Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
PROŽIJ TO! NAUČ SE TO!
WONDER WOMAN, BUMBLEBEE, BATGIRL, SUPERGIRL, POISON IVY, KATANA a HARLEY QUINN se vydávají na svou doposud nejnebezpečnější superhrdinskou misi!

Během studia Odyssey pro kurz profesora Etrigana na Superhrdinské střední se tyto superschopnostmi nadané studentky vydávají na cestu, v jejímž průběhu se střetnou s kyklopem, vyhledají pomoc čarodějky, vyhnou se sirénám a ocitnou se v Podsvětí! Podaří se jim zachránit svého učitele, uniknout ničemnému Trigonovi a znovu získat Batgirlin Batplane? Nebo jejich výprava skončí EPICKÝM SELHÁNÍM?

Scénář
Shea Fontana
Art
Yancey Labat
Barvy
Monica Kubina
Obálka
Monica Kubina, Yancey Labat
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Žánry
dětský, dívčí, dobrodružný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-684-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 230 mm
Tisk
barevný
Váha
280 g
Stran
128
Cena
249 Kč
Originál
DC Super Hero Girls: Hits and Myths (DC Comics, 2016)
  • karl173
    karl173 mecenáš20.12.2019 11:20DC Superhrdinky: Hity a mýty
    Tak opět po roce jsem měl tu možnost nakoupit jako správný cool strejda dětem nějaký ty komiksy a druhý díl DC superhrdinek nemohl chybět. A samozřejmě jsem nemohl dát dětem něco, co ani nezkontroluji před zabalením do vánočního papíru, takže jdeme na to!
    Znovu dostáváme příběh o supr-čupr holkách ze superhrdinské střední, jak všechno zvládnou. Všechno je hezky barevné, přehledné a zkrátka boží. Tentokrát mi ale přišlo, že s tím božanstvím a jednoduchostí se přehánělo více než by muselo. Příběh pro malé holky je sice fajn, ale neuškodilo by přidat tomu trošku rozumu. Nicméně pořád je to v žánru dětského komiksu dobré. Slušné 3*
  • mufon
    mufon14.8.2019 01:10DC Superhrdinky: Hity a mýty
    Perfektní komiks pro děti, Ale co se na tom líbilo mně, to je že je to legrace i pro dospělé. Ty co znají Sebevražedný oddíl a další dospělejší DC komiksy. Kdo to zná, toho pobaví narážky.
  • Multiverzum
    Multiverzum25.6.2019 14:42DC Superhrdinky: Hity a mýty
    Druhé číslo prekvapilo literárnym presahom v príbehu o pyžamovej párty, mladý čitateľ by mohol dať šancu starej gréckej mytológii, aj keď nemá učiteľa-démona. 🙂
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/dc-superhrdinky-2-hity-a-myty/
  • P.G.
    P.G. mecenáš13.4.2019 21:48DC Superhrdinky: Hity a mýty
    Těšila jsem se na pokračování Superhrdinek - a jsem z něho tak trochu rozpačitá. A nevím, jestli je to tím, že už mám z DC univerza tolik načteno a tudíž mám zažité určité pořádky. A nebo tím, že se na tento příběh určený dětem dívám dospělou metrikou. Ale popořádku... POZOR! Budu spoilovat, takže pokud nechcete přijít o překvapení, čtěte dále s rozvahou (a nebo raději přeskočte na závěr).

    Problém č. 1. V předchozím díle (Zkouškové peklo) bylo jen pár hrdinek (a hrdinů) a pár padouchů. Ostatně představení akademie (str. 4 a 5) čítá 10 osob, vč. vedení. Jenže v tomto dílu nám počet hrdinů a padouchů dramaticky narostl - představení již čítá 18 (!!) osob. A další nezanedbatelný počet je poté "představen" v příběhu. Autoři naštěstí drží charakteristické barvy/propriety/atributy postav, takže se neztratíte, ale je to náročné...
    Problém č. 2. Pokud již máte něco načteno z DC, tak to při čtení tohoto příběhu rychle zapomeňte. Ivy jeko hrdinka? OK, proč ne, když jsme ji měli v Gotham City Sirens. Cheetah? No dobrá... Enchantress jako profesorka? Budiž. Ale Birds of Prey jako padouši? To jsem nesla opravdu těžce.
    Problém č. 3. V prvním díle byl příběh jednoduchý a přímočarý (v podstatě co kapitola, to příběh jedné hrdinky). Ve druhém díle už máme komplexní příběh v několika rovinách. A tady jsem narazila. Na pozadí běží Odyssea, ale její odrazy v realitě příběhu jsou občas těžko postřehnutelné a nebo je třeba znalosti z reálného DC (a to docela dost - viz Sirény a Bad Banshees a Birds of Prey). A to nepočítám postavy, které se jen mihnou, a o nichž soudím, že nějaký ten význam v příběhu také mají (např. Lobo, Star Sapphire).

    Když to shrnu - oproti prvnímu dílu je tento mnohem komplexnější a náročnější - nejen na udržení pozornosti (spousta postav), ale i na pochopení. Na jednu stranu je dobré, že postavy příliš nevybočují ze svých rolí a drží si své atributy, na druhou stranu nejednoznačná definice hrdina/padouch a odlišná příslušnost (ve srovnání s "dospělým" DC) může vést k pozdějšímu zmatení (a to hodně velkému).
    Ke kresbě nemám výtky a k tomuto typou komiksu dobře pasuje. Plus dávám za odlišnou Odysseu, která se mi kresbou líbí mnohem více.
    Co říct závěrem? Nejsme si jistá, jestli je tento komiks vhodný pro děti od sedmi let. Příliš mnoho postav, komplexní příběh...
2521