Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

BANEOVA POMSTA

Není pro smích. Není hádanka. Není ani pták, ani kočka, ani tučňák, ani strašák, ani kytka, ani loutka. Není a pohádka pro děti, ani cirkusová atrakce, ani zlomený kamarád, ani lítostivý učitel. Není nějaký bohatý kluk, co si hraje na rytíře.

Je Bane. Batman vniknul do jeho domova, pošramotil mu mysl a přerazil páteř. Nyní se Bane vrátil do Gotham City s jediným úmyslem - zničit Batmana jednou provždy. Nejprve ale zničí všechny, které kdy Temný rytíř miloval... nebo nesnášel.

Mladé hrdiny, kteří nosívali Robinův plášť. Policisty, bojovníky se zločinem a maskované hrdiny, ze kterých Batmanova spojenecká armáda sestávala. Dokonce i netvory a šílence, kteří prodlévají v chodbách Arkhamovy léčebny. Batman od nich bude potřebovat veškerou pomoc - a možná i víc - aby tohoto nezastavitelného nepřítele odrazil.

Batman a Bane totiž vědí jedno: z jejich posledního střetu odejde nezničený jenom jeden...

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #16-20 (únor 2017 - duben 2017), #23-24 (květen 2017 - červen 2017) a příběh z Batman (Rebirth) Annual #1 (listopad 2016)

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Tom King
Art
David Finch, Mitch Gerads, Clay Mann
Ink
David Finch, Mitch Gerads, Sandra Hope, Seth Mann, Danny Miki, Trevor Scott
Barvy
Jordie Bellaire, Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Mitch Gerads
Obálka
Jordie Bellaire, David Finch, Danny Miki
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder, Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-677-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Batman #03: I Am Bane (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman #03: Já jsem zhouba (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman #03: Já jsem zhouba (Black edice) (2019)
  • faster86
    Bane si jde pro odplatu z minulého svazku. BatmanKing je fajn odlehčení. Batman na Banea použije vesměs stejnou metodu jako minule. A opět víc než mě bavilo porovnávání života Batmana a Banea. Ale musím říct, že víc než hlavní linka mě bavili příběhy s prstýnkem, psem a Bažináčem.
  • Jonas Woodsman
    Finále bolo rýchle a krátke i keď epické a nereálne. Páčil sa mi však krátky príbeh na konci, kde Batman spolupracoval so Swamp Thingom. No nič moc, ale fajn vyvrcholenie tohto súboja o psycho-piráta. Fajn kresba.
  • CoVseNerdit
    Čekal jsem víc. Nádherná kresba, slabé postavy, nudný Batman (wtf?), nic moc akce, hromada rádoby chytrých myšlenek. Nevím proč, ale Batman mi tuhle sérii přijde hrozně nesympatický a působí spíš jen jako nějaký robot. Na to, že mi v předchozím booku přišla nejlepší závěrečná část s Catwoman, tak tady to bylo spíš: Co? wtf? proč? :D Každopádně držím se a doufám, že kvalita půjde nahoru. Já jsem trilogie nic moc. Lehký podprůměr.
  • Ivan Kucera
    O čo slabší úvod (Já jsem Gotham), o to lepšie to pokračuje. Komiks Já jsem zhouba je na tom s Já jsem sebevražda podobne, ako svojho času Soví město k Sovímu tribunálu: v jednotke šiel Batman do sveta príšer, v pokračovaní sa príšery (v mene pomsty) vyberajú do toho jeho. Akurát v tomto prípade nejde o „sovy“, ale o legendu menom Bane. Znova kostým, znova maska, znova Venom. Je to jedna veľká akčná scéna, do ktorej Tom King narval všetko, čo mal poruke, vrátane asi milióna Batmanových slávnych nepriateľov a ďalšieho milióna menej známych až úplne neznámych. Výsledkom je tak trochu bordel, čo niekomu vadí, ale mne nie. Mňa bavil a užil som si ho.
