Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Ta, která je jim matkou, není jejich pravá matka. Ti, se kterými bydlí, nejsou jejich sourozenci. A přesto si Emma, Norman a Ray žijí v sirotčinci šťastně a spokojeně. Jejich bezstarostný život však jednoho dne náhle skončí. Kdoví, jak to s nimi dopadne, když teď vědí, co pro ně osud uchystal...?

Série je známá především pod názvem The Promised Neverland (anglický název), než pod originálním názvem Yakusoku no Neverland.

Scénář
Kaiu Širai
Art
Posuka Demizu
Obálka
Posuka Demizu
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-666-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
238 g
Stran
192
Cena
199 Kč
Originál
Yakusoku no Neverland #01 (Shueisha Inc., 2016)
  • sedw
    Většinou si u komiksů čtu, o co přibližně v ději půjde, abych věděl, jestli mě zaujme. Tady jsem udělal výjimku, líbila se mi kresba, hodnocení dobré a měl jsem chuť zkusit zase po dlouhé době nějakou mangu. A dobře jsem udělal, tím, že jsem neznal ani základy děje, mě v dobrém slova smyslu šokoval a překvapil Je to úplně něco jiného, než jsem čekal, ale je to pecka. Napínavý, velmi kvalitně kreslený příběh, který má obrovský potenciál. Plný počet.
  • Fort
    U prvních čísel mangy se vždy těším i bojím zároveň, tady jsem byl naprosto unesen základní myšlenkou. Kresba tak akorát, scénář bezkonkurenční. Tohle bude jednou klasika.
  • Sawyer
    Sawyer15.4.2021 12:38Zaslíbená Země Nezemě #01
    Velmi kvalitní začátek, byť úvod může působit trochu jako klišé. Postavy jsou fajn, má to skvělou atmosféru a ze sestry Krone a Mamá jde opravdu strach. Mám raději detailnější kresbu, ale musím říct, že tady se ta jednodušší kresba k tomu hodila. Trochu se ale bojím toho, že to v dalších dílech začne být trochu zdlouhavé, protože série má hodně svazků.

