Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Prvních pět knih z Kronik Pandarve. Jedné z nejkrásněji malovaných evropských řad - klasiky současného komiksu! Martin Lodewijk vytvořil svět plný fantazie, šílených vládců a bizarních stvoření, kde je hrdina vrhán do stále nových nebezpečných dobrodružství… a Don Lawrence tomu všemu svou úžasnou malbou vdechl život! Příběhy vás vrátí do dob pulpových sci-fi dobrodružství plných svalnatých hrdinů a krásných žen, cizokrajných planet a obřích monster, ovšem s moderní hravostí a se spoustou úžasných nápadů!

19. kniha v řadě "Mistrovská díla evropského komiksu"

Obsahuje pět původně samostatných alb (Storm: De Kronieken van Pandarve I - V) tvořících ucelený příběh v jedné knize.


Scénář
Martin Lodewijk
Art
Don Lawrence
Barvy
Don Lawrence
Obálka
Don Lawrence
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Publicistika
Milan Krejčí
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid, Alena Tejnická (Sarah)
Žánry
fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-683-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
195 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
974 g
Stran
248
Cena
899 Kč
Originál
Storm #10: De Kronieken van Pandarve - De Piraten van Pandarve, Storm #11: De Kronieken van Pandarve - Het Doolhof van de Dood, Storm #12: De Kronieken van Pandarve - De Zeven van Aromater, Storm #13: De Kronieken van Pandarve - De Doder van Eriban, Storm #14: De Kronieken van Pandarve - De Honden van Marduk (Big Balloon, 1983, 1984, 1985)
Varianty
Storm: Kroniky Pandarve (paperback) (2019)
Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba) (2019)
  • Django
    Django mecenáš15.3. 20:04Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Velká škoda že se Storm neuchytil. Kresba barvy úžasný, co k tomu dodat než je to tak blbý až je to dobrý. Stejně jak film flash Gordon.
  • faster86
    Storm by mohl sloužit jako vzorkovník pro 80kové scifi. Barvy, kresba, celý ten mimozemský svět je nakreslený krásně. Dějově je to takové oddechové snadné čtení které vás ponoří do běčkových starých filmů. Musím zmínit technologické a fyzikální vysvětlování rozdílu mezi Pandarve a Zemí, to se mi tu hodně líbilo. Čekal jsem že po 10ti stránkách to hodím do krabice a nevytahnu... ale musím uznat, že mně nakonec čtení bavilo.
  • VanTom
    Čistokrevné pulpové sci-fi přenáší "anomálii" Storma (a jeho sexy, povětšinou odvážně polooděnou společnici Zrzku) do vzdáleného vesmíru Pandarve, v němž neplatí žádné fyzikální zákony, jak autoři ani hrdinové neopomínají neustále zdůrazňovat. Zatímco scénáře mě neohromily (ale nebyly špatné, adekvátní žánru a stylu), z úžasné malby jsem nadšením hýkal – přitom se vůbec nevyžívala v nějakých celostránkových fantasy panorámatech, důsledné realističnosti postav ve všech (ne)běžných činnostech si však cením ještě více. Jelikož příběh není vůbec ukončený, sem s pokračováním!
