Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Berlín v roce 1929: Politické pouliční bitky, ilegální noční kluby – život ve městě připomíná tanec na vrcholku sopky. Berlínská policie se ve dvacátých letech proslavila svými moderními vyšetřovacími postupy. Když se mladý a ambiciózní komisař Gereon Rath pustí na vlastní pěst do vyšetřování vraždy, brzy si proti sobě poštve nejen podřízené, ale ani nejvyšší policejní představitele.

Podle knihy byl v roce 2017 rovněž natočen seriál Babylon Berlín, na němž se mimo jiné podílel i slavný režisér Tom Tykwer.

Scénář
Arne Jysch, Volker Kutscher
Art
Arne Jysch
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Michaela Škultéty
Redakce
Mirka Jarotková, Dana Packová
Žánry
adaptace, detektivka, historický
ISBN/ISSN
978-80-7595-179-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
195 x 265 mm
Tisk
černobílý
Váha
846 g
Stran
216
Cena
499 Kč
Originál
Der nasse Fisch (Carlsen Verlag GmbH, 2017)
  • SickNail
    SickNail mecenáš6.1.2023 22:56Babylon Berlín
    Príjemné čítanie, avšak ako už bolo spomenuté miestami sa človek stráca v postavách. Na druhý krát by som sa v tom orientoval určite lepšie, no neviem či sa k tomu ešte niekedy vrátim. Kresba pekná, a čiernobiela sa k tomu náramne hodí.
  • faster86
    faster8625.2.2022 23:41Babylon Berlín
    Začátek to má velice dobrý, ale po první části mě to malinko začalo ztrácet. Nicméně je to dobré čtení.
  • Norri
    Norri mecenáš16.7.2020 23:40Babylon Berlín
    Je to výborné! Nedávno jsem dočetl skvělou sérii Berlín od Jasona Lutese a byl jsem na Babylon Berlín zvědavý, protože se odehrává na stejném místě a ve stejné době. Jen je vyprávěný z jiného úhlu pohledu. Myslím, že jsem se do těch knih pustil ve správném pořadí, protože Lutesova série dodává atmosféře Babylonu výborný kontext doby. Naopak by to nefungovalo, protože Babylon Berlín je v prvé řadě kriminálka a politiku řeší pouze okrajově jako motiv. Ten příběh by v podstatě mohl být vyprávěn v jakékoliv době, ve které se už používaly pokročilé vyšetřovací metody jako balistika a daktyloskopie. Děj je vyprávěný lineárně a přesto je to parádně zamotané a během čtení jsem si neustále nebyl jistý, jestli je hlavní hrdina morálně dobrý anebo špatný polda. Ačkoliv v knize není nouze o akční scény, tak policejní vyšetřování je tady na prvním místě. Do toho to má parádní kresbu a já jsem maximálně spokojený!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.3.2020 15:31Babylon Berlín
    Pár německých komiksů jsem již četl, ale tohle patří do těch lepších. Nicméně mi vadila jistá dávka nepřehlednosti - kdo s kým a jak. Ztrácel jsem se občas, hlavně ve 3. kapitole. Každopádně je to ale dobrý detektivní příběh, velmi netradiční a jede na vlně doby, která byla dosti dekadentní. Jen mě mrzí, že z té dekadence tam toho moc nebylo. Kdyby toto byla jako série a měly následovat další příběhy, je toto velmi dobrý start. Celý svět i detektiv Gere je v této knize dost v kostce. Kresba je pěkná a čtivá, filmový střih se nezapře a dokáže upoutat čtenářovu pozornost. Pěkné 4 hvězdy.
    PS: škoda, že u nás nevyšly tyto německé komiksy, které bych tu rád doporučil: Vasmers Bruder, Wilsberg, Kupfenhertz, Seelenfresser, a v neposlední řadě i Rohrkrepierer. První a poslední jsou velmi dobré.
  • Palebras
    Palebras7.11.2019 09:46Babylon Berlín
    Velice líbivá Noirovka.. Musím se přiznat, že větší povědomí o tomhle díle jsem dostal až po shlédnutí stejnojmenného seriálu, který mě zaujal jak dobovým zasazením, tak trochu temným a záhadným příběhem.. A přesně to samé jsem dostal u tohohle komiksu .. Černobílá kresba je parádní a výborně vystihuje dobu.. Je plná detailů a u některých pasáží jsem se cítil jako bych byl v Berlíně roku 1929... Co se týče příběhu, tak ten je zcela logicky očesanější než v seriálu.. O knize mluvit nemůžu protože jsem ji nečetl.. Každopádně doporučuji všem kteří mají rádi Noir styl komiksů ale vlastně všem kteří nepohrdnou dobrou krimi..
  • perak
    perak18.10.2019 15:25Babylon Berlín
    Pěkný noir příběh na zajímavém pozadí Výmarské republiky. Skvěle k tomu seděla černobílá kresba podtrhující celkovou atmosféru doby, ale i vnímání samotného příběhu mladého ambiciózního policisty, který se dostane do soukolí protichůdných zájmů přívrženců budoucí Třetí říše, policie, podsvětí … a ještě musí řešit spoustu soukromých trablů. Na to, že se jedná o adaptaci celkem rozsáhlého románu mne překvapilo, jak s málo textem si adaptace vystačila a přitom jsme neměl pocit, že bych byl o něco ochuzen.
  • Fry
    Fry admin17.3.2019 11:14Babylon Berlín
    Babylon Berlín - Předlohu neznám, seriál jsem také neviděl a přesto si dovolím tvrdit, že je tahle komiksová adaptace veskrze výborná. Arne Jysch totiž na rozdíl od mnoha jiných adaptátorů dokáže pracovat s médiem naprosto dokonale. Tam kde je pro mnoho jiných text hlavním hybatelem děje, zde působí spíše jako doplňkový materiál, jenž nás přesouvá mezi jednotlivými lokacemi a to hlavní se děje právě ve vizuální stránce celého díla. Body navíc dávám i za originální zápletku detektivního pátrání a doufám v úspěch na našem trhu ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.3.2019 20:53Babylon Berlín
    Nečetl jsem ani původní román a neviděl jsem ani seriál, který mi tak vehementně dohazuje můj příbuzný. Nicméně komiks je napsaný (adaptovaný) skvěle. Četlo se mi to náramně, napjatý jsem byl celou dobu a to, co mě naprosto nebavilo a nezajímalo u Nestora Burmy (pátrání, osudy zúčastněných), mě zde donutilo přečíst knihu na jeden zátah. Přelom 20./30. let v Německu jakožto prostor, kde se to všechno odehrává, už jen podtrhuje zajímavost celého námětu a připomíná, že by mohl už někdy vyjít další díl Berlína. Bohužel jsem ale po přečtení poslední stránky cítil opět jakousi neukojenost, neuzavřenost... přišlo to rychle a zajímalo by mě, co se dělo dál s vedlejšími postavami.

