Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Mise splněna.

Náčelník Rudá vrána je ve vězení, jeho drogové impérium v troskách, železný stisk, jímž svíral indiánskou rezervaci Prérijní růže, je navěky zlomen. A aby se tak stalo, stačilo jen, aby ho zradil muž, kterému nejvíc věřil.

Zvláštní agent Dash Zlý kůň dokázal vyváznout ze svého tajného působení v roli pravé ruky Rudé vrány s neporušeným životem a víceméně neporušenou duší. Teď je volný - může skončit u FBI, může zkusit napravit staré hříchy, může opustit rezervaci... nebo zůstat a pokusit se tu žít lepší život.

Nebo si to alespoň myslí.

Rudá vrána je sice ve vězení, ale přesto zná tajemství, které může Dashe potopit. A mladí muži, které do sebe vsála válka mezi Rudou vránou a Zlým koněm, jsou pořád tam venku a dychtí po odplatě. A tajemný vrah, který to celé začal, stále nebyl potrestán a řada mrtvých těl, jíž za sebou zanechává, je každým dnem delší a delší.

Tito muži se chystají k poslední bitvě. Desetiletí plná lží, zrad a vražd kulminují. A až se kouř rozptýlí, bude ještě některý z nich naživu - nebo všichni dojdou na konec své cesty?

Obsahuje sešity série Scalped #56-60

Scénář
Jason Aaron
Art
R. M. Guéra
Barvy
Giulia Brusco
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-705-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
356 g
Stran
128
Cena
379 Kč
Originál
Scalped #10: Trail's End (Vertigo (DC Comics), 2012)
  • martin28
    martin2817.3. 15:34Skalpy #10: Konec cesty
    Už jsem zažil dobré série s výrazně špatným zakončením, proto jsem k poslední knize přistupoval opatrně. Aaron to s odřenýma ušima dal. S ohledem na genialitu scénářů předešlých knih Aaronovy série byl paradoxně jediný silný moment v posledním sešitu ten, kdy se rezervace loučila s výraznou postavou, která jediná zemřela přirozenou smrtí. Finální řežba v casinu ušla, intimní vztahy zůstaly rozervané a nedořešené. Tak tak z toho Aaron vyklouzl, přesto jsem zklamán. Hodnocení knihy 75% Hodnocení série 90%
  • hroubek
    hroubek14.3.2023 22:07Skalpy #10: Konec cesty
    He iyéčhel, wakhán thánka, anpetu kin lé, mičhanté kin mi ší yu ská yé!

    Tak je to tady. Došel jsem na konec cesty u této luxusní série. A když, píšu tento komentář, tak nějak sám nevím, jestli je správný čas, abych ho napsal teď, nebo pár dní počkal, až si to celé sedne a vykrystalizuje. Zrovna v tuto chvíli, když se snažím vytvářet tento komentář, tak myslím na ten konec. Konec tohohle příběhu, který svým způsobem není úplný konec, nýbrž pokračovaní jiné cesty. Konec, který jsem nečekal, konec který mě hodně sere, konec který mě dojímá jako málo co, konec o kterém musím přemýšlet, konec ze kterého jsem svým způsobem neskutečně nadšený, protože takovéto konce tvoří jen luxusní vypravěči, v tomto případě scénáristé. Už teď vím, že je tady spoustu věcí, co mi úplně nesedlo, a přál bych si, aby byly udělaný jinak. Celé to na mě působí lehce uspěchaně, ale to možná bude tím, že jsem nechtěl, aby to skončilo. Chtěl jsem, aby tento díl měl přes dvě stě stránek, a působilo to jako Nelítostný souboj, kde by to celé pomalinku gradovalo k osudovému setkání trojice Dash - Rudá vrána - Ten, kdo chytá. A jak, tak přemýšlím a čtu si po sobě, co jsem doposud napsal, tak si uvědomuji, že to jsem taky dostal, jen musím brát předposlední díl a Konec cesty jako jeden dlouhý díl. Jason Aaron dokázal s touto sérii velké věci, a já si jí i přes drobné výtky hodně moc užil, vyloženě špatný nebo průměrný díl v této série nevznikl. Aaron skvěle pracuje s postavami, a je obrovská radost sledovat, co s nimi dokáže, protože je tvoří jako opravdové lidi, kteří jsou plný chyb a zloby, ale mají taky v sobě hodně dobra a dokáží velké věci, pokud ve svém srdci cítí, že je to správná cesta. Konec cesty není bezchybný komiks, a ani v rámci série není nejlepší, přesto je to konec, a jako konec cesty funguje více, než dobře. Aaron a jeho spolupracovníci (R.M. Guéra, Jock a Giulia Brusco) vytvořili výbornou komiksovou série, která přesahuje rámec komiksů. Tahle série je něčím více, než jen obyčejnou kriminálkou, více než jen komiksem pro dospělé. Tohle velké umění, o kterém vím, že ve mě bude dlouho zrát, a až jednou přijde ten správný čas, tak se znovu vypravím do rezervace Prérijní růže a dám si tento kvalitně vytvořený příběh znovu.

