Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Čarovná, lyrická a emotivní komiksová adaptace kultovního a po generace oblíbeného románu Petera S. Beagla Poslední jednorožec. Příběh nás uvádí do světa kouzel, ukazuje sílu lásky i bolest nad ztrátou. Jednorožka, žijící o samotě v kouzelném lese, jednoho dne zjistí, že je dost možná poslední svého druhu. Po počátečním váhání se vydává na cestu, s nadějí, že se jí podaří najít další jednorožce, a to i přesto, že na konci svého putování bude muset čelit hrozivému Rudému býkovi.

Obsahuje sešity série The Last Unicorn #1-6

Scénář
Peter S. Beagle, Peter B. Gillis
Art
Renae De Liz
Ink
Ray Dillon
Barvy
Ray Dillon
Obálka
Renae De Liz
Lettering
Václav Dort, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
adaptace, fantasy, mytologický, pohádka
ISBN/ISSN
978-80-88152-76-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
618 g
Stran
192
Cena
699 Kč
Originál
The Last Unicorn (IDW Publishing, 2014)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš30.7.2023 09:27Poslední jednorožec
    Poslední jednorožec je v prvom rade kniha od amerického spisovateľa Petra S. Beaglea z konca 6O. rokov 20. storočia. V r. 1982 vznikol britsko-americko-japonský animovaný film. V Čechách knižka prvý raz vyšla v r. 1997 vo vydavateľstve Altar. Komiksovú adaptáciu české CC vydalo v tvrdej väzbe s prebalom a lacetkou. Jednu vec si vyjasnime hneď na začiatku: Poslední jednorožec je nádherne nakreslený komiks. Ale že fakt nádherne. Na môj vkus azda už až priveľmi gýčovito, ale proste krásne. Zaliečavo krásne, ale krásne. Páčil sa mi kontrast v podobe ústredného jednorožca (pardon, jednorožky), ktorý vizuálne vôbec nezapadal do zvyšku komiksu, čo bol skvelý umelecký zámer. Vďaka nemu jednorožkyňa pôsobí ako čosi neskutočné, čo nepatrí do okolitého sveta, ktorý kedysi možno žil mýtmi, ale tie sa z neho, ako to už chodí, postupne vytratili a zostala len nudná realita. Trocha ako keď animovanú postavičku vložíte do normálneho hraného filmu. Faktom žiaľ je, že hoci som čakal pecku, ktorá ma odpáli, nakoniec som sa v deji na prvé čítanie skoro vôbec nechytal. Buď som sa v ňom strácal alebo som mu nerozumel... alebo ma skrátka nebavil. Na mňa to bolo príliš rozprávkové; čosi medzi temne magickou filozofiou a čítaním pre dievčatá. Na scenári sa Beagle paradoxne vôbec nepodieľal; scenár napísal iný Peter a to konkrétne Peter B. Gillis (UKK – Marvel: Co kdyby?, NHM: Doctor Strange). Pravdupovediac? Dosť mi to pripomenulo komiks Škret (tiež vydalo CC), ktorého som čítal pred Posledním jednorožcom, ale samozrejme treba dodať, že Poslední jednorožec vznikol skôr, takže ak niekto niekoho vykrádal, tak čísla jasne poskytnú odpoveď na otázku kto (neškodná mytologická bytosť chce byť milovaná a žiť v pokoji a mieri, putuje rozprávkovým svetom, stretáva rôzne bytosti a ľudí a celé je to drsne magické a pritom realistické, temné, ale i gýčovo rozprávkové).
  • sedw
    sedw2.4.2023 14:03Poslední jednorožec
    Příjemně nakreslený příběh, který mi přišel jako čistý průměr. Na jedno přečtení fajn, ale další určitě nepřidám.
  • perak
    perak23.5.2020 11:50Poslední jednorožec
    Asi nejsem ta správná cílová skupina. Příběh není zas až tak špatný, ale přesto mi chybělo něco, čím by mne čtení více bavilo. Občas mi vyprávění přišlo zkratkovité, kdy se děj pohnulo hodně dopředu v pár sekvencích. Nečetl jsem předlohu, tak nemohu porovnávat, ale prostě mi přišlo, že si autoři komiksu z původního díla vybrali jen některé pasáže, na něž dali větší důraz a zbytek jen rychle nadhodili.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.6.2019 21:28Poslední jednorožec
    Nebavilo. Jen ta kresba stojí za to. Pořád prostě nechápu o co tam jde. Děj mi uniká a nechytám se. Proč proč proč to všechno.... Aspoň to bylo stravitelnější než ten animák. Od něj jsem asi moc čekal a nakonec nic. Jestli mi někdo trochu pomůže celou kauzu Posledního jednorožce osvětlit, klidně mě kontaktujte. Já se fakt snažím, ale mě to fakt nebavilo a pro mě byl komiks jen změť sekvencí a prostřihů mezi scénami.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.6.2019 13:50Poslední jednorožec
    Tuhle "klasiku" jsem dodnes vůbec neznal. Kniha je krásně vydaná, fajnově nakreslená a hned ze začátku navazuje perfektní pohádkovou atmosféru a náladu. Jenže scénáristicky se to v druhé půli celé začne sypat a začne to nudit. Opravdu se zdá, jako by se někde hutně přeskakovalo. Dějové vyvrcholení mě prakticky už vůbec nezajímalo. Ovšem neznám předlohu, tak těžko říct, jestli je celkový příběh takový vachrlatý nebo to jen adaptace, která se musela vejít na omezený počet stran.

    Celkový dojem: 50%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš27.5.2019 09:51Poslední jednorožec
    Posledního jednorožce jsem viděl cca někdy na střední jako animák s německým dabingem, takže mi k srdci nikdy nepřirostl a už jsem si ani nepamatoval, o čem to pořádně bylo. Doufal jsem, že komiks to napraví, ale moc zábavné mi to nepřišlo a děj se mi zdál hodně zmatečný, jako kdyby mu chyběly celé scény mezi stránkami, hlavně v druhé polovině. Takže i přes snahu autorů a poměrně líbivou kresbu mne to nechává chladným.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.4.2019 17:22Poslední jednorožec
    Roman jsem necetl, protoze kdyz chlap pise o jednorozcich, tak je na tom neco divneho. Kazdopadne komiks jsem si se zajmem precetl (kdyz si chlap cte o jednorozcich, tak je na tom asi taky neco divneho).
    Jednoducha pohadka pro deti, ktera se sice snazi pracovat i s metaforami, ale nakonec z toho nic moc neni a jde vlastne jen o jedno velke klise.
    60%
78144