Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

ZLOČIN(Y) STOLETÍ!

Captain Cold. Mirror Master. Golden Glider. Weather Wizard. Heat Wave. To je pět nejhledanějších trestanců Central City. Jsou to Flashovi největší nepřátelé. Jsou to Ranaři... a náhle zmizeli z veřejného dění. Až je to podezřelé.

Jakmile začne Flash jejich zmizení prověřovat, zapadne na místo poslední část jejich plánu. Je to smrtící hra na kočku a myš, která prožene nejrychlejšícho člověka světa po celé planetě... a nakonec skončí až příliš blízko domovu. Je běžec v rudém trikotu dost rychlý, aby pětici ďábelských zločinců zarazil?

A pokud ano, dokážou s Wallym Westem alias Kid Flashem ustát odhalení tajemství kolem Wallyho otce a posledního člověka, který ho viděl živého? Protože tím není nikdo jiný než veterán Ranařů a jeden z branců Sebevražedného oddílu, Captain Boomerang.

Obsahuje sešity série The Flash (Rebirth) #14-20 (leden 2017 - duben 2017)

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Joshua Williamson
Art
Carmine Di Giandomenico, Davide Gianfelice, Neil Googe, Jesús Merino
Ink
Carmine Di Giandomenico, Davide Gianfelice, Neil Googe, Andy Owens
Barvy
Ivan Plascencia, Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Carmine Di Giandomenico
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Petr Schwarz
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-657-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
The Flash #03: Rogues Reloaded (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #03: Ranaři vracejí úder (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #03: Ranaři vracejí úder (Black edice) (2019)
  • tom173
    Po minulém dílu velké zlepšení. Nositelem příběhu je opět Barry a ne Kid Flash (i když bohužel pořád zabírá nemalou část :D), řeší se tedy dospělejší témata a taky rozvíjí vztah s Iris. Ranaři jako titulní záporáci jsou super. Jde vidět že mají velkou historii a je tedy na co odkazovat. Jmenovitě Leonard Snart je skvěle napsaný a tým opravdu táhne. Já jsem tak trochu doufal že Flashovi zatopí víc, když už to tak chvílemi vypadalo a že konečně nalezne ten klid a odpočinek po kterém touží :D. Sešit s Boomerangem je už průměrnější ale pořád v pohodě. Tenhle Flash prostě baví, uvidíme kam se to pohne dál.
  • honza2457
    Velice průměrný komiks, kde se dál rozvíjí příběh Barryho Allena. Příběh s Ranaři se četl dobře a bavil mě. Druhý příběh Po stopách otce byl o poznání horší, přesto byl stále lepší než poslední sešit, který sice připomíná události prvního dílu, ale kvalita je u něho opravdu špatná.
  • MarvelLover
    Tak máme Ranaře zpět ve městě. Třetí book se četl opět krásně jako dva booky předním. Líbí se mi takhle Ranařská týmovka. Už se těším na další díly... 80%
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #03: Ranaři vracejí úder - S touto sérií už od začátku tak trochu bojuji, jelikož je to místy opravdu bídný mainstream. Nejvíc se to ukazuje ve chvílích, kdy má dojít k nějakému souboji, nebo když se Flash usilovně snaží zachránit bezvýchodnou situaci. Naopak Williamson docela dost dobře zvládá psát zajímavé civilní dramata a na výsledné knize je pak ona propast hodně znát. Tam kde totiž autor tápe v souboji s Ranaři (jenž nakonec vyšumí úplně do ztracena), to zachraňuje civilním hledáním Wallyho otce ... Za mě 3*!
  • Spike
    Ačkoli většina výhrad co k téhle sérii mám přetrvává, je potěšující že laťka se zase zvedla a přiblížila velmi dobrému prvnímu dílu. Je to dáno hlavně tím, že hlavní a nejdelší příběh zde je tím nejlepším z knihy, což se u té předchozí říct nedalo. Rogues (zde přeloženo jako Ranaři, v DCKK zase jako Lotři... to nejde si to ohlídat?) jsou Flashovi nejznámnější a nejvýraznější protivníci (vyjma různých Speedsterů) a zde mě bavili, ačkoli zas až tolik prostoru neměli a děj byl hlavně o akci, ale k dobrému pocitu ze čtení to stačilo. Nikdo z nich mě neiritoval, příběh byl svižný, dával smysl, bylo tu pár zvratů, četlo se to jedním dechem. Za mě určitě kvalitní počtení. Rozvíjení Barryho osobní linky napříč celou knihou se mi líbilo, na rozdíl od jiných sérií tu civilní rovina dostává alespoň nějaký prostor.