    Héčhetu aloe!
  • Delphín
    Delphín22.8.2022 19:39Skalpy #10: Konec cesty
    Fantastická série se dočkala svého zakončení! A úctyhodného? Za mě ano, leč od něj jistě byla jiná očekávání. Každá postava se dočkala svého zakončení. Jedni skončili tragicky, druzí úctyhodně. Rozhodně by se z toho dalo udělat deset dalších komiksových knih. Umění ale je skončit včas a i to zde Aaron v této dokonalé sérii dodržel. Komiksy jsem si půjčoval v knihovně, něco takového ale musí povinně zdobit mou knihovnu. Brzy to z ní jistě zase vytáhnu k přečtení.
  • SickNail
    SickNail mecenáš20.7.2022 09:31Skalpy #10: Konec cesty
    Keď je človeku smutno, že má dočítané tak to znamená len jedno. Klobúk dolu! Skalpy sú famózne scenárovo zmáknutá séria ktorá má úplne všetko čo fanúšik dospeláckych komiksov môže chcieť...
  • Marty_von_Shit
    Marty_von_Shit18.2.2022 22:16Skalpy #10: Konec cesty
    Neskutečně našlapaná série, až mne mrzí, že jsem došel na konec cesty. Finále to vše jen podtrhlo .. díky za tento zážitek!
  • trudoš
    trudoš editor29.4.2021 08:41Skalpy #10: Konec cesty
    Dokonáno jest. Zlý kůň, Rudá vrána, Ten, který chytá, Volný pád – ti všichni došli na konec cesty, přičemž opomenout nelze ani agenta Nitze, Ginu či Dina. Osudy hrdinů Prérijní růže se zkrátka uzavírají a život přeživších kráčí dál, třebaže ne zrovna do ráje. Osobně jsem přitom od alba očekával pouze nostalgické rozloučení, jelikož kriminální zápletka vyvrcholila už v předchozí knize. Jason Aaron však nejen že uhrál ještě jednu akci, ale navíc celý ten propletenec tragédií náležitě uzavřel. A to bez laciného patosu či kýčovitého happyendu. Kdo ovšem čeká pouze přestřelku za úsvitu, ve které se všichni navzájem pozabíjejí, bude zklamán. Ostatně podobně jako ten, co tajně doufal v hromadnou svatbu. Nejvíc mě ovšem v doslovu rozesmál fakt, že ani jeden z tvůrců nemá s indiány prakticky nic společného a temná atmosféra i kulisy byly vytvářeny pod dojmem klasických spaghetti westernů. Pak věřte komiksu.
    A teď odcházím někam, kde bude dostatečný klid, abych mohl poslouchat, jak se země otáčí.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš10.12.2020 09:38Skalpy #10: Konec cesty
    „Ale aspoň se zachovám jako chlap.“ Tak. A je koniec. A je presne taký, aký mal byť. Skôr dialógový a vzťahový, než akčný. Ostatne, v predchádzajúcich deviatich dieloch sa prelialo toľko krvi a vyhaslo toľko (nielen ľudských a nielen nevinných) životov, že nemalo zmysel pokúšať sa to vo finále prekonať. V ňom samozrejme o násilie a akciu ochudobnení nebudete, ale záver jednej z najlepšej komiksovej americkej série sa nesie prevažne v komornom duchu. Čo je len a len dobre. Bola to pozoruhodná sága, s ktorou som strávil 5 rokov života. Sága so skvelými postavami, úžasnými scenármi nekompromisného tvrďáka z Alabamy Jasona Aarona (Muži hněvu, Doctor Strange). Musím sa priznať, a urobím to rád, že približne nejako takto som si prial, aby jednotlivé postavy skončili. Povedal niekto karma? Aaronov rebríček hodnôt je diskutabilný, ale ja ho vnímam ako realistický a praktický, hoci príšerný a strašný zároveň. Ďakujem a dúfam, že sa ešte niekedy uvidíme. Myslím, že istá, hoci malá, šanca tu je.
  • HEX
    HEX25.8.2020 17:25Skalpy #10: Konec cesty
    Skalpy jako serie jsou na plný počet. Poslední díl sice ne, ale ty konce neumí skoro nikdo, takže i tady se jistá zkratkovitost a vyšumění dá odpustit. A když jsem jiné díly nehodnotil, tak plný počet napálim sem. Škoda, ze tenhle book byl nejen konec samotných Skalpů, ale i pár dalších věcí. Už nikdy nebudu sérii s otevřeným příběhem číst stylem dva booky za rok. Hrozná chyba, kdy jsem pak musel všechno složitě dolovat z tý svý palice. A bojím se, že hodně dlouho si tu nikdo nic podobného ani netroufne vydat. Náznaky, respektive obří ukazatele takové situace tu jsou. Takže buďme rádi za to, že aspoň ty Skalpy tu už nějaký ten pátek máme v celku a budoucí čtenáři si můžou celý příběh bingnout za jeden pěkný víkend/týden/měsíc.
  • MEGA
    MEGA16.6.2020 23:24Skalpy #10: Konec cesty
    Zazvonil zvonec a pohádky byl konec. A že to byla roztomilá pohádka. Sledujeme zde mluvící koně, vrány, medvědy a další zvířátka, jak pátrají po ztraceném pokladu indiánů. V posledním díle zjišťujeme, že pravý poklad byli přátelé, které potkali po cestě.