  • Spacecore
    První dva díly mě nebavily a ke čtení dalších jsem se vrátil z jediného důvodu - Batmanovy zásnuby a svatba! To mě zajímá a to já můžu a na to se všechno těším! Jinak by se třetí díl dal shrnout jako další moderní parafráze na Knightfall. Naštěstí se to dobře čte jako celek, odsýpá to a vypadá to všechno cool a dobře (mám rád Finche), ale chybí tomu nějaká hloubka. Nezapamatovatelné. Každopádně mě bavily jednotlivé prvky celé knihy - Bat burgrárna, Bažináč, pes a hlavně jak se Batman vyslovil, to bylo super!
  • mearez
    Tak tohle se mi ale maximálně líbilo. Od Batburgeru po crossover se Swap-thingem. Bane je úplně překrásnej charakter a já si s ním užíval každičkou stránku. Finchovo pojetí Banea, kterej vypadá skoro jako oholená gorila je zlověstný a já jako čtenář ho respektoval i když stanul před Batmanem. Ta postava mě hlavně ale překvapila proto, že jsem jí doteď považoval jen za mlátičku, ovšem King jí dal skvělý backstory. Konec byl samozřejmě pro čtenáře strašně uspokojivý, těšim se, jak se to dál vyvine. Finch je zde ve svojí vrcholný formě, tak jak se mi nelíbil v New Avengers, tak tady jsem žral každou jeho stránku. Za mě 4*.
  • honza2457
    Tak tohle byl zatím nejslabší díl série. Jen a jen mlátička bez nějakého hlubšího významu a několik střípků z minulosti to nezachránilo. Musím říci, že kresba je stále na vysoké úrovni a díky tomu jsem to přečetl na jeden zátah. Krátký příběh s Catwoman byl takový nemastný, neslaný a nebýt konce tak i snadno zapomenutelný. Poslední dvě krátké povídky byly příjemným zpestřením, ale knihu už zachránit nemohli. Snad bych ještě vypíchnul scénu z fastfoodu, která mě opravdu pobavila.
  • tom173
    Jedna velká řežba s Banem, který nadopovaný venomem přijíždí do Gothamu aby si vzal zpátky Psycho Pirata, který mu jediný pomáhá od bolesti a závislosti právě na tomto jedu. Působí to docela osudově a epicky, hlavně díky kresbě Davida Finche, který do toho dává maximum. Je tu pár opravdu skvělých momentů, ale taky pár věcí co mi v téhle sérii vadí. Proč musí mít Batman neustále stejnou taktiku, že se nejdříve nechá zmlátit? To jak nakonec Banea poráží mohl King taky asi vymyslet nějak líp. Jinak to pořád funguje skvěle a udržuje kvalitní standard. Epilog s Gotham Girl super, sešit s Bažináčem už slabší.
  • Palebras
    Po skvělém třetím díle Detective Comics, dostáváme třetí díl i co se týče hlavní řady.. Já jsem zhouba pokračuje tam, kde jsme minule skončili... A to k pořádné bitce mezi dvěma hlavními protagonisty. Musím říct, že tento díl mě bavil o něco méně než například předchůdce Já jsem sebevražda a o dost méně než Liga stínů.. To však nic nemění na tom, že se pořád jedná o moc fajn komornější příběh, který já preferuji daleko více než Snyderovy megalomanské peripetie. Čtenář zde prostě dostane to co očekává že dostane. Nic míň a nic víc. Určitě potěší kraťas s Cat, plus další dva kratší kousky. Ve finále jsem spokojený a rozhodně se těším na pokračování.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #03: Já jsem zhouba - Prozatím závěrečné třetí dějství souboje s Banem končí více méně tak, jak jsem od začátku předpokládal. King hodně hraje na efekt, jednotlivé sešity jsou na maximum namačkané jedním dlouhým soubojem, ze všech úhlů, ze všech možných pozic, ze všech perspektiv. Nicméně to co se odehrává za tím, ta práce s panelováním, s podobenstvím těchto protikladů mě pořád neskutečně baví. Z bonusů opět vypíchnu povídku z Annualu, která vyšla i ve vánočním speciálu v jiném překladu ... Za mě 4*!
