Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Drž si přátele blízko. Drž si nepřátele ještě blíž. A boj se toho, kdo je ti ze všech nejblíž...

Od chvíle, co se stal strážcem Gothamu, čelil Batman armádě těch nejnebezpečnějších protivníků, jaké svět kdy poznal. Jeho cesta byla nebezpečná, jeho obětí bezpočet. Ale s pomocí svého věrného pomocníka Alfréda Pennywortha vždycky zvítězil.

Ale teď čelí Temný rytíř novému nebezpečí. Proti němu stojí maskovaná tvář spiknutí, které trvá několik generací. Její jméno je Nemesis a jak Batman, tak Alfréd jsou na jejím seznamu smrti.

Když se do toho přidají protivníci Penguin a Black Mask, musí se Batman za pravdou vydat z Gothamu přímo do Miami... a hluboko do minulosti.
Brzy bude muset čelit nemožné volbě. Musí se vzdát buď své cesty mstitele, nebo obětovat člověka, na kterému mu záleží ze všech nejvíc.

Obsahuje sešity série All-Star Batman (Rebirth) #10-14

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Rafael Albuquerque, Rafael Scavone, Scott Snyder
Art
Rafael Albuquerque, Sebastián Fiumara
Ink
Rafael Albuquerque
Barvy
Jordie Bellaire, Lee Loughridge, Patricia Mulvihill (Trish), Cris Peter
Obálka
Rafael Albuquerque
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Changer the Elder, Filip Gotfrid
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-692-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Cena
299 Kč
Originál
All-Star Batman #03: The First Ally (DC Comics, 2018)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: All-Star Batman #03: První spojenec (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: All-Star Batman #03: První spojenec (Black edice) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: All-Star Batman #03: První spojenec (pevná vazba) (2019)
  • Ivan Kucera
    Bez Alfreda si Batmana vieme predstaviť len ťažko. Paradoxom je, že vo väčšine komiksov (o filmoch nehovoriac, čo-to z jeho vojenskej minulosti naznačili snáď len Irons a Caine, ale málo) je len vedľajšou postavou, ktorá sem-tam zasiahne ako deus ex machina, prípadne poskytne hrdinovi mentorskú radu (alebo vítané, suché anglické odľahčenie). O jeho vojenskej (a inej) minulosti vieme len málo. Tak to sa tentokrát mení, vážení. A hneď je z toho najlepší diel divnej série All-Star Batman! Snyder sa konečne opäť raz po dlhšej dobe vzchopil a prichádza s dlho utajovanou kapitolou Batmanovho (a najmä Alfredovho, aj keď ono je to samozrejme prepojené a istým spôsobom jedno a to isté) sveta. Šikovným spôsobom rozširuje, obohacuje a prehlbuje mytológiu okolo fenoménu Temných rytierov. Osobne si síce myslím, že to bude spätne vyhodnotené ako slepá ulička, na ktorú v budúcnosti nadviaže iba minimum scenáristov, ale ani ako jednorázovka to nie je blbé. Určite by ste ale mali mať načítané minimálne Ticho, inak budete fest mimo. K úprimnému nadšeniu mi chýbal predsa len ilustrátor e najzameniteľnejším rukopisom (napr. dvojkový Jock). Dobrý dojem (okrem štandardného, avšak nie jedinečného ilustrátora) kazí azda len zbytočný ruský dodatok. Takže hoc celú sériu All-Star Batman vnímam s rozpakmi a vlastne som nepochopil jej nosnú myšlienku (zdá sa, že jediným spojivom všetkých troch kníh sú Batmanove cesty mimo Gotham, nechám na čitateľovi, či je to málo alebo to stačí), tak posledná kapitola pachuť v ústach napraví. Ale obálka je nevzhľadná.
  • honza2457
    Zase skokový rozdíl v kvalitě oproti předchozímu dílu, ale tentokrát správným směrem. Příběh se soustředil na Alfrédovu minulost, což je vítaná změna. Navíc má kniha skvělou atmosféru a kresbu. Jediná má výtka je jen ke konci, který mě zklamal. Krátký příběh z Ruska byl skvělý a ten jsem si opravdu užil.
  • SomeOne
    Nejzajímavější na tomto komiksu je, že hlavní příběh je spíše o Alfrédovi, a ne o Batmanovi.
  • Spike
    Tak do tohohle jsem se musel hodně dlouho nutit. Batmana i Snydera mám rád, ale po druhé knize, která spolu s Nocí nestvůr patří k tomu nejhoršímu Batmanovi z Rebirthu, jsem v sobě nějak nemohl najít chuť pustit se do další. Něják jsem se k tomu nakonec dokopal, a pokud někoho stejně jako mě Konce světa docela znechutily, tak můžu s klidným svědomím říct - První spojenec je o dost lepší. Ne, rozhodně se nevyrovná těm nejlepším Snyderovým momentům z New 52 Batmana, a z mého skromného pohledu o něco málo zaostává i za první knihou Můj nejhorší nepřítel, ale pořád je to něco co neurazí a čte se příjemně, což o Koncích světa rozhodně říct nemůžu.
