Tělo z kamene, srdce ze zlata - to je Ben Grimm, Thing. Fantastický rváč s rozervanou duší.

Připravte se poznat nejtvrdšího z členů Fantastic Four tak jako nikdy předtím! Příběh Člověk s tváří netvora je na svou dobu velmi nezvykle plný vážnosti a patosu, a oprávněně se tak stal klasikou, která položila základy jedněm z nejlepších superhrdinských příběhů v historii. A druhou část této knihy je perla z marvelovské minulosti - Projekt Pegas, kde se Ben Grimm stává superhrdinským bezpečákem rozsáhlého labyrintu podzemních laboratoří, které ukrývají neuvěřitelná tajemství!

Takže se připravte, Nejmocnější Hrdina Marvelu Thing se řítí jako lavina... a je čas na držkovou!

Obsahuje příběhy:
Projekt Pegas
Člověk s tváří netvora

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Marvel Two-in-One (Vol. 1) #53-58, #60 a Fantastic Four (Vol. 1) #51


Scénář
Mark Gruenwald, Stan Lee, Ralph Macchio
Art
John Byrne, Jack Kirby, George Pérez
Ink
Gene Day, Joe Sinnott
Barvy
Carl Gafford (Doug Jones, Gaffy), Bob Sharen, Roger Slifer
Obálka
Morry Hollowell, Steve McNiven, Mark Morales
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Viktor Páč
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
596 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
The Thing: The Pegasus Project (Marvel Comics, 1966, 1979)
  • ludek.n
    Možná nejsympatičtější člen Fantastic Four Benjamin „Thing“ Grimm se představuje v šestisešitovém příběhu „Projekt Pegas“ Marka Gruenwalda, Ralpha Macchia, Johna Byrneho a George Péreze z roku 1979, doplněného o dvě jednohubky: „Thing a Impossible Man“ a o něco starší klasiku „Člověk s tváří netvora“ z dílny Stana Leeho a Jacka Kirbyho. Thing se v každém ze zde uvedených sešitů musí vypořádat s nějakým tím podivným protivníkem, ať už je to nelidský Deathlok, radioaktivní Nuklo, bojovnice Thundra, Solarr či Klaw, ale nejimpozantnější boj ho čeká s proměněným doktorem Tomem Lightnerem, který svou singularitou ohrožuje celý svět. Jeho zápasy jsou jadrné, energické a plné hrubé síly, která se na nějaké škody rozhodně neohlíží. Přestože se scénáristé snažili dát jednotlivým epizodám strukturu, vysokou prokomponovanost, myšlenku a kontinuitu, vyšel jim z toho nakonec zase jen pouťový wrestling z rohu do rohu a s pěstmi proklatě nízko. Kresba je solidní standard konce sedmdesátých let, jednoduchá, líbivá se spoustou zajímavých momentů. Takže pojďme si dát držkovou a můžeme pokračovat s další knihou…
  • VanTom
    Příjemné béčkové sci-fi retro se dodnes čte slušně a vyloženě potěší skvělou kresbou (John Byrne, George Pérez). Sympatický kolohnát Thing se bezhlavě vrhá do akce a víc hlásí (a hudruje), než mluví, v šestidílném příběhu Projekt Pegas pracuje jako ochranka titulního podzemního komplexu a má tudíž co do činění s dalšími superhrdiny (Quasar, Deathlok, Giant-Man, Thundra, Aquarian). Sedmý sešit s Impossible Manem byl pak vyloženou komedií, zatímco dušezpytný příběh z Fantastic Four 51 na závěr již vyšel v UKK 88.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš9.3.2021 07:00Nejmocnější hrdinové Marvelu #066: Thing
    Presne pre toto mnohí ľudia nemajú radi komiksy: plno samoúčelnej a nezmyselnej akcie, béčkarské postavy (Deathlok? Giant-Man?? Wundarr??? Klaw????), detské scenáre a plno trápne siláckych hlášok. Tie v NHM: Thing si skutočne servítku pred ústa nedávajú a dotyčnú komiksovú knihu pasujú za „klasiku“, „perlu“ a „tohle je dost možná to nejepičtejší ilustrované dílo, jaké jsme vám kdy přinesli“. Nuž, ak je toto klasika, perla alebo nedajbože nejepičtejší ilustrované dílo, jaké jsme vám kdy přinesli, potom ďalšie komiksy s Thingom nechcem čítať. A to som sa tešil, naivne si mysliac, že to bude čierny kôň kompletu, od ktorého nikto nič nebude čakať a nakoniec sa bude jednať o pecku. Nuž, nejedná. Pritom nápad o Thingovi, ktorý sa zamestná ako SBS-kár (!) v mamutích podzemných priestoroch, vôbec nie je na zahodenie. Len to prevedenie je dosť katastrofálne. Thing je dobrá postava, len v tejto knihe je väčšinu deja (k lepšiemu sa to zmení až ku koncu) v podstate vedľajším hrdinom. Trpel som. Odratúval som strany do konca.
  • Moon
    Thinga jsem se tak trochu bál. Fantastická 4 mě sama o sobě moc nebaví a tak jsem od thinga nečekal nic. A ve výsledku jsem úplně zklamaný nebyl.
    Prvních 6 sešitů bylo takové klasické retro, spoustu vysvětlujícího textů. Hloupé dialogy, béčkové vedlejší postavy a záporáci, béčkový scénář. Nicméně oproti jiným retro kouskům se to četlo lépe. Sedmý sešit mě překvapil a z celé knihy je podle mě nejlepší. Kratičký příběh, který byl velice zábavný.
