Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Edson Arantes do Nascimento, známý jako Pelé, se narodil do chudinské čtvrti v brazilském Sao Paulu. Na to, aby si pořídil opravdový fotbalový míč, neměl dost peněz, trénoval tedy se zmuchlanými novinami staženými provázkem. I tak ale dominoval všem dorosteneckým ligám a svůj první profesionální kontrakt podepsal v pouhých patnácti letech. Už o dva roky později byl oslavován celým světem, když dovedl Brazílii k vítězství ve světovém poháru. Pelé, pro své fanoušky „O Rei“, tedy Král, se od té doby dostal do povědomí coby nejlepší fotbalista všech dob. Je ale více, než jen sportovcem: jako posel dobré vůle pro UNICEF procestoval všechny kontinenty a je žijícím symbolem sportu, jež nazývá „krásnou hrou“ – hrou, která lidi sbližuje bez ohledu na rasu nebo národnost.

Scénář
Eddy Simon
Art
Vincent Bracaglia
Barvy
Vincent Bracaglia
Obálka
Vincent Bracaglia
Lettering
Milan Sládek
Překlad
Blanka Carriere
Redakce
Tereza Chvojková, Jan Jaroš, Barbora Pokorná, Milan Sládek
Žánry
sportovní
ISBN/ISSN
978-80-7597-423-5 (XYZ (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
160 x 245 mm
Tisk
barevný
Váha
372 g
Stran
144
Cena
269 Kč
Originál
Pelé: The King of Soccer (Blue Lotus Prod, 2015)
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k18.6.2020 14:00Pelé: Král fotbalu
    málo zaměřeno na jeho dětství film byl lepší
  • kaylin
    kaylin3.6.2019 14:42Pelé: Král fotbalu
    Život Pelého je v knize "Pelé: Král fotbalu" podán jako pohádka, kdy se z chudáka stal hrdina milovaný milióny. Naštěstí měl scenárista Eddy Simon dost rozumu na to, aby do příběhu podal i temnější prvky, ať už je to závist vůči Pelého úspěchu, finanční bankrot, nevěra, rasismus a podobné. Ten životopis pak přece jen vyznívá o dost realističtěji. Ani takový bůh nebo Král, jak byl nazýván, jakým Pelé byl a pro mnohé nadále je, prostě nemohl mít život bez škraloupu, to by prostě nešlo. A pokud už tohle není v komiksu podáno podrobně, alespoň je to zmíněno, což beru jako dobré. "Pelé: Král fotbalu" je tak zajímavou knihou pro milovníky fotbalu a pro ně především. Je docela fajn si připomenout dobu před padesáti lety, kdy mi bylo skoro líto, že jsem Pelého zápasy nemohl vidět naživo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.5.2019 20:05Pelé: Král fotbalu
    Pod fakt odpudivou obálkou (originál je fakt hezčí) se skrývá taková pohádka o nejslavnějším fotbalistovi všech dob. A já mám jakožto správný intelektuál fotbal moc rád, byť ho momentálně zastiňuje MS v hokeji. A jsem rád, že jsem se zase ledacos dověděl.

    Celkový dojem: 60%
14