  • sedw
    Podobně jako Detective comics, i tento Batman mě baví. Styl psaní je hodně jiný, příběh je komornější, ale baví mě velmi. Nejvíc se mi líbil třetí díl, který mě velmi potěšil svým zpracováním.
  • Kadin
    Batman #3 - Já jsem zhouba je za mě asi zatím nejlepší díl série, ale i tak to není žádná sláva. Kinguv styl psaní mi moc nesedí a samotný scénář je čistě průměrný. Co tento komiks zachraňuje je kresba. Ano je to mainstream jako kráva, ale například souboj v dešti byl naprosto skvělý a atmosférický. Zatím je tato série o několik levelu niž, něž ta od Snydera, ale co jsem slyšel, tak se to má zlepšit (a doufám v to). 6/10
  • Cinema Ranger
    A já si myslel, že horší to bejt už ani nemůže po Noci nestvůr a průměrném druhém díle. Čekal jsem, že se prostě Batman a Bane jen tak pomlátí a bude to tuctový mainstream. Ale ono ne, náš Tom se z toho snaží dělat veledílo a ono se to nedaří. Ještě k tomu jsem u posledních tří sešitů už málem vypustil duši. Asi s touhle sérií seknu, protože zatím jen zkoušela moje nervy. 40%
  • krvinka56
    Rozhodně bych nečekal že mne příběh s Bejnem bude bavit ale bavil mne. Čekal jsem jen tuctovou mlátičku kde o nic nepůjde, ale naštěstí ze začátku to je dobré. A hlavně pobavila scéna ve fasfůdu asi bych si taky nedal Jokerrizované hranolky. No finální bitka je fajn i když Bejn musí projít Arkhamovým ústavem a setkat se s místními ranaři jen škoda že nestanul proti Jokerovi. Závěr byl snad každému jasný i když to jak to Bat zvládne a díky čemu no nevím. Vlastně proč ty dva jdou proti sobě když jsou ve výsledku stejní stejný osud stejná motivace. Bylo by fajné kdyby spojily své síly. Kresba u toho příběhu je dobré i barvy.
    Posléze nasledují tři krátké příběhy kde mne nejvíc zaujal ten s Bažináčem a nej hláška dle mého je: Bažináč na Batmbna: K čemu potřebuješ auto? načeš semu dostane povedené odpovědi Nevím. K čemu potřebuješ tělo? Kresbu má tento příběh horší ale ve spojení s barvami k němu dokonale sedne užil jsem si to.
    Dalším na řadě je ten příběh se psem no tady vede jednoznačně Alfréd kresba je super a myslím si že barvy tomu to příběhu trochu škodí stačilo si s němi vyhrát a mělo by to lepší atmosféru na začátku bych ubral na barevnosti. A jo fajn tak takhle přišel k Batdogovi super :-)) ale jinak je to povedený příběh co mi sem zapadá.
    Naposled dávám ten rozhovor s Gotham giirl není t úplně ono jak kresebně tak tím čím se to snaží být i tím co z toho nakonec vyleze. K Batmanovi mi to prostě nesedí má to být nabručený temný rytíř který žije osamělý život. Ale hádám že každý hrdina si zaslouží jiskřičku naděje. Ale v přídě Batmana dofám že mu ji někdo pořádně zadupe do zemeně.
    Hlavní příběh by si nejspíš zasloužil tři hvězdy ale čte se to dobře plus dva přidané krátké příběhy se mi líbili hodně kor když mám fakt rád Bažináče. Jo a vyskytne se tu na moment Superman. a docela by mne zajímalo jak se Bat dostal do pevnosti osamění (a jo vždyť je to Batman nejlepší detektiv na světě). Na to kolik kniha stojí je zpracována dobře za mne spokojenost a jsem rád že tu znvuzrození vychází.