    A poslední sešit byl též zajímavý a lehce nadprůměrný. Takže za mě hezkých 3/5.
  • hroubek
    Na některé komiksy ze série NHM se těším hodně moc. Na některé se netěším vůbec. A pak jsou ještě ty, od kterých nic nečekám, a může z toho vyjít dobrý komiks a nebo ztráta času a peněz. A Thing by patřil do třetí kategorie. Komiks, od něhož jsem nic neočekával, a ve výsledku jsem dostal velmi slušný a zábavný komiks. Celý komiks má fajn tempo, spád a baví. Dialogů je místy zbytečně moc, ale to je opět dáno dobou, kdy komiks vznikl. Co se týče hlavního příběhu, tak tam jsem byl dost spokojený. A i zbylé dva sešity rozhodně nejsou k zahození. Komiks o Thingovi se povedl, a nedělá sérii ostudu.
  • karl173
    karl173 mecenáš4.3.2019 18:41Nejmocnější hrdinové Marvelu #066: Thing
    Nebylo to špatné. Je to poměrně slušné sci-fi, které má pár zajímavých nápadů, ale to provedení. Na to že se jedná skoro už o 80. léta, tak je to v chování postav a v řešení krizových situací hloupé až běda. A Stanův sešit z 60. let tu vlastně jen potvrzuje, že se o 23 let později moc nezměnilo. Pro fanoušky Marvelu a FF asi fajn doplnění, ale jinak si myslím, že tohle může čtenář klidně vynechat. Navíc nemyslím si že by tento komiks nějak víc přiblížil Thinga čtenářům. Víc se o něm dozvíte leda v popisu a nebo v klasickém FF komiksu. Paradoxně jsem se spíš víc dozvěděl o naprosto jiných postavách. Abych ale ještě přidal proti záporům nějaký klad, tak kresba. Ta se povedla. 60%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.2.2019 16:47Nejmocnější hrdinové Marvelu #066: Thing
    Fakt stred, jak se tady pise. Nejedna se z dnesniho pohledu nic prevratneho, i kdyz ve sve dobe to mohlo pusobit jinak. Stridaji se zajimave a mene zname postavy a jo, proc ne, funguje to. Za me dobry. Docela jsem se obaval, ze co sesit to sesit pribehove venovany jen danemu hrdinovi a ono ne, pribeh na sebe v sesitech dobre navazuje a pouze se akcentuji vice ci mene dane postavy. Pribeh je konzistentni, akorat c. 60 je tam na nic a FF4 sesit je tam zase zbytecny. Bud zvolit modernejsi komiks, ktery se zabyva psychickymi stavy Thinga, nebo nechat to co je a nedavat neco vytrzeneho z kontextu. Komiks je ctivy, ale ukecany a dnes uz poplatny dobe. Navic jsem posledni dobou alergicky na reakce typu "neznam te a vypadas podezrele - tak ti dam pres drzku". Sorry to i v te dobe si nikdo nedal peci zeptat se cloveka, nez mu jednu vypali? Tohle snad v 70. letech nebylo ne? Chapu paranoiu a nedorozumeni, ale hned utocit? Jak rikam, poplatne dobe. Nicmene je to povedene scifko, 3 hvezdy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš26.2.2019 15:22Nejmocnější hrdinové Marvelu #066: Thing
    Prakticky naprosty souhlas s Carnagem. Ja bych vynechal dva posledni sesity. Predposledni je fakt blbina a posledni uz jednou vysel. Prvnich sest sesitu se celkem dobre cte a je to holt poplatne dobe a ani tehdy to nebylo na Nobelovu cenu za literatruru.
    60%
  • Carnage
    Na tuhle dobu bych očekával dost ukecaný komiks ale naštěstí Thing není hrdina mnoha slov a dokonce příběh docela dobře odsýpá. Poslední sešit bych klidně úplně vynechal z knihy nebo dal na začátek ten je vlastně jedinej kde Thing řeší svůj vzhled a celkově to kazí tempo předchozích sešitů a navíc už ten sešit vyšel u nás v některých F4 UKK mam pocit. Jinak průměrná kniha která nenudí ale ani ničím extra nenadchne.
17205
Četl/a (49)
2scha, Alfred, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doppelganger, hroubek, Hugin, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, karl173, kaylin, lantan1, ludek.n, Mariomichal, Mart74, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, punisher, raenius, Rinter, roswelll, SekyCZ, Spike, Standis0202, Symbi, t0mas, trudoš, VanTom, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(154)
2scha, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, Comicsmaniaczone, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hahahoho, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, nx, Nyxxie, Olesh, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, Rinter, roswelll, Rumburaq, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, Standis0202, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Badgu.y1902, delsemela, Denis1996, gezic, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
gezic