    Hlavní příběh se soustředí primárně na Alfreda a jeho minulost a události sledujeme zejména z jeho pohledu. A ten příběh docela funguje, má slušné tempo, odsýpá, a dá se slupnout na jeden zátah. Ačkoli něco podobného jsme viděli už mockrát, a na to aby šlo hrozbu opravdu vybudovat, je to moc krátké. Takhle tu máte dalšího protivníka co působí neporazitelně, ale vzhledem ke stručnosti příběhu je jasné že rozuzlení bude zkratkovité. On to ale není protivník který by podle mého zasloužil kdovíjaký prostor... Ale příběh prostě baví a čte se dobře, pokud umíte přivřít oči nad spoustou nesmyslů a situací které Batman (samozřejmě) vždy přežije a ze všeho se zázračně dostane... to už ke Snyderovskému pojetí bohužel tak nějak patří. Ač vyprávění z Alfredovy perspektivy je zajímavý a osvěžující prvek a flashbacky samy o sobě nejsou vůbec špatné, nějak mám problém s tím tuhle verzi jeho minulosti opravdu brát na velkou váhu. Skutečně je nutné, aby Alfred kdysi (málem) byl taky svého druhu 'Batmanem'? Nemůže zůstat prostě komorníkem s armádními zkušenostmi? Tohle mi přišlo dost přitažené za vlasy. Když Snyder buduje nějakou vlastní mytologii, jako se sovami, jde mu to dobře, ale když se pokouší násilně naroubovat něco na již existující, působí to dost kostrbatě. Co ale byl zajímavý prvek, to byla celým příběhem prostupující paralela s pirátskými příběhy. Za to palec nahoru, to mě bavilo. Co nemůžu pochválit ani shodit, to je kresba Rafaela Albuquerqueho. Třeba u Amerického upíra ho můžu hodně, ale k Batmanovi nevím nevím, jestli se mi hodí... Takže kresba ok, jen bych si pro tenhle příběh asi představil spíš jinou. Příjemně mě překvapilo, že ve vedlejší úloze zde figuruje Hush (pamatujete na Ticho?). Sice nikdy nebude patřit k těm úplně prvoligovým záporákům, ale jsem za sebe rád že se k němu nějaký příběh čas od času vrátí a nebyl to tak jen padouch na jedno použití. Co se týče druhého, krátkého příběhu, tak ten se mi líbil. Pěkná kresba, a i když je to místy hodně zkratkovité, vlastně tomu nemám co vytknout, je to napínavé (tím víc že se to odehrává v době kdy Batman byl ještě chybující a ne vše mu vycházelo podle plánu) a změna prostředí je v tomhle případě vítaná. Na závěr příjemné překvapení, o to víc, že v celé knize nikdo ani nezmíní Duka, od téhle postavy jsem si alespoň na jednu Snyderovu knihu velmi rád odpočinul.
    Takže resumé: ačkoli se nejedná o nic světoborného, za přečtení První spojenec stojí. Jen se pořád vkrádá pocit, že tohle všechno už nám Snyder předvedl dřív a lépe, a tedy nic nového nebo něco z čeho by nám spadla čelist nečekejme. Ale po Koncích světa je to i tak balzám na duši... Jelikož první kniha All-Star série podle mě stále o něco vede, dám jen lepší ***. Může se to zdát málo protože celkově je to opravdu docela fajn, ale jak Snyder, tak především Batman už tady toho mají vydáno tolik knih, mezi nimi skutečné skvosty, že chtě nechtě musím nastavit přísnější měřítko. Na jednu stranu jsem rád že se jedná o poslední knihu téhle série, protože pořád věřím že když si Snyder dá chvíli pauzu a načerpá autorských sil, může nám ještě přinést dalšího opravdu skvělého Batmana, pořád to v něm je. Metal mě teprve čeká, tak jsem zvědavý co předvedl tam. 6,5/10
  • Gustik5
    Celkově se jedná o další povedenou jednohubku z Batmanova světa, jež přináší svěží vítr v podobě příběhu Alfredovy minulosti a akcí, která z ní vyplývá. Hezky se soustředí na vazby a vztah těch dvou a je příjemné si jednou přečíst komiks, kde je jednou Temný rytíř v pozadí a vše na něm nezávisí. Jde o komornější komiks, který se rozhodně příjemně čte a Scott Snyder se v něm zase jednou ukazuje jako scénárista, jenž má postavu v malíku a moc dobře ví, co si v rámci fikčního světa může dovolit a co ne. Dost možná se jedná o nejzásadnější komiks v rámci celé All-Star řady proto, že nám ukazuje “origin” Batmanova sluhy a přidává další dílek historie. Jelikož se chystá i filmové zpracování Alfredovy minulosti, byl bych docela rád, kdyby se třeba vycházelo z tohoto komiksu…

