Koupit
Mezinárodní Liga spravedlnosti, kniha první (Původně vycházelo od května do listopadu 1987)
V důsledku světové krize se do popředí dostává nová generace Nejmocnějších superhrdinů světa. Je to ale ta nejméně pravděpodobná skupina, jakou jste kdy viděli! Batman, Mister Miracle, Dr. Fate, Booster Gold, Doctor Light a moc Shazamu!

Dokáže tento nesourodý tým spolupracovat jako funkční jednotka a poradit si s teroristy útočícími na budovu Spojených národů, sovětskou raketovou brigádou, gangem Královské postupky, záhadným Šedivým mužem a dalšími hrozbami - nebo se zcela oddají vnitřím třenicím a špatným vtipům?

Captain Atom #83 (Původně vyšlo v listopadu 1966)
V prvním příběhu Blue Beetla Stříbrného věku se musí Ted Kord vypořádat se Zabijákem Zedem a jeho gangem.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Justice League (Vol. 1) #1-6, Justice League International (Vol. 1) #7 a Captain Atom (Vol. 0) #83


Scénář
J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Gary Friedrich, Keith Giffen
Art
Steve Ditko, Kevin Maguire
Ink
Terry Austin, Al Gordon
Barvy
Gene D'Angelo, Daniel Vozzo
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-106-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-106-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
554 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Justice League International, Part 1 (DC Comics, 1966, 1987)
  • Mleako
    Po přečtení zdejších recenzí jsem se toho bál a zvažoval, jestli to vůbec kupovat, ale nakonec to nebylo tak špatné. Je to taková sympatická blbina, co se nebere vůbec vážně a snaží se překroutit klasické ligové týmovky do tak trochu dementní taškařice. Až na výjimky je nová liga tým narušených pitomců z DC vesmíru a je to samozřejmě plné logických nesmyslů a blbostí a místy se s tím humorem tlačí až moc na pilu nebo je až příliš infantilní, ale celkově jsem se u toho ve finále pobavil a těch peněz jsem nelitoval. Jako jednu z top knih do DC kompletu, kterou by měli všichni znát, bych to teda nezařadil, ale už v téhle řadě vyšly mnohem horší věc (*mává na Další hřebík).
  • Darth Raelchi
    Kresba - dobrá. Příběh - zajímavý. Celkové pojetí - meh. Všude slýchávám, jak je to vtipné a humorné a já se teda nezasmál ani jednou. Spíš to jsou ty vtípky typu ZŠ, které mám už za sebou. Jediné co mě na celé sérii bavilo, byl Batman vs. Green Lantern. I když tam mi zase vadilo, to pozadí, proč se to všechno děje kolem chování Guye apod. Takové divné. Celá série, i pak v druhé knize, má spoustu nedotažených věcí. Už mě unavuje furt číst naťukávačky a ve finále mám z toho jen konec knihy. Skoro nic mi tam nedávalo smysl. Přišlo mi to samoúčelné a ve stylu, tak to udělej takhle, protože tak se to má dělat. Oni (lidi) to po nás budou chtít takhle, tak ať je nezklameme. JLI je nesympatická podivná skupina, kde mě nejvíc bavil Batman a tak trochu i Dr. Fate. Oberon, Lord, Light, Booster a iks dalších postav nedávají smysl, proč tam jsou a co tam dělají. Nulová motivace. Prostě to tam je, jen aby to bylo. Fakt děs a jen ta kresba a její detailní pojetí mě nutí dát 2 hvězdy.
  • trudoš
    Trojice Keith Giffen, J. M. DeMatteis a Kevin Maguire si mě už kdysi získala komiksem Dříve známí jako Liga Spravedlnosti, takže jsem se s nadšením pustil do počátků celého toho jejich blázince. A musím říct, že Maxwell Lord IV. zase nezklamal. Sice mi i nadále unikají některé souvislosti v rámci DC univerza, ale na to jsem si už za ta léta zvykl. Důležité je, že humor funguje naprosto precizně, ačkoli se scenáristé ještě drží při zemi, hlavně jde-li o velké šarže jako Batman a Superman. Jakmile však ikony zmizí ze scény, rozjede se mezivztahová komika naplno. Autoři přitom zajímavě balancují na pomezí vážnosti a absurdnosti, protože témata, která si berou na paškál, nejsou právě jednoduchá. Což dokazuje především druhý a třetí sešit tohoto alba, kde se trojice mimozemských bohatýrů rozhodne zlikvidovat všechny atomovky světa. Je to zkrátka úplně jiné pojetí Ligy spravedlnosti, pojetí, jež důstojnost superhrdinské instituce výrazně odlehčuje, ale zároveň ji ještě úplně neparodizuje.