    Celkem-90%
  • Premek
    Premek27.11.2020 13:15Zaslíbená Země Nezemě #01
    Neuvěřitelně mě to chytlo. Nádherná kresba a mega zajímavý a napínavý příběh
  • Good Games
    Good Games mecenáš2.7.2020 22:08Zaslíbená Země Nezemě #01
    Veľmi napínavé plánovanie úteku zo sirotinca, ktorý slúži ako farma na ľudské mäso. Čas uteká a hlavní hrdinovia musia vymyslieť, ako za z tejto nemilej situácie dostať. Ak máte chuť na premyslené a trochu hororovejšie čítanie, tak úvod do tejto oceňovanej a vo svete veľmi obľúbenej série by vás mohol fakt baviť. Ja už sa neviem dočkať druhého dielu. =►Celá recenzia◄=
  • Multiverzum
    Multiverzum7.6.2020 11:04Zaslíbená Země Nezemě #01
    Výtečný start nové série, která se vám zaryje hluboko pod kůži. První díl nastavil laťku hodně vysoko.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/zaslibena-zeme-nezeme-1/
  • VanTom
    VanTom10.1.2020 11:58Zaslíbená Země Nezemě #01
    Co mají Japonci pořád s tím žraním lidí? :-) Do záhadného (a nebezpečného, nejspíš k nepoznání proměněného) světa mimo sirotčinec / farmu se bude asi mnoho (a mnoho) kapitol utíkat, prozatím se tak hodně (a hodně) dedukuje, předpokládá a plánuje – naštěstí celkem logicky, zároveň hrozně podrobně a detailně. Dětská kresba (kontrastující s drsnějším námětem) se mi líbí, ale tou spoustou "úvahového" textu jsem se neprodíral úplně lehce.
  • krvinka56
    krvinka5616.12.2019 12:11Zaslíbená Země Nezemě #01
    Opět koupeno jako dárek. A opět zdlouhavé bez kapky akce a dost i ukecané navíc mi až tak nesedla hlavní trojice hrdinů. A je vidět že autor se inspiroval zápisníkem smrti a viděl Blejda 3 s upíří farmou. No tomuhle asi i šanci dám Nevypadá to zas tak zle . Ale asi to nebude styl mangy pro mne.
  • perak
    perak31.7.2019 22:24Zaslíbená Země Nezemě #01
    Tak zatím je to lepší než jsem očekával. Čekal jsem spíše přímočařejší mangu pro mládež, takže o to více mne čtení potěšilo. Úvod může působit trochu jako klišé, ale má to asmosféru a spád a rychle to čtenáře vtáhne. No a ani kresba není nejhorší (nemusel jsem u žádného obrázku přemýšlet, co by asi tak ten obrázek mohl představovat, což se mi u některých mang stává). Asi slabších 5*, ale na úvodní díl to bylo dobré.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.7.2019 14:16Zaslíbená Země Nezemě #01
    Vynikající manga, fakt mi to sedlo. Zajímavý příběh a velmi netypický. Čekal jsem něco petrpansovského a to tam vůbec není. Naštěstí, japanaci klasické pohádky či disneyovky e-e. nejvíce oceňuji to pomalu gradované napětí. A že tam jsou děti mi nijak zvlášť nevadilo - vyvážený poměr fikce pro děti a dospělé.
  • Plocan
    Plocan4.4.2019 16:26Zaslíbená Země Nezemě #01
    Tohle má tak perfektní mrazivou atmosféru, až se tomu nechce věřit. Kontrast malebné nevinné kresby s temným příběhem je dokonalou kombinací, která vás baví od začátku až do poslední stránky a tuhle mangu prostě musíte zhltnout jedním dechem. Celé to připomíná souboj intelektuálů, jak jej známe ze série Death Note, tudíž jde méně o akční šónen, jako spíš o ten konverzační. Postupné překážky, které hlavnímu triu Mamá klade do cesty je zábava sledovat a i když mi zde zatím trochu chybí ten prvek, kde postavy a jejich motivy nejsou černobílé, jedná se o skvělý úvod do série, která (jak naznačují prodeje z domovského Japonska) bude mít minimálně v příštích 11 svazcích stále co nabídnout!
  • DankoKonik
    DankoKonik mecenáš21.3.2019 19:13Zaslíbená Země Nezemě #01
    11 ročné deti chytračia o tom, kto koho prechytračil. Vhodné pre čitateľov do 11 rokov.
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.3.2019 11:36Zaslíbená Země Nezemě #01
    Za mě výborné, velmi sympatické postavy, výborný příběh ala honu kočky na myš, což je něco co mně přímo vyhovuje a vypadá to že se máme ještě na co těšit. Čichám po Death note nejlepší mangu, už první kniha mě nahypovala na pokračování, což se mi nestalo u FMA ani Ghůla. Děkuji tedy Gmorkovi, Torenovi a J. Kvízovi za doporučení, protože toto mi sedlo maximálně a dokonce i dceři (12 let)
  • MrKulda
    MrKulda9.3.2019 12:46Zaslíbená Země Nezemě #01
    Jsou komiksy, které mě během první četby moc nebaví, ale když pak o nich zpětně přemýšlím, uvědomuji si, jak byly super.
    Jsou komiksy, které mě během první četby baví, ale nenechají ve mě žádný hlubší dojem, a po týdnu si na ně ani nevzpomenu.
    A pak tu jsou komiksy, jako je tento, a ty mě baví jak během čtení, tak pak i na ně vzpomínám v dobrém.
    Atmosféra, uvažování a dedukce, sympatie k hlavním charakterům, můj velmi oblíbený žánr na kočku a myš, útěk z určitého objektu...
    Manga, do které vkládám své naděje, a u které cítím, že bude promyšlená od začátku do konce...a že ten konec bude opravdu uspokojující.
  • Mitsuko
    Mitsuko8.3.2019 00:44Zaslíbená Země Nezemě #01
    Bylo to ÚŽASNÉ. Přijde mi to jako dost silný rozjezd, i když se jednalo teprve o první díl, pořád se něco dělo. Ty zvraty, ten svět...strašně mě to baví a jsem moc ráda, že se k nám tahle série dostala, na mém soukromém žebříčku se rozhodně sápe mezi top mangy v češtině. Rozhodně stojí za přečtení, hlavním motivem je jakýsi souboj inteligencí, s nímž jsme se setkali třeba u Death note. A miluju tu obálku! Ale to asi budu u téhle série psát často.
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.3.2019 22:49Zaslíbená Země Nezemě #01
    Tak předně dík všem, kteří mi tuto sérii doporučovali.

