Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
JDI K ČERTU, TOMMY TAYLORE!

Je jmenovcem malého čaroděje, jehož smyšlená dobrodružství uchvátila svět. Jenže dobrodružství Toma Taylora jsou až příliš reálná. A šťastný konec momentálně není na dohled.

Tom uvízl v břiše netvora; bytosti jménem Leviatan, z níž pocházejí všechny příběhy, které se kdy vyprávěly - a veškerá Tommyho moc. Tato obludná bytost, zraněná v boji, pomalu ztrácí krev a ohrožuje budoucnost našeho světa... a umožňuje, aby na jejím místě vybujely síly mnohem temnější.

Tom, jeho přátelé a všechny smyšlené postavy, které tam najde uvězněné, se teď musí vydat do Leviathanova pekelného srdce, kde vládnou tvorové spojeni krvavými pouty s Tomovou minulostí. A v této zemi mrtvých toužících po pomstě přežívají jen ty nejtemnější příběhy...

Obsahuje sešity série The Unwritten #42-49

Scénář
Mike Carey, Peter Gross
Art
Peter Gross
Ink
Peter Gross, Dean Ormston
Barvy
Chris Chuckry
Obálka
Joko Šimizuová
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Petr Kotrle
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
fantasy, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-688-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
486 g
Stran
176
Cena
489 Kč
Originál
The Unwritten #08: Orpheus In the Underworld (Vertigo (DC Comics), 2014)
  • sedw
    Opět návrat do top formy. Bavily mě obě linky, jak linka z reálného světa, tak z podsvětí. Dochází opět k několika odhalením a zvratům, zároveň se konečně propojují linky, které byly od počátku vedeny samostatně. A nevím, čím to je, ale tento díl mi zároveň přišel zatím jako nejlépe kreslený ze všech.
  • faster86
    Opět kniha která se dá rozdělit na dvě hlavní dějové linky, kdy v jedné se ukazuje dopad zranění laviatana na běžný svět - což je boží. Pak je tu linka ze zásvětí/pekla, která je slabší, ale vybalancovává to můj oblíbený králík a děti šéfa věznice (u kterých si pořád myslím že jejich počínání v druhé (možná třetí) knize je to nejlepší, co nám série zatím dala).
  • Norri
    Norri mecenáš8.10.2022 22:56Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    Myslím, že tahle série je příliš dlouhá. Vysvětlím... Není pochyb, že je to chytrá série. Je docela náročná na přemýšlení, pokud tedy člověk nechce jen klouzat po povrchu a chce opravdu pochopit to, co je mu předkládáno. Ideální je, když ji čtěte celou najednou, protože potom nezapomenete detaily z minula. Ale když ji čtete najednou, tak při její náročnosti z ní začnete být brzy unavení. Unavení ze všech těch prohlášení, které často pořádně nedávají smysl. Začnete mít pocit, že po povrchu klouže autor a vy se jenom marně snažíte pochopit jeho kouřovou clonu.

    Po zlomové události v šesté knize se Miku Careymu podařilo dodat v sedmé knize příběhu novou energii. Mám pocit, že se, hlavně v této knize, podařilo dodat vyprávění mnohem větší dávku hororové atmosféry, než kdy dříve. A to mě baví. Jenže pak se opět ukáží stáří známí, kteří už zemřeli, a se kterými jsem už nepočítal, a já jsem znovu získal pocit, že jsem zapadnul po kolena do starého bahna a že jsem zase na spirále, se kterou už jsem se rozloučil.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš23.7.2019 22:20Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    "Orfeus v podsvětí" je v podstatě první knihou, která plně rozvíjí nové směřování série "Mezi řádky". Odkazuje se k šestému dílu, položíme si nové otázky ohledně záhadného Leviatana a čeká nás pár překvapivých shledání. Prostě Mike Carey v plné síle. Co víc si přát!
    http://geekcave.cz/comics/recenze/orfeus-v-podsveti
  • Multiverzum
    Multiverzum27.6.2019 08:31Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    Koľko vrstiev má príbeh? A čo sa stane, keď sa všetky rozplynú? Tom prešiel dlhou cestou a stáva sa z neho sebavedomý rozprávač. Každá kniha - a ani ôsma nie je výnimkou - ma vie šokovať originálnymi motívmi. Stále najlepšia séria v hre.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/mezi-radky-8-orfeus-v-podsveti/
  • Spacecore
    Příběh a metapříběh v příbězích opět bobptná a už brzo to praskne. Jak moc velkej brajgl z toho vznikne, nebo jakým způsobem se to vše vrátí do pořádku, to není jisté,, ale i přes složitost celé té látky a vrstvy celého toho literárního magjalzu se to čte moc dobře a i překvapivě přehledně. Akorát si do příště asi budu muset načíst Mýty, protože netuším jestli se v tom neztratím úplně, když je neznám.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.5.2019 10:48Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    "Carey nedává nic zadarmo". Jo, to cyboy vystihl přesně. Je to místy až překombinované a přeintelektualizované, ale baví mě to sakra hodně. A ten konec? OMG, ten konec?! I want more, right now!

