Koupit
Profesor Charles Xavier, nústupný zakladatel X-Menů, který se pyšní jednou z nejbystřejších myslí marvelovského vesmíru, patří mezi skutečné ikony komiksového světa.

Když stáli X-Meni na vrcholu popularity, obrátil mistr scénárista Chris Claremont spolu s ostatními talentovanými autory světa Charlese Xaviera naruby. Mutantského mentora čeká boj, který zasáhne srdce všeho, co je mu drahé. Bude muset povolat na pomoc Cyclopse a jeho tým X-Factor, aby mu pomohli zachránit celou mutantskou rasu. Dočtete se tu i to, jak se Xavier s děsivým Shadow Kingem střetl poprvé, a poznáte, jak geniální myslí vládne nejmocnější telepat na světě.

Obsahuje příběhy:
Válka myslí
Sága ostrova Muir

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Uncanny X-Men (Vol. 1) #278-280, X-Factor (Vol. 1) #69-70 a Uncanny X-Men (Vol. 1) #117


Scénář
John Byrne, Chris Claremont, Peter David, Fabian Nicieza, Paul Smith
Art
Steven Butler, John Byrne, Kirk Jarvinen, Andy Kubert, William Portacio (Whilce), Paul Smith
Ink
Terry Austin, Hilary Barta, Josef Rubinstein (Joe), Scott Williams
Barvy
Steve Buccellato (Electric Crayon), Joe Rosas, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Frank Quitely
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
575 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
X-Men: The Muir Island Saga (Marvel Comics, 1979, 1991)
  • izuku midoria
    komiks najlepšie nhm kedže je to moje jediné čo som si zatial kúpil 7/10
  • Moon
    Super kresba a trochu horší příběh. Který chvílemi baví a druhou chvilku nudí.
  • rewkon
    Jo léta devadesátý kdy kresba byla lepší než příběh.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.6.2019 21:14Nejmocnější hrdinové Marvelu #071: Profesor X
    Solidní komiks. Pobavil a potěšil, takový standardní Claremont a Byrne (a další). X-meny a jejich dílčí story arcy mám vyloženě rád tak, že je kupuju anebo je aspoň beru, že jo dobrý, ale doma je nepotřebuju. Tohle je bohužel ta druhá možnost, ale pořád jsem se bavil a na přečtení doporučuji. Slušné a solidní příběhy, akorát přes svou roztříštěnost mezi sešity mi to už trochu splývá. Přesto ale jak říkám, pořád slušný.
  • louza
    Devadesátkový Marvel neproslul špičkovou kvalitou, ale tohle nebylo až tak úplně strašný. Pokud se člověk přenese přes rozmáchlou Mcarlaneovskou kresbu pro devítkové období tak typickou a ty šílený barvy, jedná se vlastně o celkem šlapavý byť nijak zásadně invenční příběh o tom, jak se jeden z dávné minulosti recyklovaný zloun zase jednou pokusí rozložit zmutovanou partičku. Ta si zavolá na pomoc druhou zmutovanou partičku a společně ho obě party kopnou každá do jedné strany hýždí. Nic moc objevného, ale dalo se to celkem hezky číst, pokud čtenář přijme pravidla žánru, z nichž si v jednom momentě utahuje i sám prof X.
  • kaylin
    Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 71: Profesor X" ukazuje osobnost Charlese Xaviera jen skutečně povšechně, i když jsou zde naznačeny určité chyby, které udělal. Víc je toho pak řečeno v závěrečném bonusovém materiálu, který je tentokrát celkem obsáhlý, ne že by to bylo něco až tak zásadního, ale aspoň zde i poznáte různé kreslířské přístupy k postavě Charlese Xaviera. Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 71: Profesor X" tak nakonec jen ukazuje dva příběhy, které se sice jeví jako zásadní, ale o těch zásadních okamžicích se spíše mluví, než aby byly skutečně prožívány a dobře napsány, což je škoda. Důležité okamžiky jsou zde zdůrazňovány v řeči, než aby byly zdůrazněny samotnou akcí. Je to navíc celé neskutečně ukecané. Chris Claremont a John Byrne jsou legendy X-Menů, ale bohužel příběh v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 71: Profesor X" toho není rozhodně důkazem. Spíše podprůměrný příběh, který zachraňuje to, že tu jsou fajn momenty některých postav.
  • Carnage
    Po delší době konečně originální x-meni a hlavně další důkaz že v NHM dostaneme ostatní mutantní knihy. Docela fajn počtení se zajímavou zápletkou a hlavně jsem se osobně dozvěděl něco nového o Charlesovi. Kresba občas chaotická z důvodu jak tu už psal hroubek změny kreslířů ale nic co by se nedalo. Osobně mě víc bavili X-factor sešity.
  • karl173
    X-meny mám rád a tohle bylo fajn počtení. Bylo to svižné a po celou dobu mě to bavilo. Válka myslí byla jen taková jednohubka a skvěle připravila půdu pro Ságu na ostrově Muir. To je hlavní děj této knihy a celý ten koncept se mi líbil a i když nevyužil naplno svůj potenciál na maximum, tak já byl spokojený. Kresba se také povedla. Hlavně mě zaujala nápaditá změna v X-Factor #69. Také musím pochválit Fabiana Niciezu který do toho dodal tu zmíněnou svižnost. Nejslabší byl poslední sešit, ale zase na druhou stranu bylo fajn vidět, co se s postavami stalo. Takže za mě palce nahoru.
  • hroubek
    Profesora Xaviera jsem v komiksech nikdy moc nemusel. Ale ve filmech mě vždy bavil a líbil se mi jeho vztah s Magnetem a s jeho studenty. Co se týče komiksu, tak jsem ve výsledku celkem spokojený. Není to vůbec špatné, čte se to dobře, a je to i celkem napínavé. Trochu zamrzí, že se dost často střídají kreslíři, takže některé sešity vypadají hůře, než jiné. Nicméně po příběhové stránce to funguje dobře. Má to zajímavé momenty a dokáže to hezky překvapovat. Sice to není žádná ultimátní pecka, ze které bych si sedl na zadek, ale svůj účel tento komiks splnil na 100%.
  • cyboy
    Dalsi slaba kniha.
    60%
315143
Četl/a (53)
2scha, Alfred, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doppelganger, hroubek, Hugin, inosuke, Izmir Čupr, izuku midoria, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, karl173, kaylin, lantan1, Lukis89, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, petad, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Spike, Symbi, the.kasztan, Thurin, trudoš, TZcomics, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(154)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, bboorreekk, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Elizabeth, erik, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hahahoho, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, inosuke, invape, Izmir Čupr, izuku midoria, James, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, Kouzelnik7, kucik, Laik, Lobok257, Lukis89, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NikkiKonig, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, Salien, Saran, semi41, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spike, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Badgu.y1902, delsemela, gezic, namdnas, Premek, RicHard. , Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
gezic
Nabízí (1)
Fox01