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.4.2020 14:17Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Dodatek: str. 71 - panel dole: zelenej kačer a žlutá housenka ... Mám dojem, že jsou z nějaké dětské pohádky. :)
    Str. 174 - první panel nahoře: starší vousatej chlápek s brýlemi a sešitem v ruce... Dal bych svy levý varle za to, že je to autor nebo ilustrátor :D

    Určitě v komiksu bude více narážek, ale 80.leta nemám tak zmaklé... :) Dejte vědět, zda jsem se trefil :)))
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.4.2020 13:45Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Storm mě zaujal už kdysi v prvním a zaroveň posledním čísle comicsareny z roku 93 (část alba 13). Díky tomu jsem nějak nabyl od malička dojmu, že Storm bude úžasný fantasy, jenž se mě držel do teď. Kniha Storm začíná 10.tym albem, a to je podle mě to nejlepší album... (Byl jsem udiven, proč začínat desítkou, ale kroniky panderve začínají tímto alblbem). Tyká se příchodu do světa panderve, kde fyzikální zákony (ne)platí a celý svět je fantaskní, hlavní zaporak - Ming z Flashe Gordona alias Marduk ;) hledá anomálii, vtáhne ji do svého světa a chce ji(ho - storma) získat. Další album navazuje poměrně přímo na první a je podle mě paradoxně nejhorší. Linka s anomálii se zde dočasně uzavre. V tomhle albu dochází k časovým a prostorovým skokům, který jsem nepobral (za jak dlouho se dostali na surfech na panderve, která byla brutálně daleko?), tyhle "anomálie" :) se sem tam objevují i dál a kazí dojem z komiksu. Třetí album "sedmička z aromateru" je fajn, vystupuje zde princ se zjevem "To". Čtvrtý alias 13.album se týká zabijáka z eribanu, taky celkem fajn, ale čekal jsem víc a poslední album vrací do hry marduka, co stále jde po anomálii, tohle slovo se v daném příběhu opakuje tolikrát až začne bejt otravný, tohle album je opět slabší. Celej svět je fajn, dobře vymyšlený, víc scifi než fantasy. Příběh není nijak narocnej a na stari 35+let je vlastně super. Kresba/malba je úžasná, nadčasová. 5* jsem chtěl dát po prvním albu, pak byl storm bohužel kolísavé kvality, co se týče scénáře a mně osobně malinko nenaplnil očekávání, takže uberu 1* => 4*.
  • SteveCZ
    8/10 Komiksovej Flash Gordon
    Po dějový stránce klasický osmdesátky. Dobrodružný děj kde je hlavním hrdinou Storm, nasvalený sympaťák, kterému sekunduje pěkná ženská (já prostě ty zrzky žeru ( ͡° ͜ʖ ͡°)), kteří se díky čemusi dostanou ze svého světa na Pandarve, což je soustava kde se kašle na jakýkoliv fyzikální zákony (lodě tam v pohodě plujou v kosmu atd.), a je to neskutečná zábava. Tohle album ovšem nestojí ani tak na ději ale kresbě (teda spíš malbě), ta je tu totiž fenomenální. Velice by mě zajímalo jestli Crewáci vydají i pokračování, když už se ho dočkal i Incal.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.8.2019 15:06Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Moc děkuji MDEK, že jsem mohl napotřetí zjistit, jak to tenkrát s tím Stormem na Pandarve dopadlo. Nabízí se zejména srovnání se skoro současně vyšlým Žoldnéřem a u mě zatím Storm jednoznačně vede. Je pravdou, že dostal mnohem více prostoru, ale fantazie autorů je v případě Storma (zatím) ještě více uchvacující. Parádní space opera trash.
  • Norri
    Norri mecenáš31.7.2019 23:09Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba)
    Úžasně vymyšlený svět, který je dost velký na to, aby se tam vešla velká spousta divů, záhad a řada dalších menších světů. Svět, který v každém díle dokáže překvapit úžasným, pohádkově fantastickým nápadem. Je to lehce naivní, jak už pohádky bývají, a trošku ukecané, ale tyto malé vady na kráse milionkrát vynahrazuje úžasná malba Dona Lawrence, která je prostě dokonalá a ohromující. Stokrát škoda, že Storm nevyšel v nějakém obřím formátu. Jsem ale rád, že vůbec vyšel alespoň takto.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.7.2019 17:39Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Super kresba, hezky pojatá pulpová fikce a výborná soudržnost příběhu - akční akorát a nenudí. Bohužel jen u některých panelů mi ta logika kolikrát nedávala smysl, např. v 5. části, jak začnou utíkat kvůli tomu psovi či co (hned na začátku). Bylo toho víc, ale tohle mi teď vyvstane na mysli. Vcelku dobrý komiks a i když to není žánrově to, co přednostně vyhledávám, přesto jsem se pobavil a nemám nic jiného než obdiv ke světu Pandarve a celému tomu univerzu. Jenom díky kresbě z toho není vyloženě brak nebo dneska "žánrová fikce". Z pohledu dnešní doby, už máme příběhotvornost prostě někde jinde a toto se tím pádem zaseklo v čase. Každopádně, tu a tam neškodí si přečíst něco takového. Rozhodně se mi to líbí víc než to číst v knižním podání, např. od Burroughse nebo Howarda (nic proti nim).