    Samotná první kapitola (i přestože jde o jedno velké klišé – pokud vím, tak naposledy ho použil David Mitchell) hravě strká do kapsy všech dvaadvacet dílu Gantze.
    Doufám, že nejde jen o vějičku na čtenáře a neskončí to zase opulentním průšvihem, každopádně tomu dám šanci a jsem zvědavý, který z možných vývojů si autoři vybrali.

    A teď trochu kriticky:
    SPOILER
    Pokud vyjdu z logiky, že jde především o chytré mozky, pak nevidím problém v jejich vytvoření BEZ znalostí potřebných k útěku. Takové znalosti jsou dokonce krajně nežádoucí. Stačilo by je krmit „měkkými“ vědami a úplně se vyhnout technice. Ostatně už zkonstruování šperháku v podobných podmínkách zavání „zakázaným věděním“. Pořád jde o děti, které neznají nic (dokonce ani nikdy neviděly auto), co jim věznitelé nesdělí a ani nemají jak se to dozvědět (pokud jim to věznitelé neumožní).
    Historie ukazuje, že podobně komplikované systémy jsou brutálně promyšlené. Můžu vám snést celou řadu důkazů o tom, jak byly budovány koncentrační tábory a plynové komory – tedy tak, že oběti mnohdy nevěděly, že jsou v plynové komoře, i když už v ní stály. A netrvalo dlouho, než byl tento systém vytvořen. Jeden z hlavních omylů je, že jde o metodu pokus-omyl. Ano, i ta má svou roli, ale hlavně jde o precizní plánování a zapojení širokého spektra odborníků. Ten systém byl tak neskutečně efektivní a funkční, že i dnes najdete celou řadu lidí, kteří vám budou tvrdit, že to není možné, že se to nikdy nestalo a koncentrační tábory byly vlastně takové spartánské kempy, protože nelze zlikvidovat tolik lidí tak rychle. Kéž by.
    Rozhodně podobná místa nepřipomínají únikovou hru.
    No každopádně chápu, že pak by nebylo o čem psát, takže tato moje výtka nemá vliv na moje hodnocení.
    SPOILER END

    Každopádně, co se mi na této sérii (zatím) vysloveně líbí, je poměrně (triviální ale) neúprosné užívání dedukce. A jelikož si autoři hned zkraje takto hází klacky pod nohy, tak se jim budou králíci z klobouku tahat opravdu špatně, tedy pokud u toho zůstanou a pokud nedojde k drastickému poklesu kvality (což je u mangy, dobře – u nás vydávané mangy, docela běžné).

    Bojím se být optimistický (i když Gmork psal, že ani v sedmém díle to není hloupé) a tak se pouze střízlivě těším na další díl.
    70%

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.3.2019 17:50Zaslíbená Země Nezemě #01
    Kresba není zrovna nejúžasnější, ale nastolená atmosféra mě teda místy pěkně dostala. Brrrr. Rozjela se zde moc pěkná mrazivá šachová partie á la Death Note. Jenže Zápisník někdy skončil. Tohle už bude mít více dílů, co jsem koukal na Goodreads. A tak se bojím, že to bude nekonečné a rozplizlé. Také se bojím, podle posledních stránek prvního dílu, že to bude trochu ptákovina. Nicméně první kapitoly a jejich tajemné napětí mě bavily hodně.

    Celkový dojem: 70%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš3.3.2019 00:19Zaslíbená Země Nezemě #01
    Kresba mi tu moc nesedla a původně jsem myslel, že i zápletka se úplně nepovede, ale nakonec mě to docela chytlo a jsem zvědavý na další díl. Potenciál to má, tak hlavně, aby to autoři nepokazili. Intriky a hra na kočku a myši mi nejvíc připomíná Death Note. Cokoliv z příběhu by byl spoiler, takže o tom pomlčím. Dal bych tak tři a půl.
  • karl173
    karl173 mecenáš2.3.2019 19:39Zaslíbená Země Nezemě #01
    Nejsem zatím žádný velký čtenář mangy, ale zajímavá premisa a dobré reference mě přesvědčili, že zkusím svoji první obsáhlejší mangu a odchytím ji hned od začátku. A výsledek? Útěk z vězení v japonském stylu. I tak by se dala tato manga po prvním díle popsat. Vše je zatím v zárodku a pomalu se vše rozjíždí. Baví mě to a hezky plynule se to čte. Ale teprve se ukáže kam vše bude směřovat a zda mě to bude bavit i nadále. Zatím tedy slušný rozjezd. Další díl je naštěstí už za rohem. 75%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.2.2019 23:24Zaslíbená Země Nezemě #01
    Prvý diel zaujal a vlastne ma aj celkom milo prekvapil. Ukázal veľký potenciál do budúcna, ale bojím sa toho, že budú nasledujúce časti príliš prešlapovať na jednom mieste a príbeh sa veľmi posúvať nebude. Uvidíme.