  • kotouczech
    Mě ten King baví. I když se hodně motivů opakuje stále dokola.
  • Mleako
    Dobře napsaný tuctový příběh. Styl vyprávění obecně má Tom King zmáknutý dobře a paralelní prostřihy na Bruceovo a Baneovo dospívání se mi líbily. Příště by to ale chtělo trochu lepší a méně fádní zápletku. Ale oproti Sebevraždě rozhodně krok kupředu. A závěrečné příběhy s Acem a se Swamp Thingem byly fajn oživení po té superhrdinské mlátičce.
  • S4TW
    Kdo má rád Batmana jako postavu, tak nejspíš dostane to, co očekává. Parádní akci, temnou a tísnivou atmosféru, krásnou kresbu a zástup oblíbených záporáku. Ale ta očekávání byla nejspíš větší. Je to stokrát přehraná písnička, která nenechá vaší čelist bouchnout o stůl. Já se vám ovšem přiznám, že jsem se bavil a četlo se mi to dobře. Fanšmejkři si navíc přijdou na své díky odkazům na zlatou či stříbrnou éru. Tak nějak jsem po třech knihách nabyl přesvědčení, že se Tom King nesnaží o nějakou zvlášť velkou originalitu, ale daleko raději využívá již použité šablony a vytahává staré a zaprášené králíky z klobouku. Ono to vlastně funguje velmi dobře, akorát zrovna tento autor a tato konkrétní série měla nesmírně velká očekávání u českých čtenářů a nějak se asi úplně nepovedla naplnit...
  • Spike
    Jak mi Tom King se svým Batmanem zatím k srdci zrovna nepřirostl a kdo ví jestli se to kdy změní, tady jsem se bavil.
    Ano, výhrad bych měl spoustu. Třeba že ten až moc odlehčený začátek se ke zbytku příběhu vůbec nehodí, i když se člověk sem tam aspoň trochu pousměje. Že je tu hromada klišé, samoúčelností, logických děr a wtf momentů. Že ačkoli měl King rozehráno solidně, nepodařilo se mu z Banea vytvořit dostatečnou a zajímavou hrozbu. Jsou tu opravdu za uši tahající dialogy a monology, kdy na sebe protivníci řvou "Já jsem Bane!" "Já jsem Batman!" a místy se tomu člověk až usmívá. Zdejší uchopení Batmana jako všehoschopného nadčlověka se mi nezamlouvá. Flashbacky obou soupeřů mohly být mnohem lépe využity, pokud by se samotnému Baneovi věnovalo trochu více péče, navíc, kolikrát už jsme tu měli že autor nám cpe podobnost Batmana s nějakým protivníkem, a kolikrát to bylo opravdu smysluplné a dobré? A závěrečný sešit se Swamp Thingem, od kterého jsem si sliboval hodně, byl úplně o ničem.
    ALE... Přes všechny výhrady se to čte opravdu svižně a já to dal na jeden zátah. Příběh odsýpá, akce je tu dost, a i když není zrovna nápaditá, tak baví. Dost to žene nahoru opravdu vynikající práce Davida Finche, který zde předvádí svou vrcholnou formu. Od první knihy se ještě zlepšil, pomáhá tomu zde i lepší koloring. S Banem i Batmanem má své zkušenosti už od Temných děsů z New 52, a evidentně mu sednou, protože koukat se na jeho kresbu zde, to je prostě paráda. A ty flashbacky, i když tam být asi nemusely nebo mohly být lépe využity, samy o sobě zajímavé jsou a oživují jinak dost přímočarý příběh. Snaha dělat z obyčejné akční mlátičky něco víc je občas křečovitá, ale na pár místech se nějaký ten dialog, monolog, myšlenka či její náznak povede. Co mě hodně naštvalo, už jsem si říkal že si autor nějak obhájí proč je pro Batmana postava Gotham Girl tak důležitá že kvůli ní v téhle i minulé knize tolik riskoval a málem obětoval, měl k tomu tak dobře nakročeno... ale pak to celé zabije. O stupidním ukončení samotného souboje nemluvě, u toho jsem opravdu s úsměvem kroutil hlavou. Ale to by nebyl Tom King. Co se ale podle mě stále vede, to je dějová a vztahová linka kolem Batmana a Catwoman, doufám že to King do budoucna nějak nezkazí. I minipříběh o tom psovi byl docela milý a potěšil, klidně víc takových.