    Radši už přestanu, nechci, aby nějaké malé nevinné dítě mělo mylnou představu o tomto komiksu. To by vedlo k vážným psychickým následkům. Ale teď už ke komiksu. Byla to jízda. Bez sebemenšího zaváhání můžu říct, že se jedná o jednu z nejlepších sérií, co jsem kdy četl. Top 3 určitě. Přesto mám chuť dát 1* z prostého důvodu a to je, že ta série končí. Mám chuť dát 1*, protože ty postavy, co tak strašně nesnáším a zároveň miluju, už (nejspíš) nikdy neuvidím. To hodnocení ale nedávám ze strachu, že by na to Aaron přišel, vykopl mi dveře od baráku a jebnul mě za to nunčkama přes palici. Musím se tedy přenést přes to, že je konec. A i to zakončení bylo dokonalé. Všechny postavy dostali svůj vhodný send-off a celá série opravdu působí jako jeden velkej příběh. Samozřejmě zde nechybí přiměřená dávka akce a násilí, jak to to u Skalpům chodí. Všiml jsem si, že při hodnocení předchozích dílů jsem ani jednou nezmínil kresbu a to je sakra velkej hřích. Zejména Guéra odvádí na této sérii excelentní práci a díky své hrubé, neučesané lince vykresluje tu správnou atmosféru. Je krásný vidět jeho vývoj skrz celou sérii. Jde vidět, že se od prvního opravdu zdokonalil a v této knize odvádí nejlepší práci. Myslím, že bych se o genialitě této série mohl rozepsat mnohem víc, ale už tak kvůli mým chabým pokusům o humor je tento komentář dlouhý jak diskuze v "A zrodí se hvězdy", tak to radši ukončím.