  • Multiverzum
    Multiverzum26.7.2019 10:09Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Svižné akční scifi dobrodrůžo, které nenudí ani chvilinku. Když přistoupíte na fakt, že je na Pandarve možné cokoliv, můžete si vychutnat tuto zábavnou oddechovku dosyta!
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/storm-kroniky-pandarve/
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš23.7.2019 22:18Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba)
    Od této chvíle je Storm srdeční záležitostí. Akční, tupě hláškující, se spoře oděnou Zrzkou a exotickým Nomádem po boku. Prostě pulp v tom nejlepším slova smyslu. Je otázkou, zda dokáže oslovit i mladší čtenáře, neznalí příběhům Princezny z Marsu či Tarzana z rodu Opů. Pokud ne svým jazykem, svým výtvarným pojetím ale zůstane Pandarve ještě dlouho v myslích čtenářů. Chci pokračování!
    http://geekcave.cz/front/comics/recenze/643
  • KdG
    Fantazie, na to jak je to staré je to božsky namalované, i příběhy jsou v pohodě. Doufám, že časem vyjdou další pokračování.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.7.2019 20:25Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba)
    Tohle jsem si neskutečně užil. V náhledech mne kresba nepřišla tak úžasná, jak všichni pořád říkají, ale při čtení jsem jí hltal a některé panely si dlouze prohlížel. Celý svět vesmíru kolem Pandarve mne fakt seděl. Atmosféra ve vesmíru umožnila zajímavou mechaniku, kterou jsem jinde neviděl. Bizarní planetky mi připomněly dobrodružství malého prince.
    Chci víc alb jak předcházejících, tak následujících!
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš24.6.2019 12:44Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba)
    Nádherně malovaný retro komiks. Mám radost, že Storm vyšel v takové větší knize. Zpočátku jsem moc nevěděl, která bije, ale postupně jsem se do toho pohroužil a na konci už jsem věděl, že budu chtít víc. Jediné, co nějak víc překáží, jsou ty časté vysvětlující bubliny a občas není jasné, jak jdou některé promluvové bubliny za sebou. Ale jinak je to ten styl dobrodružství s myriádami nápadů, jenž mi sedne. Crew je jako bílá díra!
  • louza
    Že je pan Lórenc fachman, bez něhož dobrý komiks nepostavíte se ví už dávno. A to i když jde jen o (s)prostý pup jehož předobrazem jsou Burroughsovi hrdinové a Flash Gordon. Úžas nad Stormem ale nepřivádí jen jeho zpracování, ale i jeho zábavovková pravověrnost a gejzíry poťapaných nápadů jdoucí tak dalece před hranici absurdity, že přetáčí ciferník do kladných čísel. Storm je zkrátka dokonale ujetá old school lahůdka. A to i v MDEK vydání. Na tomto místě se většinou rozčiluji nad absurdní velikostí mistrovského evropského formátu, ale zrovna v případě Stroma musím uznat, že jeho malbokresba je spíš víc efektní než extra řemeslná a při bližším zkoumání je nezpochybnitelné, že by jí větší formát asi nijak výrazně nepomohl. Vymodlená kniha z doby, kdy byla masová komiksová fantastika i něco víc, než jen steroidoví borci v latexu. Totální paráda. Doufám v pokračování.
  • flipflop
    Skvělé nápady, parádní kresba a zábavné příběhy plynou jako po másle.