    Závěrem - sice jsem knihu hodně zkritizoval, ale nemůžu popřít že jsem se u ní opravdu bavil a přečetl na jeden zátah. Je to prostě zábavné akční béčko, které by si buď nemělo snažit hrát na něco víc, a nebo do toho jít naplno a tím 'něčím víc' opravdu být. Ten čistě zábavný faktor je tím hlavním důvodem proč nakonec dávám vyšší hodnocení, i když s odřenýma ušima. A především Finchova kresba, kreslit to někdo méně výrazný, neužiju si to rozhodně tolik. Ale příště už to Kingovi neprojde, a měl by máknout hlavně na dialozích a příběhu.
  • ondra kenway
    Asi mi stačí málo ke spokojenosti, ale Já jsem zhouba mi vážně sedl. Příběh není kdovíjak propracovaný a originální, ale nabízí úžasnou kresbu, pěkný kontrast mezi Banem a Batmanem a zábavnou akci. Chemie a psychika postav za mě u Kinga funguje a tenhle díl se mi od něj zatím líbí nejvíc. Bohužel, jak mi celý komiks přišel velmi dobrý, vyústění s Banem je neskutečně debilní. SPOILER Takhle epickou rubačku dvou titánů zakončit jedním ubohým úderem, aby prostě Batman zůstal dokonalý a neporažený, mi přišlo vážně trapné a musím ubrat hvězdičku. KONEC SPOILERU Jinak velmi kvalitní komiks a jednoznačně doporučuji, jsem zvědav na další díly
  • Komiksum
    Tom King není vůbec špatný autor, bohužel lid od něj čekal doslova zázraky podle toho jak byl prezentován, i tak si ale myslím že je dobrý scénárista. Každopádně za tohle bych mu jednu vrazil, napsat tak neskutečně tuctový příběh a při tom si hrát na to jak dělám něco víc? Neděláš Tomáši, tohle dělal i Scotty Snyder a hrozně se spálil. Kresba je zase pěkná, Finch umí a hezky se na to koukám to bezpochyby. Zajímavější je spíš sešit se Swamp Thingem atd. I am Bane má skvělý start ale umře to na tom že Tom King má zapotřebí psát velký příběh, kdyby to psal prostě jako dobrou mlátičku tak proč ne, jenže tohle je stupidní.
  • karl173
    Tom King mě baví. Jeho Batman je sice jedno velké klišé, ale i tak se mu nedá upřít vytváření té správné atmosféry a dobré monology. Vše doprovázené výbornou kresbou Davida Finche. Nic převratného se nekoná. Snyder je stále nepřekonaný a asi ani nebude, ale zkrátka, Tom King mě baví.