    Díky Crwi za vydání a hlavně díky celému skalpovskému týmu za tento klenot. Bravo a ještě jednou bravo.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.4.2020 21:05Skalpy #10: Konec cesty
    Jednička mě jako (celkem) milovníka drsných krimi a indiánské historie strhla natolik, že jsem si těch pět let milerád počkal, až to budu moct dát najednou. Karanténa k tomu přišla velmi vhod a prvotní úsudek neklamal, ba naopak. Pro mě je to jedna z nejlepších sérií vůbec, nemá vůbec smysl probírat jednotlivé booky, není žádný slabý, nevidím tam jediné zaváhání. Nejednoznačnost postav dotažená k dokonalosti, naprosto delikátně nadávkovaná civilnost kontra nadsázka a hra s očekáváním. A to nemluvím o té moc hezké jemné nadstavbě k tradičním noirovým radovánkám v trýznění postav ve smyslu politickém, historickém či společenském. Co se týče závěru, jsem už znavený ze všech těch šokujících zvratů a netflixovských cliffhangerů, i cesta může být cíl a byť je samozřejmě gradace a určitá míra odhalení pro každý scénář důležitá, není nutné každý příběh zakončit nějakým obřím šokujícím vyvrcholením. Navíc u něčeho takto hutného a intenzivního si vlastně ani nelze představit, že to jeden moment všechno přebije, změní atp. Takže ne, nejsem nespokojený ani co se týče závěrečného dílu, naopak jej vnímám jako velmi zdařilý, byť neokázalým způsobem. A v tom vlastně navazuje na celou sérii jako takovou. P.S. Pro fanoušky italského seriálu Gomorra, nepřipomínal Vám postupem času Dash taky Cira di Marzia?
  • sedw
    sedw16.2.2020 22:15Skalpy #10: Konec cesty
    Výborné zakončení jedné z nejlepších sérií, které jsem četl, a to nejen na poli komiksu, ale literatury vůbec. Poslední díl nebyl nejlepší, co se v sérii objevilo, ale jde asi o jeden z nejlepších konců, které jsem si mohl představit.
  • VanTom
    VanTom14.11.2019 13:34Skalpy #10: Konec cesty
    Ještě se musí vyhrabat pár kostlivců (přeneseně i doslovně), aby se - s pistolí v ruce - definitivně uzavřely cesty účastníků podmanivého "zájezdu" do indiánské rezervace Prérijní růže - a do depresivních hlubin (noirově) pokřivených kriminálních duší na okraji společnosti. Jason Aaron ukormidloval své (dosavadní) "opus magnum" bezchybně, R. M. Guéra se (ve vší té špíně) nádherně vykreslil a dohromady stvořili jednu z nejlepších vážných komiksových sérií, co jsem četl.
  • mearez
    mearez10.11.2019 08:04Skalpy #10: Konec cesty
    Asi jeden z nejuspokojivějších konců, co jsem zatím četl. Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl a ještě spoustu navíc. U prvních dva sešitů jsem se trošku bál, že už nebude žádné větší vyvrcholení, ale můj strach nebyl na místě, protože zbytek knihy je nabytý akcí a dějem. Kresba je jako vždy úžasná a je škoda, že už nevyjde další kniha. Za mě 5*, jak za knihu, tak za sérii.
  • perak
    perak12.9.2019 21:46Skalpy #10: Konec cesty
    Tak prý, že poslední díl už je jen epilog za vším důležitým a že vše podstatné se vyřešilo v předchozím díle. Ha ha. Sice jsou tam úseky pomalejší, kde jednotliví protagonisté vysvětlují své myšlenkové pochody, ale vedle toho máme opět akční jízdu s mnoha mrtvými a osudovými zvraty, jak se na finále takového série sluší a patří. Na zakončení Skalpů jsme byl hodně zvědav a tak, jak se Aaronovi dařila průběžně celá séria, tak se mu podařilo i ukončit tento příběh na výbornou. Pro mne jedna z nejlepších sérií, co u nás vyšla. Už se těším, jak si jí po čase dám pěkně zhuštěně bez dlouhého trýznivého čekání na to až vyjde další díl. Děkuji Crwi, že to i přes horší prodeje vydržela.
  • 3DD!3
    3DD!35.8.2019 10:49Skalpy #10: Konec cesty