    P. S. Pro milovníky Sandmana a Lucifera jasná volba, šup do obchodů kupovat tuhle sérii.

    Celkový dojem: 90%
  • kaylin
    Kniha "Mezi řádky 8: Orfeus v podsvětí" dál ukazuje velmi dobrou sérii, pokračuje v tom, co bylo rozpracováno a možná až trochu moc zabředává do hlubin toho, co chtěl Carey vyprávět, stejně jako jde místy zbytečně do šířky. Ale má to jednu velkou výhodu – Peter Gross může kreslit místy hodně zajímavé panely, kde se fantazii meze nekladou. A to je velmi příjemné, za to stojí sérii pořád číst. I dějově je velmi dobrá, jen už se nedostavil ten potřebný wow efekt, spíš jsem měl pocit, že je to zbytečně moc natahované a kniha "Mezi řádky 8: Orfeus v podsvětí" obsahuje i příběhy, bez nichž by se hlavní linie obešla. Jistě se ale najdou tací, kteří zrovna tohle nakouknutí vedle ocení. Jako příběh se zombie je super, ale kdyby se vynechal, moc by se nestalo. I tak se jede dál a skoro i máte pocit, že by se série mohla blížit ke konci.
  • erik
    Vynikajúca záležitosť, jeden barón dodal humor, králici sú borci a peklo je premenlivé miesto. Aj to literárne. A ďalšia kniha sľubuje crossovers Mýtmi. Čo viac si priať?

    Pravdepodobne najlepšia séria dospelého fantastického komiksu, čo tu vychádza.
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.4.2019 21:07Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    Tentokrat jsem se musel vratit k prechozim dvema dilum, abych si to trochu osvezil, protoze jsem se beznadejne ztracel. V tehle serii proste Carey nedava nic zadarmo. A to je dobre.
    90%
2292
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.4.2019 06:35Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    DE já si dělám srandu, mě to neurazilo, stejně jako si chtěl Cirkus koupit a fb nemám nejenom na tlf ale obecně..jediná moje sociální síť je čsfd jinak nemám nic...ale cajk
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš11.4.2019 01:27Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    to Fimi: Jsem krutým vládcem všehomíra, co se dá dělat. Ale vážně, nepočítal jsem s tím, že tolik lidí, kteří do Comics Centra přijdou na Hellboy Day, nebudou mít Facebook na mobilu. Pro mne je přirozené mít v mobilu maximální množství komunikačních kanálu. Jiná možnost, jak soutěž provést mne nenapadla, jestliže jsem se chtěl vyhnout všeobecnému řevu nebo házení správných odpovědí do klobouku. Jeden i druhý případ by byl časově a logisticky neúnosně dlouhý. Přednáška měla být na 15–20 minut a já jsem se dostal na 27. Velmi špatný timing z mé strany! A kdyby do toho vstoupila soutěž bez FB, tak jsme na 50 minutách. A to tam lidi vystojí důlek:).

    Ale možná by stálo za to koupit si SIM kartu a nechat lidi posílat SMSky. Co myslíš? Bylo by to schůdné řešení?
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.4.2019 00:17Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    DE...no uvidíme, tak to potom doufám, že na dalším Hellboy dni už budu mít facebook abych se mohl zúčastnit soutěže a ne že na tebe zamávám správnou odpověd a ty mi řekneš že žádná gesta neplatí.....to při vší té moci už nepůjde
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš11.4.2019 00:03Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    to Fimi: Neměj obavy, jednoho dne se z Bažináče stane zemský elementál a tvá moc vyroste do nebes:).
  • Fimi
    Fimi mecenáš10.4.2019 15:26Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    Gratuluji...já jsem rád za hodinu dvě večer mezi desátou až půlnocí
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš10.4.2019 10:46Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    to Fimi: Inu, Cyboy je vysoce výkonný, systematický a produktivní. V porovnání s ním jsi holt pomalý stromeček:). Já jsem si zvykl na spánek 6 hodin, takže můj den má 18 hodin, ve kterých buď stavím chrám (Saint-Exupéry) nebo se bavím. Je to fajn styl, ve kterém přes den energii průběžně doplňuješ = nevymlátíš se nesmyslnou činností.
  • Fimi
    Fimi mecenáš9.4.2019 22:36Mezi řádky #08: Orfeus v podsvětí
    Cyboy: bez urážky, ale zajímalo by mě jaký vedeš život když si stihneš přečíst toto a ještě předchozí dva díly, Shazama, Loba, což vše vyšlo dnes...já jsem rád za pár sešitů denně před spaním...
Četl/a (52)
anka, Bedou, calvin10, charvos, Const.ex, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, Elfo.here, Elnie, farnhajt, faster86, Filios dVekerec, Fox01, Grrr, IndyP, invape, James, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, kallenved, kaylin, lacoste, mgeralt, namdnas, Norri, oleav, Paldini, Petr, petrSF, punisher, puolpm, RaptoR, rooty, Schirru, sedw, Sir_Pete, Skot, SNUFKIN, Spacecore, t0mas, the.kasztan, trudoš, Ukko, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus
(120)
2scha, adam.ra, Alfred, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, bboorreekk, Bedou, binnmode, bmc75, bourgeois, brkowycz, burzum, calvin10, Černá Krysa, charvos, chmelus, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Deckard, deefha, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Elnie, erik, farnhajt, faster86, filemon, Filios dVekerec, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, Grrr, herbert, hyba1991, hypermlok, invape, JackOneil, James, Jay-jay, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, kallenved, Kapis, Karel Sec, kaylin, komik.sx, lacoste, Lenny, lifi, Light, maara, Marvin, Matej-29, Maty48, max brod, mcleek, merhyx, mgeralt, Mitak, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, Nightmare, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, petrSF, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, RaptoR, Ricarderon, rooty, Rumburaq, Scaleo1, Schirru, Sir_Pete, Skot, sleepless, SNUFKIN, suricattaontheway, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, vishnar, willis, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, Zdendy, zgrywus
Chce (15)
Askalon, besikv, delsemela, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, Joshua_T, Mamut12, Martinb, monty.cl, Premek, pxashes, Saran, skepsi, timek
Shání (2)
buscheer, mineralk
Nabízí (1)
bourgeois