    + Plusy +
    Príbeh zaujme, viaceré scény majú príjemne hororovú atmosféru, dobre dávkované odhalenia/prekvapenia/tajnosti

    - Mínusy -
    Kladné postavy zatiaľ výraznejšie nezaujali a sú dosť zameniteľné, kresba je občas až zbytočne detská/jednoduchá
302151
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš24.2.2019 12:33Zaslíbená Země Nezemě #01
    Scarface - tak to rád čítam! Nemám totiž v láske, keď sa príbeh dlho nikam neposúva a to je vlastne aj jediný mínus Skalpov, že sa to tam občas až zbytočne naťahovalo, ale je to tak výnimočne dobre napísané, že mi to až tak nevadilo :) Tak som zvedavý na druhú časť série Zaslíbená Země Nezemě, rozbehlo sa to naozaj kvalitne a má to podla mňa u nás veľkú šancu na post najpredávanejšej série za rok 2019.
  • Scarface
    Scarface24.2.2019 00:14Zaslíbená Země Nezemě #01
    Radek Blacksad: Nechci moc prozrazovat, ale jednou z věcí, která nás na téhle sérii zaujala, je to, že moc na místě nepřešlapuje.
Četl/a (76)
akrijus, AlmightyMates , anka, Anton, calvin10, calviti, charvos, Conanivicz, cyboy, Darth Raelchi, Davidos402, Dexir, Dezodoo, Doppelganger, dvory, Final, Fort, Franta z Čokolády, Georgíno J., gezic, Hønzza, Himlik, hypermlok, IndyP, inosuke, Jak, James, Jay-jay, John Wick, Kaaos, kallenved, Kaluž, karl173, Kerbellos, Kouzelnik7, lacoste, lantan1, Le Porello, Lord Baltimore, Macek78, Madao, Martinb, mewt, michaldca, mindstormjak, Mitsuko, MrKulda, Negan, Nightmare, Osimchin, paulmuaddib, perak, petrSF, Plechy, Plocan, Poseidon1978, Premek, Róbert Nagy , Ruw, Sagikkun, Saiko-chan, Sawyer, Scaleo1, Scalix, sedw, seneke, ShadowJuice, Sir_Pete, syon, T3ss, Tony TwoDee, trudoš, Václav Mikula, VanTom, xflori01, yardaformi
(107)
akrijus, alchymista5, AlmightyMates , anka, Awakener, BadBoy, bboorreekk, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, calviti, charvos, cyboy, Dali, Davidos402, Dexir, Dezodoo, Doppelganger, dvory, Final, Franta z Čokolády, Georgíno J., gezic, gruno, Hønzza, herbert, herrman, Himlik, hypermlok, IndyP, inosuke, invape, JackOneil, Jak, James, Jay-jay, John Wick, Jokke, kallenved, kapicka, Kareru, karl173, Kazumaki, lacoste, Le Porello, listr, Macek78, Madao, Mamut12, Martinb, michaldca, mindstormjak, Mitak, Mitsuko, MP, MrKulda, Negan, o2t2, opytz, Osimchin, Paldini, parado, paulmuaddib, pechna, petrSF, Plechy, Plocan, Poseidon1978, Premek, Róbert Nagy , Ruw, sabca.0207, Sagikkun, Saiko-chan, Scaleo1, Scalix, sedw, seneke, ShadowJuice, Sir_Pete, SkillJam, sleepless, slothest, Stara.kryta, syon, T3ss, tacmud, Thurin, Tomasino79, Tony TwoDee, Toren, trudoš, Václav Mikula, VanTom, vishnar, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xflori01, xintax, yardaformi, yogi, Zajo original, Zanir, Zbysek2410, zdoog
Chce (6)
kisuke93, martas, Maty48, monty.cl, Sixtyeagles, TenCoJeZbytečnej