  • baatcha
    To jako fakt? Takhle vypadá současný superhrdinský mainstream? Tak díky, tímhle Batmanem jsem s ním skončil. Je to prázdné, je to nudné, je to k uzoufání repetitivní. Batmana ohrožuje jeho dávný nepřítel? Je to tam! Jde k němu přes jeho pomocníky? Je to tam! Je tu celá galérka batmanovských záporáků? Je to tam! A co Arkham? Je to tam! A nechybí ani vzpomínání na mrtvé rodiče a spousta dojemných flashbacků? Je to tam! Bože, vždyť je to furt dokola! Tohle fakt někoho baví číst? Jako by autoři psali všechny ty příběhy podle jednoho mustru! Ticho, Smrt rodiny, Já jsem zhouba a ještě tak milion dalších booků o Batmanovi se točí kolem toho samého motivu. Ve výsledku se tak z Batmana stala prázdná, odlidštěná a naprosto nezajímavá figurína, která pevně trčí ve stereotypní škatulce, ze setrvačnosti trousí tvrďácké hlášky a zírá přitom z cimbuří. Ne proto, že by to nějak posouvalo příběh nebo sloužilo k umocnění atmosféry, ale protože autoří vědí, že tak prostě vypadá cool. Že to není plytké? Tak schválně, jaký je Batmanův plán kromě toho, porvat se s Banem? A jaký plán má Bane, kromě rvačky s Batmanem a řvaní: "Ty jako nevíš, kdo jsem? Tak já ti ukážu, hošánku!"? A bohužel ani scénárista žádný plán nemá. Nic v příběhu totiž nedává ani ten nejmenší logický smysl.
    Batman je totiž zoufale zacyklený. Už léta recykluje stokrát použité nápady, aniž by se posouval dopředu. Měl jsem ten dojem už dlouho a tímhle bookem jsem si jej potvrdil. Tohle totiž není nic jiného, než návrat do Batmanova světa 50. let. Tehdy byl Batman obklopený absurdní hordou poskoků a v příbězích na hranici scénáristické demence bojoval se záporáky z říše science fiction. Tohle je to samé v bleděmodrém. Nevěříte? V těch 50. letech mu zdárně pomáhal věrný Ace the Bathound. A právě tenhle chlupatý kamarád na nás vyskočí v jednom ze závěrečných příběhů. Včetně své psí Bat-masky. Ach jo.
    Jedna nebo dvě dobré scény by se tam našly, ale celkově je současný Batman v těžkých sračkách.

    Jo a Tim Drake je teď mrtvý, jo? Kdopak ho zabil? V rámci neutuchající originality autorů bych si tipnul, že nejspíš Joker, co?
  • George Walker Bush
    Tom King místy umí, ale místy na to tlačí fakt dost zběsile, podobně jako Neil Gaiman ve svých nejslabších chvílích. Jinými slovy, místy originální, místy patetické ve špatném slova smyslu. Např. to s tím Banem - pod slupkou rádobyartu se skrývá obyčejná mlátička. Mikropříběhy byly lepší.

    Celkový dojem: 60%
  • cyboy
    Tady dohromady nejde o nic jineho, nez o pestovku Batmana a Banea a jak se to furt natahuje a natahuje a pak to skonci prakticky behem par panelu, tak je to tristni a clovek si rika jestli to cele byl vtip, nebo jestli autori vazne jedou na volnobeh.
    60%
  • Fimi
    Bum bác, chytrý řeči a bum bác a opět se celá adolescentní rodina smečka Robinů chce angažovat a pomoc ale NE, já S Banem musím bojovat sám, PROTOŽE JSEM BATMAN a to doslova, jsou to přesně jeho slova když boj skončí. Bum bác a nakonec nejlacinější výsledek bitvy...nebylo už v předešlé knize že se celou dobu nechal Bat mlátit, jen aby získal na něco čas? Nevím no, tohle a hlavně ta následující kniha je důvod proč jsem sekl s Batman Rebirth a následně celým Rebirthem...jo a ještě ještě jednou bum bác... No ale na druhou kresba je naprosto fantastická, skutečně perfektní...
  • rewkon
    Sem tam vtipné ,jinak je to celkem o rozbití držky Batmana s Banem bohužel zažil jsem lepší mlátičky Batmana s záporakem ,a protože nedávno tu vyšli želvy a Batman kteří si to rozdávali proti Banovy a tam to fungovalo lépe tak je to docela pech kdyby to vydali z větším odstupem tak by to asi tak nebylo do očí jediné co co to zachraňuje na konci je speciál ten potěšil jinak průměr.
642245