    Celkový dojem: 80%
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko5.3.2019 11:38Babylon Berlín
    ..dějově nikterak převratné, neřkuli šokantní dílo, na první pohled, zaujme hutnou noirovou atmoškou a možná až zbytečně překombinovanou zápletkou, kde výskyt náhod přibývajícími stránkami, exponenciálně roste (hlavní hrdina, má víc štěstí než rozumu) ale, nedá se říct, že by to, nějak zásadně vadilo a naladit se na hru, co se tu, už od úvodu rozehraje, nečiní sebemenší problém.. víc, takových comicsů !
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.3.2019 21:27Babylon Berlín
    Dobre, i kdyz to neni nic z ceho by si prumerne sectely ctenar mel sednout na zadek. Asi se zkusim podivat na serial, protoze Tykwer to nejspis trochu povysil, jinak si to tresteni kolem toho neumim poradne vysvetlit.
    85%
15166
Četl/a (59)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Anton Whatever, ben_bella, buscheer, Cabal, calvin10, cyboy, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, faster86, flipflop, Fry, Géba, Georgíno J., Giskard, Hanussen, James, Jáňa, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Kaluž, Keno, Killingjoke, Lachvos, lacoste, Light, majer, marek zigmund stanko, mstefl, Nezbi, Norri, oleav, Ozymandias, Palebras, pechna, perak, Plechy, punisher, rajot, Saint of Killers, Sakyk, schefik, sercial, SickNail, the.kasztan, trudoš, utresyby, Valdaufinka, wolfgang, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(90)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Anton Whatever, Askalon, bboorreekk, Beng.D, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, CSE_AC/DC, cyboy, davidek, Dezodoo, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, faster86, fel68, filemon, Fry, Géba, Georgíno J., Glumal, Hanussen, herrman, invape, James, Jáňa, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Karel Sec, Keno, Killingjoke, KINIMODUS, lacoste, Lojza, maara, majer, Mamut12, Marvin, Matthew, Maty48, merhyx, MickeyStuma, Mikei, misa, monocyt, monty.cl, mstefl, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, Palebras, pechna, Poseidon1978, punisher, rajot, rooty, Saint of Killers, schefik, sercial, Skot, Stara.kryta, start05, Stlucius, tacmud, the.kasztan, Tomate, trudoš, utresyby, Valdaufinka, vranakx, wolfgang, xintax, Yaromil, YARYNN, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (8)
Blacklarch, deadpool, delsemela, Himlik, Pizza Guy, RadimNemec, skepsi, sleepless
Shání (1)
Pizza Guy