    Co mě ale opět nebavilo,a to se opakuju u každého dílu a ani tady tomu nebude jinak, je postava Wallyho Westa (toho černého). V hlavním příběhu sice moc prostoru nedostal (možná proto mě z celé knihy bavil nejvíc) ale hned následující dvousešitový je primárně o něm. Potěší sice účast Captaina Boomeranga, ale je to taková zbytečná odbočka. Navíc na konci příběhu Wally znovu potvrdí, jak otravná a protivná postava to je (říct proč by byl docela spoiler) a já jen doufám že co nejdřív ho tvůrci odklidí do jiné série, třeba nastálo k Teen Titans.
    No a poslední jednosešitovka je příjemným zpestřením které nám dává vědět že se pamatuje i na události prvního dílu a v této dějové lince se pokračuje. Navíc to končí povedenými cliffhangery, takže důvod a chuť pustit se do dalšího dílu tu je. Uvědomil jsem si, že kresba, ačkoli je postačující, by se k Flashovi hodila trochu jiná. Potvrdilo se mi to u (bohužel těch dějově slabších) sešitů které kreslil Jesus Merino, oproti němuž ostatní kreslíři v této knize poněkud pokulhávají. Ale jak říkám, je to postačující, jen je vidět že by mohlo být i líp.
    Celkově tedy třetí knihu Flashe hodnotím pozitivně, věci co mi tu vadí mi vadili už v předchozích, a nějaký kvalitativní výstup tu je. Odstranit Wallyho, dát víc prostoru civilní lince a sehnat detailnější kreslíře, asi si nemám nač stěžovat. Slušných 7/10
  • Cinema Ranger
    Stejné jako předchozí díl. Sice tady máme už větší porci sešitů, ale to kvalitu příběhu nezlepší. Ranaři jsou sice super tým záporáků, ale tady mi moc nesedli. Kresba je opět fajn. 60%
  • Spacecore
    Máloco mě baví z Rebirthu, ale tohle se dalo. Třetí díl mě asi bavil nejvíc, hlavně ústřední příběh s Ranaři, kdy to mělo správnej old school nádech. Kresba je fakt hnusná, ale co jsem si všiml, tak taková dneska frčí.
  • jardoom
    Třetí Flash se po slabém druhém dílu zase přiblížil ke kvalitám bezvadného dílu číslo jedna. Williamson nejspíš zjistil a rovnou zaostřil na to, co je pro čtenáře opravdu zajímavé, a k tomuto se vrací a dělá dobře. Flash si mě získal a to je opravdu něco, v co jsem nikdy nedoufal.
    http://www.comixzone.cz/view/2539-znovuzrozeni-hrdinu-dc-flash-03-ranari-vraceji-uder
  • xflori01
    Po úžasném prvním díle se série Flash dostala do klasické spotřební série. Možná v rámci ostatních sérií nadprůměrné, ale nejsou to žádné úžasné knihy, které bych všude vychvaloval. Ale zase to určitě shazovat nebudu, pořád se mi to čte dobře a nemíním Flashe přestat kupovat. Jen už tomu nemůžu dát tak dobré hodnocení. Příběh s Ranaři měl docela odfláklou kresbu. Občas se mi zdálo, že Crew nemá ani kvalitní podklady, takže jsem si ho plně neužil i přes dobrou zápletku. Trošku to zachránily poslední tři sešity, kde už byla kresba více harmonická s příběhem. Celkově 70 %.
  • karl173
    Williamson Flashe prostě umí a musím že mě zatím dost baví číst. Pravda, v minulém díle šla kvalita trochu dolů, ale stále to nebylo vůbec špatné. Teď, jak zmiňuje rewkon se kvalita opět vyhoupla o něco výše a blíže prvnímu dílu, který je pro mě ale stále nepřekonaný. Ale to nevadí. Pokud bude kvalita stále na podobné úrovni, tak nebudu mít žádný problém. Navíc se mi líbí, že scénárista se stále snaží udržovat čtenářův zájem číst další díly pomocí zajímavých cliffhangerů a to rovnou na několika frontách. Kresba je Flashe stále velkým plus a znovu je radost sledovat každý panel. Za mě 80%
  • rewkon
    Tak se Flash vrátil kvalitou k prvnímu dílu a budu předstírat, že jsem dvojku nečetl a zařídil, že budu pokračovat dalším dílem.
  • cyboy
    Jako uznavam, ze to bylo lepsi nez prechozi knihy, ale stejne mam s tim Flashem porad problem. Litaji z nej hlasky jako "musim se rozvibrovat na 10.000 vibraci za sekundu" a me neni jasny a) proc zrovna 10.000, b) proc maji pomoct zrovna vibrace. Jeste tomu dam jednou sanci, ale pokud se to vyrazne nezlepsi, tak s Flashem asi seknu.
    60%
42317