    Skalpuju už pěkných pár let a dělám to s chutí. Vždyť jsem tady první díl musel vytvořit, abych mu mohl vpálit plný počet! Řekl bych, že jde o kvalitativně nejkonzistentnější komiksovou sérii co jsem zatím četl. Nemá to hluchá místa i přestávky na oběd jsou fantastické. Uznávám, že jsem měl z konce obavu. Udrží se až do konce na špici? No a jo. Aaron se vytasí s perfektním závěrečným zúčtováním v plamenech, chcankách a krvi. Leone se v rakvi culí. Realistický epilog ze života jen podtrhuje kvalitu. Konec cesty za to stál a v rozloučení se čtenáři, v poděkování od spisovatele zjistíte proč. Tvorba tohohle komiksu nějakou dobu živila jednu rodinu.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš14.7.2019 02:41Skalpy #10: Konec cesty
    Aj napriek tomu, že to nie je kvalitatívny vrchol tejto série a tých lepších častí tu bolo viac, dostali sme uspokojivé finále. Síce ma nepotešili všetky osudy obľúbených postáv, aj tak však dávam pred touto sériou veľký klobúk dole. Viacmenej bolo všetkých 10 dielov dostatočne kvalitných a Skalpy sú najlepšia séria aká tu do dnešného dňa vychádzala.
  • Fimi
    Fimi mecenáš9.7.2019 19:57Skalpy #10: Konec cesty
    Není to nejlepší díl ale jako rozloučení a završení série naprosto ideální a adekvátní. Opět plno krvavé akce, skvělého příběhu, který uzavře linky a samotný závěr je i v celku dojemný.... nejlepší série která tu vycházela
  • Norri
    Norri mecenáš25.6.2019 21:12Skalpy #10: Konec cesty
    Poslední rozloučení a závěrečná tečka. Je pravda, že to po konci devátého dílu nějaký závěr chtělo, ale přesto se nemůžu zbavit dojmu, že je to nastavovaná kaše. Ani to zabíjení už není co bývalo. Možná je to naopak příliš uspěchané a chybělo tomu pár (desítek) stránek navíc. No jo, to je tak, když si autoři své čtenáře příliš rozmazlí… Nicméně pořád jde o skvěle napsaný díl a Aaron se postaral o to, aby se nikdo nedočkal úplného happyendu. Díky za tuhle skvělou sérii!
  • S4TW
    S4TW18.6.2019 08:15Skalpy #10: Konec cesty
    Dost možná nejslabší díl nejlepší série, která u nás vychází (vycházela). Já si nemohu pomoct, ale za mě se jednalo o takovou lehce zbytečnou nadstavbu. V minulém díle se to pěkně všechno uzavřelo, něco zůstalo pootevřené, ale já byl spokojený. Nevím, jestli to měl autor v plánu od začátku, nebo dostal nějakou novou múzu, ale přišlo mi, jako když prostě potřebuje všechno znovu otevřít a dát tomu pořádně akční finále, které je dost předvídatelné a jakoby bylo třeba to všechno vyřešit finální řeží. No, přičtěte k tomu, že to je psané vytříbeným scénáristickým umem a nádhernou kresbou a máte knihu, která prostě baví, ale já mám pocit, že to už bylo něco trochu zbytečně navíc, klidně mohl desátý díl dojet v poklidnějším tempu a nemusel se za každou cenu všechno trumfnout (ač se mu to stejně nepovedlo). Ale celou sérii budu nosit v srdéčku jako svůj první dosažený komiksový vrchol z pohledu čtenáře.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:17Skalpy #10: Konec cesty
    Nečtu zásadně komentáře, pokud nemám knihu přečtenou - nevím proč jsem četl komenty k 9. a 10. dílů Skalpů před jejich přečtením, ale stalo se. No a já si tak nějak podvědomě zapamatoval, že Skalpy vyvrcholily minulým dílem a tento - desátý - díl je pouze jakýsi prolog. Jak jsem se mýlil!! Zvraty, vraždy, brutální nenávist, krvavé masakry a divoká jízda pokračuje, nic nevyvrcholilo a nic se neprologuje. Aaron uzavřel až poslední stranou všechny linky svého majstrštyku, i když samosebou život jde dál a protagonistům životní linky nekončí - ale to už je jiný příběh:) A uzavřel je opravdu promyšleně a geniálně. Každý došel svého cíle, ať už tam dojít chtěl, či ne. Guéra kresbu dotáhl snad ještě o stupínek výše ke genialitě a musím říct, že celý tento syrový, opravdový koktejl hlubokých charakterů a příběhů je rozhodně jednou z nejlepších sérií co u nás kdy vyšly.