  • kaylin
    Komiksy v knize "Storm: Kroniky Pandarve" jsou takové, jako jejich hrdinové. Ti jsou vytržení z času a prostě putují, kam je okolnosti zavedou. A takový je tak trochu i prezentovaný komiks samotný. Nevíte, kam vás tvůrci zavedou, ale především netušíte, jaký další úžasný obraz před vás Don Lawrence postaví. Může to být velryba vznášející se nad orbitem obrovské planety, surfování na vesmírných proudech, planeta, která vypadá jako ježek v kleci sestavený z gigantických kostí, anebo třeba vznášení se na obrovském chmýří z pampelišky. Každý panel, každá stránka jsou prostě unikátní a pokaždé na vás čeká něco trochu jiného. Takže i když příběh třeba nikam nevede a primárně mu jde jen o to, aby byl trochu zajímavé a dával prostor malbě, vůbec to nevadí, protože komiks "Storm: Kroniky Pandarve" je prostě zážitek primárně o výtvarném umělci. Stojí to za to. Jen se sami přesvědčte.
  • Lobok257
    S K V O S T ! Od dob Comics Areny, několika sešitů z Polska , neúspěchu Albatrosu... ani jsem nedoufal, že se dožiju tohoto okamžiku!
  • xflori01
    Po delší době jsem si pořídil další díl z MDEKu. Kdysi jsem si koupil to jediné album Storma (Piráti z Pandarve), které u nás vyšlo a dost se mi líbilo. Takže po oznámení, že vyjdou souborně další díly, mi bylo jasné, že si knihu koupím. A rozhodně nelituji. Příběh je sice jednodušší, ale na scénaristovi jde vidět, že ho svět baví a má úžasné nápady, takže se čtenář těší, co za šílenou věc vymyslí příště. No a kresba, spíš malba, je nádherná; člověk se kochá každým panelem. Na to, že je to skoro 40 let starý komiks, jde vidět, že si ho užije i současný čtenář, takže nelze dát nic jiného než plné hodnocení.
  • adevr
    Jé, to je tak moc pěkný!!!!
    A jejda, snad nejsem příliš sofistikovaný.
  • Majklbig
    Dostal jsem naprosto přesně to co jsem čekal. Nádherná kresba, přímočarý příběh bez zbytečných filozofických myšlenek.
    Trochu mi to připomíná stylem vyprávění něco mezi Druunou a Soudcem Dreddem.
    Pokud máte stejně jako já rádi akční sci-fi Bčka osmdesátých let, tak je to přesně pro vás. Mimochodem mě teda bubliny upřesňující děj vůbec nepřišly otravné a ani textu není nějak přehršel.
    Jsem strašně rád, že se Crew do Storma pustila a já jen doufám, že se bude dobře prodávat a vyjdou tady další díly.
  • P.G.
    P.G. mecenáš20.4.2019 22:17Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba)
    Jedním slovem - paráda! Kniha má úctyhodných 244 stran, ale všech pět alb jsem doslova slupla jako malinu. A když jsem dospěla na stranu 245, jen jsem si povzdychla - já chci další!
    Teď trochu vážněji. Ke Kronikám Pandarve je dle mého názoru vhodné přistoupit takříkajíc s "prázdnou myslí", protože svět Pandarve je doslova "mimózní". Zapomeňte, že znáte nějaké fyzikální zákony, logiku a podobně. Tady je všechno jinak. Nepřemýšlejte co, proč a jak, protože jinak si budete klepat na čelo, co že to ten scénarista vymyslel. Bohužel, tu a tam se v bublinách vyskytují "vysvětlení", resp. zdůraznění že je to či ono opravdu jinak - to mi v celé knize přišlo opravdu otravné a zbytečné. Scénárista prostě měl bouchnout do stolu: Tohle je můj svět, podle mých pravidel a ty, čtenáři, se snaž! Žádné berličky nebudou! No, bohužel, nestalo se. Ale dá se to přežít, já to od druhého alba prostě ignorovala. Jednotlivá alba jsou příběhově uzavřená, za což dávám plus, a navázání je nenásilné a logické (i když mezi čtvrtým a pátým albem mi to moc smyslu tedy nedává). Příběh je opravdu jednoduchý a průhledný jako čiré sklo, a v zásadě o něj ani moc nejde. Při jeho čtení se mi vybavily příběhy Conana nebo Kroniky Protizemě, které jsou v mnoha ohledech k Pandarve ekvivalentní. Stejně jako Conan a Tarl Cabot, i Storm se drží kánonu, což na jednu stranu činí příběhy extrémně předvídatelnými, na stranu druhou umožňuje scénáristovi klást Stormovi a jeho druhům do cesty kdejaké bizarnosti (protože Storm je vždy překoná). Stinnou stránkou takovéhoto způsobu vedení děje je ovšem značné množství textu a sem tam i opakování nebo zdůrazňování zjevných skutečností.