  • xflori01
    Po nepříznivých ohlasech jsem se tohoto dílu docela bál, ale nebylo vůbec proč. Četlo se mi to dobře; na to že je to z 80. let, tak nebyl příběh v kapitolách triviální, a autoři dokonce rozvíjeli více linek současně. Seznámili jsme se s méně známými superhrdiny, hlavně se mi líbil Blue Beetle a Captain Marvel. Guy byl na facku, což bylo ale účelem autorů; a jeho přeměna na konci byla fakt humorná. Veledílo to není, ale klidně bych si to za pár let přečetl znovu (což se nedá říct o spoustě retro dílů z 2. řady UKK).
  • erik
    Skvelá vtipná superhrdinská retro záležitosť. A miestami úžasne politicky nekorektná. Teším sa na pokračovanie.
  • Spacecore
    Tohle je docela známý komiks, takže jsem rád, že jsem si ho přečetl, ale musel jsem do toho dost nutit. U neustálého přívalu humoru jsem se nesmál, některé postavy byly otravné. Chápu proč se ve své době stal komiks významným, ale dnes je to dost fádní retro. Bavila mě přítomnost Dr. Fatea a dalších postav, se kterými se tak často nescházíme, ale jinak nuda no.
  • hroubek
    DCKK umí překvapovat. Když, jsem viděl obálku na Mezinárodní Ligu spravedlnosti, tak mě napadlo, že půjde zas o nějaký "výplňový díl", než přijdu ty pravé pecky. A o to více jsem byl překvapený jak tento komiks šlape, a je dost dobrý. Hodně velkou zásluhu na tom má to, že zde máme jiné postavy, které nejsou tolik známé, a je příjemné je poznat. Dynamika celého týmu je jiná, než u klasické JL nebo JLA. A tom se hodně staví. J.M. DeMatteis a Keith Giffen krásně pracují postavy a vymýšlí jim nové výzvy, a třeba takový konflikt mezi Batmanem a Guyem Gardnerem je perfektní, či Shazamova nejistota a spoustu dalšího. Je to dobře a zábavně napsané, takže mě to nenudilo a užil jsem si to, a těším se na druhou část. Mezinárodní Liga spravedlnosti mě příjemně překvapila a rozhodně má co nabídnout.
  • rewkon
    Tak tohle je průser po všech stránkách at už kresbou nebo příběhem a představa ,že nám dají nějakou druhou část tak už ted mi je do breku.
  • cyboy
    Takhle strasne spatna vec, ktera drzi pohromade jen silou vule, ma mit druhou knihu (kdyz je tahle vlastne uzavrena)? Jako vazne? To od toho dna nedokazete vybagrovat alespon nejake jine bahno?
    40%
319963
Četl/a (63)
2scha, Al0f0k, Anton, BadBoy, BatmanGetEm, Bubákolog, calvin10, Carnage, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Dzoglik, Georgíno J., Harlequeen, hromotlk, hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Johny87, Joker189, kallenved, kaylin, Kiko, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, PH79, punisher, puolpm, raenius, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, Schirru, Spacecore, Spike, Symbi, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(200)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton, ArmadOon, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Borg3po, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Johny87, Joker189, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, Marvin, Matio, matty87, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, saja, Sajmon, Schirru, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Viking, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, dvoracekpetr1, Maty48, Sebastian the wise, Zajo original
Shání (1)
suricattaontheway