generaci čtenářů.

Lepená vazba je umístěna mezi provázané pevné desky viz. foto

Scénář
Sun-c’
Art
Pete Katz
Obálka
Pete Katz
Lettering
Luboš Vyskočil (KORŠACH)
Překlad
Martina Šímová
Redakce
Lucie Jakešová, Jiří Mareček
Žánry
adaptace, naučný, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7585-678-4 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
978-80-7390-841-6 (Edice knihy Omega)
Vazba
lepená v tvrdých deskách
Formát
190 x 246 mm
Tisk
barevný
Váha
592 g
Stran
128
Cena
499 Kč
Originál
The Art of War: A Graphic Novel (Canterbury Classics, 2018)
  • Negan
    Toto je napůl komiks a napůl text s ilustracemi, tak i tak to funguje. Kresba se mi líbila. Celkově děj nemohu hodnotit, ale kromě umění války to má menší podtext, který je fajn. Obálka nevypadá tak dobře jako kresba ve knize. Postavy jsou vcelku fajn, ale nic moc. Vydání vypadá hezky, ale chvíli mi trvalo pochopit jak to funguje.
    Celkové hodnocení: 7/10
  • Lawer de Sanctis
    Lawer de Sanctis31.10.2019 17:41Umění války: Komiksová adaptace
    Občas vážně pochybuji, že některé knihy jsou předělatelné pro film u komiksů méně, ale zrovna toto dílo není příliš povedenou komiksovou konverzí jedné z nejznámějších nestárnoucích knih v dějinách. Snaha o přiblížení tématu širšímu a mladšímu publiku je plus, provedení průměr, kresba sterilní a brzy to celé tak nějak nudí.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš28.8.2019 22:30Umění války: Komiksová adaptace
    Já si to užil. Kresba mi evokovala starou Čínu a to je myslím dobře.
  • Toe
    Toe admin16.3.2019 07:48Umění války: Komiksová adaptace
    Tak já se přidám. Dočetl jsem do cca půlky, pak to vzdal a nalistoval konec.
    S "Též se to tváří děsně akademicky, ale jsou to jen dobře zabalené babské rady." bych souhlasil až na to, že akademické mi to nepřišlo, spíš jsem měl pocit, že listuji sebranou sbírkou naučných komiksů z ABC (ta kresba, rozmístění textových panelů...), tedy ideál pro mladší, kteří si ale asi zase moc nevezmou z těchto mouder (a možná by ve svém věku ani u některých neměli :) - takže ve výsledku si nejsem moc jistý, pro koho by to mohlo být určené... Dávám dvě hvězdy za zajímavě provedenou a vizuálně k tématu ladící vazbu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.3.2019 14:20Umění války: Komiksová adaptace
    Sun-c' je veleklasikem, ke kterému jsem si našel cestu až skrze komiks. To je super. Některé mistrovy rady se zdají s odstupem času více banální, nežli geniální, ale je to asi jako když si dneska někdo čte populární knihy o seberozvoji a jak získat co nejrychleji sebedůvěru a bohatství. Též se to tváří děsně akademicky, ale jsou to jen dobře zabalené babské rady. Tento čínský válečný "Machiavelli" je někdy docela brutální a občas to vypadá, jako kdyby nabádal k válečným zločinům. Jinak mě samozřejmě berte s nadsázkou, nepoměřuji opravdu 2 500 let vzdálený a odlišný svět, stejně jako význam díla nikterak neshazuji!

    Ale k adaptaci - autor je podle dostupných informací na první pohled sympatický týpek se zajímavými kořeny až mi ta podivně vágní a pastelkově-sterilní kresba či jak to nazvat k němu vůbec nesedí. Kniha připomíná mnohdy spíše obrázkovou knihu nežli komiks. Místy text jako by skoro vůbec nekorespondoval s tím, co se odehrává v textu, což je možná vzhledem k povaze původního textu pochopitelné. Font či lettering působí lehce amatérsky, ale je tak jednoduchý, že mě neruší. Horší je, že mě celá ta četba moc nebavila, přišel mi celý ten doprovodný příběh poněkud přeslazeně naivňoučký. Válečné fáze zase ne tolik zajímavé. Poslední obrázek dojal však i mě.

    Zajímalo by mě, jestli se k tomu dostane ještě někdo z ComicsDB, aby to ohodnotil. Na Goodreads to má totiž krásných 4.42/5, což osobně nechápu. Ale respektuji, ta kresba musela dát asi hodně práce.

    Celkový dojem: 40%
323
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš26.11.2019 09:57Umění války: Komiksová adaptace
    Komiksová verze letáku do Tesca :D:D
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.2.2019 01:24Umění války: Komiksová adaptace
    Do toho asi nepujdu. Predne jsem to cetl a tohle vypada jako kdyz autor v obraze vypravi uplne neco jineho. Ono hlavne neni co vypravet. Umeni valky nema vubec zadny dej, pouze jednotliva hesla, ktera se tady objevuji v bublinach. Jeste to prolistuju na krame, ale takhle to pusobi jako komiksova verze telefonniho seznamu, nebo letaku do tesca. A ano, lettering je priserny.
  • Walome
    Walome mecenáš21.2.2019 22:52Umění války: Komiksová adaptace
    ohoho ten lettering
  • cyboy
    cyboy mecenáš21.2.2019 20:29Umění války: Komiksová adaptace
    To by bylo na hodne dlouhou serii. ;) Umeni valky je rozsahem neco jako predmluva ke Clausewitzovi.
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.2.2019 14:27Umění války: Komiksová adaptace
    Teď ještě O válce od Clausewitze.