    Vizuální stránka všech pěti alb je opravdu nádherná a k tomuto typu příběhu pasuje naprosto dokonale.
    Za sebe proto mohu říct - naprostá spokojenost, neboť jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Pravdou ovšem je, že mám v tomto kánonu načteno opravdu hodně a tak některé jeho nedokonalosti a chyby (které prostě z principu má) rovnou ignoruji.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.4.2019 12:14Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba)
    Na jednu stranu je Storm vizuálne veľmi vydarený komiks, má krásne farby a určite si ho v budúcnosti ešte párkrát len tak prelistujem.

    Na druhej strane je po scenáristickej stránke dosť ťažkopádny, zbytočne ukecaný, obsahuje príliš veľa otravných bublín, ktoré vysvetľujú čo sa deje na obrázku. Načo preboha? Veď preto je to nakreslené, aby tam nemusel byť opis situácie. Ďalej veľa opakujúcich sa slov, v príbehu Mardukovi psi je slovo ANOMÁLIA snáď v každej tretej bubline.

    Je to pekný komiks, má veľa zaujímavých nápadov, ale ukecaný scenár ma dosť vyčerpával a tak som bol nútený vždy po pár stranách komiks odložiť, inak by som zaspal.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.4.2019 17:29Storm: Kroniky Pandarve (paperback)
    Nejak mi to nesedlo. Kresba je skvela, i kdyz uplne nerozumim tomu, co na druhe strane vesmiru delaji kone a Benatky, ale budiz. Pribeh je hodne trivialni a poplatny sve dobe. Jako seznameni se Stormem je to fajn a jsem rad, ze jsem si to mohl precist, ale jsem si temer jisty, ze uz se k tomu nevratim, maximalne se obcas pokocham nekterymi panely.
    60%
2730102
Četl/a (50)
2Hitman3, adevr, AlmightyMates , binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, ComicsCZek, Deckard, Draco nobilis, farnhajt, foudy, Georgíno J., Grrr, Hawwwran, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jahunda, James, jankie, jiskra, Joshua_T, kallenved, Kazumaki, Khagrael, lantan1, Light, Lobok257, maco, Mariohurbanek, mart.in, NecRoman, Norri, Ozymandias, pechna, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, RudyRod, tacmud, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, Wasseg10, wolfgang, zgrywus, Zlord_Antijezis
(113)
2Hitman3, 81splinter, afri, Alfi, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, Beng.D, Benji, binnmode, blackJag, Blacksad, bmc75, Bob, buscheer, Cabal, calvin10, cobe, ComicsCZek, Corvus, CSE_AC/DC, Deckard, deefha, DEmnoG, Dinik, Draco nobilis, erik, farnhajt, fel68, filemon, Fox01, Georgíno J., Glumal, GORERATED, Grrr, Hawwwran, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jahunda, James, jankie, Joshua_T, kallenved, Kapis, Kazumaki, Kokuun, Kraken, kubosos, kucik, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, maara, maco, Mariohurbanek, mart.in, max brod, merhyx, MIKER65, Mitak, MP, MP81, Mr.Plysh, NecRoman, Noci, Norri, Paldini, pavel, pavouk, pechna, Poseidon1978, Radek Blacksad, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, rockyt, RudyRod, Saran, SASAN_KING, Šedo, Skot, Slaine, sleepless, songoku, StanleyHu, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, vishnar, Vrenn, Wasseg10, wolfgang, worf, xintax, Zajo original, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (5)
dvoracekpetr1, mozzu, Nightmare, Premek, XGMan!ak
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (1)
Grrr