    Mám sám ze sebe pocit, že to píšu nějak často, je to dáno tím, že tohle mám čerstvě v hlavě a takového Sandmana, Zámek a Klíč či Lucifera mám už trochu sněhem zaváté, sám si to musím ujasnit, ale rozhodně patří SKALPY do moji desítky nejlepších sérií. A nebo je to tím, že nemám čas číst braky a čtu jen to nejlepší, co u nás vyšlo. A což už samo o sobě je dost výběr z masivní světové tvorby, kde naši vydavatelé třídí zrno od plev a na náš trh se dostává opravdu jen to nejlepší, což je signifikantní znak našeho komiksového trhu. Jak je krásné žít v té naší krásné zemi:)

    BRAVO!!!! Dlouho mě nic tak neuzemnilo a zároveň nenaplnilo a neutvrdilo v určitých morálních postojích. Tohle se nepovedlo dlouho žádné sérii. Budu ji vychvalovat a doporučovat do konce svých dní, ať se Crwi zaplatí aspoň náklady, čímž chci i nápadně poděkovat Crwi, že to dorazila do konce, i přes mizerné - a mou hlavou neberoucí - prodeje. Díky!!
  • louza
    louza10.6.2019 12:19Skalpy #10: Konec cesty
    Dokončení skalpů jsem měl z originálu zafixované jako vyklusávání po cílové rovince, ale s odstupem času koukám, že i tady to docela jelo. Zpočátku se sice zdá, že se vše v dobré obrátilo, ale to by to nesměl psát Jason Aaron. Každopádně hluboká poklona za tenhle příběh a to jak ukázkově a čistě to autor všechno uzavřel. Zvěsti o nejlepší v čechách vycházející sérii rozhodně nejsou nadnesené a určitě to nebude daleko od pravdy ani celosvětově, protože tohle je totální špička scenáristického nebe, což je zázrak tím spíš, že jde o něco jako Aaronovu větší prvotinu a že to nebyla náhoda dokazuje minimálně první kniha Southern Bastards. Bravo mistře. Jsou autoři, které mám radši, ale málokterý z nich má tak kvalitní zářez na pažbě jakým jsou Skalpy.
  • kaylin
    kaylin22.5.2019 17:23Skalpy #10: Konec cesty
    Série "Skalpy" je rozhodně jednou z nejlepších sérií, které vyšly i v češtině. Tedy z hlediska komiksu a z hlediska kriminálního žánru. Jason Aaron nám ukázal, jak se můžeme těšit i na deset knih naditých depresí, a chtít ještě víc. R. M. Guéra nám zase ukázal, že i jen z pohledu na kresbu se můžete přenést do suché rezervace, kde je bordel, špína, lidská nesnášenlivost a smrt jen kousek od vás. Tohle je série "Skalpy" a to je i její poslední díl "Skalpy 10: Konec cesty". Je dobře, že se podařilo sérii vydat až do konce. Nakladatelství Crew tím získává další hvězdičky za svou činnost a za to, co všechno pro překladový komiks dělá. A jestli jste se k téhle sérii ještě nedostali, konečně tak můžete učinit, třeba tím, že si všech deset dílů koupíte a přečtete. Tohle je vážně čtení, které stojí za to.
  • rooty
    rooty20.5.2019 01:09Skalpy #10: Konec cesty
    Bestiálně skvělý závěr jedné z nejlepších vydaných sérií v ČR!!
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko19.5.2019 12:30Skalpy #10: Konec cesty
    Ta pravá katarze, přišla o sešit dřív (!) Konec cesty je spíš, takový ten, pozvolný dojezd -i když, pořád v krvi a drsném stylu- závěrečné titulky a zatmívačka
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.5.2019 23:08Skalpy #10: Konec cesty
    Na jednu stranu uzavřeno, na druhou se začal psát úplně jiný příběh s nově rozestavěnými figurkami a já si to budu muset asi jen domyslet. Něco mi říká, že poslední díl nepatřil úplně mezi ty nejlepší, ale celková série patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy v komiksovém rybníku četl. Klobouček.