    Více zde: http://nafilmu.cz/2019/08/all-star-batman-prvni-spojenec-alfredova-minulost-vraci-uder/
  • Palebras
    Z All-staru patří tohle k tomu rozhodně lepšímu, troufám si napsat nejlepšímu .. Celkově to mělo dobrý spád a já se bavil .. Což jsem po druhé knize ,,Konce světa´´ ani nečekal, takže za mě Ok!
  • Lord Baltimore
    Po druhém dílu jsem skoro nic nečekal, ale tohle se vážně povedlo. Je to spíše o Alfrédovi než o Batmanovi a rozvinutí A. charakteru nemohlo dopadnout lépe.
  • JohnyG
    Pozitivní závěr téhle předčasně ukončené a značně průměrné All-star řady. Hlavní příběh od Snydera nás vrací do Alfrédovy minulosti a působí rozhodně neokoukaně. Hledání paralel s jeho vztahem s Brucem dávalo smysl, na závěr umí i překvapit a tentokrát se Snyderova touha po velkoleposti všeho ještě snesla. Druhý příběh "Vory v zakone" od dvou Rafaelů byla prostě svižná ruská krimi akčňárna, která nic zásadního nepřináší, ale také si na nic nehraje, takže jí nejde vlastně nic vytknout a svou jednoduchostí prostě baví. Kresba slabší, ale dalo se to. Book tedy za mě plní svůj účel na jedničku.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: All-Star Batman #03: První spojenec - Souhlasím s tvrzením, že se opravdu jedná o nejlepší knihu této vcelku krátké série. Přesto si neodpustím poznámku, že je příběh lehce zapomenutelný a že se Snyder, Albuquerque, nebo oba dohromady dopustili ne jedné, ale rovnou dvou úmyslných chyb v příběhu, kterých si čtenář nejspíše nemá všimnout. Nicméně rozříznutá Batmanova maska a postřelený Alfréd se jen tak lehce zamaskovat a zamést pod koberec nedají, čímž spíše ubírají na pozitivním dojmu z celého příběhu ... Za mě 3*!
  • George Walker Bush
    Snyder umí psát originálně, tohle alfrédovské vyprávění s retrospektivní střídačkou bylo docela fajn.

    Celkový dojem: 60%
  • karl173
    Snyder je pan scénárista. Je to člověk, který zkrátka neumí vyprávět příběhy jako většina ostatních scénáristů. On zkrátka potřebuje své příběhy vytvářet jako ty zásadní, které ve vás mají zanechat stopu a jsou prošpikované různými odkazy. Jeho příběhy jsou strojově přesné, kdy ve správný moment přijde to, co má. Na jednu stranu je v tom stále dobrý, na druhou stranu mě to už bohužel neoslní. Snyder totiž i když píše komornější příběh, tak si neumí odpustit tu svojí velkolepost. A ta je samozřejmě i tady. A vzhledem k tomu jaký příběh se zde vypráví, mi to příliš nesedělo. Přišlo mi že Snyder až moc tlačí na to, aby jste cítili tu velkolepost a nepůsobilo to přirozeně. Jako jasný, je to pořád Batman, ale zkrátka nějak jsem to Snyderovi nežral. Ale přitom nápady má stále pořád skvělé. Pořád dokáže vytvořit zapamatovatelné scény. Ale ten způsob jak toho cílí a ta omáčka okolo mi už prostě neseděla. Kresba se povedla na jedničku. Krásné kontrasty barev a každá strana měla co nabídnout. Jen občas mi tam chybělo více detailů v pozadí, příliš často kreslíř používal jen barevný podtón. Kdybych shrnul hlavní děj této knihy, tak je to pořád nadprůměr, ale už jsem z toho nebyl tak hotoví jako ze Snyderovo runu z New 52, byť v posledním sešitě mě stejně zase dostal. Skvělý závěrečný monolog.
    Jenže pak je tu ještě druhý příběh. Ten se nepouští do žádného velkolepého střihu a je pravdu jen komorní detektivka. Bohužel zajímavé zasazení scénárista nevyužil a přišel s nemastným neslaným příběhem, který se navíc v některých věcech příliš podobá tomu hlavnímu, jen v poněkud slabším provedení. Kresba je ale opět povedená.
    Jako celek je tento komiks spíše jen lehký nadprůměr, ale za přečtení určitě stojí.
  • rewkon
    Zatím nejlepší All.star batman orientace na Alfreda je prostě něco nového a kresba od Rafaela též je dobrá.
  • cyboy
    Zatim asi nejlepsi kniha z druheho Snyderova runu. Tentokrat je to orientovane hlavne na Alfreda a diky tomu to pusobi celkem sveze a jinak, nez jak jsme u Batmana zvykli.
    70%
72381