    Celkový dojem: 90%
  • choze
    choze16.5.2019 23:40Skalpy #10: Konec cesty
    Vyvrcholení scenáristicky i kresebně špičkové série, která stihla naservírovat spoustu silných postav i momentů. Finále je sice pořádný masakr, ale na první přečtení mě nesejmulo, jak bych si přál.
  • karl173
    karl173 mecenáš12.5.2019 18:50Skalpy #10: Konec cesty
    No a je to. Konec podle mě nejlepší komiksové série co u nás máme. Skalpy mi ukázali to, o co se mnoho dalších skvělých sérií jen snaží. Aaron vytvořil vskutku mistrovské dílo a Guéra ho mistrovsky nakreslil. Teď už jenom stačí dát si to brzy celé hezky znovu během jednoho víkendu.
  • erik
    erik8.5.2019 08:08Skalpy #10: Konec cesty
    Najlepší prekladový komiks, čo v Čechách posledné roky vychádzal je na konci a stálo to za to.
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.5.2019 21:08Skalpy #10: Konec cesty
    Proste pecka. Skvela serie a skvely zaver. Napinave az do poslednich stran.
    95%
7221
  • pearlxjam
    pearlxjam8.3.2022 08:15Skalpy #10: Konec cesty
    jenom konec agenta Nitze jsem moc nepobral... kdyby mě to někdo uspokojivě vyložil, byl bych rád
Četl/a (134)
123peta, 2scha, 3DD!3, anka, BadBoy, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, Bronn, buscheer, calvin10, choze, cowok, Craxx, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davispear , Deckard, Delphín, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, filosh, flipflop, foudy, Fr3d_K, Garp, Georgíno J., Giskard, hellblazer, Hokejový_Svaz, house192, hroubek, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, jankie, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Keno, Killingjoke, kinak, Lachvos, lacoste, Light, lukascus, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, martin28, Marty_von_Shit, Matthew, mearez, MEGA, mgeralt, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paja78, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Pietro26, Plechy, puolpm, rajot, regressiv, Rinter, rooty, RudyRod, Ruw, S4TW, Saint of Killers, Schirru, sedw, sercial, SickNail, SNUFKIN, Spacecore, start05, SteveCZ, stik, Suši, t0mas, taidana, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Unerr, Valdaufinka, VanTom, vita, vranakx, Wasseg10, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(210)
123peta, 2scha, Alfi, anka, antiimini, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benny, ben_bella, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, Borg3po, bourgeois, Bronn, burzum, buscheer, calvin10, charvos, chcita, choze, Corteg, Corvus, cowok, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Davispear , Deckard, DEmnoG, Denis, Dezodoo, Dinik, Django, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, guseppe, hahahoho, hellblazer, herbert, herrman, Honzin, house192, hroubek, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, Jak, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, komik.sx, kubosos, lacoste, Light, Lojza, lukascus, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, martin28, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, Mikei, mirec, Mitak, MonsterGyre, monty.cl, MP, MP81, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, o2t2, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Pietro26, Plechy, porculan, Poseidon1978, puolpm, rajot, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rooty, RudyRod, Ruw, S4TW, Saint of Killers, sala, Schirru, sedw, sercial, SickNail, Skot, SNUFKIN, songoku, StanleyHu, start05, SteveCZ, Suši, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomas024, Tomasino79, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vita, vranakx, willis, wittos, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (17)
arnecht, Badgu.y1902, bananzluty, deefha, delsemela, DKoscik, dvoracekpetr1, Fr3d_K, gumidekmedvidek, Jack, Maty48, Nightmare, Saran, Sikk, skepsi, sleepless, WEAPONE
Shání (5)
deefha, LuckyLjuk, Mighty_Morphine, mineralk, Nightmare